Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Θοδωρης
#184749 Θεωρώ ότι σε 3 χρόνια δύσκολα θα έχει πάνω από 165000χλμ. Και εμένα από Γαλλία είναι με όλα τα σέρβις σφραγισμένα απο Πεζώ. Δεν διαφωνώ ότι είναι πολλά τα χλμ αλλά σαν σκαρί είναι 3ετιας. Ελπίζω να μην το χρυσό πληρώσω αργότερα...
Άβαταρ μέλους
By Θοδωρης
Θοδωρης έγραψε:Θεωρώ ότι σε 3 χρόνια δύσκολα θα έχει πάνω από 165000χλμ. Και εμένα από Γαλλία είναι με όλα τα σέρβις σφραγισμένα απο Πεζώ. Δεν διαφωνώ ότι είναι πολλά τα χλμ αλλά σαν σκαρί είναι 3ετιας. Ελπίζω να μην το χρυσό πληρώσω αργότερα...
Άβαταρ μέλους
By Θοδωρης
Geoart έγραψε:
Θοδωρης έγραψε:Καλησπέρα σας, Σκοπεύω να αγοράσω 3008 diesel του 12 με 165000 χλμ. Παρακαλώ την άπόψη σας. Τουλάχιστον σε βενζίνη είδα εδώ μέσα ότι βγάζει ζημιές. Ευχαριστώ

Καλησπερα Θοδωρη.Πριν 3 μηνες περιπου αγορασα ενα peugeot 3008 1.6 diesel εισαγωγης(απο Γαλλια).Το αμαξι ειναι του 2011 κι ενω μου το πουλησανε με 75.000χλμ(τωρα εχει 79.400)μετα απο τεχνικο ελεγχο σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο peugeot βρεθηκε οτι τελευταιο service ειχε αλλαχτει ιμαντας στις 145.000 χλμ. στην Γαλλια(ημουν ψιλιασμενος οτι ειχε γυρισμενα χλμ).Γνωριζοντας λοιπον τα πραγματικα χλμ του αυτοκινητου βοηθησε πολυ στο να ξερουν τα παιδια στην peugeot τι θα χρειαστει να αλλαχτει και ποτε.Το μονο που χρειαστηκε τελικα να αλλαξω(εκτος απο λαδια,φιλτρο λαδιου,φιλτρο αερα,φιλτρο καμπινας και φιλτρο πετρελαιου.Τα αλλαξα εγω προληπτικα για ψυχολογικους λογους)ηταν ενα ρουλεμαν του μπροστα δεξιου τροχου και τον ιμαντα του air condition(ειχε αρχισει να ξερενεται).Επισης μου ειπαν οτι το φιλτρο μικροσωματιδιων εχει φτασει στο 55% κι οτι αν κανω τα περισσοτερα χλμ σε ανοιχτο δρομο(που οντως τα κανω)εχει ακομα αρκετο "ψωμι".Κατι αλλο δεν βρηκαν και μου ειπαν οτι το αμαξι γενικα ειναι σε πολυ κατασταση.Σαν αμαξι εχει σχετικα χαμηλη καταναλωση και πολυ ωραια συμπεριφορα στο δρομο.Το αυτοματο κιβωτιο μου φαινεται παρα πολυ καλο(αν και δεν εχω μετρο συγκρισης γιατι ειναι το πρωτο αυτοματο αμαξι που παιρνω).Οτιδηποτε θες να με ρωτησεις μην διστασεις.

< μου χρησιμοποιώντας

Εννοείτε πως θα παω να τσεκάρω τι του έχουν κάνει. Τα 165000 είναι πολλά άλλα δεν έχω επιλογή γιατί δίνω στον μάντρα ανταλλαγή το δικό μου (και δεν το παίρνει κανείς αλλος). Αυτά τα αυτοκίνητα συνήθως είναι από leasing οπότε θεωρητικά στα σέρβις τους είναι τυπικοί. Ελπίζω να μην έχω τρεχάματα, όπως και κάνεις απ εσάς.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#184968 Αυτοι εκει στη Lion τι χαπια περνουν και δε μας δινουν ?
Πηγα σημερα για το συμπλεκτη και μου λενε απευθειας, με δοκιμη στο δρομο, αλλαγη σετ συμπλεκτη και ρουλεμαν..κοστος μαζι με εργατικα 700€. Σου το αφηνουμε λεει και 630..χαρι μου καναν ! Εγω τα βρισκω τα ανταλλακτικα μονο απο 200-230 στο internet.
Τους ρωταν αν εχει αρπαξει και βολαν (που θα φανει οταν το ανοιξουν) ..τοτε λεει ..659€ μονο το ανταλλακτικο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το οποιο εγω βρισκω ακριβως στη μιση τιμη
Πανε καλα οι ανθρωποι ?
Αν τους τα παω εγω τα ανταλλακτικα πιστευω να μου τα βαλουν...πιστευω βεβαια...Δεν ξερω παλι τι κοστος εργασιας θα μου πουνε. Επιπλεον σκεφτομαι αφου θα ανοιχτει το αυτοκινητο σε τοσο βαθος..ακομα και να μην εχει αρπαξει το βολαν (που σιγουρα θα στο πουνε μετα οτι θελει αλλαγη) να το αλλαξω..γιατι μονο η εργασια να το ανοιξουν μετα απο μερικες ακομα χιλιαδες χιλιομετρα θα κοστισει αρκετα...ε δινω λιγα ακομα (320 το βρισκω το βολαν) και το αλλαζω και αυτο.
Κανενα εγγυημενο συνεργειο με καλη δουλεια , που να το παω τα ανταλλακτικα και να μου τα βαλει, για θεσ/νικη ξερουμε?
Άβαταρ μέλους
By elvet
mosaicm έγραψε:Αυτοι εκει στη Lion τι χαπια περνουν και δε μας δινουν ?
Κανενα εγγυημενο συνεργειο με καλη δουλεια , που να το παω τα ανταλλακτικα και να μου τα βαλει, για θεσ/νικη ξερουμε?

