Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By JBT
#293881 Άντε ρε βλέπετε κι εσείς πεπα;; Και η χολι με τον μπεν έχει πολλή πλάκα :lol:

Εγώ βέβαια χαζογελαω με τον σον το προβατακι :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
JBT έγραψε:Άντε ρε βλέπετε κι εσείς πεπα;; Και η χολι με τον μπεν έχει πολλή πλάκα :lol:

Εγώ βέβαια χαζογελαω με τον σον το προβατακι :metalo:

Υπάρχει γονιός που να μην έχει μάθει να σφυράει την εισαγωγή της πέπα? :lol:

Ντάξ, τώρα πάντως ανεβήκαμε league και βλέπουμε μικρό νικόλα...κανονικά θα πρέπει να αποσύρουν όλα τα επεισόδια. :x

Τους το σταμάτησα πάντως και τώρα λιώνουμε στο Disney Junior.

(το σκίσαμε, σόρι... :oops: )
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#293884 Edit [mod]
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:Βοήθεια του κοινού...

Σε 50 χρόνια, ίσως καταφέρει η FORD να κατασκευάσει τέτοιου είδους 4κίνηση.
Ακόμη και αν το καταφέρει βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας. Δεν τους πολυεμπιστεύομαι.

Εικόνα

Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλικάρι με πολύ καλό χέρι, με πήγε βόλτα στην πίστα των Σερρών με ένα τέτοιο.
Το οποίο ήταν όλο με περιφερειακά Prodrive. Πολλά άλογα και πολλή ροπή. ΤΙ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ!!!
Φυσικά δεν έκανε κιχ, ούτε λάδια έβρασε, ούτε φρένα και ούτε λάστιχα έτρωγε. Όλα τα λεφτά ήταν το άνοιγμα της ουράς μετά το apex σε full throttle με σχέσεις 3η και 4η στο σαζμάν. Τόσο γλυκιά 4κίνηση δεν έχω συναντήσει.
Επίσης κάποτε πήραμε ένα Mitsubishi Evo9 για test drive από τον Πάπρα στη Συγγρού. Το ίδιο γλυκιά ήταν και αυτού η 4κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
krom έγραψε:Κίκιζα, το'χεις τερματίσει.
Στο evo είναι ένα κεντρικό διαφορικό κανονικότατο με γρανάζια κλπ, το οποίο κλειδώνει/μπλοκάρει/πουτσώνει/γίνεται ένα με τη βοήθεια ενός πολύδισκου συμπλέκτη. Αυτή είναι η μόνη δουλειά που κάνει αυτός ο συμπλέκτης, να κλειδώνει το ρημαδοδιαφορικό.

Δηλαδή έλεος. Τόσο χρονώνε στα περιοδικά και στα ιντερνετ και ούτε αυτό να μη μπορείς να ξέρεις.

Στην συγκεκριμενη φωτο λεγεται οτι αυτο με τα γραναζια -το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι ΑΤΒ της QUaife-
μοιραζει την κινηση στους εμπροσθιους τροχους, ενω ο πολυδισκος συμπλεκτης, μοιραζει την κατανομη στο εμπρος και πισω διαφορικο...

Εικόνα

H ιδια η Mitsubishi το λεει:

"The Active Center Differential uses an electronically-controlled hydraulic multi-plate clutch to optimize front/rear wheel torque split and thereby produce the best balance between traction and steering response."

http://www.mitsubishi-motors.com/en/cor ... l1682.html
Άβαταρ μέλους
By dimviii
JBT έγραψε:Αυτός τα εξηγεί με σχέδια.

Τι διάολο, όλα εγώ πρέπει να τα προσέχω έχω πέρα;

