bill33 έγραψε:Δικαιοσύνη κλπ υπάρχει μόνο στο σινεμά.
+1
Επίσης, ο άντρας ο σωστός και αισθηματίας, υπάρχει μόνο στις ασπρόμαυρες ταινίες.
belgarion έγραψε:Δικαιότερο είναι να πληρώσει η γιαγιά που μένει στο χωριό ακριβότερο κτελ ή ταξί και ακριβότερα τα μακαρόνια στο μπακάλικο αρκεί να γλιτώσουν κάποιοι με τζιπ που τα έχουν μονο για εκδρομές και πάνε στην δουλειά τους με τα πόδια
.
Χμμμ, λογική όπως μας βολεύει. Δηλαδή όταν εγώ πληρώνω τα φάρμακα και τα νοσοκομεία της γιαγιάς είναι καλά. Μάλιστα.
Το μόνο λογικό και σωστό είναι να πει το κράτος: Πόσο κοστίζουν οι δρόμοι; Ένα δισεκατομμύριο; Ωραία. Πόσα λίτρα πωλούνται το χρόνο; Τόσα. Μια διαίρεση και τελείωσε η ιστορία. Όποιος κυκλοφορεί πολύ και χαλάει/χρειάζεται τους δρόμους, τους πληρώνει. Δε λέω ότι θα το κάνει, γιατί το έχει κάνει ήδη αλλά συνεχίζει να μας γδέρνει. Άλλωστε, δε θεωρώ ότι τα λεφτά των τελών πάνε εκεί που πρέπει. Φιλολογική είναι η συζήτηση, άλλωστε δε θα μας ρωτήσει η κυβέρνηση τι θα κάνει. Απλώς λέμε τη γνώμη μας κι αν κάποιοι προσβάλλονται, πρόβλημά τους.
ΥΓ. Θα κυκλοφορούσαν ξανά όλα όσα έχουν παραδώσει πινακίδες. Πολλαπλά οφέλη (ηθικά κι οικονομικά) κι από αυτό.
.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Το μόνο λογικό και σωστό είναι να πει το κράτος: Πόσο κοστίζουν οι δρόμοι; Ένα δισεκατομμύριο; Ωραία. Πόσα λίτρα πωλούνται το χρόνο; Τόσα. Μια διαίρεση και τελείωσε η ιστορία. Όποιος κυκλοφορεί πολύ και χαλάει/χρειάζεται τους δρόμους, τους πληρώνει.
Είμαι αναφανδόν υπέρ αυτής της μεθόδου, το έχω δηλώσει επανειλημμένα επί εποχής ακατανόμαστου κιόλας. Παρόλο που θα είμαι από τους χαμένοι. Διότι, πλέον, ως κάτοχος Πρίους 1500 κυβικώνΕ, πληρώνω ένα κουλουράκι, πράγμα που όμως απ' ότι φαίνεται πρόλαβα να απολαύσω μόνο δύο χρονιές.
Με τον νέο τρόπο, και αν το καπέλο είναι 10 λεπτά στο λίτρο, για 10.000 χλμ. και 6- λ/100 θα πρέπει να δίνω κανά 60άρι ετησίως. Το θεωρώ απολύτως λογικό και αποδεκτό όμως.
Καλά θα ήτανε να μην δίνουμε φράγκο βέβαια, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο νήμα.
Dimsabas έγραψε:belgarion έγραψε:Δικαιότερο είναι να πληρώσει η γιαγιά που μένει στο χωριό ακριβότερο κτελ ή ταξί και ακριβότερα τα μακαρόνια στο μπακάλικο αρκεί να γλιτώσουν κάποιοι με τζιπ που τα έχουν μονο για εκδρομές και πάνε στην δουλειά τους με τα πόδια
.
Χμμμ, λογική όπως μας βολεύει. Δηλαδή όταν εγώ πληρώνω τα φάρμακα και τα νοσοκομεία της γιαγιάς είναι καλά. Μάλιστα.
