Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#115198 Γειά σου Alexandr,

Η σταδιακή απώλεια πίεσης από μικρές τρύπες (καρφιά, βίδες κλπ) είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των tubeless ελαστικών και δεν νομίζω ότι οφείλεται στα Michelin Latitude.

Φωτογραφίες πότε θα δούμε;

@apav, δεν έχουν όλα τα αμορτισέρ με DRC διαρροές. Το δικό μου για παράδειγμα είναι στεγνό εξωτερικά. Σ’ αυτά που παρατηρήθηκαν διαρροές, αν και είναι κακό σημάδι, δεν είναι τραγικές και δεν φαίνεται να επηρεάζουν ακόμη την ανάρτηση.

Το ίδιο αυτοκίνητο η Peugeot το βγάζει και με απλά αμορτισέρ χωρίς DRC. Δεν ξέρω αν κάποιος φίλος εδώ έχει τα απλά αμορτισέρ για να μας πεί την γνώμη του, αλλά σε ξένα φόρα που διαβάζω δεν έτυχε να δώ κάποια αναφορά σχετικά με μεγάλες κλίσεις του αμαξώματος σε στροφές. Όταν η κατάσταση με τις διαρροές χειροτερέψει, ίσως η αντικατάστασή τους με απλά αμορτισέρ (χωρίς DRC) να είναι η καλύτερη λύση...
Άβαταρ μέλους
By tonicentrino
Pitt έγραψε:Γειά σου Alexandr,

Η σταδιακή απώλεια πίεσης από μικρές τρύπες (καρφιά, βίδες κλπ) είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των tubeless ελαστικών και δεν νομίζω ότι οφείλεται στα Michelin Latitude.

Φωτογραφίες πότε θα δούμε;

@apav, δεν έχουν όλα τα αμορτισέρ με DRC διαρροές. Το δικό μου για παράδειγμα είναι στεγνό εξωτερικά. Σ’ αυτά που παρατηρήθηκαν διαρροές, αν και είναι κακό σημάδι, δεν είναι τραγικές και δεν φαίνεται να επηρεάζουν ακόμη την ανάρτηση.

Το ίδιο αυτοκίνητο η Peugeot το βγάζει και με απλά αμορτισέρ χωρίς DRC. Δεν ξέρω αν κάποιος φίλος εδώ έχει τα απλά αμορτισέρ για να μας πεί την γνώμη του, αλλά σε ξένα φόρα που διαβάζω δεν έτυχε να δώ κάποια αναφορά σχετικά με μεγάλες κλίσεις του αμαξώματος σε στροφές. Όταν η κατάσταση με τις διαρροές χειροτερέψει, ίσως η αντικατάστασή τους με απλά αμορτισέρ (χωρίς DRC) να είναι η καλύτερη λύση...

Αν δεν μειωθεί το κόστος σε ενα λογικό ποσό πχ 300-400 ευρώ μαζί με τοποθέτηση και πάλι πολλά ειναι αλλα λέμε τότε Pitt τα απλά αμορτισέρ για μένα αλλα και για άλλους κατόχους 3008 με DRC ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#120971 Την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινώντας πρωί από το σπίτι για την δουλειά και μπαίνοντας από Κατσιμίδη στην περιφερειακή με κατεύθυνση δυτικά, καθώς βγαίνω από την λωρίδα επιτάχυνσης και πιάνω πατημένος την ανηφόρα, αισθάνομαι τον κινητήρα να ανεβάζει στροφές χωρίς να επιταχύνει αναλόγως το αυτοκίνητο. Πρωί ήταν λέω, δεν καλοκοιμήθηκα, μπορεί να έκανα καμιά μ@λ@κία και να πατούσα ασυναίσθητα το πόδι στον συμπλέκτη. Προσπάθησα να το ξανακάνω λίγο πιο πάνω, αλλά δούλευε μια χαρά ο συμπλέκτης.

Σήμερα πάλι το ίδιο στο ίδιο ακριβώς σημείο. Πρέπει να είχα 3η και αρκετό γκάζι. Αισθάνθηκα ότι το ανέβασμα των στροφών του κινητήρα δεν ήταν ανάλογο της επιτάχυνσης του αυτοκινήτου και το δοκίμασα πατώντας τέρμα το γκάζι και αφήνοντάς το δυο φορές. Πράγματι το στροφόμετρο έδειχνε ότι αυξάνονταν οι στροφές, αλλά το αυτοκίνητο δεν επιτάχυνε ανάλογα. Κανένα σκορτσάρισμα, κανένα τρίξιμο, κανένα τρέμουλο, απλώς ανέβασμα στροφών λές και έχεις νεκρά και πατάς γκάζι.

Αφού έφτασα στην περιοχής της δουλειάς μου, είπα να το δοκιμάσω. Επιτάχυνα απότομα από στάση, επιτάχυνα απότομα από 50χμ/ω το ζόριζα όσο μπορούσα, αλλά πατινάρισμα γιόκ!

