Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
kovathe έγραψε:Για μωρο 1 έτους κ κάτι που είναι όμως τερατακι (σχεδόν 80 ποντους κ 12 κιλά) τι προτείνετε?
Να τον γυρίσουμε προς τα εμπρός? Τον έχω ακόμη στο αυγό που κοιτάει πίσω κ αρχισε να δυσανασχετεί...
Να πάρω ένα 1-2-3 ή όχι ακομα?? Προτείνεται παντως να το εχεις το παιδι προς τα πίσω μέχρι 2+ απ ότι διάβασα....

Το κάθισμα θα παει Αγγλία οποτε μου έρχεται κ πολύ φθηνότερα πάντως.

Πχ το Recaro Monza Nova IS που κοιτουσα εδώ έχει 300 και θα μου παει 200.

Τσεκουράτα ΟΧΙ. Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο αυχένας του να αντέξει φρεναρίσματα. Δες εδώ http://petrolheads.gr/viewtopic.php?p=173306#p173306 τη δική μου εμπειρία με rear-facing. Έξι μήνες μετά έχω να πω ότι ποτέ δε δυσανασχέτησε το παιδί επειδή κοιτάει πίσω. Εξάλλου βλέπει από τα παράθυρα οπότε δεν φαίνεται να την νοιάζει.
Άβαταρ μέλους
By theo13
sknipper έγραψε:Και για να έχουμε καλό ρώτημα πως αξιολόγησες την "πολύ καλή πλευρική στήριξη"; Να μπήκες μέσα και να έχεις προσωπική άποψη δεν το φαντάζομαι οπότε μάλλον ρώτησες το νήπιο αφού το πήγες σε κάποιο skidpad με πολλά διαφορετικά καθισματάκια και αυτό αποφάνθηκε το παραπάνω, έτσι δεν είναι; :iconcool:
Σημείωση: μιλάω για την κατηγορία των 13-15 κιλών και πάνω. Στις πιο μικρές οι διαφορές είναι πιο σημαντικές.

Aν και δεν μπορώ να καταλάβω το ύφος σου, όχι δεν δοκίμασα (για πρακτικούς λόγους, όπως φαντάζεσαι) το κάθισμα αλλά κάποια καθίσματα άλλων εταιρειών είναι πιο προσανατολισμένα στην άνεση. Αυτό το καταλαβαίνεις απο το πλάτος των μαξιλαριών γύρω απ το κεφάλι κλπ. Επίσης σημαντικό είναι απο τι υλικά είναι φτιαγμένο όσον αφορά τη χρήση και την συντήρηση. Το recaro λύνεται και πλένεται εύκολα στο πλυντήριο. Επίσης τα υφάσματα μετά απο πολλά πλυσίματα δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου. Γενικά το θεωρώ ποιοτικό κάθισμα, δεν είπα ότι είναι το καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#242839 Εμένα όλα μου φαίνονται εξαιρετικά καλά, στο μάτι πάντα, από πλευράς πλευρικής στήριξης, δεν έχω νιώσει δηλαδή ότι κάποιο θα είχε πρόβλημα και για αυτό δεν είναι ορολογία που θεωρώ ότι αξίζει να χρησιμοποιηθεί για να χαρακτηρίσει ένα παιδικό καθισματάκι. Δεν κατηγορώ κάποιον μπαμπά που την χρησιμοποιεί απλά τη θεωρώ πλεονασμό και έκφραση εντυπωσιασμού και μόνο, για την ύπαρξη της οποίας μάλλον φταίνε οι ίδιες οι εταιρείες που πρέπει να φορτώσουν το προϊόν τους με όσο πιο πολλά "καλά" χαρακτηριστικά μπορούν και μετά ο πελάτης αναμασά αυτά τα χαρακτηριστικά.
Αντίθετα στην ποιότητα των υφασμάτων (όχι μόνο να καλύπτουν τις προδιαγραφές) και μαλακωσιών εκεί ναι, μπορώ να δω αρκετές διαφορές στην κάλυψη σκληρών επιφανειών, στο πάχος-ελαστικότητα μαλακωσιάς, στην ευκολία αφαίρεσης και τοποθέτησης, αντοχή σε ήλιο-υγρά-πλύσιμο και κακοποίηση γενικά, διατήρηση ιδιοτήτων στο χρόνο κλπ. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι θα άξιζε οι εταιρείες (και οι μπαμπάδες) να ασχολούνται περισσότερο με αυτό και όχι με το άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
PeterPan έγραψε:αυτό το χρώμα, το autumn gold, αν κ θα λερώνει σχετικά εύκολα, μας άρεσε πολύ, τέτοιο πήραμε σε καρότσι. :)

Πήρατε το "plus" ύφασμα ή το "κανονικό"; Εγώ σκέφτομαι για το plus, κυρίως για λόγους ανθεκτικότητας αλλά κι επειδή μοιάζει πιο "δροσερό" σαν ύφασμα (σε σχέση με όλα τα ακρυλικά-like υφάσματα) και συνεπώς πιο κατάλληλο για το κλίμα της Ελλάδος. Μήπως έχετε δει από κοντά το plus;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Scotch έγραψε:
PeterPan έγραψε:αυτό το χρώμα, το autumn gold, αν κ θα λερώνει σχετικά εύκολα, μας άρεσε πολύ, τέτοιο πήραμε σε καρότσι. :)

Πήρατε το "plus" ύφασμα ή το "κανονικό"; Εγώ σκέφτομαι για το plus, κυρίως για λόγους ανθεκτικότητας αλλά κι επειδή μοιάζει πιο "δροσερό" σαν ύφασμα (σε σχέση με όλα τα ακρυλικά-like υφάσματα) και συνεπώς πιο κατάλληλο για το κλίμα της Ελλάδος. Μήπως έχετε δει από κοντά το plus;
εμείς πήραμε το comfort ύφασμα, γιατί μας άρεσε το πορτοκαλί χρώμα, είναι πιο φωτεινό... Είναι μαλακό ύφασμα.

