Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι γραφεις αυτο το ποστ. Το κοστος των διοδιων ανα χμ ειναι δεδομενο.

Μπορείς να με βάλεις στο ignore list σου. Problem solved. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει στο φόρουμ.

GTS έγραψε:Εγω νομιζα οτι Αθη-Θεσ ειναι 100% καινουριος αυτοκινητοδρομος εσυ λεσ οτι υπαρχει κομματι σε αθλια κατασταση;

Το κομμάτι λίγο πριν και μετά τα Μάλγαρα είναι μέτριο.

Αλλά το άθλιο είναι από Θεσσαλονίκη μέχρι τον Στρυμώνα. :rtfm: Το έγραψα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
GTS έγραψε:το ειχα διαβασει στο θεμα που σβηστηκε, δηλ μου λες δεν ισχυει; εγω αυτο θυμαμαι παντως...

λάθος θυμάσαι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#872457 Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με το εύλογο κόστος ανά χλμ αλλά όποιο και να είναι αυτό δυσκολεύομαι να δεχτώ τις όποιες δικαιολογίες σαν αληθινές. Γιατί τότε δεν θα είχαμε το φαινόμενο να ποικίλλει τόσο, αλλού πανάκριβα και αλλού δωρεάν (στην Αγγλία πχ δεν υπάρχουν διόδια εκτός ελάχιστων τοπικών εξαιρέσεων)

Σχετικά με το κόστος των διοδίων σε σχέση με το καύσιμο έχω να πω ότι θυμάμαι παλιά, πριν τα ευρώ, στην Ιταλία και ίσως και στη Γαλλία το κόστος διοδίων ήταν πολύ κοντά με αυτό των καυσίμων. Καθώς είχα ξεμείνει από τοπικό νόμισμα υπολόγιζα ότι θα είναι καλύτερο να πληρώσω με αυτά τα διόδια και να αλλάξω νόμισμα στο βενζινάδικο. Νομίζω τελικά τα έφερα ίσα ίσα μέχρι Ανκόνα αλλά τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα βγάλω πιστωτική κάρτα που μέχρι τότε τις σνόμπαρα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bill33 έγραψε:
GTS έγραψε:το ειχα διαβασει στο θεμα που σβηστηκε, δηλ μου λες δεν ισχυει; εγω αυτο θυμαμαι παντως...

λάθος θυμάσαι.

ποτε δεν ειχε γραφτει κατι τετοιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
markvag έγραψε:

Αλλά το άθλιο είναι από Θεσσαλονίκη μέχρι τον Στρυμώνα. :rtfm: Το έγραψα! :rtfm:

Από Μάλγαρα μέχρι να μπεις μέσα Θεσσαλονίκη (αν θυμάμαι καλά μέχρι τον κόμβο για περιφερειακό) ο δρόμος είναι ΑΘΛΙΟΣ για εθνική, όχι απλώς μέτριος. Τον Ιούλιο ανέβηκα. Στην κάθοδο είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση
Άβαταρ μέλους
By GTS
bill33 έγραψε:

λάθος θυμάσαι.

λες?
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 13 Σεπ 2024, 17:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
Dimitris_P έγραψε:
markvag έγραψε:

Από Μάλγαρα μέχρι να μπεις μέσα Θεσσαλονίκη (αν θυμάμαι καλά μέχρι τον κόμβο για περιφερειακό) ο δρόμος είναι ΑΘΛΙΟΣ για εθνική, όχι απλώς μέτριος. Τον Ιούλιο ανέβηκα. Στην κάθοδο είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση

αυτο θα ηταν ενα παλαιοτερο κομματι της εθνικης Αθην Θεσ? Γιατι ειχα παει το 2003 και ειχε νομιζω δρομο με νησιδα λιγο πριν την Θεσ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι γραφεις αυτο το ποστ. Το κοστος των διοδιων ανα χμ ειναι δεδομενο.

Μπορείς να με βάλεις στο ignore list σου. Problem solved. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει στο φόρουμ.

GTS έγραψε:Εγω νομιζα οτι Αθη-Θεσ ειναι 100% καινουριος αυτοκινητοδρομος εσυ λεσ οτι υπαρχει κομματι σε αθλια κατασταση;

τα άθλια κομμάτια που αναφέρεις ειναι Εγνατία.
Δεν τα φτιάχνει κανενας, περιμενουν να την παρει ο ιδιωτης για να τη φτιαξει (να δικαιολογησει και τα αυξημενα διόδια :innocent: )
Άβαταρ μέλους
By axel12p
bebes έγραψε:
markvag έγραψε:Το κομμάτι λίγο πριν και μετά τα Μάλγαρα είναι μέτριο.