Το ένα και μοναδικό (και τελευταίο!) πεζώ που έχω το πηγαίνω από το 2002 στο Στόϊκο, στο ντεπώ (Νέστορος Τύπα). Καλοί μάστορες και λογικές τιμές (ούτε πολύ ακριβοί ούτε πολύ φθηνοί). Μπορείς να ρωτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#185183 Λογικές τιμές ο Στόικος; Εγώ γιατί θυμάμαι κάτι σέρβις 60.000δρχ που έδινα στις αρχές του αιώνα για ένα ταπεινό 106;
Άβαταρ μέλους
By elvet
Corto Maltese έγραψε:Λογικές τιμές ο Στόικος; Εγώ γιατί θυμάμαι κάτι σέρβις 60.000δρχ που έδινα στις αρχές του αιώνα για ένα ταπεινό 106;

Γιατί εσύ είσαι γνωστό πνεύμα αντιλογίας :lol: ! είπα λογικές, ούτε φθηνές, ούτε ακριβές και κάνει καλή δουλειά. Δεν χάνει κάτι να ρωτήσει ο παθών φίλος
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#185194 Αν εξαιρέσεις μία φορά που ξέχασε να βάλει στη μία ρόδα το σωληνάκι για τα υγρά των φρένων και παρολίγο να σκοτωθώ :lipsealed: , καλή δουλειά μου έκανε, δε λέω
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#185197 Συγχαρητήρια στον geoart για τη ψυχραιμία του και στους υπόλοιπους για την υπομονή τους
Άβαταρ μέλους
By billis100
#185241 Μία παρατήρηση - ερώτηση : Τα ανταλλακτικά απο το internet ποιάς ποιότητας ειναι ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Πηγα σημερα για το συμπλεκτη και μου λενε απευθειας, με δοκιμη στο δρομο, αλλαγη σετ συμπλεκτη και ρουλεμαν..κοστος μαζι με εργατικα 700€. Σου το αφηνουμε λεει και 630..χαρι μου καναν ! Εγω τα βρισκω τα ανταλλακτικα μονο απο 200-230 στο internet.
Τους ρωταν αν εχει αρπαξει και βολαν (που θα φανει οταν το ανοιξουν) ..τοτε λεει ..659€ μονο το ανταλλακτικο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το οποιο εγω βρισκω ακριβως στη μιση τιμη
Πανε καλα οι ανθρωποι ?
Αν τους τα παω εγω τα ανταλλακτικα πιστευω να μου τα βαλουν...πιστευω βεβαια...Δεν ξερω παλι τι κοστος εργασιας θα μου πουνε. Επιπλεον σκεφτομαι αφου θα ανοιχτει το αυτοκινητο σε τοσο βαθος..ακομα και να μην εχει αρπαξει το βολαν (που σιγουρα θα στο πουνε μετα οτι θελει αλλαγη) να το αλλαξω..γιατι μονο η εργασια να το ανοιξουν μετα απο μερικες ακομα χιλιαδες χιλιομετρα θα κοστισει αρκετα...ε δινω λιγα ακομα (320 το βρισκω το βολαν) και το αλλαζω και αυτο.

το βολαν δεν ειναι αναγκη να το αλλαξεις,εαν εχει μικρη φθορα.Μπορεις να το αγριεψεις με σμυριδοπανο,ή στην χειροτερη να το πας σε τορνο.Στην περιπτωση που ειναι ''καμμενο'' το μεταλλο θα χρειαστει αλλαγμα,αλλα ειναι σπανιο.
Προσοχη γιατι εχουν πονηρεψει απαντες εκει εξω....
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#185258 Τα ανταλλακτικα ειναι της Sachs που ειναι τα μανησια
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
dimviii έγραψε:
Πανε καλα οι ανθρωποι ?