Βάλε άλλο βίντεο :x

Τζομπαρε δεν υπαρχει σχεδιο στο νετ που θα σου δωσει να καταλαβεις που ειναι το καθενα.
Ειναι δικαιολογημενη η απορια πολλων(και του Γιαννακη) που δεν μπορουν να καταλαβουν που ειναι το κεντρικο διαφορικο,κοιτωντας ακομα και τα επισημα σχεδια της Μιτσουμπισι.
Και δημοσιογραφους να ρωτησεις δεν ξερουν,απο οποιοδηποτε εντυπο σε ολο τον κοσμο,ακομα και αυτους που θεωρειται εγκυρους/γνωστες/στριφτες κλπ.Αυτο γιατι δεν τους ενδιαφερει να μαθουν πως δουλευει,αντιγραφουν τα press release του καθε μοντελου και μεχρι εκει.
Για αυτο και ακους τις κοτσανες την μια πισω απο την αλλη.
το κεντρικο διαφορικο στα εβο,δεν βρισκεται μεσα στο τρανσφερ,τη φωτο που κοιταζουμε εδω που εχει τους συμπλεκτες μεσα.Εκει βρισκεται το εμπρος τορσεν διαφορικο,και ο πολυδισκος συμπλεκτης του acd.
το κεντρικο διαφορικο βρισκεται μεσα στο σαζμαν.
Ειναι ενα κανονικο διαφορικο με κορωνα/πηνιο/δορυφορους και πλανητες .Η κατανομη του ειναι σταθερη 50-50 και το ποσο θα λοκαρει εξαρταται απο την προσφυση των αξονων εμπρος πισω,καθως και απο τις εντολες που θα παρει απο αισθητηρες yaw,g force διαμηκη και εγκαρσια,γωνια τιμονιου,θεση πενταλ γκαζιου,ταχυτητα τροχων κλπ

Συμπερασμα εχουμε 3 διαφορικα,εμπρος τορσεν,πισω το ayc με δισκακια,και το κεντρικο οπου η κατανομη της ροπης ελεγχεται απο τον πολυδισκο συμπλεκτη.
@Γρηγορης να σε νοιαζει τι 4κινηση χρησιμοποιει ο καθενας,λεφτα θα δωσεις,πετρολχεντ λες οτι εισαι,ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφερει.Το στριβει καλα δεν λεει κατι.Μπορει να εστριβε και καλυτερα με ενα πιο εξελιγμενο συστημα.Αυτο ομως κοστιζει,σε σχεση με τη λυση που επελεξε η φορντ.Κοστιζει 22 χρονια εξελιξης συγκεκριμενα,μεσα απο τους αγωνες ,βελτιωνοντας καθε 1-2 χρονια σε καθε γενια.Ε τοσο βλακες δεν ηταν,ωστε να ερθει σημερα η gkn και με ενα συστημα κλασμα αξιας απο κατι τετοιο να ειναι καλυτερο.Θαυματα δεν γινονται.
επισης εχει διαφορα το αν θα εξελιξεις ενα συστημα μονος σου,ή θα το αγορασεις ετοιμο,και θα το προσαρμοσεις στο χ μοδελο.
Εκει φαινεται και η τεχνογνωσια και η μαγκια του καθε κατασκευαστη,και το ποσο ''τιμαει'' τα χρηματα που του δινεις.Για αυτο σου ειπα σε προηγουμενο ποστ,να μην μπερδευουμαι τις πουτσες με τις βουρτσες.
Για αυτο και η επιλογη μου,με τα δικα μου θελω/αναγκες,ηταν το Μεγκαν.Γιατι τιμαει τα χρηματα του,ειναι σωστα στημενο,και δεν προσπαθει να πουλησει φυκια και μεταξωτες κορδελες σε Αμερικανακια, με Track mode,και drift mode.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#293893 Σε ποια εβο είναι έτσι; Μόνο στο Χ;

ΥΓ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει κατακλύσει η μησουσβησει των αγορά με 4κινητα κάθε είδους :dizzy: εννοώ μικρά, μεγάλα, σενταν, κομπι, τα πάντα όλα. Πραγματικά βγάζουν τα ματάκια τους μόνοι τους :(
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Στην συγκεκριμενη φωτο λεγεται οτι αυτο με τα γραναζια -το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι ΑΤΒ της QUaife-
μοιραζει την κινηση στους εμπροσθιους τροχους,

Γρηγορη αυτο ειναι το μαμα εμπρος διαφορικο και ειναι Τορσεν.Της Quaife ειναι αφτερμαρκετ.
Άβαταρ μέλους
By italakias
IKE έγραψε:
dimviii έγραψε:
IKE έγραψε:Επιτρέλους.

Δεν ξέρω λοιπόν, με ξεσκέπασες γατάκι :shifty:

ειδες ποσο ευκολο ηταν να πεις οτι δεν ξερεις? γιατι το κουραζες?

Το ερώτημα είναι γιατί φοβάσαι τόσο πολύ. Χρειάστηκαν 10 ποστ μόνο και μόνο για να ρωτήσεις κάτι τόσο απλό.