Δεν τα φτιάχνει κανενας, περιμενουν να την παρει ο ιδιωτης για να τη φτιαξει (να δικαιολογησει και τα αυξημενα διόδια :innocent: )

Καμιά απολύτως σχέση. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε αρκετά σημεία από την εξωτερική περιφερειακή μέχρι τα Μάλγαρα. Όποιος θέλει μπορεί να δει τις σχετικές ανακοινώσεις. https://egnatia.eu/nea/

Επίσης, από την αρχή του έτους γίνεται ανακατασκευή της γέφυρας του Αξιού ποταμού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Μια γέφυρα που είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας και της οποίας η δεξιά λωρίδα ήταν κλειστή για πάρα πολλά χρόνια.

Υ.Γ. Δεν πρόσεξα αν απαντήθηκε από τον Μάρκο, αλλά από που προκύπτει ότι θα διπλασιαστούν τα διόδια στην ΠΑΘΕ την επόμενη τριετία;
markvag έγραψε:Και θα αυξηθεί σημαντικά (έως και διπλασιασμό σε κάποια διόδια) την επόμενη τριετία!!!!!
Άβαταρ μέλους
By bebes
axel12p έγραψε:
bebes έγραψε:
markvag έγραψε:Το κομμάτι λίγο πριν και μετά τα Μάλγαρα είναι μέτριο.

Καμιά απολύτως σχέση. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε αρκετά σημεία από την εξωτερική περιφερειακή μέχρι τα Μάλγαρα. Όποιος θέλει μπορεί να δει τις σχετικές ανακοινώσεις. https://egnatia.eu/nea/

Επίσης, από την αρχή του έτους γίνεται ανακατασκευή της γέφυρας του Αξιού ποταμού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Μια γέφυρα που είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας και της οποίας η δεξιά λωρίδα ήταν κλειστή για πάρα πολλά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια καποια κομμάτια μεταξυ περιφερειακής και Χαλάστρας ήταν πραγματικα αδιάβατα. Μόνο απο την αριστερη μπορούσες να πας χωρις να κυνδυνεύεις να φυγεις απο το δρόμο.
Επίσης χαλια ειναι και απο το απένντι ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά οχι σαν το προναφεθέν.
Το κομμάτι που λεει ο Μάρκος το περασα αρχη καλοκαιριού και πραγματικα ειναι να απορεις που δεν το εφτιαξαν άμεσα, ειναι επικύδυνο. Γενικα, δεν ξερω αν φταιει η κατασκευή του δρόμου, ή η ελιπής συντήρηση, αλλά η άσφαλτος στη λωρίδα των φορτηγών εχει "καθίσει" σε πολλά σημεία.

Οσο για τη γέφυρα, φαντάζομαι οτι αν αντεχε και δεν ήταν επίφοβη για να πέσει, θα μπαλωναν καμια τρυπα στην ασφαλτο και θα την άφηναν να τη φτιάξει ο...επόμενος :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#872499 Αν ρίξεις μια ματιά στις ανακοινώσεις της Εγνατίας Οδού θα δεις ότι έχουν γίνει αρκετές ασφαλτοστρώσεις στην Εξωτερική Περιφερειακή και στην Ε.Ο. μέχρι το Κλειδί. Το κομμάτι Σίνδος-Χαλάστρα είναι μια χαρά πλέον, ασχέτως αν οι κλασσικοί Έλληνες οδηγοί συνεχίζουν να πηγαίνουν στην μεσαία με 100Kmh, μη δεχόμενοι να κινηθούν στην δεξιά λωρίδα! :thumbsdown:

Όσο για το αν τα αφήνουν να τα φτιάξει ο ιδιώτης, έχω την αίσθηση πως συμβαίνει το αντίθετο. Ότι έχει υψηλό κόστος το φτιάχνει η Εγνατία Οδός (γέφυρες, όπως αυτή του Αξιού, τούνελ), ώστε να μην τα φορτωθεί ο ανάδοχος.

Την γέφυρα του Αξιού την έχει πάρει πάντως η Intrakat, ενώ το έργο θα χρειαστεί ένα χρόνο να ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαζόταν αν την έφτιαχναν από την αρχή. Να σημειώσουμε επίσης ότι η διέλευση από τα διόδια Μαλγάρων (τα οποία ακόμη ανήκουν στο ΤΕΟ νομίζω) είναι δωρεάν, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα ταμεία του κράτους.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/tachiaos-ton-dekemvrio-tha-dothi-se-kikloforia-i-gefira-tou-axiou-potamou/
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#872507 Ρωτάμε: Η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, δίνει ή δεν δίνει δυνατότητα αύξησης των διοδίων από τα 2,5 ευρώ στα 3,25 ευρώ μετά την 5ετία; Η νέα σύμβαση επανεφέρει το αρχικό σχέδιο της διαφορετικής χρέωσης εντός της ημέρας, με αύξηση του διοδίου κατά 30% στα 3,25 ευρώ τις ώρες αιχμής (από τις 7 έως τις 9 το πρωί και από 4 έως τις 6 το απόγευμα) μετά την πρώτη πενταετία; Δηλαδή τις ώρες που οι εργαζόμενοι είτε πηγαίνουν, είτε φεύγουν από τη δουλειά τους!

