Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#170912 Και να ειδοποιόντουσαν τι θα γινότανε? Στη δεξαμενή δε γίνεται η νοθεία?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#170931 Οι έλεγχοι που γίνονται από τα ΚΕΔΑΚ αφορούν τα πάντα σε ένα πρατήριο, από την "ταμειακή" μέχρι το αν μετράει σωστά η αντλία, λήψη δειγμάτων, μετρήσεις κλπ. Ως εκ τούτου, στον χρόνο που απαιτείται για να φτάσει ένα ΚΕΔΑΚ από Αθήνα στο οποιοδήποτε νησί (πλην ξέρω-γω Σπέτσες, Τζια και Σαλαμίνα), το 90% των παραβάσεων ενός πρατηρίου μπορούν να εξαλειφθούν, αποκρυφτούν ή έστω μειωθούν σε έκταση. Από αφαίρεση μηχανισμών και σωληνώσεων μέχρι έκδοση εικονικών τιμολογίων και express παράδοση υπολειπόμενων ποσοτήτων :shifty:

Δεν είναι καθόλου παράξενο ότι έχουν υπάρξει απομακρύνσεις και διοικητικές ποινές σε υπαλλήλους του Υπουργείου που ειδοποιούσαν πρατήρια που κληρώθηκαν για έλεγχο και απείχαν από το Υπουργείο μερικές εκατοντάδες μέτρα ή ελάχιστα χλμ. Γιατί ακόμα και στον ελάχιστο αυτό χρόνο πολλές από τις χοντρές παραβάσεις μπορούσαν να εξαφανισθούν/μειωθούν....
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#170947 Οκ. Αν ο έλεγχος αφορά και στις πειραγμένες αντλίες εντάξει. Αν και απ'ότι ξέρω το κλέψιμο γίνεται με λογισμικό που μετράει όπως θέλει ο χειριστής της αντλίας με ένα κουμπάκι. Γιατί αλλιώς δε χρειάζεται κλιμάκιο. Με ένα βαθμονομημένο δοχεία μπορείς να πιάσεις το κλέψιμο.
Επειδή όμως η λίστες συνήθως μιλάνε για νοθείες και από τη στιγμή που η νοθεία γίνεται στη δεξαμενή το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αδειάσεις τις δεξαμενές.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
The Ace έγραψε:
Pitt έγραψε:
The Ace έγραψε:Παιδιά, επειδή δεν ξέρετε πως δουλεύει το σύστημα με τους ελέγχους και τις ποινές,

Πως κατέληξες σ΄ αυτό το συμπέρασμα; :hmmm:

Α, και η λίστα αυτή ανανεώνεται συνεχώς, δεν βγαίνει μια και τέλος....

Προφανώς αυτή η λίστα στην οποία αναφέρομαι δεν ανανεώθηκε την τελευταία τριετία. Προφανώς επίσης όλα τα σαχλά site αναδημοσιεύουν χωρίς έλεγχο ένα έγγραφο που (όπως προκύπτει από τα metadata) δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2012.

Εάν τα πρόστιμα που αναφέρονται στο έγγραφο έχουν οριστικοποιηθεί, τότε ενδεχομένως οι έλεγχοι να έγιναν μήνες ή και χρόνια πριν από την παραπάνω ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση η παρουσίαση γεγονότος που έγινε πρίν 3 χρόνια ως νέας είδησης είναι απαράδεκτη και με παρέσυρε κι’ εμένα να την αναφέρω εδώ.

Αν κάποιος από εσάς δουλεύει ή δούλευε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, να πάρω την ανωτέρω υπόθεσή μου πίσω ως λανθασμένη.

Συγγνώμη, δεν ήξερα ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος και εξέλαβα την αρχή της πρότασής σου "Παιδιά, επειδή δεν ξέρετε..." ως υποτιμητική, καθώς δεν την είχες διατυπώσει ως υπόθεση, αλλά ως βεβαιότητα.

Καλή εβδομάδα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Pitt έγραψε:Συγγνώμη, δεν ήξερα ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος και εξέλαβα την αρχή της πρότασής σου "Παιδιά, επειδή δεν ξέρετε..." ως υποτιμητική, καθώς δεν την είχες διατυπώσει ως υπόθεση, αλλά ως βεβαιότητα.

Καλή εβδομάδα.