Μη φοβάσαι, βλέπεις δεν ασχολούμαι μαζί σου, φτάνει πια, θάψε το τσεκούρι του πολέμου. Τόσα χρόνια στα φόρουμ έχω πικράνει κόσμο και κοσμάκη, ακόμα και ο ΔΙΑΣ που με έπαιρνε τηλέφωνα (lol) ή ο 21 κουάδρα που απειλούσε ότι θα με δείρει (εκεί τα χρειάστηκα λίγο) δεν έκαναν έτσι.

Χαλάρωσε ρε σύντροφε, σοβαρά, γιατί τόσο μένος? Στο κάτω κάτω πέρα από πλάκα τι σου έχω κάνει και τσιτώνεις έτσι ? Σε έχω πειράξει κάπου? Σοβαρά, αν έγραψα κάτι που σε πείραξε τόσο πια (και ειλικρινά δεν θυμάμαι + βαριέμαι να ψάχνω 123097396 ποστ) σου ζητάω ειλικρινά συγγνώμη.

Η αληθεια ειναι οτι την εχεις δει καπως και καλα ο γνωστης που ΓΝΩΡΙΖΕΙ αλλα δεν μπαινει στην διαδικασια να απαντησει.
Την βρισκεις με εξυπναδιστικα σχολια,εχεις βαλει μια υπογραφη ψευτικη(αληθεια για τοσο |λογοκρισία| μας περνας ;)
Ολα σου τα ποστ ειναι στον ιδιο σκοπο ,στο ιδιο μοτιβο εδω και χρονια.δεν μπορεις να κανεις κανονικο διαλογο ,εισαι προβληματικος .
Αν νομιζεις οτι με αυτην την συμπεριφορα περνιεσαι για εξυπνος ,κανεις μεγαλο λαθος.

Και αλλη φορα να μην μου ξαναστειλεις πμ ,οπως εχθες με κατι με ασχετους αριθμους.
Άβαταρ μέλους
By IKE
dimviii έγραψε:Ειναι ενα κανονικο διαφορικο με κορωνα/πηνιο/δορυφορους και πλανητες .Η κατανομη του ειναι σταθερη 50-50 και το ποσο θα λοκαρει εξαρταται απο την προσφυση των αξονων εμπρος πισω,καθως και απο τις εντολες που θα παρει απο αισθητηρες yaw,g force διαμηκη και εγκαρσια,γωνια τιμονιου,θεση πενταλ γκαζιου,ταχυτητα τροχων κλπ

Τίνος μεγέθους είναι "σταθερή 50-50" η κατανομή? Μπορείς να το διατυπώσεις λίγο πιο αναλυτικά? (εκτός αν το διάβασες σε κανένα περιοδικό)

ΥΓ. Επιμένεις με τα "γιαννάκη" κλπ, σοβαρά, τι σου έχω κάνει και σε έχει πειράξει ΤΟΣΟ? Θεωρείς τον εαυτό σου κάποιου είδους αυθεντία και θίχτηκες από κάποια διόρθωση? Σοβαρά, να το λύσουμε, σου ζήτησα προηγουμένως συγγνώμη αν σε πείραξε κάτι που έγραψα (και προφανώς πρέπει να σου έχω γράψει κάτι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ προσβλητικό για να κάνεις έτσι. Το εννοώ, γιατί το συνεχίζεις, τι ακριβώς θες να επιτύχεις? Μπορείς να απαντήσεις και με πμ αν δεν θες να σπάσεις ολων τα @@
Άβαταρ μέλους
By krom
Κίκιζας . έγραψε:Στην συγκεκριμενη φωτο λεγεται οτι αυτο με τα γραναζια -το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι ΑΤΒ της QUaife-
μοιραζει την κινηση στους εμπροσθιους τροχους, ενω ο πολυδισκος συμπλεκτης, μοιραζει την κατανομη στο εμπρος και πισω διαφορικο...

Πω ρε, ο συμπλέκτης ελέγχει τις 2 εξόδους του κεντρικού διαφορικού. Μπήκαν μια χαρά αναλυτικότατα διαγράμματα μερικές σελίδες πριν και το google είναι γεμάτο φωτογραφίες. Έχεις φάει 30 σελίδες κράξιμο επειδή βαριέσαι 10 δευτερόλεπτα να ψάξεις 2 πράγματα στο ίντερνετ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
JBT έγραψε:Σε ποια εβο είναι έτσι; Μόνο στο Χ;

σε ολα ετσι ειναι τα τελευταια χρονια.Μικρες αλλαγες στα μηχανικα μερη,αλλα αρκετες στο ηλεκτρονικο του κομματι.

