markvag έγραψε:
Έχει και τα πλεονεκτήματά της πότε πότε...![]()
Ποια ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματα της; Δεν έχω αντιληφθεί κάτι...
panos2171 έγραψε:markvag έγραψε:
![]()
με το πλαι και οπου παει
panos2171 έγραψε:markvag έγραψε:
![]()
Λένε ότι δεν τρώει πολύ λάστιχο, άμα τυχόν σου έχει χαλάσει το esp...
Έτσι άκουσα, δεν ξέρω...
Αλήθεια κύριε αστυνόμε!

Που να ξέρω ο καϋμένος με το μικρό 4κύλινδρό μου...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

morpheus έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:morpheus έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:Και αυτό το αναφέρω σε όσους είναι κολλημένοι με το που βρίσκεται η μετάδοση. Κατάμουτρα τους λέω ότι είστε ΆΣΧΕΤΟΙ και ΆΠΕΙΡΟΙ. Το στήσιμο είναι το Α και το Ω, και όχι η μετάδοση.
Βρε συ δε κάνεις και ένα κόπο να στείλεις με email το παραπάνω σε όλους τους κατασκευαστές sportscars...;
Άντε γιατί αρκετά ανεχτήκαμε τις εμμονές των άσχετων...![]()
ΥΓ: Γιάννη πόσο χρονών είσαι;
Τι σημασία έχει πόσο χρόνων είμαι; Είμαι 31+.
Ποιοι ανεχτήκατε αρκετά κιόλας;![]()
Ρε Δημήτρη, μπορεί να είμαι άσχετος, τι να κάνω τώρα;
Πάντως να ξέρεις, ο,τιδήποτε γράφω είναι δικό μου feedback και όχι διαβασμένο ή με επιρροές από ειδικό τύπο.
Όχι λέω σε συνέχεια του ποστ σου οτι αρκετά ανεχτήκαμε όλους τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ και ΑΠΕΙΡΟΥΣ κατασκευαστές sportscars - supercars που επιμένουν στην πισω κίνηση ή στην τετρακίνηση...
Ας τους εξηγήσει επιτέλους κάποιος οτι σε αυτοκίνητα 300+ ίππων θα είχαν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και με μπροστοκίνητα... αρκεί να ήξεραν να τα στήσουν σωστά...
Δημήτρη καλημέρα.
Όχι ότι δεν θα το έχεις δοκιμάσει αλλά μπες σε μια στροφή με πολλά km/h, λίγο μετά το turn-in άσε το γκάζι και πάρε όλη τη στροφή έτσι. Έπειτα πες μου τι σημασία έχει πρωτίστως σε ποιον άξονα βρίσκεται η μετάδοση και πες μου πόσο πιο σημαντικό είναι εκείνη τη στιγμή το στήσιμο και το ζύγισμα του αυτοκινήτου.
Ελπίζω να με κατάλαβες τώρα. Καλημέρα και πάλι.
Giuseppe Busso έγραψε:morpheus έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:morpheus έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:Και αυτό το αναφέρω σε όσους είναι κολλημένοι με το που βρίσκεται η μετάδοση. Κατάμουτρα τους λέω ότι είστε ΆΣΧΕΤΟΙ και ΆΠΕΙΡΟΙ. Το στήσιμο είναι το Α και το Ω, και όχι η μετάδοση.
Βρε συ δε κάνεις και ένα κόπο να στείλεις με email το παραπάνω σε όλους τους κατασκευαστές sportscars...;
Άντε γιατί αρκετά ανεχτήκαμε τις εμμονές των άσχετων...![]()
ΥΓ: Γιάννη πόσο χρονών είσαι;
Τι σημασία έχει πόσο χρόνων είμαι; Είμαι 31+.
Ποιοι ανεχτήκατε αρκετά κιόλας;![]()
Ρε Δημήτρη, μπορεί να είμαι άσχετος, τι να κάνω τώρα;
Πάντως να ξέρεις, ο,τιδήποτε γράφω είναι δικό μου feedback και όχι διαβασμένο ή με επιρροές από ειδικό τύπο.
Όχι λέω σε συνέχεια του ποστ σου οτι αρκετά ανεχτήκαμε όλους τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ και ΑΠΕΙΡΟΥΣ κατασκευαστές sportscars - supercars που επιμένουν στην πισω κίνηση ή στην τετρακίνηση...