https://www.imerodromos.gr/attiki-odos- ... s-symvasi/
Άβαταρ μέλους
By axel12p
PaNick67 έγραψε:Ρωτάμε: Η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, δίνει ή δεν δίνει δυνατότητα αύξησης των διοδίων από τα 2,5 ευρώ στα 3,25 ευρώ μετά την 5ετία;

Με 5% πληθωρισμό, τόσο βγαίνει μετά από 5 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:Καμιά απολύτως σχέση. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε αρκετά σημεία από την εξωτερική περιφερειακή μέχρι τα Μάλγαρα. Όποιος θέλει μπορεί να δει τις σχετικές ανακοινώσεις. https://egnatia.eu/nea/

Οι ανακοινώσεις είναι ωραίες, αλλά να γίνεται και καμιά σωστή δουλειά... Σε κάποια σημεία προς Βέροια όντως έχει γίνει ασφαλτόστρωση, κάτι αιώνες αργότερα απ' όταν έπρεπε, αλλά σε πολλά όχι. Ιδίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Και στο κομμάτι στις λίμνες (Λαγκαδά και Βόλβη) στρώθηκε πρόσφατα καινούρια άσφαλτος, αλλά σε πολλά σημεία (ΜΕ την καινούρια άσφαλτο) χτυπάνε τα δόντια με τον ρυθμό των ανωμαλιών...

Και συγνώμη, από τη στιγμή που πληρώνω πανάκριβα τον δρόμο, δεν δέχομαι ΚΑΜΙΑ δικαιολογία να μην είναι τέλειος! :rtfm:

axel12p έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Ρωτάμε: Η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, δίνει ή δεν δίνει δυνατότητα αύξησης των διοδίων από τα 2,5 ευρώ στα 3,25 ευρώ μετά την 5ετία;

Ο μισθός μου θα αυξάνεται 5% κάθε χρόνο;; :hmmm: Και δεν θα με απασχολούσε ο πληθωρισμός όταν κάνω διαπραγματεύσεις για τιμή, αν έχω την διαπραγματευτική ισχύ του κράτους... Αν με ενδιέφερε δηλαδή το συμφέρον των πολιτών...

Επίσης, ο στόχος του πληθωρισμού από την ΕΚΤ είναι το 2% και τελευταίως γυροβολάει μεταξύ 3-4% (ο επίσημος τουλάχιστον).
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:
axel12p έγραψε:Καμιά απολύτως σχέση. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε αρκετά σημεία από την εξωτερική περιφερειακή μέχρι τα Μάλγαρα. Όποιος θέλει μπορεί να δει τις σχετικές ανακοινώσεις. https://egnatia.eu/nea/

Και συγνώμη, από τη στιγμή που πληρώνω πανάκριβα τον δρόμο, δεν δέχομαι ΚΑΜΙΑ δικαιολογία να μην είναι τέλειος! :rtfm:

Το κομμάτι που αναφέρεις ανήκει στην Εγνατία Οδό, και όλα αυτά τα χρόνια δεν πληρώνεις "πανάκριβα" διόδια. Για την ακρίβεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος της Εγνατίας έχει 20 χρόνια που παραδόθηκε, τα διόδια ήταν ελάχιστα τα πρώτα 10-15 χρόνια. Και σήμερα είναι στα 0,03€ το Km.
Πιστεύεις ειλικρινά ότι τα λεφτά που έχει μαζέψει η Εγνατία Οδός από τα διόδια τα τελευταία 20 χρόνια, αρκούσαν για την συντήρηση αυτού του δρόμου; Για να είναι και σε υπεράριστη κατάσταση όπως θα ήθελες;

axel12p έγραψε:

Ο μισθός μου θα αυξάνεται 5% κάθε χρόνο;; :hmmm: Και δεν θα με απασχολούσε ο πληθωρισμός όταν κάνω διαπραγματεύσεις για τιμή, αν έχω την διαπραγματευτική ισχύ του κράτους... Αν με ενδιέφερε δηλαδή το συμφέρον των πολιτών...

Επίσης, ο στόχος του πληθωρισμού από την ΕΚΤ είναι το 2% και τελευταίως γυροβολάει μεταξύ 3-4% (ο επίσημος τουλάχιστον).[/quote]
Δυνατότητα αύξησης των διοδίων από τα 2,5 ευρώ στα 3,25 ευρώ μετά την 5ετία! Χρειάζεται να σου εξηγήσω τι σημαίνει;

Όσο για το συμφέρον των πολιτών, είναι δεδομένο ότι ένας ιδιώτης αναλαμβάνει ένα έργο για να αποκομίσει κέρδος, δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Αν το κράτος δεν θέλει να έχει κέρδος ο ιδιώτης, μπορεί να αναλάβει το ίδιο την κατασκευή του έργου. Είναι γνωστή άλλωστε η παραγωγικότητα του ελληνικού δημόσιου τομέα. Τζάμπα θα μας βγει :lol: