Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
PeterPan έγραψε:
markvag έγραψε:
PeterPan έγραψε:για εκτελωνισμό αυτοκινήτου από άλλη χώρα Ε.Ε. (εν προκειμένω από Γερμανία) τί γίνεται? καταργώ τις πινακίδες Γερμανία, παίρνω 15ημέρου, έρχομαι Ηγουμενίτσα κ μετά τί? Που δηλώνω το αμάξι, στην Ηγουμενίτσα αμέσως ή στη Θεσ/νίκη? Εκτελωνιστή πρέπει να βρω εγώ ή υπάρχει υπηρεσία που το κάνει? Μένω Θεσ/νικη.

Δεν έχω ιδέα, άμα θέλεις λεπτομέρειες στείλε μου pm γιατί μπορώ να μάθω ή να σε στείλω να μάθεις.

ευχαριστώ Μάρκο :)
θα μιλήσω με τον πεθερό κ θα σου πω :roll: :)

θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Μάρκο για τη βοήθεια στον εκτελωνισμό. :thumbsup: :) :thumbsup:
τελικά η όλη διαδικασία ήταν πανεύκολη χάρη στη βοήθεια... τελειώσε αμέσως σε λίγες ημέρες...
όποιος χρειάζεται βοήθεια για να "κατεβάσει αμάξι", έχω να πω πως είναι πολύ εύκολο κ μπορώ να τον βοηθήσω πλέον...
Το κόστος για να κατέβει το αμάξι κάτω είναι περί τα 100€ η ασφάλεια από ADAC κ περί τα 70€ αν θυμάμαι καλά τα χαρτιά για πινακίδες λίγων ημερών (πχ 15, μέχρι να κατεβεί Ελλάδα). Θα ρωτήσω τον πεθερό που έχει διπλοφωτοτυπήσει τα πάντα :) :lol:
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#313076 Γιατρέ τί παίζει γενικά με το να φέρεις μεταχειρισμένο από έξω. Μιας που γενικά ψάχνομαι αξίζει να βρω κανένα από το γνωστό εργοστασιακό τρίπτυχο (merc/bmw/oooo) και να το φέρω ή το κόστος εκτελωνισμού είναι τέτοιο που δεν συμφέρει η όλη διαδικασία?
Άβαταρ μέλους
By markvag
#313119 Doctor ευχαριστώ, δεν έκανα τίποτα βέβαια εγώ, ο ειδικός το έκανε... :lol: Όταν χρειαστώ τίποτα με τη μέση μου θα σε προτιμήσω... :lol: (πρόσεξες πως είπα όταν και όχι αν... :ninja: )

Kon5 έγραψε:Γιατρέ τί παίζει γενικά με το να φέρεις μεταχειρισμένο από έξω. Μιας που γενικά ψάχνομαι αξίζει να βρω κανένα από το γνωστό εργοστασιακό τρίπτυχο (merc/bmw/oooo) και να το φέρω ή το κόστος εκτελωνισμού είναι τέτοιο που δεν συμφέρει η όλη διαδικασία?

Πρόσεξε πολύ το "μεταχειρισμένο από εξωτερικό". Πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος για το τι αμάξι παίρνεις, καθώς παίζει πάρα πολύ σαπίλα απ' έξω... :rtfm: άγνωστα χλμ, πολύ αλάτι στο σασί, κτλ... Σαφέστατα υπάρχουν και καλά και σωστοί επαγγελματίες, αλλά προσωπικά δεν θα έπαιρνα αμάξι εισαγωγής... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#313126 Έχοντας φέρει 3 φορές αμάξι από έξω, πρέπει να πω ότι η όλη διαδικασία είναι εύκολη. Τις δύο φορές τις συνδύασα με ταξιδάκι και είχα το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και τις 3 φορές το όχημα μου βγήκε τεφαρίκι, ήταν όμως έως 4ετίας πάντοτε, τα αμάξια 'μίλαγαν'. Για σημαντικά μεγαλύτερης ηλικίας, πετρέλαια πολλών χλμ. αντίκες και ειδικά μονδέλα χρειάζεται περισσότερη προσοχή και γνώσεις. Στις μάντρες της Γερμανίας θα βρει κανείς μερικές φορές και πατριωτάκια πρόθυμα να σε βοηθήσουν με τις διαδικασίες.
Κάτι άλλο, συνήθως δεν αξίζει να εισαγάγεις μπρίκια, μόνο ΄καλά', τουλάχιστον παλιότερα αυτό ίσχυε. Εκεί που παίζεται το παίγνιο στις λεπτομέρειές του είναι η κλάση ρύπων, διότι το ειδικό τέλος ταξινόμησης πάει ανάλογα με αυτή, αλλά και κάποια σημεία καμπής στην πορεία του μονδέλου, όπως αλλαγή με νεώτερο, φατσοσήκωμα, κατάργηση κ.α.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#313180 Να΄στε καλά παιδιά. Μάρκο αν πρέπει να φοβάμαι μία φορά έξω εδώ δέκα.. Αν πάρω από έξω μόνο από επίσημη αντιπροσωπεία.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#313224 Για 4-5ετιας σίγουρα αξίζει και σίγουρα τα 100-120.000 χλμ δε θεωρούνται πολλά για εκεί.

