Δεν μπορώ να την κοστολογήσω, όπως δεν μπορώ να κοστολογήσω και ένα σωρό άλλες δουλειές που κάνω από χόμπι, από τρέλα ή επειδή μου αρέσουν. Καφενεία δεν πάω, με ποδόσφαιρο δεν έχω καμία σχέση, τηλεόραση δεν βλέπω και γεμίζω τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας ένα σωρό πράγματα που μου αρέσουν.
Πάντως αν ήμουν ηλεκτρολόγος σε συνεργείο της Peugeot, δεν θα ήθελα πάνω από 5 λεπτά για να αλλάξω και τις δύο λυχνίες. Μετά την εμπειρία της πρώτης φοράς και έχοντας το ειδικό εργαλείο (πάρα πολύ κοντό Torx40) μπορείς να αντικαταστήσεις την λυχνία με μια ίδια αμέσως.
Τώρα να κάτσει επαγγελματίας ηλεκτρολόγος και να παίζει με φλόγιστρα, κολλητήρια, θερμοκόλληση και τρυπανάκια για να προσαρμόσει την LED δεν νομίζω ότι θα το έκανε ποτέ, εκτός αν ήταν φυλακισμένος.
Νομίζω ότι και ο mosaicm που είχε την αντίστοιχη εμπειρία θα συμφωνήσει μαζί μου.
KiloMeater έγραψε:Εμένα με βοήθησε πάντως. Σκεφτόμουνα να κάνω μια αντίστοιχη αλλαγή στο C5, με αυτά που διάβασα το ξεχνάω για πάντα :-)
Όπως έχω γράψει στο θέμα για τη C5, έκανα την αλλαγή των DRLs "χεράτα" και όχι με την προβλεπόμενη μέθοδο (βγάλσιμο προφυλακτήρα
), χρειάζεσαι μόνο ένα στούμπο με 40αρι torx και λεπτά ή/και ευλύγιστα χέρια. Α και λίγη τσίχλα για να κολλήσει η βάση στο torx και να μην την ψάχνεις. Για την τοποθέτηση LED, εγώ δεν το έκανα γιατί δεν έβρισκα LED με αρκετά lumens που να χωράει (θέλει πάνω από 600lm για να φαίνεται σωστά), οπότε απλά έβαλα τα μαμά.
The Ace έγραψε:KiloMeater έγραψε:Εμένα με βοήθησε πάντως. Σκεφτόμουνα να κάνω μια αντίστοιχη αλλαγή στο C5, με αυτά που διάβασα το ξεχνάω για πάντα :-)
Όπως έχω γράψει στο θέμα για τη C5, έκανα την αλλαγή των DRLs "χεράτα" και όχι με την προβλεπόμενη μέθοδο (βγάλσιμο προφυλακτήρα),
Βγάλσιμο προφυλακτήρα για ένα λαμπάκι;
Τώρα ηρέμησε ο KiloMeater!
Είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι...
Για την τοποθέτηση LED, εγώ δεν το έκανα γιατί δεν έβρισκα LED με αρκετά lumens που να χωράει (θέλει πάνω από 600lm για να φαίνεται σωστά), οπότε απλά έβαλα τα μαμά.
Οι "μαμά" λυχνίες πυρακτώσεως που έβαλες έχουν ισχύ >24W;
Ακόμη και super-duper αλογόνου να είναι, το βλέπω κομματάκι δύσκολο να έχουν φωτεινή ροή > 600Lm
Pitt έγραψε:Βγάλσιμο προφυλακτήρα για ένα λαμπάκι;Τώρα ηρέμησε ο KiloMeater!
![]()
Είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι...
Οι "μαμά" λυχνίες πυρακτώσεως που έβαλες έχουν ισχύ >24W;
Ακόμη και super-duper αλογόνου να είναι, το βλέπω κομματάκι δύσκολο να έχουν φωτεινή ροή > 600Lm
Και όμως ισχύει, έχω δει στο DiagBox και τα CitroenDocs ότι η τυπική χρέωση είναι 1,5 ανθρωποώρα για την αφαίρεση/τοποθέτηση του προφυλακτήρα (συν τα 30" που χρειάζονται να ξεκουμπώσεις/κουμπώσεις τις δύο λάμπες)
Επίσης ισχύει για τα DRLs, για την ακρίβεια οι μαμά HP24 αποδίδουν ονομαστικά 800lms, αυτό βάσει των Docs και των specs των stock ανταλλακτικών, αλλά και μετρήσεων στο γαλλικό forum από πολλούς που έψαχναν να κάνουν την ίδια μόντα...