Ας τους εξηγήσει επιτέλους κάποιος οτι σε αυτοκίνητα 300+ ίππων θα είχαν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και με μπροστοκίνητα... αρκεί να ήξεραν να τα στήσουν σωστά...
Δημήτρη καλημέρα.
Όχι ότι δεν θα το έχεις δοκιμάσει αλλά μπες σε μια στροφή με πολλά km/h, λίγο μετά το turn-in άσε το γκάζι και πάρε όλη τη στροφή έτσι. Έπειτα πες μου τι σημασία έχει πρωτίστως σε ποιον άξονα βρίσκεται η μετάδοση και πες μου πόσο πιο σημαντικό είναι εκείνη τη στιγμή το στήσιμο και το ζύγισμα του αυτοκινήτου.
Καταρχήν για να μπείς με πολλά και να βγείς με λίγα σημαίνει οτι έχεις διαβάσει λάθος τη στροφή, οπότε αναφέρεσαι σε οδηγικό λάθος.
Κατα δεύτερον και σε αυτό που θέλεις να ακούσεις επειδή και εγώ (όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι εδω μέσα) το έχω κάνει πολλές φορές και με όλα τα αυτοκίνητα που κατα καιρούς έχω οδηγήσει -είτε κατα λάθος είτε επίτηδες- σε πληροφορώ οτι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις τα fwd είχαν πολύ πιο on-off συμπεριφορά...
Aka είτε θα πέταγαν ακατάσχετα μούτρα μέχρι την έξοδο (τα πιο αδιάφορα), είτε θα ελάφρωνε πολύ η ουρά και θα γύρναγαν τα αρχικά μούτρα σε απότομη υπερστροφή (τα πιο παιχνιδιάρικα). Επειδή το ζύγισμα -όπως σωστά ανέφερες- και η κατανομή παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις, η συντρηπτική πλειοψηφία των fwd σαν (πολύ) μπροστόβαρα θα έχει μια απο τις δύο παραπάνω αντιδράσεις, τουλάχιστον με "δρομίσιο" σετάπ.
Αντιθέτως σε πισωκίνητα και τετρακίνητα, ακόμα και αν είναι αδιάφορα οδηγικά, είναι πολύ πιο εύκολο να τα δείς να αντιδράνε με τα τέσσερα σε τέτοιες περιπτώσεις (εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν πάντα).
Εννοείται πως σε ένα αδιάφορο ή κακοστημένο σύνολο η πίσω κίνηση δεν λέει τίποτα και ούτε είναι πανάκεια.
Εχώ κράξει, αν θυμάσαι, ασύστολα στο παρελθόν, διθέσια -και-καλά-σπορ πισωκίνητα που πέρασαν απο την οικογένεια (ονόματα δεν λέμε άλλα είχαν ένα αστέρι να μπροστά) και έχω δηλώσει πως σε μια spirited στροφοδιαρομή θα προτιμούσα 1000 φορές το μπροστόβαρο / μπροστοκίνητο MCS που έτυχε να συνυπάρχει εκείνη την εποχή στο γκαράζ...
Το να συγκρίνουμε όμως τη σωστή πρώτη ύλη στη λάθος υλοποίηση με τη λάθος πρώτη ύλη στην καλύτερη δυνατή εκτέλεση (και ταυτόχρονα να κράζουμε περι ασχετοσύνης και απειρίας) δείχνει ιδιοσυγκρασία και αφέλεια 8χρονου, να το πω ευγενικά...
Σε σωστή σύγκριση και all other things being equal η μπροστινή κίνηση πάντα θα μειονεκτεί όσο μιλάμε για δυνατή σπορ κατασκευή.

...πιθανολογω οτι αυτο που μετεφερεε ο GB απο την επαφη του με την GTA -και σπευδω να τοποθετηθω σε αυτο μονο και μονο επειδη ημουν και εγω μεσα- ηταν ουσιαστικα η αισθηση ενος ισχυρου προσθιοκινητου, μπροστοβαρου μεν, ΑΛΛΑ με αγωνιστικου επιπεδου σεταρισμα, σε τοσο υψηλο βαθμο που να εξισορροπει σχεδον το προφανες μειονεκτημα της -μπροστοβαρης- κατανομης βαρους που εχει.
