Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#189126 Δηλαδή για εμένα πχ θα ήταν πιο οικονομικό να δώσω 6 χιλιάρικα παραπάνω (15 αντί για 9 που έδωσα για την μπεμπέκα) για να πάρω πχ ένα φόκους 1000άρι με την προοπτική να καίω 20 ευρώ το μήνα λιγότερη βενζίνη;;;; :dizzy: :yahoo: :yahoo:

Όπως πολλοί που έδωσαν μια χαρά αυτοκίνητα και πλήρωσαν 10-20Κ για να πάρουν ένα ντήζελ γιατί έχει μηδενικά τέλη και καίει 500 ευρώ καύσιμο λιγότερο το χρόνο... Πλήρωσαν δηλαδή μπροστά τα κόστη για την επόμενη δεκαετία και αυτό είναι οικονομικό;;;; :innocent:

Για να μην αρχίσουμε με το οικολογικό και πόσο οικολογικό (δεν) είναι να αγοράζεις κάθε 5-6 χρόνια ένα καινούριο αμάξι (το οποίο δεν είναι και ότι πιο οικολογικό στην κατασκευή του), αντί να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το παλιό... :dizzy:

Επιπλέον, να σημειώσω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν παλιά αυτοκίνητα απλά δεν μπορούν να αγοράσουν καινούρια και μία "αριστερή" (καλά εδώ γελάμε :lol: ) κυβέρνηση θα έπρεπε να τους βοηθάει και όχι να τους τιμωρεί επειδή είναι φτωχοί... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#189162 Yπαρχουν διαφορες παραμετροι στην αγορα καινουριο vs. μεταχειρο...ένα είναι ότι συνηθως με το καινουριο δεν τρεχεις σε συνεργεια από την πρωτη μερα, περνεις την τελευταια τεχνολογια σε ηλεκτρονικα και γκατζετακια και πιθανον να παρεις ένα αμαξι στα μετρα που ζητας (αν το παραγγειλεις). Αν δεν εχεις θειο με συνεργειο ισως είναι καλυτερα να δωσεις 10κ παραπανω και να συγκεντρωθείς σε αλλα πραγματα παρα να αναλώνεσαι με μαστορια που πιθανον να μην ξερεις καν...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
GTS έγραψε:Yπαρχουν διαφορες παραμετροι στην αγορα καινουριο vs. μεταχειρο...ένα είναι ότι συνηθως με το καινουριο δεν τρεχεις σε συνεργεια από την πρωτη μερα, περνεις την τελευταια τεχνολογια σε ηλεκτρονικα και γκατζετακια και πιθανον να παρεις ένα αμαξι στα μετρα που ζητας (αν το παραγγειλεις). Αν δεν εχεις θειο με συνεργειο ισως είναι καλυτερα να δωσεις 10κ παραπανω και να συγκεντρωθείς σε αλλα πραγματα παρα να αναλώνεσαι με μαστορια που πιθανον να μην ξερεις καν...

ελα, κανεις πλακα τωρα....
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#189167 GTS, το "επιχείρημά" σου, είναι εντελώς αυθαίρετο... τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#189170 Για μια στιγμή ρε παιδιά, δεν είπε κάτι τραγικό ο άνθρωπος. Κάποιος προτιμάει το καινούριο για τους παραπάνω λόγους, που γενικώς ισχύουν (άλλος λίγο, άλλος πολύ). Γιατί θεωρείτε πως δεν έχει κάποια βάση;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#189173 μάρκο το αμάξι για τα λεφτά του είναι πολύ καλή επιλογή... είναι βέβαια βαρίδιο από άποψη τελών κυκλοφορίας... εγώ όταν για 2-3 χρόνια είχαμε μια 320 e46 ci μου κακοφαινόταν να χαρίζω με το φόρο πολυτελείας 1 χιλιάρικο κάθε χρόνο στους χλιμίτζουρες πολιτικούς. Στο τέλος. όταν έφυγα από Ελλάδα, έφτασα να λέω στον αδερφό μου, που επρόκειτο να φύγει κ αυτός για εξωτερικό κ του είχε μείνει, να το πετάξει... τελικά το αντάλλαξε μετά από ένα 6μηνο (κ αφού κανείς δεν το έπαιρνε για πάνω από 2.500€) με μια ninja που μετά την πούλησε 3.500€. Το αμάξι ήταν παραγωγής 2002 αν θυμάμαι καλά, εισαγωγή από Γερμανία ως μεταχειρισμένο, κ το πουλήσαμε το 2012 με 145.000 χλμ. Φουλ εξτρα.

