Δεν λέω καλό χειμώνα, αν και εδώ στην θεσσαλονίκη βρέχει κάποιες φορές, γιατί το ΣΚ κάναμε μπάνιο ακόμα στην χαλκιδική.
Λοιπόν service στα 93.000 χλμ (ετήσιο) στην grand avenue Γιαννίρης 220 ευρώ.
Το αμάξι δεν έχει τίποτα , μου είπαν .
Να ανησυχήσω που δεν είδαν το δάκρισμα του πίσω αμορτισέρ;
Μια εβδομάδα πριν γυρίσω θεσσαλονίκη μου έβγαλε λαμπάκι για λάδι και έβαλα ένα λίτρο τζάμπα αφού θα έκανα αλλαγή έτσι και αλλιώς.
Κατανάλωση είχα παλιά 8 αλλά ανέβηκε στο 8.7
Άκουσα από έναν φίλο με punto πως επειδή καίει λάδια, του ξεφλούδισε το χρώμα στο καπό.
Παίζει κάτι τέτοιο;
Γιατί και μένα ξεφλουδισε το καπό αλλά δεν ήταν το μαμά , αλλά ανταλlακτικό βαμμένο που μου είχαν κάνει στην lion.
δεν εχει καμια σχεση αν θα ξεφλουδιστει ή οχι , με το αν καιει λαδια ή οχι
silversurfer έγραψε:Καλημέρα στην ομάδα.
Δεν λέω καλό χειμώνα, αν και εδώ στην θεσσαλονίκη βρέχει κάποιες φορές, γιατί το ΣΚ κάναμε μπάνιο ακόμα στην χαλκιδική.
Λοιπόν service στα 93.000 χλμ (ετήσιο) στην grand avenue Γιαννίρης 220 ευρώ.
Το αμάξι δεν έχει τίποτα , μου είπαν .
Να ανησυχήσω που δεν είδαν το δάκρισμα του πίσω αμορτισέρ;
Μια εβδομάδα πριν γυρίσω θεσσαλονίκη μου έβγαλε λαμπάκι για λάδι και έβαλα ένα λίτρο τζάμπα αφού θα έκανα αλλαγή έτσι και αλλιώς.
Άκουσα από έναν φίλο με punto πως επειδή καίει λάδια, του ξεφλούδισε το χρώμα στο καπό.
Παίζει κάτι τέτοιο;
Γιατί και μένα ξεφλουδισε το καπό αλλά δεν ήταν το μαμά , αλλά ανταλlακτικό βαμμένο που μου είχαν κάνει στην lion.
Νομιζω οτι παραλληλους βιους εχουμε
Ειμαι στα 90000 ..προχθες εβαλα 750 ml λαδι αφου μου εβγαλε μηνυμα...και βεβαια...το αμορτισερ κλαιει
silversurfer έγραψε:Να ανησυχήσω που δεν είδαν το δάκρισμα του πίσω αμορτισέρ;
Στο συνεργείο ήσουν ρε συ, όχι στο ΚΤΕΟ. Ακόμη και αν δεν το είχαν προσέξει, θα έπρεπε να τους το δείξεις και να αξιολογήσουν την διαρροή.
Ένα λίτρο είναι μεγάλη ποσότητα και αντιστοιχεί περίπου στο 25% της συνολικής ποσότητας λαδιού που χρειάζεται ο κινητήρας για να λιπανθεί σωστά. Για να σου κάψει ένα λίτρο χρειάσθηκε κάποιες εβδομάδες, ίσως και μήνες, που σημαίνει ότι αυτό το διάστημα δεν έλεγξες την στάθμη του λαδιού. Πολύ κακό αυτό ιδιαίτερα σε περίοδο που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.
Τα ίδια ακριβώς με το δικό μου.