JBT έγραψε:ΥΓ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει κατακλύσει η μησουσβησει των αγορά με 4κινητα κάθε είδους :dizzy: εννοώ μικρά, μεγάλα, σενταν, κομπι, τα πάντα όλα. Πραγματικά βγάζουν τα ματάκια τους μόνοι τους :(

γιατι ειναι ηλιθιοι.Δεν ειναι πορσε.Για αυτο και φουνταρουν καθε λιγο και λιγακι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimviii έγραψε:Edit [mod]

γιατι τα μονταρατε βρε? :lol:
Άβαταρ μέλους
By IKE
JBT έγραψε:Σε ποια εβο είναι έτσι; Μόνο στο Χ;

Έτσι δεν είναι σε κανένα αυτοκίνητο πουθενά. Περίπου έτσι είναι στα περισσότερα evo, αλλά όχι σε όλα, έχουν διαφορές από γενιά σε γενιά και από έκδοση σε έκδοση (της ίδιας γενιάς).

JBT έγραψε:ΥΓ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει κατακλύσει η μησουσβησει των αγορά με 4κινητα κάθε είδους :dizzy: εννοώ μικρά, μεγάλα, σενταν, κομπι, τα πάντα όλα. Πραγματικά βγάζουν τα ματάκια τους μόνοι τους :(

Για τον ίδιο λόγο που δεν έχουν κατακλύσει οι πάντες την αγορά με 4κίνητα. Είναι ακριβή λύση για ειδικές περιπτώσεις. Στην πράξη τα 2κίνητα είναι αρκετά για τις περισσότερες των χρήσεων. Τη δεκαετία του 80 και 90 πολλές εταιρίες ενεπλάκησαν στο χώρο με πολλά, διαφορετικά και εξελιγμένα συστήματα τετρακίνησης. Τα ενεργά διαφορικά -ή "διαφορικά- όπως αυτά ήρθαν προς το τέλος συνήθως αλλά υπήρχαν πολλά και καλά συστήματα τετρακίνησης από εταιρίες που έχουν εγκαταλείψει σχεδόν εντελώς το πεδίο (πχ PSA, γκρουπ Fiat, Toyota). Η εξέλιξη σε άλλους τομείς (πχ λάστιχα ή antispin / ESP) και η μπουρδολογία σε όλα τα επιπίπεδα της αυτοκίνησης έβαλαν την 4κίνηση στο περιθώριο. Φυσικά υπάρχει -και θα υπάρχει- όπου χρειάζεται το κάτι παραπάνω αλλά ακόμα και οι λίγοι παραδοσιακοί υποστηρικτές (για διάφορους λόγους) την εγκαταλείπουν. Τα τελευταία audi Α4 πχ δεν έχουν κεντρικό διαφορικό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:
Τίνος μεγέθους είναι "σταθερή 50-50" η κατανομή? Μπορείς να το διατυπώσεις λίγο πιο αναλυτικά? (εκτός αν το διάβασες σε κανένα περιοδικό)

αφου διαβασα περιοδικο για να καταλαβω πως δουλευει το 11 ετων αυτοκινητο μου,που ψαχνομαι 5 χρονια με τους χαρτες του κεντρικου διαφορικου για το πως θα το κανω ακομα καλυτερο,πηγαινε διαβασε κανα δημοσιογραφο να στο εξηγησει.Παρε και το Γρηγορη μαζι.

IKE έγραψε:ΥΓ. Επιμένεις με τα "γιαννάκη" κλπ, σοβαρά, τι σου έχω κάνει και σε έχει πειράξει ΤΟΣΟ? Θεωρείς τον εαυτό σου κάποιου είδους αυθεντία και θίχτηκες από κάποια διόρθωση? Σοβαρά, να το λύσουμε, σου ζήτησα προηγουμένως συγγνώμη αν σε πείραξε κάτι που έγραψα (και προφανώς πρέπει να σου έχω γράψει κάτι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ προσβλητικό για να κάνεις έτσι. Το εννοώ, γιατί το συνεχίζεις, τι ακριβώς θες να επιτύχεις? Μπορείς να απαντήσεις και με πμ αν δεν θες να σπάσεις ολων τα @@

αρχισες παλι το κλαψουρισμα? δεν το αντεχω.