Αν σκέφτεσαι να το κρατήσεις για 2-3 χρόνια δύσκολα θα φύγει πάνω από 4 χιλιάρικα τότε. Αλλά αν είσαι αποφασισμένος να πληρώνεις 600€ για τέλη κάθε χρόνο κ να είσαι στην κατηγορία 2λιτρων με όλα τα ρίσκα που συνεπάγεται, να το χαρείς όσο μπορείς!

Προσωπικά εγώ στην Ελλάδα πάνω από 1800 κ.εκ. δε θα τους έκανα την χάρη να το αγόραζα.
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 22 Νοέμ 2015, 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By elteo
Anonymous Founder έγραψε:Για μια στιγμή ρε παιδιά, δεν είπε κάτι τραγικό ο άνθρωπος. Κάποιος προτιμάει το καινούριο για τους παραπάνω λόγους, που γενικώς ισχύουν (άλλος λίγο, άλλος πολύ). Γιατί θεωρείτε πως δεν έχει κάποια βάση;

Γιατί ποιος σου είπε ότι δεν θα τρέχεις στα συνεργεία και με το καινούριο; Αυτός που πήρε μεταχείρο Auris με την αξιοπιστία της Toyota που εντάσσεται;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
MIXOStsi έγραψε:Γιατί δεν έχει...

Δεν έχει περισσότερα gadgetάκια το καινούριο;
Του GTS η 1 έχει στάνταρ όσα έπρεπε να χρυσοπληρώσεις στην δική μου.
Δεν θα έχει εγγύηση για κάποια χρόνια; Το ότι θα είσαι πιο ήσυχος για 2-3 χρόνια είναι δεδομένο θεωρώ. Το χρυσοπληρώνεις μεν, αλλά όχι πως δεν υπάρχει διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
GTS έγραψε:Yπαρχουν διαφορες παραμετροι στην αγορα καινουριο vs. μεταχειρο...ένα είναι ότι συνηθως με το καινουριο δεν τρεχεις σε συνεργεια από την πρωτη μερα, περνεις την τελευταια τεχνολογια σε ηλεκτρονικα και γκατζετακια και πιθανον να παρεις ένα αμαξι στα μετρα που ζητας (αν το παραγγειλεις). Αν δεν εχεις θειο με συνεργειο ισως είναι καλυτερα να δωσεις 10κ παραπανω και να συγκεντρωθείς σε αλλα πραγματα παρα να αναλώνεσαι με μαστορια που πιθανον να μην ξερεις καν...

αυτό με τα συνεργεία δεν ισχύει.
έχω πάρει μέχρι τώρα 3 μεταχειρισμένα αλλά κανένα καινούριο. για κανένα δεν πήγα το πρώτο 1 χρόνο σε συνεργείο. γιατί να πας δλδ? κοιτάς να έχει κτεο φρέσκο, το πας σε έναν μάστορα να το δει, το κανεις ένα τεστ ντράιβ, βλέπεις αν σου ταιριάζει κτλ... από την άλλη υπάρχουν καινούρια που βγάζουν προβλήματα.
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 22 Νοέμ 2015, 14:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#189180 Πότε δεν έχω τρέξει με καινούργιο σε συνεργείο.

Βεβαίως τώρα που το σκέφτομαι, ούτε και με μεταχειρισμένο.

< >
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#189181 Βάλε κ οτι πολλά έχουν 5-7 χρόνια εγγύησή πλέων! = κεφάλι ήσυχο
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Anonymous Founder έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Γιατί δεν έχει...

Δεν έχει περισσότερα gadgetάκια το καινούριο;
Του GTS η 1 έχει στάνταρ όσα έπρεπε να χρυσοπληρώσεις στην δική μου.
Δεν θα έχει εγγύηση για κάποια χρόνια; Το ότι θα είσαι πιο ήσυχος για 2-3 χρόνια είναι δεδομένο θεωρώ. Το χρυσοπληρώνεις μεν, αλλά όχι πως δεν υπάρχει διαφορά.

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3912927/

τι παραπανω εχει να μου προσφερει μια καινουργια 530xi οπου αξιζει να δωσει καποιος κοντα 4 φορες πανω χρηματα;
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#189186 Σίγουρα