Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#175832 Εντάξει είναι ψιλοτραγικά όλα αυτα σε τόσα λίγα χιλιομετρα.Και τα ΜΙΝΙ R56 πάντως βγάζουν πολλά προβλήματα με τους παρόμοιους κινητηρές...
Άβαταρ μέλους
By iomy
#175846 Αγαπητέ Pitt στις βλάβες σε έχω ξεπεράσει προ πολλού!Αφου άλλαξα σωληνάκι τούρμπο ιμάντα και τακάκια πίσω είπα πως ησύχασα για φέτος. Αυτό κράτησε μόνο δεκαπέντε μέρες γιατί απο κάτω από τον κινητήρα είδα δύο σταγόνες μια παραφλού και μια λάδι! Μετα την απαραίτητη διάγνωση αποφασίστηκε ότι χάνω λάδια από τη ΄τσιμούχα του βολάν και νερά απο ένα πλαστικό μπλιμπλίκι κάπου στον κορμό του κινητήρα (δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το είπε ο μάστορας) Κόστος κατ αρχήν γύρω στα 250, για τσιμούχα βολάν ουτε που το συζητάω τώρα ίσως μαζί με τον συμπλέκτη αργότερα.
Χτες είμουν στο όριο να το στουκάρω σε κανένα τοίχο να υσηχάσω κι εγώ κι η τσέπη μου για τα καλά! :rant:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#175936 Συνεχίζει να σου καίει το λάδι που έκαιγε;

Γαλλιδούλα ξεγαλλιδούλα, μας τα τρώει κανονικά! :rant:

Σκέφτομαι να πάρω ριζικά μέτρα. :shifty:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#176014 :metalo:
Ασχημα ρε παιδια τα πραγματα
Εντομεταξυ και εμενα βλεπω δε θα με παει πολυ ακομα - δισκος πλατο ..ηδη ενφανιζει τα κλασσικα συμπτωματα
Παρεμπιπτόντως εντοπισα προχθες και 2ο 3008 στην Θεσ/νικη με υγραεριο. Εκανε κανεις απο εσας την κινηση ?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#176024 Να κάνουμε κίνηση χωρίς να ρωτήσουμε τον ειδικό για υγραέριο; Απα πα πα... :rtfm:

Πως το εντόπισες και κατάλαβες ότι καίει υγραέριο; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#176028 Θα είδε τάπα.Εγω έτσι τα καταλαβαίνω .Ειδικά κατι Range,Q7 & Touareg... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#176033 Την τάπα του ντεπόζιτου εννοείς;
Μα καίει και βενζίνη μαζί με το υγραέριο και ή τάπα του είναι μέσα στο πορτμπαγκάζ.

Sent through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#176036 σε οσα δεν χωραει η ταπα του υγραεριου στο χωρο της ταπας της βενζινης, την βαζουν συνηθως καπου χαμηλα στον πισω προφυλακτηρα
ετσι ειναι εμφανης και καταλαβαινεις οτι προκειται για υγραεριο :s_wink
Άβαταρ μέλους
By alexandr
captain giannis έγραψε:και γω πριν 10 μερες αλλαξε ηλεκροβανα τουρμπο 77 ευρω

Γεια σου captain! Ετοιμάζεσαι να μπαρκάρεις πάλι;

Ρε σεις, τι είναι αυτό το πράγμα με τις βλάβες, κάθε φορά που μπαίνω στο topic με πιάνει κατάθλιψη! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#176594 Όχι παλικάρι μου εσύ! Μην μου απογοητεύεσαι και μας κόψεις τις ωραίες φωτογραφίες! Μια χαρά πάνε όλα. :lol:

Δεν πρόλαβα να το αναφέρω προχθές που έγραψα, αλλά φαντάζομαι το καταλάβατε από τα έκτακτα δελτία καιρικών φαινομένων. Το πήγα στο πλυντήριο προχθές μετά το σέρβις. Είχα να το καθαρίσω μέσα - έξω από το καλοκαίρι. Τώρα από έξω είναι πάλι μoυ...:lipsealed:

Επίσης προχθές έβαλα και τους καινούριους υαλοκαθαριστήρες, αφού ήξερα τι επακολουθούσε μετά το πλύσιμο. Είναι το τρίτο σετ υαλοκαθαριστήρων που βάζω. Τους αλλάζω πριν αρχίσουν να δημιουργούν ενοχλητικούς "χάρτες" στο παρμπρίζ που σημαίνει κάθε δεύτερο φθινόπωρο.