το βολαν δεν ειναι αναγκη να το αλλαξεις,εαν εχει μικρη φθορα.Μπορεις να το αγριεψεις με σμυριδοπανο,ή στην χειροτερη να το πας σε τορνο.Στην περιπτωση που ειναι ''καμμενο'' το μεταλλο θα χρειαστει αλλαγμα,αλλα ειναι σπανιο.
Προσοχη γιατι εχουν πονηρεψει απαντες εκει εξω....

Εγω δεν μπορω να κρινω αν ειναι οκ ή οχι. Οτι πει το συνεργειο
Άβαταρ μέλους
By Pitt
billis100 έγραψε:Θα ήθελα να μαθω ποσα 3008 πουληθηκαν και ποσα βγαζουν ζημιες σαν τις δικες μας .Δηλαδη στα 1000 ποσα βγαζουν προβληματα και το κυριωτερο τι ειδους .

Όσα προβλήματα βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα, τόσα βγάζουν και τα δικά μας. Σχεδόν όλα τα προβλήματα που έχουμε αναφέρει αφορούν τον THP τον οποίον εκτός από το 3008 τον φορούν και άλλα αυτοκίνητα της Peugeot όπως και της Citroen, για να μην αναφέρω και τα MINI της BMW.

Κυρίως γκρινιάζουμε για τις συστηματικές βλάβες που θα έπρεπε η Peugeot να αποκαταστήσει με καμπάνια σε όλα τα αυτοκίνητα, αντί να προσποιείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα και να επιβαρύνεται ο χρήστης για την αντικατάστασή τους (π.χ. αντλία νερού κλπ).

Γκρινιάζουμε επίσης και για τις υψηλές τιμές ανταλλακτικών και εργασιών, αλλά και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο 3008, στα Peugeot ή στα Citroen. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο κι’ αν πάς στην αντίστοιχη αντιπροσωπεία για επισκευή ή σέρβις, θα σε γδάρουν.

Κακός σχεδιασμός σε κάποιες λεπτομέρειες υπάρχει (βλέπε λυχνίες DLR, την εμπειρία μου για την αντικατάσταση των οποίων θα αναφέρω εκτενώς μόλις βρώ χρόνο) όπως υπήρχαν αντιστοίχως και στα προηγούμενα οκτώ αυτοκίνητα που είχα πρίν από το 3008.

Εξαιρέσεις στα παραπάνω επίσης υπάρχουν (βλέπε ζημιά του iomy) αλλά ούτε αυτές αφορούν αποκλειστικά το 3008.

Ίσως το πλήθος των αναρτήσεων στο τοπικό του 3008 (πολύ περισσότερες απ΄όσες έχουν όλα τα Μοντέλα συνολικά) να έχει παρεξηγηθεί. Όι περισσότεροι γνωριστήκαμε μεταξύ μας, έχουμε γίνει μια καλή παρέα, πήγαμε και εκδρομές μαζί και σαφώς δεν γράφουμε μόνο για βλάβες!

Με αφορμή το ότι πρίν από μερικές μέρες έκλεισα 6 χρόνια παρέα με το 3008 μπορώ να πώ ότι δεν μετάνιωσα για την αγορά του. Δεν με άφησε ποτέ στο δρόμο, τα ταξίδια είναι απολαυστικά και άνετα, χωράει ένα σωρό πράγματα και η ισχύς του κινητήρα είναι αρκετή και για γρήγορη οδήγηση.

Ναι, ξηλώθηκα για την αλλαγή βολάν & συμπλέκτη, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι φταίει η Peugeot ή η Sachs γι’ αυτό. Aν είχα πιο ελαφρύ πόδι, αν δεν είχα κάνει τις μετακομίσεις των οικοσκευών των παιδιών που για εκατοντάδες χιλιόμετρα ήταν φορτωμένο μέχρι και με καναπέδες στη σχάρα σαν ντάτσουν με καρπούζια και αν τόσα χρόνια στα φανάρια συνήθιζα να ξεκινάω όπως οι ταρίφες, ο συμπλέκτης θα άντεχε άλλα τόσα χρόνια. Το ίδιο και η μέση κατανάλωση που κυμαίνεται στα 8,4L/100Km και όταν ακούω τα 6άρια του Alexandr τρελαίνομαι... :lol:

@mosaicm, έλειπα και δεν μπορούσα να απαντήσω. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει τελικά με τον συμπλέκτη, ελπίζω όμως με την ευκαιρία να άλλαξες και το βολάν για να γλυτώσεις τα διπλά εργατικά.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#187325 Ε όχικαι να λέμε ότι βγάζουν όσες βλάβες βγάζουν όλα τα αυτοκίνητα. Μήπως θες να σου πω τι έχει βγάλει το Grand Vitara που κυκλοφορώ στις 170Κ χλμ που έχει διανύσει;
Ο πατέρας μου κυκλοφορεί με ένα Berlingo και σκέφτεται να το παροπλίσει γιατί δίνει 300 άρια κάθε μήνα σε επισκευές.