Για αυτο και ο ιδιος -πιστευω- οτι τοποθετηθηκε με τετοιο τροπο, συν το γεγονος οτι υπηρχε ο Busso κατω απο το καπω, κατι που του ειχε τερματισει τους διακοπτες...αδρεναλινης!
Giuseppe Busso έγραψε:Όχι ότι δεν θα το έχεις δοκιμάσει αλλά μπες σε μια στροφή με πολλά km/h, λίγο μετά το turn-in άσε το γκάζι και πάρε όλη τη στροφή έτσι. Έπειτα πες μου τι σημασία έχει πρωτίστως σε ποιον άξονα βρίσκεται η μετάδοση και πες μου πόσο πιο σημαντικό είναι εκείνη τη στιγμή το στήσιμο και το ζύγισμα του αυτοκινήτου.
Γιάννη το που είναι η κίνηση θεωρητικά δεν έχει καμία σημασία στο παράδειγμά σου, ΑΛΛΑ στην πράξη δεν θα βρεις πρακτικά πουθενά 2 ίδια αυτοκίνητα που να διαφέρουν μόνο στο που είναι η κίνηση, γιατί στην πράξη το που μεταδίδεται η κίνηση επηρρεάζει (από την διάταξη των μηχανικών μερών) την κατανομή βάρους και τις ροπές αδράνειας σε κάθε άξονα και αυτό ορίζει το ζύγισμα που αναφέρεις.
Η 156 GTA έχει πολύ χειρότερη κατανομή βάρους από μία mercedes 190 ή μια BMW 316 E30. Υπερτερεί αλλού προφανώς αλλά μη τα κάνουμε όλα ίσιωμα. Γι'αυτό επίσης είναι μέγιστη βλακεία να λέει κανείς ότι σε μία 316 με 100 άλογα δεν έχει νόημα η πίσω κίνηση.
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
Κωλίδια δεν γράφεις (εύκολα) , που είναι η πεμπτουσία της πισωκίνητης αυτοκίνησης, με μια 316,
άρα άκυρο το όποιο επιχείρημα σου .
Εδώ απότι διαβάζω , ούτε με 320i γράφεις, οπότε 2 x άκυρο επιχείρημα
KWSN-Men έγραψε:Όχι, τα πισωκίνητα ΔΕΝ είναι μόνο κωλίδια.
Ακριβώς.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Το πισωκίνητο κουβαλά κάτι απο Μπουρνάζι, κάτι απο ΤΕΙ Σίνδου ή Αεροδρόμιο, 12 το βράδυ , κάτι
απο πλάι κι όσο πάει, κάτι απο Πολίτη που τραβούσε όλα τα γκομενάκια με τα κουμπώματα κιβωτίου σε Άλφες
και Κάπρι, κάτι έστω απο σκρίμινγκ ρότορς - πρησμένα rx-7 με βόδικιτ της Βέιλσαιντ που μόστραραν
πάνω του ευπαρουσίαστα κοράσια φορώντας τίποτα με δηλώσεις " Είμαι ελεύθερο πνεύμα , ο άντρας πρέπει δουλέψει για να με κερδίσει" "δεν κοιτώ πορτοφόλι εγώ" και τέτοια.
Έχει κάτι απο Σκαλτσά, κάτι απο παρατημένα Burn Out σε μια γωνιά ή το πιο σοφιστικέ (sic) τότε
Power Techniques με τις πειραγμένες Μ3 , με ηλεκτρικά βεντιλατέρ Spahl που τόσο γλυκά καταστρέφανε
οποιαδήποτε σοβαρή δουλειά του M Division ή τα απίστευτα MX-5 με τουρμπίνες απο Σκάνια.
Εαν αποσυνθέσεις μια πισωκούνα, έχεις ένα "διαφορικό", λίγα λινά κι ένα σπασμένο προφυλακτήρα απο την επαφή
με το πεζοδρόμιο λόγω υπερδιόρθωσης.
Που σημαίνει οτι με άλλα τόσα ευρώ, τα ξαναφτιάχνεις και ξαναμπαίνεις στη μαγεία της πισωκίνησης
εδω ειναι η ποιηση.
Fiat Panda 7,6l/100km
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>