Τα προηγούμενα δύο σετ ήταν της Bosch (Aerotwin). Αυτήν την φορά έβαλα της Valeo. Είναι νωρίς για συγκρίσεις, αφού του καινούριους τους δούλεψα μόλις μια μέρα, πάντως φαίνονται ότι δουλεύουν εξίσου καλά με τους προηγούμενους. Θα δούμε αν θα αντέξουν και αυτοί δύο χρόνια.

Θέλω όμως να πώ ότι ο πίσω υαλοκαθαριστήρας είναι κατά πολύ καλύτερος από τον αντίστοιχο της Bosch! Εκτός από τον υαλοκαθαριστήρα της μάνας του, έως τώρα και οι δύο Bosch που είχα βάλει από την πρώτη στιγμή άφηναν κάποια σημεία με νερά, σαν να μη πατούσαν καλά στην κυρτή επιφάνεια του πίσω τζαμιού. Ο καινούριος δουλεύει θαυμάσια. Συμπτωματικά και αυτός που φορούσε από την μάνα του ήταν Valeo.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
kostis20 έγραψε:Θα είδε τάπα.Εγω έτσι τα καταλαβαίνω .Ειδικά κατι Range,Q7 & Touareg... :lol:

:thumbsup: Απο την ταπα , ακριβως . Δεν χωραει να ενσωματωθει μεσα στην ταπα της βενζινης , οποτε αναγκαστικα ειναι "εξωτερικη"
Άβαταρ μέλους
By otso
#179161 τι εγινε ξεμεινατε απο βλαβες;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#179171 Βρε otso, μας τρολλάρεις; Χα, χα, χα! :lol:

Άντε λοιπόν να γράψουμε τις σημερινές μας περιπέτειες. Σήμερα ήμουν στο σέρβις πάλι (φυσικά). Πήγα για να αλλάξω την φλάντζα του καπακιού βαλβίδων και τον σωλήνα εισαγωγής αέρα του turbo που δεν υπήρχαν την προηγούμενη εβδομάδα. Μου είπαν για μία ώρα και έχασα πάνω από τρείς, αλλά δεν πειράζει γιατί είχαμε καλό αποτέλεσμα.

Πρίν 3 μήνες:
Pitt έγραψε:Εδώ και μερικές μέρες παρατήρησα ότι κατά την αλλαγή ταχυτήτων ακούγεται ένας σύντομος συριγμός (κάτι σαν τσφιου) που δεν κρατάει πάνω από 1 sec. Ο ήχος ακούγεται μόνο όταν έχω πατημένο γκάζι και το αφήνω για να αλλάξω ταχύτητα (δεν ακούγεται δηλαδή σε κατηφόρα).

Προφανώς προέρχεται από την βαλβίδα εκτόνωσης (ABV) της τουρμπίνας. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι 6 χρόνια δεν ακουγόταν τίποτε. Το ότι ακούγεται σημαίνει ότι κάνει καλά την δουλειά της και ανοίγει όταν πρέπει, αλλά γιατί η ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς; Χρειάζεται έλεγχος της σκάστρας ή της μεμβράνης της, η να το αφήσω για Οκτώβρη με το προγραμματισμένο service;

Την προηγούμενη εβδομάδα:
Pitt έγραψε:Σχετικά με τον ήχο της σκάστρας που είχα γράψει πρίν από ένα δίμηνο ότι αρχισε να ακούγεται, ενώ πρώτα δεν ακουγόταν, υποθέτω ότι είναι από το κολάρο της τουρμπίνας που σάπισε (αυτό που δεν είχαν και θα αλλάξω τις προσεχείς ημέρες). Είχε κοπεί στην άκρη του στο σημείο που σφίγγει ο σφιγκτήρας. Όταν το αλλάξω, θα φανεί αν αυτό ήταν η αιτία.

Και σήμερα με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι μετά την αλλαγή του σχισμένου σωλήνα εισαγωγής αέρα του turbo, ο ήχος της σκάστρας εξαφανίσθηκε!

Iomy, γράψε κι εσύ τα δικά σου για νάχει να διαβάζει ο φίλος μου ο otso. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#179175 Pitt ποσα πληρωσες γι αυτα?

αλλαξε ο κωδικος των μπουζι
ο καινουριος ειναι PLZKBR7B8DG (τα εβαλα σημερα)
8€ το ενα (αγορασμενα απο peugeot)

edit: το δικο μου ειναι 207 rallye
λογικα πρεπει να φοραμε τα ιδια μπουζι , αλλά δεν ειμαι σιγουρος για τα δικα σας
μη σας παρω και στο λαιμο μου