theo13 έγραψε:...Εγώ είχα πάρει το 2012 το Recaro και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά απο τότε δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα ξανά για να κάνω σύγκριση με τα άλλα 2. To Recaro έχει πολύ καλή πλευρική στήριξηΚαι για να έχουμε καλό ρώτημα πως αξιολόγησες την "πολύ καλή πλευρική στήριξη"; Να μπήκες μέσα και να έχεις προσωπική άποψη δεν το φαντάζομαι οπότε μάλλον ρώτησες το νήπιο αφού το πήγες σε κάποιο skidpad με πολλά διαφορετικά καθισματάκια και αυτό αποφάνθηκε το παραπάνω, έτσι δεν είναι;
Πρακτικά νομίζω όλα τα επώνυμα έχουν υπερεπαρκή πλευρική στήριξη (αν αυτό έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία σε όποιον δεν μπαίνει με τα όλα και δεν πάει σε πίστες με τα παιδιά του) και ασφαλή ποιότητα υλικών. Η διαφορά μπορεί να είναι στη ρυθμίσεις, στην αντοχή στο χρόνο και στον ήλιο, στην αντοχή του φελιζόλ και άλλα τέτοια. Οι όποιες διαφορές προκύπτουν από τα διάφορα τέστ δεν με πείθουν σε σχέση με τα λεφτά που ζητάνε.
Οπότε δε λέω να πας να πάρεις το no name από τον πάγκο στο παζάρι αλλά όλα τα άλλα μια χαρά είναι.
Σημείωση: μιλάω για την κατηγορία των 13-15κιλών και πάνω. Στις πιο μικρές οι διαφορές είναι πιο σημαντικές.
Scotch έγραψε:Για το cybex Q2-FIX έχουμε άποψη;
Έχω το πιο παλιό μοντέλο 3 χρόνια τώρα και όλα μια χαρά.
Ο μικρός χαίρεται να ταξιδεύει
Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
saxon_747 έγραψε:Πάρε το Britax στα 149€ (+10€ μεταφορικα)
http://www.windeln.de/britax-evolva-1-2-3.html
Θα το επαιρνα αλλα διαβασα απο τη μια και το ειδα απο την αλλη οτι ειναι λιγακι δυσκολο το δεσιμο στο καθισμα. Οχι πολυ δυσκολο αλλα επειδη θα βγαινει μπαινει και απο παππου οταν χρειαστει, να μην τα κανουμε ζορικα τα πραγματα.
Αντιθετα το recaro ειναι υπεραπλο στο δεσιμο.
Εστειλα μαιλ στο γερμανο αλλα μου ηρθε αυτοματο μηνυμα οτι δεν προλαβαινουν τις παραγγελιες και οτι μαλλον θα αργησει να απαντησει.
nEK έγραψε:
Θα το επαιρνα αλλα διαβασα απο τη μια και το ειδα απο την αλλη οτι ειναι λιγακι δυσκολο το δεσιμο στο καθισμα. Οχι πολυ δυσκολο αλλα επειδη θα βγαινει μπαινει και απο παππου οταν χρειαστει, να μην τα κανουμε ζορικα τα πραγματα.
Το δέσιμο περνει 5-10λεπτά αλλά δύσκολο δεν είναι. Έχω 2 ίδια...
Δες στο YouTube πως δένει και θα καταλάβεις.
...>.
Όχι ρε παιδιά, τι είναι αυτά που λέτε;;
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
...>.
saxon_747 έγραψε:nEK έγραψε:
Το δέσιμο περνει 5-10λεπτά αλλά δύσκολο δεν είναι. Έχω 2 ίδια...
Δες στο YouTube πως δένει και θα καταλάβεις.
...>.
Ειναι λιγο μανικι στο να τραβας τη ζωνη, να τη κρατας μη σου φυγει να τηπερασεις πισω, μετα προς τα μπρος να παρεις παλι τα μποσικα κλπ
Εχω δει πως μπαινει, το εχω κανει και ο ιδιος.
