Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:

...Το αυτοκίνητο Αλέξανδρε δεν είναι μέτριο. Ίσα ίσα είναι ΠΟΛΥ. Δεν ξέρω αν μπορείς να μεταφράσεις ό,τιδήποτε έχω γράψει ως τώρα. Είναι πολύ, δεν είναι για τον καθένα μας. Ωραία είναι να γράφουμε για συμμετοχικά αυτοκίνητα και άλλα τέτοια κλισέ, αλλά η Honda το τερμάτισε. Το αμάξι είναι αγωνιστικό δρόμου. Άρα δεν είναι για τον καθένα και ενδεχομένως δεν κάνει για δημόσιο δρόμο.

Χαιρομαι, καθοτι απο την περιγραφη σου, τις απαντησεις σου, αλλα και τα παραπανω bold, επιβεβαιωνεις
τα περισσοτερα -κυριως ξενα- δημοσιευματα σοβαρων περιοδικων.

Οτι δηλαδη προκειται για μια καθαροαιμη κατασκευη, με στοχο ΚΥΡΙΩΣ να σπασει χρονομετρα σε πιστες, οπως και φαινεται να εχει κανει σε 5 πιστες στον κοσμο, συμφωνα τουλαχιστον με διαφημιστικο που η ιδια η Honda εχει προωθησει αν θυμαμαι σωστα...

Οπερ και κυριως η ΠΙΣΤΑ, ειναι το πλεον ενδεδειγμενο περιβαλλον για αυτο το κορυφαιο προσθιοκινητο παραγωγης, με τους αναμενομενους συμβιβασμους -που περιεγραψες και εσυ λιγο-πολυ- σε νορμαλ καθημερινη οδηγηση.

Πιθανολογω οτι ηταν "Too much" σε σχεση με αυτο που θα ηθελες, ακριβως επειδη ειναι ΑΚΡΑΙΑ, απολυτη κατασκευη, που απαιτει πληρη αυτοσυγκεντρωση και σκεψη, ΠΡΙΝ απο καθε στροφη, κατι που -για αλλους λογους βεβαια- θυμιζει καταστασεις με παλαιοτερες πολυ ισχυρες και συνηθως δικινητες κατασκευες με μεγαλες τουρμπινες...
Κλασσικο παραδειγμα , το ταπεινο(?) Punto GT 20ετιας, οπου για να οδηγηθει πραγματικα γρηγορα, απαιτουσε στρατηγικο σχεδιασμο :lol: ωστε να παραμενει "φουσκωμενη" η τουρμπινα ακριβως απο την κορυφη της στροφης και επειτα για το ταχυτερο αποτελεσμα, ουτε πιο μετα, αλλα κυριως επουδενι πιο πριν...

Σιγουρα το νεο Type R θα ενα πολυ ευχαριστο οπλο για Track days αλλα και "κυνηγητο" στα βουνα, σε απομακρυσμενες στριφτερες διαδρομες...Απο εκει και περα ομως, τουλαχιστον και απο αυτα που γραφεις, αυτο που αντιλαμβανομαι, ειναι οτι προκειται μαλλον για μια μονοδιαστατη κατασκευη, ουσιαστικα θα μπορουσε να θεωρηθει ενα συγχρονο προσθιοκινητο αγωνιστικο για αναβασεις-σιρκουι, που με αρκετες παραχωρησεις, σε επιπεδο ανεσης- θα μπορουσε να λειτουργησει και ως 4θεσιο επιβατικο...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:

δεν κοροιδευω αυτους που θελουν καλυτερα πλαστικα,κοροιδευω αυτους που νομιζουν οτι εχουν καλυτερης ποιοτητας πλαστικα,επειδη ειναι μαλακοτερα στην αφη,ασχετα εαν θα ξεφλουδισουν στον πρωτο χρονο,ενω αυτα που δεν τους αρεσουν θα μεινουν το ιδιο και μετα απο 20 χρονια. Το περιεργο ειναι οτι ενω το ξερουν,θεωρουν ποιοτικοτερο, αυτο που θα ξεφλουδισει πχ. Ε μετα εγω φταιω?