< Note 3 >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Kon5 έγραψε:Να΄στε καλά παιδιά. Μάρκο αν πρέπει να φοβάμαι μία φορά έξω εδώ δέκα.. Αν πάρω από έξω μόνο από επίσημη αντιπροσωπεία.

Εδώ ρε φίλε έχουμε τα μέσα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#313372 Όχι και δύσκολα θα το κάνω. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες τρόμου και 1-2 καλές... :)
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#313383 Μισό παιδιά για να μην μπερδευόμαστε. Αν πάμε σε μεταχειρισμένο, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να το πάρω απο μαντρά είτε εδώ είτε έξω με την καμία. Φυσικά αν είχα μόνο αυτές τις επιλογές θα προτιμούσα τον μαντρά Γερμανία γιατί ρε αδερφέ ένα έλεγχος / πες φόβος, μεγαλύτερος θα υπάρχει έξω μιας που εκεί δεν περνάει το παπατζιλίκι τόοοοσο πολύ όσο εδώ.
Πάντως είτε από εδώ, είτε από εξωτερικό θα πάρω μτχ από αντιπροσωπεία και μόνο. Από ιδιώτη diesel σε σχετικά καλή τιμή με σχετικά λίγα χλμ και καθαρά λίγο δύσκολο να βρω νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Kon5 έγραψε:Μισό παιδιά για να μην μπερδευόμαστε. Αν πάμε σε μεταχειρισμένο, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να το πάρω απο μαντρά είτε εδώ είτε έξω με την καμία. Φυσικά αν είχα μόνο αυτές τις επιλογές θα προτιμούσα τον μαντρά Γερμανία γιατί ρε αδερφέ ένα έλεγχος / πες φόβος, μεγαλύτερος θα υπάρχει έξω μιας που εκεί δεν περνάει το παπατζιλίκι τόοοοσο πολύ όσο εδώ.
Πάντως είτε από εδώ, είτε από εξωτερικό θα πάρω μτχ από αντιπροσωπεία και μόνο. Από ιδιώτη diesel σε σχετικά καλή τιμή με σχετικά λίγα χλμ και καθαρά λίγο δύσκολο να βρω νομίζω.

καλο ψαξιμο θελει απο οπου και αν αγορασεις,ειτε απο Γερμανια,ειτε απο Ελλαδα,ειτε απο μαντρα,ειτε απο αντιπροσωπεια,ειτε απο ιδιωτη.
απο ιδιωτη γιατι δεν μπορεις να βρεις καλη τιμη και καθαρο αυτοκινητο?
επειδη στις αντιπροσωπειες βαφουν ολες τις γρατζουνιες πριν τα βαλουν στην εκθεση μεταχειρισμενων?
εχουν πωληθει χρεπια απο αντιπροσωπειες παμπολα.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#313400 Φοβάμαι ιδιώτη. Πες ότι γυρνάει χλμ πού θα το καταλάβω?

Ενώ ας πούμε αν πάω αντιπροσωπεία mercedes Γερμανία, το βλέπω ακραίο να έχουν γυρίσει χλμ ή να έχει φάει γερή στούκα και να το κρύψουν.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#313401 Για Mercedes...
Από το 2008 έχουν digital service book. Με τον αρ πλαισίου σε ενα εξουσιοδοτημένο μαθαίνεις το ιστορικό του.

.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#313403 Σερμεντέ ψάχνεις;

Εννοείται δεν αγοράζεις εάν δεν έχει κάνει τα πάντα στην αντ/πεία...