Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Govus έγραψε: [img]
Alfa Romeo 1900 C Sprint Coupé Serie I

Πολύ ωραίο και νομίζω ψιλοξεχασμένη σειρά της AR η 1900, ήταν ένας δυνατός προπομπός για τη Giulietta που ήρθε μετέπειτα.
Ήταν το πρώτο νεοσχεδιάσμενο - απ' τον Οrazio Satta που αντικατέστησε τον Vittorio Jano - αυτοκίνητο της φίρμας μετά τον πόλεμο. Από την λήξη του Β' ΠΠ και μέχρι να βγει η σειρά 1900, η AR πουλούσε τα προπολεμικά 6C 2500 αλλά έδειχναν ήδη τα αρκετά χρόνια που είχαν στην πλάτη τους, χωρίς να μπορεί να ικανοποιήσει την μεγάλη ζήτηση που είχε το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και επίδειξης πλούτου. Ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της AR που έβγαινε από γραμμή παραγωγής και όχι κλασσικά "χειροποίητα", με μοτέρ twin cam 1884cc - 90ps του Giuseppe Busso με 2 εκκεντροφόρους (προφανώς) και βαλβίδες εξαγωγής με γέμιση νατρίου.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#106165 Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#106201 Με άλλα λόγια όταν οι ΔΥ του Μιλανέζικου οίκου έκαναν παπάδες, οι άλλοι ήταν ακόμα πάνε στα δέντρα με
σκαθάρια,πλάγιους εκκεντροφόρους και 55 άλογα από 1700 κυβικά.

rocsta έγραψε:
Govus έγραψε: [img]
Alfa Romeo 1900 C Sprint Coupé Serie I

Πολύ ωραίο και νομίζω ψιλοξεχασμένη σειρά της AR η 1900, ήταν ένας δυνατός προπομπός για τη Giulietta που ήρθε μετέπειτα.
Ήταν το πρώτο νεοσχεδιάσμενο - απ' τον Οrazio Satta που αντικατέστησε τον Vittorio Jano - αυτοκίνητο της φίρμας μετά τον πόλεμο. Από την λήξη του Β' ΠΠ και μέχρι να βγει η σειρά 1900, η AR πουλούσε τα προπολεμικά 6C 2500 αλλά έδειχναν ήδη τα αρκετά χρόνια που είχαν στην πλάτη τους, χωρίς να μπορεί να ικανοποιήσει την μεγάλη ζήτηση που είχε το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και επίδειξης πλούτου. Ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της AR που έβγαινε από γραμμή παραγωγής και όχι κλασσικά "χειροποίητα", με μοτέρ twin cam 1884cc - 90ps του Giuseppe Busso με 2 εκκεντροφόρους (προφανώς) και βαλβίδες εξαγωγής με γέμιση νατρίου.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
mmarkom έγραψε:Με άλλα λόγια όταν οι ΔΥ του Μιλανέζικου οίκου έκαναν παπάδες, οι άλλοι ήταν ακόμα πάνε στα δέντρα με σκαθάρια,πλάγιους εκκεντροφόρους και 55 άλογα από 1700 κυβικά.

Calmati, prego... Η css touring superleggera tipoIV είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει παραχθεί ποτέ (για τα γούστα μου) αλλά μη λέμε και υπερβολές, διότι κάποιοι πάνω στα δέντρα τότες είχαν κινητήρες άμεσου ψεκασμού που δουλεύανε στους αγώνες αλλά και στο δρόμο και σκάθαρια με boxer αερόψυκτα με 4 εκκεντροφόρους επικεφαλής με ελικοειδή γρανάζια κίνησης και 90 άλογα στο λίτρο ατμοσφαιρικά...και ναι, επίσης είχαν sodium filled βαλβίδες...
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#106219 scusi signore, τα σκαθάρια ήταν ένα πρόχειρο παράδειγμα εταιρείας που τα τελευταία χρόνια με τη πολλή πλύση εγκεφάλου και τα παπαγαλάκια δημοσιογράφους της πλάκας, που απλώς κάνουν promotion, προσπαθεί να μας πείσει για τη τεχνολογική της υπεροχή.Να υποθέσω πως τα τεχνικά δεδομένα που αναφέρεις αποτελούν μοντέλα παραγωγής ή βελτιώσεις και ειδικές αγωνιστικές εκδόσεις, γιατί εγώ θυμάμαι κάποια 1500 L με 55 άλογα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#106284 εδω εχει ψωμι :eat: :yahoo:

Διγετιε με ολο το σεβασμο,σε αυτη τη μαχη ειμαι με τον mmarkom. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimviii έγραψε:εδω εχει ψωμι :eat: :yahoo:

Διγετιε με ολο το σεβασμο,σε αυτη τη μαχη ειμαι με τον mmarkom. :s_tongue

Ουχί... δεν πρόκειται να πω κακό λόγο για την AR, ιδιαίτερα δε για την 1900, που εδώ που τα λέμε, σε αντίθεση με το ό,τι άφησε να εννοηθεί ο rocsta, εγώ πιστεύω ότι δεν οριοθετεί την αρχή μιας εποχής αλλά το τέλος της (μετά από αυτή, η AR είναι απλά ένας κατασκευαστής της σειράς, με ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά μεν, σαν όλους τους άλλους δε).
Φυσικά και δεν αναφερόμουν στο 1500ρι το σκαθάρι, όπου το ζητούμενο ήταν να εχει συμπίεση 5.8:1 για να καίει νεροκάρβουνο που είχαν τότες, αλλά στις πιο πολυτελείς βερσιόν του σκαθαριού, όπως άλλωστε είναι και η sprint coupe serie I πιο πάνω:

Εικόναhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Nationale_oldtimerdag_Zandvoort_2010,_1956_PORSCHE_356A_1500_GS_CARRERA,_AL-42-19_pic2.JPG

αυτό έχει τέτοιο μέσα:
Εικόνα
τη μηχανή του κυρίου Fuhrmann δλδ, όπως βλέπετε με 4 εκκεντροφόρους, 2 μπουζί ανα κυλινδρο και κάμποσα άλογα (που κάποτε έγιναν αρκετά παραπάνω)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
mmarkom έγραψε:scusi signore, τα σκαθάρια ήταν ένα πρόχειρο παράδειγμα εταιρείας που τα τελευταία χρόνια με τη πολλή πλύση εγκεφάλου και τα παπαγαλάκια δημοσιογράφους της πλάκας, που απλώς κάνουν promotion, προσπαθεί να μας πείσει για τη τεχνολογική της υπεροχή.Να υποθέσω πως τα τεχνικά δεδομένα που αναφέρεις αποτελούν μοντέλα παραγωγής ή βελτιώσεις και ειδικές αγωνιστικές εκδόσεις, γιατί εγώ θυμάμαι κάποια 1500 L με 55 άλογα.

...Επειδη τυχαινει να εχει υπαρξει ο πατερας μου κατοχος, και αγωνιζομενος με σκαθαρι, αλλα και με φιλους που ειχαν Ιταλικες και αλλες κατασκευες της αντιστοιχης εποχης, απο τα λεγομενα του τουλαχιστον, δεν μου ανεφερε καμμια τεχνολογικη υπεροχη.
Τα σκαθαρια ηταν ενα λαικο, προχειρο, ευκολο παραδειγμα, αρκετα προσβασιμο σε καθε ειδους βελτιωση, με συγκριτικη αξιοπιστια ομως και ευκολια συντηρησης.
Τιποτε λιγοτερο, τιποτε περισσοτερο, απο τα αντιστοιχα...διαφορα Ιταλικα -και οχι μονο- διαμαντια της κατηγοριας, και πιο ακριβα, τα οποια ομως ηταν παραλληλα πιο ευαισθητα μηχανολογικα, απαιτουσαν υψηλου επιπεδου μηχανολογικες γνωσεις, για ρυθμισεις/συντηρηση, κατι που στην Ελλαδα συγκεκριμενα, τουλαχιστον εκεινες τις εποχες ηταν μια υποθεση για πολυ λιγους, ειτε αθεραπευτα ρομαντικους με πολυ ελευθερο χρονο και σε φαση DIY, ειτε πραγματικα πλουσιους, ωστε να πηγαινουν χωρις αγχος, συχνοτερα στους μηχανικους "φιλους" τους για συχνες ρυθμισεις και πανακριβες βελτιωσεις, με καλουδια απο το εξωτερικο...

P.S ...για το τελευταιο ειδικα, θυμαμαι χαρακτηριστικα, να μου αναφερει ο πατερας μου, οταν βρισκοταν σε παρεες που ετρεχαν τοτε, οτι στο μαγαζι οπου τραγουδουσε ο Κοκκοτας, (την εποχη που ετρεχε με E-type, καποια στιγμη εψαχνε κατι αγωνιστικα λαστιχα που δεν υπηρχαν στην χωρα) του ειχε φερει ο Αγγλουπας (Lucifer, ετρεχε τοτε με AC Cobra) αγωνιστικα λαστιχα απο το εξωτερικο, και του τα πεταξε στην πιστα του νυχτερινου κεντρου! :lol:

@D-jet
Καταπληκτικη η 356 της φωτο... :inlove:
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 30 Απρ 2015, 22:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:Εικόνα

...για τον dimVIII... :lol:

ποια απο ολα τα εβο που ειναι στη φωτο ειναι εκδοση ''rs''? :innocent:

@Διγετιο
5,6 συμπιεση ειχαν τα σκαθαρια? :lipsealed: :lol: εντυπωσιακα χαμηλη!
Άβαταρ μέλους
By rocsta
D-Jet έγραψε:Ουχί... δεν πρόκειται να πω κακό λόγο για την AR, ιδιαίτερα δε για την 1900, που εδώ που τα λέμε, σε αντίθεση με το ό,τι άφησε να εννοηθεί ο rocsta, εγώ πιστεύω ότι δεν οριοθετεί την αρχή μιας εποχής αλλά το τέλος της (μετά από αυτή, η AR είναι απλά ένας κατασκευαστής της σειράς, με ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά μεν, σαν όλους τους άλλους δε).

Το σίγουρο είναι ότι η 1900 ήταν ένα μεταίχμιο, προς μια λιγότερο ελιτίστικη εποχή και πιο μαζική (όντως με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ακόμα και σήμερα :innocent: ) κουλτούρα και φυσικά πωλήσεις. Όπως το πάρει κανείς :hmmm: