Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
red_monster έγραψε:
soch έγραψε:Τι σχέση έχουν αυτά που αναφέρει ο πιπίνος (και τα οποία είναι τραγικά λάθη που ευτυχώς δεν κόστισαν) με το αν είναι καλός ή κακός εκπαιδευτικός;
Άλματα λογικής, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν...

Άνθρωπος που είναι τόσο εκτός πραγματικότητας πως μπορεί να είναι καλός επαγγελματίας (εκτός αν μιλάμε για ζωγράφους κλπ που είναι από τη φύση τους λίγο "geia sou maria" ) ?

Εκτός πραγματικότητας γιατί; Εννοείς ότι δεν γίνεται να κάνω το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε τόσο χρόνο; Και το λες σε εμένα αυτό... Ωραία... Στο άλλο forum, κάποιος, μετά από εμένα, ανέφερε ότι το έκανε τον ίδιο περίπου χρόνο (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο) με ένα Corolla 1.4. Εκεί γίνεται και αυτός είναι εντός πραγματικότητας; Και γιατί δεν έγινε επίθεση σε αυτόν τότε, αλλά μόνο σε εμένα;

Πάμε παρακάτω τώρα. Θεωρείς ότι επειδή, κατά τη γνώμη σου, το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν γίνεται σε 3,5 ώρες με αυτοκίνητο 1.4 (θυμήσου ότι μόλις σου ανέφερα και 2ο οδηγό που το έκανε, στο ίδιο forum) είμαι κακός Καθηγητής; Δηλαδή, έστω ότι λέω ψέματα (που δεν λέω, αλλά ας το δεχτώ), αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρω τη Φυσική που διδάσκω; Και όλοι όσοι με εξέτασαν (δηλαδή 54 μαθήματα στη Σχολή, 28 στο μετ/κο + το διδ/κο + ΑΣΕΠ) ήταν λάθος και εσύ επειδή κάτι δεν σου κολλάει με τους χρόνους μπορείς να με κρίνεις... Πολύ ωραία. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους ή μόνο για εμένα; Ο Panosss δηλώνει δημόσια ότι είναι κλέφτης της εφορίας. Είναι δυνατόν να είναι καλός επαγγελματίας; Ο kacey γράφει τα δικά του και τραβάει κάθε φορά τον ΚΟΚ από τα μαλλιά. Άρα κακός επαγγελματίας. Ο Χρήστος Λάππας που δεν ήξερε με πόσους βουλευτές υπερ βγαίνει ο ΠτΔ είναι ΚΑΙ αυτός κακός Καθηγητής, επειδή είναι εκτός πραγματικότητας; Νομίζω ότι κάπου το παρατραβάτε το θέμα, πιθανόν λόγω μόδας και μόνο (ή και οδηγιών για τις οποίες δεν γράφω γιατί θα δεχθώ ποινή).

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 11 Μαρ 2015, 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
DAP έγραψε:
soch έγραψε:Τι σχέση έχουν αυτά που αναφέρει ο πιπίνος (και τα οποία είναι τραγικά λάθη που ευτυχώς δεν κόστισαν) με το αν είναι καλός ή κακός εκπαιδευτικός;

Νομιζω οτι ο καθε ανθρωπος και δεν μιλαω για τον πιπινο φυσικα, μεταφερει και στην επαγγελματικη του ζωη δειγματα του χαρακτηρος του ποσο μαλλον αν ειναι εξηρτημενος απο καποιες ας το πω ιδιαιτεροτητες....

Τι ακριβώς εννοείς με το εξαρτημένος από ιδιαιτερότητες;
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
CARυοθραύστης έγραψε:Ιδιαιτερότητα είναι να τη βρίσκει με δονητες και μαστίγια, κάτι δηλαδή που κανέναν απολύτως δεν ενοχλεί. Ή στη χειρότερη να φαντασιώνεται τον Γ98876.

Οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γύρω σου, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΑ.