Παίζει κάτι τέτοιο;
Δεν μπορώ να φανταστώ τι σχέση θα μπορούσαν να είχαν τα καμένα λάδια με το χρώμα του καπό! Ακόμη και διαρροή λαδιών να υπάρχει στον κινητήρα, πως θα μπορούσε να επηρεαστεί η βαφή του καπό και μάλιστα από την εξωτερική του επιφάνεια;
Μήπως αφαίρεσες τον μονωτικό κετσέ που έχει από την μέσα μεριά το καπό;
mosaicm έγραψε: ..προχθες εβαλα 750 ml λαδι αφου μου εβγαλε μηνυμα...
Κι’ εσένα μήνυμα;
Άσε, σε καταλαβαίνω. Ξέρω τι ταλαιπωρία είναι να παρατάς το μπανάκι ή το ουζάκι και να ανοίγεις το καπό για να δείς αν έχει λάδι.
Πω, πω, πω... μη σου τύχει...
Το πούντο δεν είχε τέτοιο και ίσως από την άνοδο της θερμοκρασίας να σκάει το χρώμα.
Λάδι βάζω μόνο αν ανάψει λαμπάκι .
Για να το βάλουν να ανάβει τόσο χαμηλά δηλαδή στο 25% , κάτι θα ξέρουν.
Και να χαλάσει το λαμπάκι βλέπεις και την θερμοκρασία.
Δεν είναι ότι κάνουμε κανα ταξίδι που δεν έχει ανά 10 χλμ βενιζνάδικο.
silversurfer έγραψε:Λάδι βάζω μόνο αν ανάψει λαμπάκι .
Για να το βάλουν να ανάβει τόσο χαμηλά δηλαδή στο 25% , κάτι θα ξέρουν.
Και να χαλάσει το λαμπάκι βλέπεις και την θερμοκρασία.
Σωστά, είναι κι΄ αυτό μια σκέψη. Ακόμη κι’ αν δεν προσέξεις την ένδειξη της θερμοκρασίας, θα το καταλάβεις από τον κινητήρα...
Δεν είναι ότι κάνουμε κανα ταξίδι που δεν έχει ανά 10 χλμ βενιζνάδικο.
Εννοείς ότι βάζεις λάδι από το βενζινάδικο που θα βρεις μπροστά σου;
Δεν βάζεις τα λάδια που συνιστά ο κατασκευαστής;
Πριν τις διακοπες συμπληρωσα 400 ml λαδακι .Ειχε κανει 9000 χλμ
Σερβις μετα τις διακοπες στα 58500 χλμ 180 ευρωπουλα
Εβαλα τα TOYO Proxess T1 Sport
Τώρα τελευταία βλέπω αγγελίες από υβριδικά 3008 του 2012 στα 17-18 χιλιάρικα. Και λιγότερο μία φορά. Επειδή είναι μισή τιμή για 3 ετών μεταχειρισμένο, ξέρετε ποιο λάκκο έχει η φάβα; πχ θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα; Στα πόσα χλμ και πόσο κάνουν;
Γιατί αν δεν έχει λάκκο η φάβα θα αρχίσω να το σκέφτομαι πιο σοβαρά.
Μήπως είναι εισαγώμενα με σβησμένα χιλιόμετρα;
billis100 έγραψε:Το διεπραξα : Αλλαξα λαστιχα στα 58500 χλμ .
Εβαλα τα TOYO Proxess T1 Sport
Με γειά και καλοτάξιδα.
Πως έτσι δεν έβαλες τα Michelin που φορούσε; Δεν ήσουν ευχαριστημένος;
@Corto Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά αντίστοιχες χαμηλές τιμές μεταπώλησης παρατηρώ και στα συμβατικά.
BTW κανείς από μας δεν έχει υβριδικό.
Είναι ιδανικές αγορές ως μετάχειρα αυτή την περίοδο, μέχρι ο κοσμάκης να τα συνηθίσει και να τα αποδεχτεί.
Σαν μετάχειρα κάποια στιγμή ζητάνε μπαταρία, περισσότερα να σου πει κάποιος για το εν λόγω μοντέλο γιατί οι τιμές και η εκτιμώμενη διάρκεια ποικίλουν.
Για το 3008 δεν ξέρω πόση είναι η εγγύηση, αλλά είναι λογικό να το σκεφτεί αυτό ο πωλητής και ο αγοραστής.