Οι Merc, τα Audi, οι Βmw της αντιστοιχης εποχης, κατηγοριας ογκου, αλλα και κοστους σε σχεση με το δικο σου EvoVIII ξεφλουδιζουν δηλαδη... :whistlink:

Αυτο το τροπαρι με τα πλαστικα το συνεχιζεις, εχοντας δει ενα δυο πεντε κακιστα παραδειγματα και το γενικευεις...
Εντωμεταξυ νομιζεις οτι μπορεις να συγκρινεις ενα ταξιδι απο Αθηνα πχ μεχρι Βολο, να το κανεις με το δικο σου (αφου πρωτα σταματησεις ενδιαμεσα για ανεφοδιασμο...) σε σχεση με ενα απο αυτα που ανεφερα...Που κατεβαινεις ατσαλακωτος, χωρις ιχνος ιδρωτα, αλλα και χωρις να εχεις σταματησει γι ανεφοδιασμο...

dimviii έγραψε: εχουν δωσει πολλα παραδειγματα οτι μπορουν να φτιαξουν ισαξια και σε καποιες περιπτωσεις ανωτερα αυτοκινητα,απο τους Ευρωπαιους σε σπορ κατασκευες. Το οτι ειναι ακραια,δεν θα συμφωνησω,και να εξηγησω γιατι.
Ενα εβο-στι ενω ειναι ''ακραιο'' σαν κατασκευη,δεν ειναι καθολου ''ακραιο'' να το πας γρηγορα μεχρι τα 9/10.
ενα gt-r ενω εχει ακραιες επιδοσεις και ικανοτητες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο ,δεν ειναι ''ακραιο'' στο να το χειριστεις οδηγικα.Ισα ισα που ειναι λιγοτερο ακραιο απο τον ανταγωνισμο.

Η λεξη ακραιο ομως δεν υφισταται ΜΟΝΟ για την ευκολια-δυσκολια στην γρηγορη οδηγηση...
Αφορα και την φιλικοτητα-ευκολια-ανεση στο καθε μερα...Εαν λοιπον μια οποιαδηποτε φτερουγα
εχει σκληρο συμπλεκτη, ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια, εχει παρα πολυ σφιχτη (ξερη δηλαδη) αναρτηση
εντονο θορυβο κυλισης και μετρια ηχομονωση σε σχεση με αλλα παρομοιοιυ κοστους, οχι τοσο γρηγορα, αλλα αρκετα ομως γρηγορα αυτοκινητα, ε ειναι ακραιο, πως να το κανουμε, και αυτο καποιοι ΔΕΝ το θελουν εαν προκειται για το αποκλειστικο καθημερινο τους αυτοκινητο...

dimviii έγραψε: Εμενα μονο σωστα μου φαινονται, τα κοφτερα τιμονια,τα μουτρα που πατας και τραβανε προς το εσωτερικο της στροφης,και την δυναμη που δεν τελειωνει ποτε,παντα για το προφιλ της συγκεκριμενης κατασκευης.

Απο αυτα μπορει κανεις να συμπερανει ακριβως αυτα που σου αναφερω αρκετο καιρο τωρα, οτι σου αρεσει (και καλα κανεις) ενα πολυ συγκεκριμενο προφιλ κατασκευης, μιας αγωνιστικης ουσιαστικα, που απλως ειναι και street legal.

Δεν το θελουν ομως ΟΛΟΙ αυτο στο καθημερινο πηγαινε-ελα με το αυτοκινητο τους, ακομα και εαν καποιοι απο αυτους μπορουν να το γυριζουν με τους καλυτερους χρονους σε καθε ειδους πιστα...

Εαν το αντιληφθεις αυτο και προσπαθησεις να δεις και τις αλλες επιλογες (οχι για σενα, αλλα απλως να κατανοησεις ισως διαφορετικες φιλοσοφιες κατασκευης) τοτε θα μπορεσεις να ξεχωρισεις ποιες κατασκευες, ειναι ή τεινουν στο "ακραιο" (συνολικα, οχι μονο οδηγικα) , ποιες οχι, αλλα και ποιες συνδυαζουν ιδανικα ή σχεδον και το "ακραιο" στησιμο αλλα και πολυ ικανοποιητικη ανεση στην καθημερινη μετακινηση...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#272712 To EVO δεν έχει ΑC και ιδρωνεις;

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#272715 Ιδρωνεις επειδή ζορίζεσαι να ακούσεις την σΧαστρα
Άβαταρ μέλους
By kovathe
dimviii έγραψε:Εχω την εντυπωση ομως οτι σε τρομαξε,και αποτελεσμα αυτου αυτα που γραφεις για υπερβολικα κοφτερα τιμονια,υπερβολικη δυναμη κλπ.
Δεν θα γινοταν ομως διαφορετικα,να εχεις ενα χατσμαπκ 300+ ιππων με 40+ κιλα ροπη και να μην εχει κοφτερο τιμονι,ή να μην ειναι υπερβολικα γρηγορο με αυτην την αναλογια κιλων/ιππων. Θα ηταν κακο οταν δεν ειχε τοσο κοφτερο τιμονι,ή θα ηταν κακος ο κινητηρας οταν ειχε λαγκ,και τρυπες στην ισχυ.
Οταν δεν εισαι συνηθισμενος σε τετοιες ιπποδυναμεις,ειναι φυσιολογικο να τρομαζεις.
Εγω πιστευω οτι εαν σου δινοταν η ευκαιρια να το ειχες για καμια εβδομαδα,θα αναθεωρουσες ως προς το υπερβολικο της κατασκευης. Εμενα μονο σωστα μου φαινονται, τα κοφτερα τιμονια,τα μουτρα που πατας και τραβανε προς το εσωτερικο της στροφης,και την δυναμη που δεν τελειωνει ποτε,παντα για το προφιλ της συγκεκριμενης κατασκευης.