Φαντάζομαι το ίδιο πιστεύεις και για τον The Ace που έκανε μέχρι Σέρρες 4 ώρες (580km/4h = 145km/h) ή για τον nass που για Θεσσαλονίκη πήγαινε "με σοβαρά αντικοινωνικές ταχύτητες" έτσι δεν είναι; Ή όταν μια παρέα RX8 πηγαίνει με 200 δεν κινδυνεύει κανείς, αλλά όταν πηγαίνω μόνος μου στο δρόμο με 160 κινδυνεύει πολύς κόσμος; Μήπως σε πείραξε μόνο το ταξίδι Χαλκίδα - Αθήνα με και για το αλκοόλ; Γιατί αν είναι έτσι, εντάξει, μια φορά έγινε, οπότε no big deal. Τις άλλες φορές δεν είχα πιει, άρα μπορώ να τρέχω όσο θέλω.

Αποφασίστε πάντως. Ή πήγαινα τάπα, ήμουν επικίνδυνος (όπως και οι περισσότεροι που γράφουν εδώ) και θα μου τη λέτε για αυτό ή λέω ψέματα, πήγαινα αργά, έφτιαξα τις αποδείξεις των διοδίων, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μου τη λέτε για την ταχύτητα.

Ευχαριστώ.

* Με τον The Ace και τον nass δεν έχω κανένα πρόβλημα για αυτά που έγραψαν (αν και ο nass αρνείται να γράψει χρόνο). Όπως έχω γράψει πολλές φορές: πήγαινε και με 1000, αρκεί να μην ενοχλείς τους υπόλοιπους τριγύρω σου που είναι νόμιμοι ή, τουλάχιστον, πολύ πιο νόμιμοι από αυτόν που τρέχει έτσι. Απλά τους αναφέρω γιατί είναι οι τελευταίοι που έγραψαν πριν αρχίσει η επίθεση και τους χρησιμοποιώ ως παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#87694 Καλά, κίνηση σοβαρή δεν βρήκαμε (φύγαμε πολύ νωρίς, κλασσικό ραντεβού μετά τα διόδια κατά τις 8πμ), αλλά στο δρόμο κάναμε πολλές ταρζανιές, όλοι τεστάραμε τελικές, και ο καθένας μας άνοιγε με ότι γρήγορο βρίσκαμε στο δρόμο (από S2K μέχρι διάφορα Cuproειδή) :s_devil

Πρακτικά με τη μέση ωριαία που λες (~140χαω) είμασταν μόνο όταν πηγαίναμε normal πορεία όλοι μαζί :lol: Καθότι σχετικά νεαροί όλοι τότε (πριν καμιά 10αρια χρόνια) και χωρίς παιδιά, σκυλιά, γατιά, σταματάγαμε μόνο για βενζίνη, πήγαμε κατευθείαν για μπουγάτσες μόλις φτάσαμε :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
The Ace έγραψε:Καλά, κίνηση σοβαρή δεν βρήκαμε (φύγαμε πολύ νωρίς, κλασσικό ραντεβού μετά τα διόδια κατά τις 8πμ), αλλά στο δρόμο κάναμε πολλές ταρζανιές, όλοι τεστάραμε τελικές, και ο καθένας μας άνοιγε με ότι γρήγορο βρίσκαμε στο δρόμο (από S2K μέχρι διάφορα Cuproειδή) :s_devil

Πρακτικά με τη μέση ωριαία που λες (~140χαω) είμασταν μόνο όταν πηγαίναμε normal πορεία όλοι μαζί :lol: Καθότι σχετικά νεαροί όλοι τότε (πριν καμιά 10αρια χρόνια) και χωρίς παιδιά, σκυλιά, γατιά, σταματάγαμε μόνο για βενζίνη, πήγαμε κατευθείαν για μπουγάτσες μόλις φτάσαμε :iconcool:

Άρα μιλάς για το 2005 περίπου, δηλαδή πριν γίνει ο Μαλιακός (και αργότερα η Θήβα και η Υλίκη) και το νέο κομμάτι μετά την Ραψάνη. Το 2008-09 με τον Μαλιακό μέσα πιστεύεις ότι θα το κάνατε κάτω από 4 ώρες;

Πιστεύεις ότι υπάρχει αυτοκίνητο που στο Κάστρο - Στυλίδα, που είναι κανονική Ε.Ο. με ελάχιστες στροφές (έχει μερικές στην Τραγάνα) και πριν την αρχή του νέου κομματιού στον Μαλιακό, δεν μπορεί να πάει σταθερά με 150; Μιλάω για κανονικό αυτοκίνητο, όχι Smart ή άλλο αυτοκίνητο πόλης με στενά λάστιχα, μαλακή ανάρτηση κτλ.