Το recaro ειναι σαν να βαζεις ζωνη σε ενα ανθρωπο και να τακτοποιεις λιγο τα περασματα, κουμπωνοντας μια ασφαλεια ψηλα εμπρος μονο.
Να τον γυρίσουμε προς τα εμπρός? Τον έχω ακόμη στο αυγό που κοιτάει πίσω κ αρχισε να δυσανασχετεί...
Να πάρω ένα 1-2-3 ή όχι ακομα?? Προτείνεται παντως να το εχεις το παιδι προς τα πίσω μέχρι 2+ απ ότι διάβασα....
Το κάθισμα θα παει Αγγλία οποτε μου έρχεται κ πολύ φθηνότερα πάντως.
Πχ το Recaro Monza Nova IS που κοιτουσα εδώ έχει 300 και θα μου παει 200.
kovathe έγραψε:Το κάθισμα θα παει Αγγλία οποτε μου έρχεται κ πολύ φθηνότερα πάντως.Πχ το Recaro Monza Nova IS που κοιτουσα εδώ έχει 300 και θα μου παει 200.
Από ποιο μαγαζί;
< >
kovathe έγραψε:Να τον γυρίσουμε προς τα εμπρός? Τον έχω ακόμη στο αυγό που κοιτάει πίσω κ άρχισε να δυσανασχετεί...
Να πάρω ένα 1-2-3 ή όχι ακομα?? Προτείνεται πάντως να το έχεις το παιδί προς τα πίσω μέχρι 2+ απ ότι διάβασα..
Η οδηγία της ΕΕ, νομίζω είναι μέχρι τον 1ο χρόνο, ενώ στις σκανδιναβικές χώρες είναι υποχρεωτικό μέχρι τα 4.
Δυστυχώς, εγώ επικεντρώθηκα στο "τι καθισματάκι", και αυτή την λεπτομέρεια της έμαθα και αργά, αφού είχα ήδη αγοράσει το 9-36. Η μικρή καθότι ψηλόλιγνη και καλόβολη άντεξε το καλαθάκι μέχρι τους 13,5 μήνες, πλέον της ήταν ανυπόφορο από βαρεμάρα.
Προσωπικά και μόνο για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους*, θα έπαιρνα αν είχα τα χρήματα 360' ή 9-18 που να κοιτάει πίσω. Βέβαια θα έχεις το ρίσκο να μην το γουστάρει το μικρό και να χαλάει τον κόσμο, όπως συνέβη σε γνωστό μου.
*Προσωπικά αισθάνομαι το παιδί περισσότερο εκτεθειμένο, όταν κοιτάει μπροστά, πιθανότατα χωρίς είναι βάσιμο αυτό. Το κακό όμως με όλα αυτά είναι ότι εύκολα καταλήγεις σε υπερβολές, όπως κάποιος που παρήγγειλε το αυτοκίνητο του με θωρακισμένα τζάμια λόγω του παιδιού.
Εγώ ψάχνω τώρα για ένα αβγό για τον 2ο που έρχεται... Άντε πάλι!
Scotch έγραψε:Για το cybex Q2-FIX έχουμε άποψη;
η cybex είναι μεγάλη γερμανική εταιρία στον χώρο των παιδικών καθισμάτων. έχουν αρκετή πείρα δλδ.
εδώ μερικά χρόνια κατασκευάζουν κ καρότσια, εμάς μας άρεσε πολύ το καρότσι τους, το balios. καλή δουλειά κάνουν κ στα καθίσματα. εγώ προσανατολίζομαι στο Sirona για την αρχή... http://cybex-online.com/de/carseats/sirona.html
αυτό το χρώμα, το autumn gold, αν κ θα λερώνει σχετικά εύκολα, μας άρεσε πολύ, τέτοιο πήραμε σε καρότσι.
When the going gets tough, the tough get going