Εκανες πιο επαγγελματικη δουλεια βαζοντας και αντισταση. Εγω το εσωτερικο πλαστικο δε το χρειαστικα , εβαλα την LED κατευθειαν πανω σε αυτο που βιδωνει στο φωτιστικο σωμα κολλοντας την με τον ιδιο τροπο. Βεβαια εγω αγανακτησα παραπανω , γιατι εχω και τους εγκεφαλους για το υγραεριο εκει , μερικα καλωδιο ακομα για τα XENON και τα χερια μου εφταναν με το ζορι (αν και ειχα μεγαλο TORX) . Επιπλεον τα χερια βεβαια εκτος απο μακρια , πρεπει να φερουν λιγο και σε τιραμολα.
Αυτο με το σκοινι σωτηριο..μου ειχε πεσει 2-3 φορες το TORX κατω..οποτε μετα το εκανα και εγω...και δεν ξαναεφυγε ποτε απο τα χερια μου.
Για τον συμπλεκτη το παω Δευτερα σε συνεργειο. Οχι ομως LION γιατι αποφασισε να μου χρεωσει διπλα εργατικα οταν τους ειπα οτι θα τους παω εγω τα ανταλλακτικα.
Έχω μια φίλη Αμερικάνα, από το Oregon με την οποία ανταλλάσσουμε e-mail από το ’94. Δυστυχισμένη γυναίκα, ανύπαντρη μητέρα, με πολλά οικονομικά προβλήματα, παρά τα 4 πτυχία της. Καταγωγή, μισή Ιρλανδή με ρίζες Εβραϊκές και μισή Σκανδιναβή (Σουηδή). Πριν από πολλά χρόνια μου είχε στείλει στο ξεκάρφωτο κάποιες φωτογραφίες με διαμελισμένα πτώματα από ένα site νομίζω rotten something. Δεν έδωσα σημασία. Μετά μου έστειλε ένα ρεπορτάζ με ακρωτηριασμένους από δυστυχήματα. Το αγνόησα και πάλι. Συνέχισε και έστειλε φωτογραφίες από δυστυχείς με παραμορφωμένα πρόσωπα. Αφού άκουσε τα μπινελίκια της, την ρώτησα για ποιο λόγο μπαίνει στο καταθλιπτικό αυτό site και γιατί βλέπει τις αποκρουστικές φωτογραφίες που μου έστελνε.
Η απάντησή της: "Βλέποντας αυτήν την δυστυχία, καταλαβαίνω πόσο τυχερή είμαι που είμαι υγιής και δοξάζω τον Θεό για την ευλογία του!"
Φαντάζομαι θα ήταν γι’ αυτήν μια εναλλακτική των Prozac.
mosaicm έγραψε:Για τον συμπλεκτη το παω Δευτερα σε συνεργειο. Οχι ομως LION γιατι αποφασισε να μου χρεωσει διπλα εργατικα οταν τους ειπα οτι θα τους παω εγω τα ανταλλακτικα.
Τι έγινε, το πήρες το αυτοκίνητο; Για πες μας λεπτομέρειες.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Δισκο-πλατο-ρουλεμαν πανε για αλλαγη
Αλλαγη οπως ειπα δισκο-πλατο-ρουλεμαν..και οτι αλλο αυτο συμπαρασυρει (βαλβολινες, υγρα φρενων) και μερικα αλλα .
Τελικο κουστουμι 475€.
Ετσουξε , αλλα το ξεχασα αμεσως μολις το οδηγησα..λες και παρελαβα αλλο αυτοκινητο. Νιωθω οτι οδηγω ferrari. Πολυ πιο εκρηκτικο στις επιταχυνσεις. Φαινεται το προβλημα προυπηρχε καιρο, ισως οχι τοσο αντιληπτο σε πατιναρισμα, αλλα οσο για να ξεχασω τι σημαινει γρηγορη επιταχυνση.
Το βολαν ηταν ενταξυ.
Το επομενο συνολακι θα ειναι απο την καλοκαιρινη κολεξιον και θα ειναι η αναρτηση.
Χρήστος, Ευοσμος/Θεσ-νίκη
Krisdoc81 έγραψε:Αγαπητοι φιλοι,ενδιαφερομαι να αγορασω ενα Peugeot 3008 diesel 1,6 (04/2011). Θα εκτιμουσα ιδιαιτέρως οτιδηποτε μπορειτε να μου αναφέρετε ως θετικο ή αποτρεπτικό για την αγορά αυτή (π.χ. προβλήματα απο τη χρήση,κόστος σερβις,αληθινή κατανάλωση,πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα) ή οτιδήποτε κρίνετε εσείς ωφέλιμο.Ευχαριστώ a priori ολους τους φιλουτς που θα κανουν τον κόπο να μου απαντήσουν.
Χρήστος, Ευοσμος/Θεσ-νίκη
Χρήστο καλωσόρισες στην παρέα μας.
Για όλα αυτά που θέλεις να μάθεις, έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές.
Μπές στον κόπο να διαβάσεις αυτό το νήμα αλλά και το παλιό κι αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, εδώ είμαστε.