Πιστεύεις ότι στο Βόλος - Τέμπη, δηλαδή μετά τις στροφές της Πελασγίας, που είναι όχι απλά καλός δρόμος, αλλά εντελώς ίσιος δρόμος, είναι δύσκολο για ένα αυτοκίνητο να πάει τελικές για μεγάλες αποστάσεις (π.χ. ευθεία Αλμυρού, Μακρυχωρίου κτλ);

Πιστεύεις ότι στο Κατερίνη - Θεσσαλονίκη που είναι εντελώς ευθεία είναι δύσκολο να πας με τελική ή κοντά σε αυτή;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#87718 Ας δούμε μερικά στιγμιότυπα:

1. Στροφές στην Ε.Ο. στο Βόλος - Λάρισα.

2. Λεπτοκαρυά - Θεσσαλονίκη

Η διαδρομή είναι περίπου 75km και το google δίνει περίπου 50min. Στα βίντεο την έκανα σε περίπου 30min και δεν πήγαινα παντού με τελική, αλλά μεγάλο μέρος πήγαινα με το όριο των 120.

Είναι, λοιπόν, τόσο δύσκολο να κάνεις τη διαδρομή αυτή κινούμενος με 150 (σε άδειο δρόμο) και να καταφέρεις τέτοιο χρόνο; Δεν το νομίζω...

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 11 Μαρ 2015, 15:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#87719 Αλμυρός και Κατερίνη -> τελικές :innocent:

Δυστυχώς στον Αλμυρό είναι και το πιο γνωστό ραντάρ, μετά από κανά μήνα από το προαναφερθέν γεγονός πήγαινα Πήλιο για ρομαντικό ΣΚ, ήμουνα δίπλα με ένα Cayenne και ανοίξαμε, και ακριβώς πριν το χάσιμο που κάνει πριν την ευθεία τον βλέπω και κόβει και λέω τι κάνει αυτός, έκοψα ασυναίσθητα και εγώ, αλλά και πάλι με σημάδεψαν μετά από 500μ στα 191χαω :oops:

Ευτυχώς με (μας) γλύτωσε η :inlove:

Αν εξαιρέσουμε το παλιό κομμάτι Αγ.Κωνσταντίνου-Καμ.Βούρλα (Μαλιακό δηλαδή), όλη η υπόλοιπη Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι πρόσφορο έδαφος, κάτι που προς Πάτρα ισχύει μόνο μέχρι Κόρινθο....
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
The Ace έγραψε:Δυστυχώς στον Αλμυρό είναι και το πιο γνωστό ραντάρ, μετά από κανά μήνα από το προαναφερθέν γεγονός πήγαινα Πήλιο για ρομαντικό ΣΚ, ήμουνα δίπλα με ένα Cayenne και ανοίξαμε, και ακριβώς πριν το χάσιμο που κάνει πριν την ευθεία τον βλέπω και κόβει και λέω τι κάνει αυτός, έκοψα ασυναίσθητα και εγώ, αλλά και πάλι με σημάδεψαν μετά από 500μ στα 191χαω :oops:

Ευτυχώς με (μας) γλύτωσε η :inlove:

Αν εξαιρέσουμε το παλιό κομμάτι Αγ.Κωνσταντίνου-Καμ.Βούρλα (Μαλιακό δηλαδή), όλη η υπόλοιπη Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι πρόσφορο έδαφος, κάτι που προς Πάτρα ισχύει μόνο μέχρι Κόρινθο....

Αν την πατήσεις μια φορά μετά μαθαίνεις. Εγώ το κοίταγα πάντα, μιας και είχα εξασκηθεί μετά από τόσα χρόνια, και ήξερα πότε κόβουν και πότε όχι. Αυτό ήταν, όπως και το μπλόκο στην Σούρπη (κατέβασμα), στανταράκι στο ταξίδι, μαζί με Ν. Πόρους και Ραψάνη, πάλι στην κάθοδο.

