Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#251588 Με 45.000 budget, λογικά το crv με τα 160 άλογα δεν πρέπει να κοιτάξει ?

.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#251591 :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#251595 Αν είναι κάτω από 1800 υποθέτω πως δεν το κοιτά επειδή θέλει κάτι μικρότερο από το crv που είχε μέχρι τώρα.

Νίκο η 18d μήπως είναι 2lt;

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Nikos! έγραψε:Το οδήγησα το 18d x1. Καλό είναι, δε ξέρω πως πάει το q3.

Ωραίο στο δρόμο με τη κλασσική BMWδοαισθηση. Θα το χαρακτήριζα σβελτο, τουλάχιστον έτσι το κάνει να φαίνεται το αυτόματο σασμαν.

Πάντως ταξιδεύει πιο άνετα και ήσυχα από τα παλιά μου BMW και από χώρους νομίζω είναι καλύτερο από το q3.

< >

Μου κάνει εντύπωση που σου άρεσε και που λες πως έχει την σωστή αίσθηση.
Επί της ουσίας είναι μια πιο ψηλή σειρά 2 και μιλώ για το πολυμορφικό με την εμπρός κίνηση και όχι την coupe.
Δεν την έχω οδηγήσει και δεν ξέρω. Ούτε πρόκειται βέβαια, στην BMW είμαι και για την πίσω κίνηση, αυτές τις ανοησίες ας τις πουλήσει σε άλλο κοινό.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:

Ωραίο στο δρόμο με τη κλασσική BMWδοαισθηση. Θα το χαρακτήριζα σβελτο, τουλάχιστον έτσι το κάνει να φαίνεται το αυτόματο σασμαν.

Πάντως ταξιδεύει πιο άνετα και ήσυχα από τα παλιά μου BMW και από χώρους νομίζω είναι καλύτερο από το q3.

< >

Επί της ουσίας είναι μια πιο ψηλή σειρά 2 και μιλώ για το πολυμορφικό με την εμπρός κίνηση και όχι την coupe.
Δεν την έχω οδηγήσει και δεν ξέρω. Ούτε πρόκειται βέβαια, στην BMW είμαι και για την πίσω κίνηση, αυτές τις ανοησίες ας τις πουλήσει σε άλλο κοινό.

Στα υπολοιπα που λεει ο Νικος συμφωνω...Τωρα για την κλασσικη bmwδοαισθηση... :hmmm:
Αν αναφερεται στο σχετικα βαρυ σε αισθηση και συμπαθητικο σε ακριβεια τιμονι, μαζι μεελαφρως σφιχτη στανταρ αναρτηση (με 18αρηδες τροχους κ RFT) ναι οκ.
Στην γενικοτερη αισθηση του παντως, δηλαδη στο πως συμπεριφερεται στο δρομο, εμενα ΔΕΝ μου θυμισε κατι τετοιο, (τυπου bmwδοαισθηση...) μια 4κινητη 20d που οδηγησα δυο φορες σε διαφορετικες διαδρομες.
Σιγουρα καλυτερους χωρους -ειδικα πισω- απο το Q3 και σχεδιαση που εμενα τουλαχιστον για τα δεδομενα των crossover/suv με κερδιζει, αλλα μεχρι εκει...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:

< >

Wait. Δεν έγραψα σωστή αίσθηση.

Έγραψα ότι έχει τη γνωστή αίσθηση στιβαρότητας του πλαισίου, γνωστό στα BMW.

Από εκεί και πέρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που σκέφτεσαι.

Είναι 4κινητο, people mover, με καλύτερους χώρους από τον ανταγωνισμό και ωραία ποιότητα κύλισης και ηχομονωσης.

Για μια οικογένεια είναι μια χαρά. Πολύ καλή επιλογή.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#251687 Εγώ θεωρώ την σειρά 1 πολύ καλύτερη περίπτωση. Ίδιοι χώροι πάνω κάτω, καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη τιμή, πιο σπορ, και πάνω απ' όλα πίσω κίνηση.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να κοιτάξω την Χ1, ειδικά αν σκεφτείς πως οι βασικές εκδόσεις δεν είναι 4κίνητες.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θεωρώ την σειρά 1 πολύ καλύτερη περίπτωση. Ίδιοι χώροι πάνω κάτω, καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη τιμή, πιο σπορ, και πάνω απ' όλα πίσω κίνηση.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να κοιτάξω την Χ1, ειδικά αν σκεφτείς πως οι βασικές εκδόσεις δεν είναι 4κίνητες.

. κάνεις λάθος. Δεν ίδιοι οι χώροι πάνω κάτω, εκτός αν μιλάς για τη παλιά Χ1.

Βασικά οι χώροι δεν έχουν καμία σχέση.

Εγώ με δύο παιδιά άνετα τη κοιτούσα και τη προτιμούσα από την 1.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#251692 Δεν λέω πως είναι οι ίδιοι, αλλά δεν θα αγόραζα αυτό το πράγμα για λίγους χώρους παραπάνω.
Η παλιά Χ1 ήταν πισωκίνητη, η καινούρια όχι.
Μπορεί να κάνω λάθος για τους χώρους όπως λες, αλλά δεν κάνω λάθος για το αυτοκίνητο: είναι ένα χάλι και δεν βλέπω λόγο να το προτιμήσω ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Δεν λέω πως είναι οι ίδιοι, αλλά δεν θα αγόραζα αυτό το πράγμα για λίγους χώρους παραπάνω.
Η παλιά Χ1 ήταν πισωκίνητη, η καινούρια όχι.
Μπορεί να κάνω λάθος για τους χώρους όπως λες, αλλά δεν κάνω λάθος για το αυτοκίνητο: είναι ένα χάλι και δεν βλέπω λόγο να το προτιμήσω ποτέ.

Έχεις άλλες προτεραιότητες γιαυτό.

Η καινούρια η Χ1 είναι πιο ωραία από τη παλιά, όπως η καινούρια 1 φλ είναι πιο όμορφη από τη προφλ. (προσωπική άποψη)

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θεωρώ την σειρά 1 πολύ καλύτερη περίπτωση. Ίδιοι χώροι πάνω κάτω, καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη τιμή, πιο σπορ, και πάνω απ' όλα πίσω κίνηση.

1 σε Χ1 τεραστια διαφορα σε χωρους. Τουλάχιστον το Χ1 20δ αυτοματο που οδηγησα είναι πολύ καλυτερη επιλογή για καθημερινη χρηση από το 1. Ακριβοτερο βεβαια επισης.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#251723 Πάντως οι χώροι δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Προτιμά άνεση ανάρτησης, καλό κινητήρα (όχι κάτι τρομερό, απλά να μην του κακοφανεί σε σχέση με το 2λτ crv που έχει τώρα), καλό αυτόματο και πλούσιο εξοπλισμό.

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#251729 Η X1 πολύ όμορφη σε σχέση με την προηγούμενη κ με πολύ καλύτερους χώρους . Δεν την έχω οδηγήσει , αλλά μοιάζει πολύ καλό για οικογενειακό . Λογικά δε θα ειναι κ τόσο σφιχτό όσο τα τελευταία Bmw .
Το countryman ειναι το πιο όμορφο για εμένα . Πολύ μικρότεροι χώροι κ σίγουρα σφιχτό !!
Τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη αν κ θα ήθελα να γνωρίσω απο κοντά κ το hrv.
Εχει βγει στην αγορά το νέο Tiguan?
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Scotch έγραψε:Ταβάνι τα 45.000 € (όσο πιο κοντά σ' αυτό το ποσό, μιας και από εκεί και κάτω χάνονται τα χρήματα) και τα 1.800cc. Θα είναι με χρονομίσθωση, οπότε αξιοπιστία και τιμή μεταπώλησης είναι αδιάφορα. Υποψήφια: Q3, Citroen DS5, Honda hrv, BMW x1, mini countryman. Καμία άλλη πρόταση στην ίδια κατηγορία με τα προηγούμενα;
Να έχει καλό αυτόματο, να είναι σβέλτο, ψηλό, πλούσια εξοπλισμένο και σχετικά μαζεμένο σε διαστάσεις.

< >

Καλως-κακως, με αυτα τα χαρακτηριστικα που ο υποψηφιος ζηταει, εμενα μου φαινεται επικρατεστερη επιλογη το Q3 1.4 TFSI 150 DSG...Aν δεν υπηρχε περιορισμος μαζεμενων διαστασεων, το CRV 160, θα ηταν η προφανεστερη επιλογη. Αν παλι δεν υπηρχε περιορισμος κ.εκ , θα προτεινα Χ1 2λιτρη 4κινητη...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε: η 18d μήπως είναι 2lt;

< >

H ΒΜW πλέον έχει μοτέρ με χωρητικότητα πολλαπλάσιο των 500cc. Το 18 σημαίνει detuned έκδοση του 20... :iconcool:

Προσωπικά, θα πήγαινα στο crv 160 κι ας είναι λίγο μεγαλύτερο...