panos2171 έγραψε:Τρέμω στην ιδέα τι θα γίνει με τον ηλεκτρισμό.
Σαν τι μπορεί να γίνει; Στην τελική βάζεις ένα φ/β και παράγεις το δικό σου ρεύμα.
panos2171 έγραψε:Τρέμω στην ιδέα τι θα γίνει με τον ηλεκτρισμό.
Scotch έγραψε:Θες να πεις οτι όταν εξηλεκτριστουμε το κράτος θα χάσει αυτόν τον ΕΦΚ + το ΦΠΑ από τα καύσιμα και εμείς θα έχουμε πάντα φουλαρισμενες μπαταρίες γιατί θα βάλουμε φωτοβολταϊκά και δε θα πληρώνουμε ούτε ρεύμα.panos2171 έγραψε:Τρέμω στην ιδέα τι θα γίνει με τον ηλεκτρισμό.
Σαν τι μπορεί να γίνει; Στην τελική βάζεις ένα φ/β και παράγεις το δικό σου ρεύμα.
Scotch έγραψε:panos2171 έγραψε:Τρέμω στην ιδέα τι θα γίνει με τον ηλεκτρισμό.

BARHonda έγραψε:Για όσους μένουν πέριξ Χαλανδρίου, πέρασα πριν από λίγο από το BP στην Εθνική Αντιστάσεως (100 μέτρα από τη διασταύρωση με Καποδιστρίου) και η 95αρα ήταν στα 2.29€Άφοβα,βάζω πάνω από 10ετια σε αυτούς
Ένα άλλο BP στη Λ. Πεντέλης λίγο πριν την Α. Οδό την έχει στα 2.46
Είναι ύποπτα τα 2.29 ή να βάλω άφοβα?
markvag έγραψε:Ακριβως!Scotch έγραψε:panos2171 έγραψε:Τρέμω στην ιδέα τι θα γίνει με τον ηλεκτρισμό.
![]()
![]()
Θα δώσω 40-50Κ (Φ/Β + μπαταρίες) ΣΗΜΕΡΑ για να κάνω οικονομία 3-4Κ το χρόνο (και αν) και θα τα εγκαταστήσω στην πολυκατοικία, πού ακριβώς;;![]()
Θέλεις 100-200m2 ελεύθερου χώρου για να έχεις επαρκή παραγωγή όταν έχει ήλιο, για να καλύψεις τις ανάγκες σου (ΧΩΡΙΣ ηλεκτρικό αμάξι, γι' αυτό θέλεις παραπάνω) + αρκετές μπαταρίες για αποθήκευση...
Δεν νομίζω βασικά να φτάνουν 50Κ για να γίνεις ενεργειακά αυτόνομος, ΑΝ υποθέσουμε ότι έχεις τον χώρο (που οι περισσότεροι ΔΕΝ τον έχουν).
Geralt έγραψε:BARHonda έγραψε:Για όσους μένουν πέριξ Χαλανδρίου, πέρασα πριν από λίγο από το BP στην Εθνική Αντιστάσεως (100 μέτρα από τη διασταύρωση με Καποδιστρίου) και η 95αρα ήταν στα 2.29€Άφοβα,βάζω πάνω από 10ετια σε αυτούς
Ένα άλλο BP στη Λ. Πεντέλης λίγο πριν την Α. Οδό την έχει στα 2.46
Είναι ύποπτα τα 2.29 ή να βάλω άφοβα?
Έχει ακόμη ένα BP λίγο πιο κάτω στην αντιστάσεως κοντά στην Αγ Βαρβάρα
Και τα δύο τα BP είναι εταιρικά,οι τιμες τους παντα στον μ.ο και τροφοδοτούν και τις γύρω μεγάλες επιχειρήσεις
markvag έγραψε:Scotch έγραψε:panos2171 έγραψε:Τρέμω στην ιδέα τι θα γίνει με τον ηλεκτρισμό.
![]()
![]()
Θα δώσω 40-50Κ (Φ/Β + μπαταρίες) ΣΗΜΕΡΑ για να κάνω οικονομία 3-4Κ το χρόνο (και αν) και θα τα εγκαταστήσω στην πολυκατοικία, πού ακριβώς;;![]()
Θέλεις 100-200m2 ελεύθερου χώρου για να έχεις επαρκή παραγωγή όταν έχει ήλιο, για να καλύψεις τις ανάγκες σου (ΧΩΡΙΣ ηλεκτρικό αμάξι, γι' αυτό θέλεις παραπάνω) + αρκετές μπαταρίες για αποθήκευση...
Δεν νομίζω βασικά να φτάνουν 50Κ για να γίνεις ενεργειακά αυτόνομος, ΑΝ υποθέσουμε ότι έχεις τον χώρο (που οι περισσότεροι ΔΕΝ τον έχουν).
Νίκος Παππάς έγραψε:Για υπολογιστε αλλες 50 kWh καθε 3 μερες για φορτιση του ηλεκτρικου.
Anonymous Founder έγραψε:Φωτοβολταϊκά μπορεί να βάλουν πολλοί περισσότεροι απ' όσο νομίζετε ορισμένοι. Υπάρχει το netmetering, αλλά υπάρχει και το hybrid/virtual netmetering, όπου τα τοποθετείς αλλού και κάνεις συμψηφισμό. Γενικώς, μην είστε αφοριστικοί τόσο εύκολα, ο χώρος αλλάζει με τρομακτικό ρυθμό.
NickTG έγραψε:
Τα νούμερα αυτά γενικά είναι υπερβολικά.
Επίσης δεν χρειάζεται να γίνεις αυτόνομος.

Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργά[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]