Ευτυχώς, πάντως, που υπάρχει και κάποιος που ξέρει τη διαδρομή γιατί κοντεύω να τρελαθώ με αυτά που ακούω. Όλη η διαδρομή είναι Ε.Ο. που πας άνετα με 130 και το κάνεις 4,5 ώρες τηρώντας τα όρια. Αν κερδίζεις λίγο μια χαρά το κάνεις 4ώρες. Το 3,5 θέλει πίεση, αλλά, χωρίς κίνηση, όχι κάτι το εξαιρετικό, αρκεί να μην πέσεις σε μπλόκα, κίνηση και τίποτε κλεισίματα δρόμων, απαγορεύσεις φορτηγών κτλ.

soch έγραψε:Για μένα, πιο σοβαρό από την υπερβολική ταχύτητα, είναι το να πίνεις και να οδηγείς.

Να μην σου πω ότι το χειρότερο είναι ποτό + τρέξιμο. Εκεί να δεις πόσο επικίνδυνο γίνεται. Αν, πάντως, δεν πάθαινα το πρόβλημα υγείας δεν θα πρόσεχα τόσο πολύ με το αλκοόλ. Θα έπινα ακόμη, ίσως λιγότερο, αλλά θα έπινα. Σήμερα, όμως, με το ζόρι 2-3 ποτήρια μια Κυριακή στο τόσο.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
soch έγραψε:Για μένα, πιο σοβαρό από την υπερβολική ταχύτητα, είναι το να πίνεις και να οδηγείς.

Και αυτό ιδιαιτερότητα είναι.
Άβαταρ μέλους
By DAP
pipinos1976 έγραψε:
DAP έγραψε:

Νομιζω οτι ο καθε ανθρωπος και δεν μιλαω για τον πιπινο φυσικα, μεταφερει και στην επαγγελματικη του ζωη δειγματα του χαρακτηρος του ποσο μαλλον αν ειναι εξηρτημενος απο καποιες ας το πω ιδιαιτεροτητες....

Τι ακριβώς εννοείς με το εξαρτημένος από ιδιαιτερότητες;

Να ας πουμε ο μανιωδης καπνιστης,ο αλκοολικος ,ο πρεζακιας,ο ξεφωνημενος πουστης,ο κλεπτομανης,ο μαζοχιστης,ο σαδιστης...........γενικα αυτος που δεν μπορει να τιθασευσει ενα παθος του.....
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
DAP έγραψε:Να ας πουμε ο μανιωδης καπνιστης,ο αλκοολικος ,ο πρεζακιας,ο ξεφωνημενος πουστης,ο κλεπτομανης,ο μαζοχιστης,ο σαδιστης...........γενικα αυτος που δεν μπορει να τιθασευσει ενα παθος του.....

Μπορώ να σου πω για τη δική μου δουλειά και αυτά που ανέφερες.

Ο μανιώδης καπνιστής θα παραβιάσει το νόμο καπνίζοντας στο σχολείο, συνήθως σε κάποιον χώρο που έχει αφήσει ο εκάστοτε Δντης (κάνοντας τα στραβά μάτια) για αυτό το λόγο. Στο μάθημά του δεν θα έχει πρόβλημα, αν και μερικές φορές θα τον τρώει να καπνίσει και θα το σκεφτεί (αν τον τρελαίνουν τα παιδιά π.χ.). Καπνιστές έχω συναντήσει παρά πολλούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας που τους έχει μείνει από τα φοιτητικά χρόνια και τα αμφιθέατρα εκείνης της εποχής.

Ο αλκοολικός είναι δύσκολο να κάνει μάθημα (αναφέρομαι σε σοβαρές περιπτώσεις), ειδικά επί μακρόν, αν και υπάρχουν πολλά στάδια αλκοολισμού, οπότε μια ελαφριά περίπτωση (που π.χ. συνδυάζει την έξοδο με αλκοόλ ή που νιώθει κάποιες φορές την ανάγκη να πιει) το πιο πιθανόν είναι να μην την καταλάβεις καν.

Για τον πρεζάκια δεν το συζητώ καθόλου. Μπορεί και να υπάρχει κάποιος, ελαφριάς μορφής, αλλά οι εκπαιδευτικοί που κάνουν σκληρά ναρκωτικά πρέπει να μετρώνται στα δάχτυλα των δύο χεριών στη χώρα.

