Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
elteo έγραψε:
bibendum έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Μακάρι να βάλουν τα τέλη στη βενζίνη. Τα έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές εδώ μέσα.

Εχεις την αποδειξη που λεει

αξια καυσιμου τοσο
φοροι τοσο

Αν ναι, λες μακαρι να βαλουν τα τελη στη βενζινη;

Έβαλα 55€.

Βενζίνη 44.7€
ΦΠΑ 10.3€

:hmmm:

Πληρώνω τώρα 320€ τ.κ.
Αν πάρει η βενζίνη έστω 25 λεπτά και πάει από το 1.40 στο 1.65 με μέση κατανάλωση 8.5 λίτρα στα 100 χλμ και μέση διανυομενη απόσταση 15.000 χλμ ετησίως η επιβάρυνση είναι 319€.

:lol:

στην δικη μου αποδειξη λεει
αξια καυσιμου 18.74
φοροι και φασμοι 41.26

και πολλοι απο εσας θελετε και αλλους φορους σε αυτα;
Άβαταρ μέλους
By elteo
#194586 Αυτό γράφει στην απόδειξη του ΕΚΟ που μόλις έβαλα. Προφανώς είναι και άλλοι δασμοι. Απλά αυτά γράφει εμένα.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#194615 Εικόνα

Έχετε δίκιο μωρέ, ας μπει άλλος ένας φόρος στα καύσιμα, λίγους δίνουμε τώρα!
Αξία καυσίμου (14.72 λίτρα Shell V-Power): 6.40 Ευρώ
Φόροι & δασμοί: 13.60 Ευρώ
Σύνολο: 20.00 Ευρώ

Δηλαδή 70% είναι φόροι και δασμοί! Βάλε κι αλλους δεύτερη φορά αριστερά!!

Κατα τα άλλα.. το να βάλουν ελληνικές πινακίδες αυτοι που έχουν βουλγαρικες, αντί να το λέτε εδώ, μπορεί να μπει στα ανέκδοτα. Εκτός αν μηδενιστούν τα τέλη (που δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο), σε κάθε περιπτωση τους συμφέρουν αυτές. Κι αν αυξηθεί και το κοστος του καυσίμου, εδώ θα είμαστε να δουμε τη βορεια Ελλάδα να βάζει καύσιμα στα Σκοπια/Βουλγαρία -> μείωση των προσδοκομενων εσοδων. Και μετα ξέρετε τι γίνεται ε; την επόμενη χρόνια αύξηση στα τελη ή στο φόρο-τέλη στα καύσιμα (ή bonus...και στα δυο!!) για να ισοσταθμιστει αυτή η στρέβλωση!!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#194776 Εκτυπωσα τα τελη μου
294,15 για 159 CO2

Παλιομελιτζανα!! :rant:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#195122 αγορασα την περασμενη βδομαδα απο την κορη μου το Aygo... και τυπωσα χθες τα τελη των οχηματων και τα δειχνει σε μενα!!!! δουλευει λοιπον το συστημα και χωρις επισκεψεις στις υπηρεσιες!!. (βεβαια την νεα Αδεια κυκλοφορειας δεν την εχω ακομα... μετα τις 18 -12 μου ειπαν..
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#195737 1160€.... Στους γιατρούς να τα φάνε

.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Geo f1 έγραψε:Εκτυπωσα τα τελη μου
294,15 για 159 CO2

Παλιομελιτζανα!! :rant:

1 co2 λιγοτερο εχει η octy μου.. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:. Όλοι μας πληρώνουμε το ίδιο για τα μακαρόνια, το γάλα κλπ.

Not really. Αναλόγως και της κλίμακας του "όλοι".
Άσε που ενδεχομένως αυτό αλλάξει σε ακόμα περισσότερο μικροκλίμακα.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#195779 Οποιος καταναλωνει περισσοτερα πληρωνει περισσοτερα.

Τα ιδια πακετα στο ιδιο ραφι την ιδια τιμη εχουν...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#195795 Ο δντης του γραφείου του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών :lol: στο Ε τώρα

Από 1.1.17 θα υπάρξει αυξηση 2 με 3 λεπτά στα καύσιμα (sureee :shifty: ) και μείωση 50% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλους. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
kubiak έγραψε:Οποιος καταναλωνει περισσοτερα πληρωνει περισσοτερα.

Τα ιδια πακετα στο ιδιο ραφι την ιδια τιμη εχουν...

Όπως έχει γραφτεί άπειρες φορές, για να μπορείς να πεις τι είναι δίκιο και τι άδικο, πρέπει να δεις πόσο επιβαρύνεται ο καθένας (% του εισοδήματός του). :iconcool: Οι φόροι κατανάλωσης σε είδη πρώτης ανάγκης επιβαρύνουν πολύ περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα. :rtfm: Και γι' αυτό είναι πέρα ως πέρα κοινωνικά άδικοι.

Πχ, τι ποσοστό του εισοδήματός σου ξοδεύεις εσύ (ή εγώ, ο μέσος καταναλωτής τεσπα...) για μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, όσπρια και τέτοια είδη και τι ποσοστό του δικού του εισοδήματος ο Λάτσης. :iconcool: (5-10% έναντι 0,0001%;;;; :lol: ). Ποιος θα επιβαρυνθεί περισσότερο αν αυξηθεί ο φόρος σε αυτά;;;; :iconcool:

Και τα ίδια ακριβώς πακέτα να παίρνετε στις ίδιες ακριβώς ποσότητες, εσύ επιβαρύνεσαι περισσότερο! :rtfm: