Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#40050 Οι επιδόσεις του Skyactive γιατί υπολείπονται;
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
The Ace έγραψε:
Vagnar έγραψε:
The Ace έγραψε:Δίκιο έχεις για τα όρια, δεν έχουμε τα ίδια με τότε, δίκιο έχω και εγώ, αφού αυτή τη στιγμή που μιλάμε σχεδόν όλα τα ατμοσφαιρικά 1500αρια-1600αρια (που δεν είναι και πολλά, 3-4 όλα και όλα) έχουν καλύτερες επιδόσεις από τον super duper εξελιγμένο :shifty: Skyactiv της Mazda. Αν το θέμα μας είναι η κατανάλωση, τότε να το ξέρουμε εξαρχής (και ισχύει αυτό που είπα περί αλλαγής κατεύθυνσης της εταιρείας)....

Δεν είμαι μέσα στα γραφεία της Mazda οπότε δεν ξέρω τι σκέφτονται, αλλά δεν είχε ακουστεί και για 1,5Τ στο μέλλον π.χ. ;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
REALZEUS έγραψε:Οι επιδόσεις του Skyactive γιατί υπολείπονται;

Επιδόσεις ως μοτέρ, δηλαδή απόδοση (ιπποδύναμη-ροπή). Aπό την στιγμή που όλα τα αντίστοιχα μοτέρ (πάνω-κάτω τριγύρω στα 1500κε), μερικά ήδη ηλικίας 5-6 ετών, έχουν ίδια ή και καλύτερη απόδοση, νομίζω δικαιολογείται η απογοήτευσή μου....

Vagnar έγραψε:Δεν είμαι μέσα στα γραφεία της Mazda οπότε δεν ξέρω τι σκέφτονται, αλλά δεν είχε ακουστεί και για 1,5Τ στο μέλλον π.χ. ;

Αμήν και πότε, και εμείς (οι Mazdaοι εννοώ) κάτι τέτοιο περιμέναμε ή/και επιθυμούσαμε, αλλά τελικά δεν....προφανώς κάτι μπορεί να γίνει στο μέλλον, αλλά επί του παρόντος μόνο αυτό θα υπάρχει διαθέσιμο (και το 1.5diesel)...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#40489 Ποιο άλλο ατμοσφαιρικό 1500άρι έχει ίδια ή καλύτερη απόδοση;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
REALZEUS έγραψε:Ποιο άλλο ατμοσφαιρικό 1500άρι έχει ίδια ή καλύτερη απόδοση;

Τριγύρω στα 1500κε (όλα τυπικά είναι 1600αρια ή 1400αρια, ακριβώς 1500αρι δεν είναι κανένα δηλωμένο) όλα τα υπάρχοντα μοτέρ είναι ίδια ή καλύτερα: Chevrolet, Suzuki, Hyundai, Kia, Mitsubishi, ακόμα και της Toyota καλύτερο είναι :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#40637 Πρώτα από όλα, 1500 με 1600 έχει διαφορά. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτά που ανέφερες είναι καλύτερα; Θυμάσαι το 1600άρι 3 που στα χαρτιά είχε 105 άλογα αλλά στις μετρήσεις έβαζε τα γυαλιά σε πολλά άλλα; Η Μάζντα δεν βγάζει τούρμπο, αλλά τα ατμοσφαιρικά της είναι σαφώς αξιοσέβαστα. 130 περίπου άλογα από 1500 λίγα είναι;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#40652 Με την ιπποδύναμη υπάρχει μια σύγχυση, καθώς οι μισοί αναφέρουν 115 ίππους (όπως στο 2) και οι άλλοι μισοί αναφέρουν "περίπου 130 ίππους", χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ή επίσημες δηλώσεις. Αν είναι το πρώτο, τότε ισχύει στο ακέραιο αυτό που έλεγα περί μετρίων επιδόσεων, αφού σχεδόν όλα τα 1600αρια είναι δυνατότερα εώς πολύ δυνατότερα (η διαφορά 1500 με 1600 μπορεί να είναι και 20-30κ.ε.). Αν ισχύει το "περίπου 130 ίπποι", τότε και πάλι δεν είναι τόσο καλύτερο από π.χ. το μοτέρ της Toyota, το οποίο είναι 1560κ.ε. Ίδιο περίπου μπέρδεμα υπάρχει και για το δίλιτρο μοτέρ, το οποίο παίζει από 150 μέχρι 163 ίππους (μπορεί να ισχύουν και τα δύο, για διαφορετικές αγορές).

Σε κάθε περίπτωση, όλοι αναφέρουν αυτό που λέει η ίδια η Mazda, ότι δεν στοχεύει σε επιδόσεις, αποδόσεις, ιπποδυνάμεις κλπ, αλλά σε μείωση της κατανάλωσης και των emmissions. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε που και πως το πάει η εταιρεία, και βάσει αυτής της λογική εγώ λέω ότι δεν είναι πλέον η Mazda που ξέραμε και αγαπήσαμε. Πιθανότατα λόγω ανάγκης, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να το σημειώσουμε....
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#70381 Πρωτες εντυπωσεις -και video- απο το Αγγλικο Autoexpress...

http://www.autoexpress.co.uk/mazda/mx-5 ... 015-review

Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#71316 Το ξέρεις ότι αν τους πεις Γερμανούς εκεί στο Autocar θα σου κάνουν μήνυση...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#71378 σκορπιες σκεψεις :

- 195/50/16 λάστιχο ===>> 600 ευρω, σιγουρα ομως πολυ καλυτερη λυση απο την 205/50/16.
-2,5 στροφες απο ακρη σε ακρη το τιμονι, θετικον
- ακομα και ο 1.500αρης θα διαθετει 6αρι κιβωτιο και μπλοκε, θετικον
- Το νέο MX-5 είναι μικρότερο σε μήκος τόσο από το μοντέλο που αντικαθιστά (κατά 10.5 εκατοστά), όσο και από την πρώτη γενιά (κατά 3.5 εκατοστά) αλλά είναι πλατύτερο και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο. Τα παραπάνω κιλά το κάνουν να είναι ελαφρύτερο από το NC κατά 100 κιλά, και περίπου 20 κιλά από την πρώτη γενιά MX-5 παρά τον σημαντικά πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας και άνεσης. θετικον
-ο εμπρός και πίσω καπό και τα εμπρός φτερά είναι από αλουμίνιο, πράγμα που συγκεντρώνει το βάρος γύρω από το κέντρο του αυτοκινήτου, μειώνοντας την πολική ροπή αδρανείας
- εμειναν μπροστα τα διπλα ψαλιδια / πισω οι πολλαπλοι

μακαρι να φτιαξανε και επιτελους μια σοβαρη θεση οδηγησης

απο οτι φαινεται μαλλον στην 4η γενια φτασανε να κατασκευασουν ενα ολοκληρωμενο και σοβαρο αυτοκινητο μακρια απο τα λαθη του παρελθοντος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#71427 :eat: :eat: :inlove: :inlove: :twisted: :twisted:

Need I say more????? :twisted: :inlove: :twisted: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#71515 ΑΝ είναι αυτή η τιμή του(δηλαδή περίπου 22.000€), τότε θα υπερπουλήσει. Και θα γ@μίσει ακόμα περισσότερο τα μεταχειρισμένα nc.

@xenos πούλα χτες.