Δεν είμαι, απλά τυχαίνει να ξέρω ακριβώς τις παραπάνω διαδικασίες καθότι πέρασα ένα φεγγάρι από το συγκεκριμένο Υπουργείο υλοποιώντας κάποια IT projects :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By melos86
#173172 Μιλαμε για τα ιδια ΚΕΔΑΚ που ειδοποιουσαν τα "πιο εξυπνα" πρατηρια οτι επικειται ελεγχος και τσιμπουσαν το μεροκαματο?
Για τα ιδια ΚΕΔΑΚ που ζητουσαν χορηγια καυσιμων απο τα ιδια τα σωματεια των πρατηριουχων γιατι τα κονδυλια δεν εφταναν για να ανεφοδιαστουν τα κινητα εργαστηρια και να διεξαγουν ελεγχους?
Για τα ιδια ΚΕΔΑΚ που ακομα και σημερα που μιλαμε δεν διαθετουν πιστοποιημενο λιτρομετρο υγραεριου και στην αγορα γινεται το ελα να δεις?
Ετσι αναρωτιεμαι μιας και εχουμε ανθρωπου που εργαζοταν τριγυρω τους!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#173179 Βεβαίως και έχει!

"Προς ενίσχυση των ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα, κλιμάκια ΚΕΔΑΚ έχουν οργανωθεί και στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους με όχημα που βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένο εκεί."

ΥΠΕ
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#214234 Περναω συχνα απο ενα πρατηριο που εχει ανοιξει σχετικα προσφατα και εχει αρκετα φθηνη βενζινη, στο 1.269 αυτη τη στιγμη. Δεν ειχα βαλει ποτε γιατι εχω 3 πρατηρια Shell ή EKO που βαζω και ειμαι ευχαριστημενος με την ποσοτητα που μου βαζουν, ενω η διαφορα τιμης το πολυ να ειναι 4 βια 5 λεπτα απο την παραπανω.

Σημερα ειπα να κανω μια δοκιμη, να δωσω μια ευκαιρια ρε αδερφε, να δω τι ψαρια πιανει.

Το αυτοκινητο τοσα χρονια το ξερω πολυ καλα στην καταναλωση, το trip computer ειναι παντα πιο αισιοδοξο εχοντας μια αποκλιση 0.25-0.4 λιτρων/100 χλμ απο την πραγματικη καταναλωση, αν γεμιζω σε πρατηρια που τα εχω τσεκαρει ως αρκετα αξιοπιστα.

Λοιπον απο το προηγουμενο γεμισμα εκανα 401 χλμ και το trip computer εγραφε 12.6 χλμ/λ ή 7.94 λ/100 χλμ. Προσθετοντας το μεγιστο της αποκλισης, δηλαδη 0.4 λ/100 χλμ, παει στα 8.34 λ/100 χλμ και αναμενω οτι το αμαξι θα εχει καψει περιπου 33.43 λιτρα για αυτα τα 401 χλμ.
Τη ιδια στιγμη απο τη θεση του δεικτη καυσιμου και γνωριζοντας την ιδιομορφια του που σε ορισμενα σημεια εχει αποκλισεις περιμενω αναλογη ποσοτητα καυσιμου.
Σε κανενα τσεκαρισμενο, ως αρκετα αξιοπιστο, πρατηριο δε μου εχουν βαλει σχεδον ποτε περισσοτερα απο 0.6-0.8 λιτρα απο αυτα που περιμενω να παρει και μιλαμε για γεμισματα που βαζω πανω απο 30 λιτρα, πολλες φορες και πανω απο 40, ενω συνηθως στο επομενο γεμισμα παιρνει λιγο λιγοτερο απο αυτο που περιμενω και πατσιζει...

Οι εν λογω κυριοι μου "εβαλαν" 36.66 λιτρα και ισως επαιρνε και λιγο ακομα, μπορει να ξεπερνουσε τα 37. :metalo: :help: :dizzy:

Να πως καταληγουμε απο τα 7.94 λ/100 χλμ του trip computer, που το πολυ ειναι 8.34 πραγματικα, στα 9.14 λ/100 χλμ.

Το μονο που εχω να πω ειναι...
Άβαταρ μέλους
By melos86
#214240 Με τιμη διυλιστηριου στο 1,225 δεν με εκπλησει καθολου! 4,4 λεπτα/λιτρο για εταιρια, μεταφορεα και πρατηριο δεν βγαινει....
Με μερικους ευκολους υπολογισμους* και αν θεωρησουμε οτι οι δικοι σου ειναι αξιοπιστοι, τοτε πληρωσες στο παραπανω "φθηνο" πρατηριο
την βενζινη προς 1,39 ευρω/λιτρο! :metalo:

* 36.66λιτρα χ 1.269 =46.52€. 46,52€ / 33,43λιτρα που περιμενες να γεμισει = 1,391€/λιτρο
Άβαταρ μέλους
By melos86
#220810 Πεφτω ακομα απο τα συνεφα... Νοθευμενο βιοκαυσιμο τυπου DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ με σημειο αναφλεξης τους 20 βαθμους κελσιου!
Και η ποινη του...? 10.000€! Δηλαδη αστειοτητες!

http://www.thessaliatv.gr/news/23723/ki ... -kaysimwn/