Το plus το έχω δει από κοντά. Είναι σκληρότερο, κάτι μεταξύ Jean-καμπαρντίνα. Γενικά θα είναι ανθεκτικότερο. Αλλά είναι πιο μουντά χρώματα.
Προσωπικά δε μου άρεσε το σκληρότερο plus χρώμα. Το απλό που πήραμε μου φάνηκε πολύ απαλό στην υφή, το plus πιο τραχύ κ σαν να "σακούλιαζε" κάπως, αν με καταλαβαίνεις.
Για το καλοκαίρι υπάρχει και κάλυμμα βαμβακερό (άσπρο νομίζω μόνο).
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
xenos έγραψε:Επίσης τον είχα πάει να κάτσει σε cybex και έκανε σαν τρελός με το μαξιλάρι μπροστά του.

Αυτό που λες, είναι πολύ καλό. Από τα ασφαλεστερα, με isofix και ως 36kg. Αλλά και η δικιά μου δεν βολευτηκε...

...>.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Scotch έγραψε:
kovathe έγραψε:Το κάθισμα θα παει Αγγλία οποτε μου έρχεται κ πολύ φθηνότερα πάντως.Πχ το Recaro Monza Nova IS που κοιτουσα εδώ έχει 300 και θα μου παει 200.

Από ποιο μαγαζί;

< >

Αμαζον. Πουθενα ιδιαιτερα ψαγμενα.

mrnoname έγραψε:
kovathe έγραψε:Για μωρο 1 έτους κ κάτι που είναι όμως τερατακι (σχεδόν 80 ποντους κ 12 κιλά) τι προτείνετε?
Να τον γυρίσουμε προς τα εμπρός? Τον έχω ακόμη στο αυγό που κοιτάει πίσω κ αρχισε να δυσανασχετεί...
Να πάρω ένα 1-2-3 ή όχι ακομα?? Προτείνεται παντως να το εχεις το παιδι προς τα πίσω μέχρι 2+ απ ότι διάβασα....

Το κάθισμα θα παει Αγγλία οποτε μου έρχεται κ πολύ φθηνότερα πάντως.

Πχ το Recaro Monza Nova IS που κοιτουσα εδώ έχει 300 και θα μου παει 200.

Τσεκουράτα ΟΧΙ. Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο αυχένας του να αντέξει φρεναρίσματα. Δες εδώ http://petrolheads.gr/viewtopic.php?p=173306#p173306 τη δική μου εμπειρία με rear-facing. Έξι μήνες μετά έχω να πω ότι ποτέ δε δυσανασχέτησε το παιδί επειδή κοιτάει πίσω. Εξάλλου βλέπει από τα παράθυρα οπότε δεν φαίνεται να την νοιάζει.

Λες ε?
Θα το κοιταξω και γω για rear facing τοτε. Και γω αυτο ειχα βρει.
Ακριβο το δικο σου βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#242961 Δειτε κι αυτο:
http://www.rearfacingtoddlers.com/car-s ... roups.html

Τα θαβει τα μπροστινα και τα 1-2-3 με το μαξιλαρι μπροστα, πρεπει να κοιταει πισω μεχρι 3-4 ετων.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
mrnoname έγραψε:^
Ποιο από όλα εννοείς γιατί από το link δε βγάζω άκρη;

Sorry τωρα το ειδα.
Γι αυτο λεω:
Although forward facing Group 1 seats have been tested from 9kg, it is not safe for young children to face forward in the car. While these seats do offer the child some protection, in the event of an accident a forward facing child is five times more likely to be seriously injured or killed than a rear facing one. It is therefore much safer to use a rear facing car seat until children are at least four or five years old.

αλλα και:

Forward facing combination seat for Groups 1-2-3.
Used with an impact shield from 9-18kg, and as a high back booster from 15-36kg. These impact shield seats are less safe than seats with a five-point harness and are not recommended.

Τελικα θα παρω και γω καποιο Extended Rear Facing Group 0-2 και τελος.
Η ασφαλεια ειναι το μοναδικο που με ενδιαφερει.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#244479 Τα besafe θεωρουνται απο τα καλυτερα. Εχω κ εγω ενα (δεν θυμαμαι ακριβως μοντελο) και ειναι σχετικα κομπλε. Αυριο απο pc θα γραψω περισσοτερα.

<
Άβαταρ μέλους
By xenos
#247373 Εμένα, το μοναδικό που με ενοχλεί στο be safe είναι οι ζώνες του. Νομίζω ότι δεν είναι 'σωστές' και είναι πιο έξω απ ότι θα πρεπε. Φυσικά λόγω της ανάποδης θέσης το παιδί δεν πέφτει στη ζώνη.