Ξανασκέψου το λίγο αυτό με φόντο τη συζήτηση για τα τέλη κυκλοφορίας. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις πού κάνεις λάθος.
Πού είναι και ο Άρης να βάλει όντως φόντο τη συζήτηση για τα τέλη κυκλοφορίας;
belgarion έγραψε:Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσβαλλεται κανένας από την γνώμη του άλλου, ούτε και θα μας ρωτήσει κανείς φυσικά. Από εκεί και πέρα συμφωνώ και εγώ ότι είναι παράλογο να πληρώνει κανείς 880 ευρώ για ένα vitara δεκαετίας, αλλά αν τα βάλεις στο καύσιμο θα πληρώνουν και αυτοί που δεν έχουν καν όχημα. Όσο για τα νοσοκομεία που είπες μπορεί πάντα κάποιος να πάει και στις ΗΠΑ όπου οι δημόσιες δομές υγείας είναι ελάχιστες και τρέμεις να μην αρρώστησεις αν είσαι φτωχός αλλά δεν πληρώνεις ούτε τέλη ούτε φόρο στα καύσιμα
.
Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το σχόλιο περί προσβολής πήγαινε στην απάντηση του ποπολάρου.
Π.χ. 2% ανα αυτοκινητο .4% ανα επαγγελματικο αυτοκινητο....(Τελειως αυθαιρετα νουμερα)....
Αν εχεις καταθεσει πινακιδες δεν θα επιβαρυνεσαι,αν κανεις πολλα χιλιομετρα θα στα περνει απο την βενζινη.....
Dimsabas έγραψε:Χμμμ, λογική όπως μας βολεύει. Δηλαδή όταν εγώ πληρώνω τα φάρμακα και τα νοσοκομεία της γιαγιάς είναι καλά. Μάλιστα.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Dimsabas έγραψε:Έτσι δεν είναι; Όταν ζεις σε μια κοινωνία, επιβαρύνεσαι με έξοδα που δε νοιάζεσαι για το κοινό καλό. Όταν λοιπόν το λογικό είναι να ενσωματωθεί το τέλος στη βενζίνη, δεν μπορεί να μου λέει για τη γιαγιά και το ΚΤΕΛ στο χωριό γιατί τότε απαντώ το παραπάνω.
Σημείωση: Για εσένα είναι λογικό, για πολύ κόσμο όχι.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Δηλαδή τα κάποια ελάχιστα cents, που θα πρέπει αναλογικά να ανέβει το εισιτήριο του ΚΤΕΛ είναι επιχείρημα;;;;
Και ποιος είπε ότι ο "φτωχός" πρέπει να πληρώνει λιγότερο για την κυκλοφορία του, από τον "πλουσιο".
Όταν τον έχοντα, τον μαστιγώνεις ανελέητα, θα μείνεις σε μια χώρα μόνο με φτωχούς. Αυτός είναι που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας κλπ κλπ.
Όλες οι επιχειρήσεις που μετακόμισαν στα Βαλκάνια, δε σας δίδαξαν τίποτα; Ποίος έχασε; Ο πλούσιος; Και χάθηκαν θέσεις εργασίας Ελλήνων, και μειώθηκε το ΑΕΠ, και μειώθηκαν τα έσοδα από τη φορολογία κλπ. Ο έχων απλά άλλαξε πινακίδες στο τζιπ του, και κάνει και 30 ταξίδια το χρόνο στη Βουλγαρία, Σκόπια, Ρουμανία
.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Nikos! έγραψε:Dimsabas έγραψε:Προφανώς.
Δηλαδή θέλεις να πληρώνεις περισσότερο για τις μετακινήσεις σου?
Με 15.000χλμ και κατανάλωση 8λτ/100κμ σημαίνει 1.920 ευρώ το χρόνο. Αν αυξηθούν 20%, θα πληρώνεις 2.300.
Πόσα τέλη πληρώνεις τώρα?
Πλήρωνα 660 όταν είχα το rav και ήδη θα πλήρωνα 690 και έκανα 6-8 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως. Τι λες να με συνέφερε;