Ξεφωνημένος πούστης δεν ξέρω πώς το εννοείς. Είχα καθηγητή στο Λύκειο που ήταν εμφανώς ντυμένος γυναικεία (κοντό τζιν μπουφάν με στρας, βαμμένο μάτι, μαλλί καρέ κτλ), αλλά ήταν αξιοπρεπέστατος στο μάθημά του. Τώρα, περίπτωση που την πέφτει από εδώ κι από εκεί, όπως η παρακάτω, και κάνει "φασαρία" είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταθεί σε αίθουσα.
http://www.youtube.com/watch?v=kJimWY0HLjI

Κλεπτομανής δεν μου έχει τύχει, αλλά είναι συχνό φαινόμενο να αφήνεις στυλό και να μην το βρίσκεις ποτέ. Δύσκολα να υπάρχει κάτι τέτοιο σε σχολείο. Μαζοχιστής δεν νομίζω να φανεί σε σχολείο. Φαντάζομαι ότι το βράδυ θα απολαμβάνει τα βίτσια του, αλλά στο σχολείο τι μπορεί να κάνει; Σαδιστής μπορεί να υπάρχει, αλλά όχι από ερωτικής πλευράς. Το πιο πιθανόν να είναι κάποιος που πιέζει τους μαθητές. Αυτό το ομολογώ κι εγώ ότι, όταν έχω όρεξη, το κάνω βάζοντας θέματα, όχι εξαιρετικά δύσκολα, αλλά πολλά, ώστε ο χρόνος ίσα ίσα να επαρκεί (άντε να αντιγράψεις μετά ή αν αντιγράψεις κάτι δε θα προλάβεις στο τέλος).

Από όλα αυτά, αλλά και γενικότερα, δεν βρίσκω κάτι που επηρεάζει τον pipinos1976, δηλαδή κάτι που με κάνει να μην μπορώ να ξεφύγω από αυτό. Θα μπορούσα να σου πω ότι διαβάζω πολύ, πράγματα ακόμη και άσχετα, οπότε χρησιμοποιώ συνέχεια κάποια συσκευή (κινητό, tablet, laptop, σταθερό κτλ) για μελέτη, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το μάθημα, αφού δεν είναι δυνατόν και να διαβάζεις κάτι, αλλά και να παραδίδεις ή να λύνεις ασκήσεις.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#87815 :offtopic:

^ ^ ^

:dizzy: Συγνωμην αλλα γιατι μου φαινεται οτι το πηρες προσωπικα; Ισα ,ισα στον μονον που αναφερθηκα και μαλιστα ΑΡΝΗΤΙΚΑ ησουν εσυ.....Δεν καταλαβαινω το λογο που εγραψες το παραπανω ποστ μιας και ΔΕΝ σε φορτωσα με καμια απο αυτες τις κατ'εμε ιδιαιτεροτητες...... :hmmm:
Αν παλι νομιζεις οτι σε εθιξα ζητω ταπεινα συγνωμην.....

:offtopic:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#87880 Δεν το πήρα προσωπικά. Απλά εξηγώ ότι τέτοιες ιδιαιτερότητες (τουλάχιστον κραυγαλέες) είναι δύσκολο να εμφανιστούν σε ορισμένα επαγγέλματα. Π.χ. σαδιστή στα ΜΑΤ μπορεί να βρεις (πολλούς θα έλεγα), αλλά σαδιστή καθηγητή... μόνο με διαγωνίσματα σαν όπλο; λίγο δύσκολο. Μπήκα και ο ίδιος στην θέση των "αμαρτωλών", αλλά δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσα να κάνω και να χαρακτηριστεί ιδιαιτερότητα. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ζητάς συγγνώμη, δεν θεώρησα τίποτε αρνητικό. Πες ότι έκανα γραπτά ορισμένες σκόρπιες σκέψεις...

Ευχαριστώ και συγγνώμη από εμένα αν σε έκανα να αισθανθείς άσχημα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#87981 Πίπενε, έχεις καταλάβει οτι οι υπόλοιποι μιλάνε για πολύ δυνατότερα οχήματα με τρομερά μεγαλύτερα περιθώρια από ότι το 1400αρη άστρα ε ? :roll:

Με ένα s3 (που και πάλι έχει ρίσκο) διατηρείς τη μέση των 150km/h, με ένα μικρό οπελ παίζεις την ζωή σου κορόνα γράμματα και θέτεις σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες...