Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Serf έγραψε:
Η σύγκριση του Tesla Model Y Long Range μπορεί να γίνει μόνο με αυτοκίνητο αντίστοιχης κατηγορίας. Όχι τόσο οικονομικής, όσο μεγέθους/ εξοπλισμού/ κτλ. Οπότε σου ζητάμε να μας πεις ποιο θεωρείς αντίστοιχο.

οχι δεν θα γινει η συγκριση με αντιστοιχο μεγεθους τεζλα Υ, επειδη η τεζλα εχει ενα μοντελο 5 μετρα 2 τοννων και 60κ ευρω.
Οι περισσοτεροι καταναλωτες ηταν καλυμμενοι με ενα κασκαι με ενα μεγκαν με ενα α3 κλπ
Άβαταρ μέλους
By g8777
#750343 Δεν καταλαβαινω γιατι η συγκριση να αφορα αντιστοιχης κατηγοριας αυτοκινητα. Οπως μας ενημερωνουν συχνα πυκνα οι Τεσλιστι, η οικονομια που επιτυγχανουν καθιστουν το Τεσλα αδιαμφισβητητο νικητη pound for pound.
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 02 Φεβ 2022, 21:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
JimClark έγραψε:
νομίζω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδειχθεί οτι μπορεί κανεις να κάνει απόσβεση αγοράζοντας ένα πιο οικονομικό στην κατανάλωση αυτοκίνητο, πόσο μάλλον οταν πρόκειται για τόσο υπέρογκο ποσό.

Ένας από τους λόγους που άλλαξα αυτοκίνητο είναι η κατανάλωση.

Άλλο να καίω 11-12 λίτρα/100 , άλλο 6,5.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#750345 Σε γείτονα λήγει η σύμβαση χρονομίσθωσης και η εταιρεία του δίνει τις εξής επιλογές: 1) Range Rover Evoque plug-in, 2) Mercedes GLA 250e, 3) Tesla model 3. Φοβάται να πάει σε full ηλεκτρικό και θέλει να πάει πρώτα (για την επόμενη 4ετία) σε υβριδικό/plug-in και επιλέγει το #2. Θα του προτείνω αύριο να το ξανασκεφτεί μήπως πάρει κανένα Megan diesel και τα ρέστα πετρέλαιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#750346 Αμ αυτο που το πας;
Οι Τεσλουμπες δινονται με εταιρικη παροχη ή και με leasing, δεν τις πουλανε οπως τα θερμικα ( δανεια, μετρητοις κλπ παραμυθια της Χαλιμας ).

Ακομα περισσοτερη οικονομια δλδ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Scotch έγραψε:Σε γείτονα λήγει η σύμβαση χρονομίσθωσης και η εταιρεία του δίνει τις εξής επιλογές: 1) Range Rover Evoque plug-in, 2) Mercedes GLA 250e, 3) Tesla model 3. Φοβάται να πάει σε full ηλεκτρικό και θέλει να πάει πρώτα (για την επόμενη 4ετία) σε υβριδικό/plug-in και επιλέγει το #2. Θα του προτείνω αύριο να το ξανασκεφτεί μήπως πάρει κανένα Megan diesel και τα ρέστα πετρέλαιο.

< >

εαν το πληρωνε απο τη τσεπη του το μεγκανε θα επαιρνε.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#750348 Ερώτηση ολα αυτα τα χρήματα που δίνονται για επιδότηση ακριβων αυτοκινήτων από πού προέρχονται;

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
saxon_747 έγραψε:Ένας από τους λόγους που άλλαξα αυτοκίνητο είναι η κατανάλωση.

-Αν κάνεις 30.000 χλμ το χρόνο, τότε με 11 λίτρα /100 αμόλυβδης είσαι στα 3300 λίτρα το χρόνο. Με κόστος 1.80 €/lt, 5940€
-Αν κάνεις 30.000 χλμ το χρόνο, τότε με 6,5 λίτρα /100 πετρελαίου είσαι στα 1950 λίτρα το χρόνο. Με κόστος 1.50€/lt, 2925€
-Αν πήρες το νέο αμάξι με κόστος 20.000€ θα κάνεις απόσβεση σε 20.000/(5940-2925)= 6,5χρόνια
Πολλά είναι νομίζω.

Αν τα νούμερα αλλάξουν και τα χιλιόμετρα πέσουν στα 20.000 ετησίως και το αμάξι πάει στα 30.000 € κόστος τότε απλά γελάμε, με απόσβεση 14,9χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:
Serf έγραψε:
Η σύγκριση του Tesla Model Y Long Range μπορεί να γίνει μόνο με αυτοκίνητο αντίστοιχης κατηγορίας. Όχι τόσο οικονομικής, όσο μεγέθους/ εξοπλισμού/ κτλ. Οπότε σου ζητάμε να μας πεις ποιο θεωρείς αντίστοιχο.

οχι δεν θα γινει η συγκριση με αντιστοιχο μεγεθους τεζλα Υ, επειδη η τεζλα εχει ενα μοντελο 5 μετρα 2 τοννων και 60κ ευρω.
Οι περισσοτεροι καταναλωτες ηταν καλυμμενοι με ενα κασκαι με ενα μεγκαν με ενα α3 κλπ
Sorry αλλά αδυνατω να παρακολουθήσω τη λογική. Δε με νοιάζει τι λένε τα fanboys από τη μια και οι βαμμένοι εχθροί από την άλλη. Εξ απανεκαθεν λογική σύγκριση είναι αυτή μεταξύ οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας! Προφανώς και δεν έχω την αυταπάτη ότι το Model 3 θα μου βγει οικονομικά στα ίδια ή φθηνότερο από το Peugeot 308 σε συνολικό κόστος κτήσης/ χρήσης!!!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#750353 Η σύγκριση γίνεται είτε με παρόμοιας κατηγορίας είτε παρόμοιας τιμής, που στην περίπτωση μας είναι και λογικότερη.
Επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι μειώσεις φόρου, επιδοτήσεις κλπς παροχές γιατί χωρίς αυτές δεν ξέρουμε πόσοι θα προχωρούσαν στην αγορά.

Οπότε αν το 60Κ Τέσλα κοστίζει τελικά στον κάτοχο 40Κ με κάποιο αντίστοιχο πρέπει να συγκριθεί.

Προσωπικά νομίζω ότι κανείς δεν είναι σίγουρος ποσα θα πιάνει το αμάξι του σε 5-6 χρόνια, γιατί κανείς δεν ξέρει το περιβαλλον τότε.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Serf έγραψε:Προφανώς και δεν έχω την αυταπάτη ότι το Model 3 θα μου βγει οικονομικά στα ίδια ή φθηνότερο από το Peugeot 308 σε συνολικό κόστος κτήσης/ χρήσης!!!

αυτο λεω και εγω Σερφ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#750355 Βασικά ο Ντιμ λέει γαμάτο το Τέσλα αλλά δεν το παίρνεις για να κάνεις οικονομία. Το παίρνεις γιναυτο που είναι.

Έχεις ένα αυτοκίνητο καλύτερο από το 308 αλλά θα βγει το ίδιο οικονομικά. Φαντάζομαι ο Σερφ έχει κατά νου και τις απαλλαγές αποσβεσεις.

Ωστόσο αυτό που επικρατεί έξω είναι ότι τι Τέσλα τι μοτοποδήλατο την ίδια οικονομία κάνεις που απέχει από την πραγματικότητα

Όπου Τέσλα φυσικά όλα τα σχετικά.

Ίδια άποψη είχαν και για αυτούς που πουλούσαν σχετικά καινιυρια αυτοκίνητα να αγοράσουν ντήζελ γιατί είναι φτηνό και καιει λίγο πριν 10 χρονια.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
JimClark έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Ένας από τους λόγους που άλλαξα αυτοκίνητο είναι η κατανάλωση.

-Αν κάνεις 30.000 χλμ το χρόνο, τότε με 11 λίτρα /100 αμόλυβδης είσαι στα 3300 λίτρα το χρόνο. Με κόστος 1.80 €/lt, 5940€
-Αν κάνεις 30.000 χλμ το χρόνο, τότε με 6,5 λίτρα /100 πετρελαίου είσαι στα 1950 λίτρα το χρόνο. Με κόστος 1.50€/lt, 2925€
-Αν πήρες το νέο αμάξι με κόστος 20.000€ θα κάνεις απόσβεση σε 20.000/(5940-2925)= 6,5χρόνια
Πολλά είναι νομίζω.

Αν τα νούμερα αλλάξουν και τα χιλιόμετρα πέσουν στα 20.000 ετησίως και το αμάξι πάει στα 30.000 € κόστος τότε απλά γελάμε, με απόσβεση 14,9χρόνια.

Δες το αλλιώς:

Αγορά "οικογενειακού" αυτοκινήτου έως 20k (το δικό μου βγήκε 17700€ με το κλειδί στο χέρι - πριν αρχίσουν οι αυξήσεις)

Προκαταβολή για καινούργιο το ποσό που θα πάρεις από την πώληση, ας πούμε 7500€

Πλήρωνα 220€ Μ.Ο για βενζίνη το μήνα, πληρώνω 110€ -> βγήκε η μισή δόση.

Φυσικά ισχύουν και τα υπόλοιπα που έγραψες σαν κίνητρο αγοράς αυτοκινήτου αλλά και η κατανάλωση παίζει ρόλο πολλές φορές.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:Βασικά ο Ντιμ λέει γαμάτο το Τέσλα αλλά δεν το παίρνεις για να κάνεις οικονομία. Το παίρνεις γιναυτο που είναι.

αυτο ακριβως!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#750362 Το Tesla το συγκρίνεις με κάποια με τα ίδια χρήματα, αλλιώς ποιο το νόημα; Τι πάει να πει πως οι περισσότεροι βολεύονται με κάτι φθηνότερο /μικρότερο; Οι περισσότεροι δεν έχουν λεφτά για κάτι καλύτερο, αν είχαν σιγά μην δεν αγόραζαν το ακριβότερο.
Τα Tesla είναι πολύ ωραία αυτοκίνητα και αν είσαι εταιρεία, βγαίνουν και πολύ φθηνά γι αυτό που είναι. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.