mirage έγραψε:Γιατι εφυγε κατευθειαν;
REALZEUS έγραψε:Λόγω της ιδιότητας του
δεξι κλικ -> ιδιοτητες -> check box: Αστυνομικος (ή ο,τι αλλο) -> OK
!(Δε σωνόμαστε με τίποτα εις την "ν" κλπ. κλπ.
... )
Nokia 730 & Tapatalk
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
REALZEUS έγραψε:Χθες γύρω στις 3 τα ξημερώματα σταμάτησαν φίλο και πρώην συνάδελφο στα διόδια Αιγινίου πριν την Κατερίνη για τυπικό έλεγχο-αλκοτεστ κλπ. Λόγω της ιδιότητας του έφυγε κατευθείαν, αλλά εφιστώ την προσοχή του κοινού. Πρώτη φορά που ακούω για μπλόκο εκεί...
Μια αλλη οπτικη του ιδιου θεματος...
giannik1977 έγραψε:nEK έγραψε:Εθνικη, θεσσαλονικη-κατερινη. Εχω πετυχει περιπολικο πανω σε γεφυρα και ποιο κατω να εχει τροχαια, αν θυμαμαι καλα στα διοδια. Δεν ξερω αν ειχε ρανταρ ή απλα παρακολουθουσε τη κινηση.
Αλλα ολα αυτα με τα μπλοκα ειναι ΠΟΥΣΤΙΕΣ, γιαυτο σηκωνουν την αναλογη |λογοκρισία|, αν πετυχει...
Γιατι ειναι πουστιες;
kacey έγραψε:Και οταν στηνουν το μπλοκο κατω απο τη πινακιδα που σε προειδοποιει για αυτο (που απαιτει ο νομος) και σε μετρανε 400μ πριν φτασεις σε αυτη και τη δεις. Και μετα σου λενε κιολας "να κυριος, απο πανω μας ειναι η πινακιδα".
Και οταν σου λενε "δεν ισχυει το παραπανω για μπλοκα με φορητα ρανταρ γιατι τι να κανουμε, να κουβαλαμε πινακιδα μαζι μας?".
Και οταν σου λενε "ειχε πινακιδα που προειδοποιει, 15 χλμ πιο πισω".
Με την ευκαιρία να ρωτήσω: μόνο σε μένα φαίνεται παράλογο και βλακώδες αυτό;
Δλδ γιατί να υπάρχει πινακίδα που να προειδοποιεί για ραντάρ (σταθερό ή μη);
Το όριο είναι τόσο και οφείλεις να υπακούς είτε υπάρχει μπλόκο/ραντάρ είτε όχι. Δλδ τι; Όταν δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός δεν ισχύει ο νόμος;
Και για να προλάβω κάποιους που θα πούνε "έτσι ορίζεται στον ΚΟΚ", λέω ότι θεωρώ χαζό το αντίστοιχο άρθρο του ΚΟΚ.
Το αντεπιχειρημα βεβαια (που το εχεις μισογραψει απο πανω) ειναι "να μη τρεχεις πουθενα, οποτε πρεπει να ειναι κρυφα ωστε να μη ξερεις που θα τη φας ωστε να μη τρεχεις πουθενα", στο οποιο οπως καταλαβαινεις εγω (και μερικα εκατομυρια οδηγοι στο κοσμο) δεν θα συμφωνησω ποτε.
Παντως και στην Αγγλια υπαρχουν τετοιες πινακιδες (δεν θυμαμαι και ουτε νομιζω να το ζηταει ο νομος), και μαλιστα πριν χρονια που εφυγα γενικα υπηρχε η σκεψη οι καμερες να ειναι και οσο το δυνατον πιο διακριτες, και η λογικη πισω και απο τα δυο ειναι αυτο που εγραψα στην αρχη.
kacey έγραψε:Υποτιθεται οτι το ζητουμενο ειναι να μη τρεξεις σε εκεινο το σημειο γιατι εκει ειναι επικινδυνο, οχι να σε αφησουν να τρεχεις ωστε μετα να σε γραψουν ---> κανονικα πρεπει να εχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ που να λενε "εδω εχει ρανταρ, αμα τρεξεις εδω θα σε γραψουμε".