+1 κι εγω ακριβως αυτή την εντύπωση σχημάτισα απο την περιγραφή του μπουσσο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#272718 https://www.carthrottle.com/post/renaultsport-megane-cup-s-vs-honda-civic-type-r/?utm_content=buffereb0e2&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#272720 Μια χαρά φωτογράφησε ο μπουσος το type R. Ένα σκληροπυρηνικό hatchback δηλαδή, τώρα αυτό γιατί να είναι απαραίτητα κακό δε μπορώ να το καταλάβω.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#272721 Όποιος έχει τα τουβλάκια θα πάει στην Χονταρα.

Όποιος δεν τα έχει θα πάει στο Ρεναούλτ.

Όποιος δεν έχει ιδέα θα πάει στο Σέατ :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:μπλα-μπλα-μπλα ..

βαριεμαι να σου απαντησω ειλικρινα. Και ο λογος που βαριεμαι ειναι οτι θα παει στο βροντο.
Οποτε καληνυχτα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:μπλα-μπλα-μπλα ..

Δεν μπορω να σου απαντησω ειλικρινα. Και ο λογος που δεν μπορω ειναι γιατι δεν ξερω.
Οποτε καληνυχτα.

Ενταξει... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
JBT έγραψε:Όποιος έχει τα τουβλάκια θα πάει στην Fordαρα.

Όποιος δεν τα έχει θα πάει στο Ρεναούλτ.

Οποιος θελει καθαροαιμο Hot-hatch θα παει στην Hondaρα

Όποιος θελει all-rounder θα πάει στο Σέατ :lol:

Fixed... :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
Είναι αλήθεια. Βασικά όταν το οδηγούσα, ήσουν από τους ανθρώπους που σκέφτηκα. Σχετικά με τις συζητήσεις που έχουμε κάνει για το τι μπορούν να κάνουν οι Ιάπωνες. Κάτι με τις φτερούγες, κάτι με το GT-R, κάτι με αυτό.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις και εσύ γιατί δεν μπορούν όλοι οι αγοραστές να πάρουν φτερούγα και προτιμούν άλλα αυτοκίνητα, με τα καλύτερα πλαστικά και ηχομόνωση που "κοροϊδεύεις". Όχι τίποτα άλλο, γιατί πολλές φορές γίνονται ατέρμονες συζητήσεις, κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο.

δεν κοροιδευω αυτους που θελουν καλυτερα πλαστικα,κοροιδευω αυτους που νομιζουν οτι εχουν καλυτερης ποιοτητας πλαστικα,επειδη ειναι μαλακοτερα στην αφη,ασχετα εαν θα ξεφλουδισουν στον πρωτο χρονο,ενω αυτα που δεν τους αρεσουν θα μεινουν το ιδιο και μετα απο 20 χρονια. Το περιεργο ειναι οτι ενω το ξερουν,θεωρουν ποιοτικοτερο, αυτο που θα ξεφλουδισει πχ. Ε μετα εγω φταιω?

Η φάση είναι

Εικόνα

vs

Εικόνα

:lol: :lol: :lol: :lol:

Οι δεύτερες ούτε ξεφλουδίζουν, ούτε χαλάνε και σε 20 χρόνια θα είναι οι ίδιες. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Giuseppe Busso έγραψε:
markvag έγραψε:Εγώ ένα πράγμα σκεφτόμουν καθώς το διάβαζα... Μαμάκα μου!!!! :help: :lol: :lol:

Ωραία περιγραφή! :thumbsup:

Ήθελα να ήξερα τι θα εκστόμιζες αν σε είχα στο δεξί μπάκετ λοιπόν. :lol:

Εικόνα

:rtfm: :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#272753 Το οδήγησα του Μπούσσου πάντως είναι απ τα καλύτερα που έχουν γραφεί εδω μέσα. Πρόχειρα θυμάμαι του καβαλίνο για τo i8. :s_howdy

Παράνοια η χόντα πάντως σε τέτοιες εποχές να βγάζει τέτοιο όπλο :s_wacko