Το αντεπιχειρημα βεβαια (που το εχεις μισογραψει απο πανω) ειναι "να μη τρεχεις πουθενα, οποτε πρεπει να ειναι κρυφα ωστε να μη ξερεις που θα τη φας ωστε να μη τρεχεις πουθενα", στο οποιο οπως καταλαβαινεις εγω (και μερικα εκατομυρια οδηγοι στο κοσμο) δεν θα συμφωνησω ποτε.
Οπότε, αν είναι αυτό το ζητούμενο, δλδ το όριο να τηρείται μόνο σε συγκεκριμένα κομμάτια του δρόμου, θα 'πρεπε να το χαμε στυλ αουτομπαν.
Χωρίς όριο κάποια κομμάτια και σε κάποια άλλα να υπάρχει όριο ταχύτητας που να ορίζεται με τις γνωστές πινακίδες, χωρίς να είναι αναγκαστική η ύπαρξη πινακίδας που να προειδοποιεί για ραντάρ.
Ή ακόμα καλύτερα ηλεκτρονικές πινακίδες που να ορίζεται το όριο remotely κατά συνθήκη.
Δε διαφωνώ δηλαδή επί της ουσίας. Πρακτικό είναι περισσότερο το ζήτημα.
nass έγραψε:Ακριβώς, λες και βγήκε ειδικά για την περιπτωσάρα(ΙΜΗΟ ο μοναδικός εδώ μέσα που αξίζει να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα)
Υπενθυμίζω και το παλιότερο, κλειδωμένο τώρα, θέμα http://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?f=8&t=522
Μιλάς ως χρήστης nass, ως πρώην διαχειριστής που σε έκραξα γιατί μου ζητούσες (μόνο σε εμένα από μερικές χιλιάδες χρήστες) προσωπικά δεδομένα ή ως εκπρόσωπος των Αρχών που ήθελαν να επιβεβαιώσουν επάγγελμα και ιδιότητα; Όπως και να έχεις, δεν σε βλέπω να με κάνεις foe / εχθρό. Άρα ή με συμπαθείς κρυφά και δεν το λες ή υπάρχει κάποιος λόγος που θες να βλέπεις αυτά που γράφω.
Πάντως, δεν βλέπω να σταμάτησαν οι επιθέσεις, ακόμη και όταν γράφω με 100% επιστημονικά δεδομένα. Θέλετε να σταματήσω να γράφω τα πραγματικά νούμερα και να λέω ότι με 1 ποτό σε πιάνει το αλκοτέστ; Θέλετε να λέω ότι μπορεί να το ξεγελάσεις; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλετε.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com
mirage έγραψε:Γιατι εφυγε κατευθειαν;
Γιατί υποτίθεται ότι ο στρατιωτικός είναι σωστός απέναντι στο νόμο για να μην έχει τρεχάματα με τη δουλειά του μετά. Δεν ξέρω τι πάρε δώσε έχει ο στρατός με την ΕΛ.ΑΣ αλλά είχα προλάβει μια σχετικά πρόσφατη διαταγή που έλεγε πως αν τα στελέχη παρανομήσουν ακόμα και σε τροχαίες παραβάσεις θα έχουν κυρώσεις πέραν από αυτές του ΚΟΚ, οπότε προφανώς τα όργανα τους έχουν εμπιστοσύνη.
kacey έγραψε:Υποτιθεται οτι το ζητουμενο ειναι να μη τρεξεις σε εκεινο το σημειο γιατι εκει ειναι επικινδυνο, οχι να σε αφησουν να τρεχεις ωστε μετα να σε γραψουν ---> κανονικα πρεπει να εχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ που να λενε "εδω εχει ρανταρ, αμα τρεξεις εδω θα σε γραψουμε".
Παντως και στην Αγγλια υπαρχουν τετοιες πινακιδες (δεν θυμαμαι και ουτε νομιζω να το ζηταει ο νομος), και μαλιστα πριν χρονια που εφυγα γενικα υπηρχε η σκεψη οι καμερες να ειναι και οσο το δυνατον πιο διακριτες, και η λογικη πισω και απο τα δυο ειναι αυτο που εγραψα στην αρχη.
Με την προειδοποιητική πινακίδα όμως κόβεις από εκείνο το σημείο μέχρι το ραντάρ και μετά ξαναπατάς.
Δε νομίζω όμως πως αυτή είναι η λογική του ραντάρ. Δηλαδή σε όριο 90 αν εσύ πας με 120-130 μέχρι την προειδοποιητική πινακίδα, κόψεις στα 90 μέχρι το ραντάρ και μετά ξαναανέβεις στα 130 έχει κάποιο νόημα;
panos2171 έγραψε:Γιατί υποτίθεται ότι ο στρατιωτικός είναι σωστός απέναντι στο νόμο για να μην έχει τρεχάματα με τη δουλειά του μετά. Δεν ξέρω τι πάρε δώσε έχει ο στρατός με την ΕΛ.ΑΣ αλλά είχα προλάβει μια σχετικά πρόσφατη διαταγή που έλεγε πως αν τα στελέχη παρανομήσουν ακόμα και σε τροχαίες παραβάσεις θα έχουν κυρώσεις πέραν από αυτές του ΚΟΚ, οπότε προφανώς τα όργανα τους έχουν εμπιστοσύνη.
Αυτό ισχύει. Θα γίνει ΕΔΕ. Αλλά για να το μάθουν θα πρέπει να υπάρχει κάτι σοβαρό. Π.χ. αν έχεις πιει και περάσεις δικαστήριο, εννοείται ότι θα το μάθουν και θα γίνει ΕΔΕ. Το αποτέλεσμα; Θα φας κάποια ποινή (βλ. πρόστιμο, αφού θα χάσεις μισθούς ή κάτι τέτοιο), αλλά μέχρι εκεί. Αν φας άνθρωπο, όμως, τα πράγματα αλλάζουν.
Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. έχει μια ευαισθησία σε συναδέλφους. Ο πατέρας μου π.χ. δεν έχει φάει ποτέ κλήση, ενώ έχει σβήσει και κλήση (δικιά μου όχι).
panos2171 έγραψε:Με την προειδοποιητική πινακίδα όμως κόβεις από εκείνο το σημείο μέχρι το ραντάρ και μετά ξαναπατάς.Δε νομίζω όμως πως αυτή είναι η λογική του ραντάρ. Δηλαδή σε όριο 90 αν εσύ πας με 120-130 μέχρι την προειδοποιητική πινακίδα, κόψεις στα 90 μέχρι το ραντάρ και μετά ξαναανέβεις στα 130 έχει κάποιο νόημα;
Οι πινακίδες βολεύουν μόνο για τις κάμερες. Κόβεις, περνάς την κάμερα και φεύγεις με όσα θες. Με τα μπλόκα αλλάζει το πράγμα, αφού η πινακίδα ανάμεσα σε Κιάτο και Ξυλόκαστρο είναι μία και η διαδρομή 10-15km περίπου. Μόνο αν βάλουν πινακίδα ειδοποίησης πριν από κάθε μπλόκο θα μπορούσες να το κάνεις αυτό, αλλά κι εδώ είναι μπλέξιμο. Σε τι απόσταση θα βάλουν την πινακίδα; Στο 1km, όπως με τις κάμερες; Αφού τα πιστόλια μπορούν να σε μετρήσουν μέχρι το 1,5km, άρα την έχεις πατήσει. Αν την βάλουν στο 1,5km ή στο 1,2km, δηλαδή στο μέγιστο βεληνεκές των πιστολιών της ΕΛ.ΑΣ. οι περισσότεροι δε θα δίνουν καν σημασία.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com