Στα διάφορα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου, όταν είχα προβλήματα με συμπλέκτες που πατίναραν λόγω φθοράς, ένοιωθα το προοδευτικό φάγωμα των υλικών τριβής, μύριζα την βρώμα από τον ζορισμένο συμπλέκτη, ενίοτε άκουγα το χαρακτηριστικό σφύριγμα, κλπ. Όταν ο συμπλέκτης έχει φθορά, πατινάρει συνεχώς στις επιταχύνσεις και στα ζορίσματα και όχι επιλεκτικά κάποιες φορές. Επίσης όταν είναι ζεστός πατινάρει πιο εύκολα.

Εδώ το πράγμα με παραξένεψε διότι το πατινάρισμα εμφανίσθηκε μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά από τότε που ξεκίνησα και μόλις που πρόλαβε το αυτοκίνητο να πιάσει την κανονική του θερμοκρασία. Επίσης όταν το αυτοκίνητο ζεστάθηκε, ο συμπλέκτης δούλευε κανονικά και ούτε από τα όργανα ούτε από την εμπειρία αισθάνθηκα ότι πατινάρει. Το αυτοκίνητο έχει περίπου 65.000km.

Καμιά ιδέα πρίν πάω στο συνεργείο;

ΥΓ. Όποιος αναφέρει την λέξη "βολάν", μπαίνει στην blacklist. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#120991 Ωχ! Πως το πετάς έτσι βρε Ποπολάρε!

Σαν να μου έριξες στην πλάτη κρύο νερό με το ποτιστήρι σου...
Άβαταρ μέλους
By zonas
#121121 Το ίδιο είχα και εγώ πέρσι και άλλαξα μόνο δίσκο. Το βολάν δεν είχε πειραχτεί. Το αμάξι μάλιστα είχε ακινητοποιηθεί τελείως και είχε έρθει οδική.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#121135 Μήπως θυμάσαι και πόσο σου βγήκε το ξύρισμα;

Το απόγευμα στην επιστροφή ερχόμουν σαν πάπια. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ πήγαινα με το CC στα 100km/h επίτηδες πάτησα πολύ και απότομα το γκάζι και μόλις άρχισαν να ανεβαίνουν οι στροφές χωρίς όμως να επιταχύνει με τον ίδιο ρυθμό, αυτόματα τέθηκε εκτός το CC.

Να και κάτι που μάθαμε. Για να προστατευθεί το συγκρότημα του συμπλέκτη, ο εγκέφαλος θέτει εκτός το CC...
Άβαταρ μέλους
By zonas
#121220 Στο προηγούμενο forum είχα γράψει:

...Όσο για βλάβες προχθές άλλαξα δίσκο-πλατό. Κόστος 450 σε εξωτερικό συνεργείο. Τα μισά είναι η εργασία. Δεν ξέρω αν είναι πολλά. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν τουλάχιστον 600. Στον THP κινητήρα πάντως μπορείς να αλλάξεις μόνο τον δίσκο και το πλατό που πάνε σετ και όχι το ρουλεμάν που είναι ξεχωριστά. Στον απλό κινητήρα αλλάζεις και τα τρία.

Το κατάλαβα στην εθνική αρχικά όταν με πετούσε το cruise control σε ανηφόρες και μετά σε επαρχιακές ανηφόρες όπου πατίναρε κανονικά και αναγκαζόμουν να κατεβάσω ταχύτητες...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Pitt έγραψε:Μήπως θυμάσαι και πόσο σου βγήκε το ξύρισμα;

Το απόγευμα στην επιστροφή ερχόμουν σαν πάπια. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ πήγαινα με το CC στα 100km/h επίτηδες πάτησα πολύ και απότομα το γκάζι και μόλις άρχισαν να ανεβαίνουν οι στροφές χωρίς όμως να επιταχύνει με τον ίδιο ρυθμό, αυτόματα τέθηκε εκτός το CC.

Να και κάτι που μάθαμε. Για να προστατευθεί το συγκρότημα του συμπλέκτη, ο εγκέφαλος θέτει εκτός το CC...

Βασικά πήγαινε αγόρασε τα ανταλλακτικά απο έξω και κάνε απλά τοποθέτηση στο συνεργείο.Θα σου βγει αρκετα φθηνότερα.Εγω απο μια μικρη ερευνα που έκανα παρατηρησα οτι στα συνεργεία χρεώνουν το συμπλέκτη στα διπλά λεφτά.
Αν θες να σου πω που να πάρεις τηλεφωνο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#121361 Να είσαι καλά Κωστή. Ξέρω την κατάσταση που επικρατεί και ξέρω από πού μπορώ να βρώ ανταλλακτικά.

Zonas, είχα ξεχάσει ότι τα είχες γράψει. Με βρήκες αδιάβαστο...
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#124697 Μήπως είμαστε υπερβολικοί;

Αναφέρομαι στο να έχεις πρόβλημα μόνο στο Cruse .Κατευθείαν θα αλλάξουμε δίσκο;
Και εμένα μια δυο φορές παλιότερα είχα πατήσει γκάζι και δεν ανταποκρίθηκε αλλά ήταν στην αρχή , έχουν περάσει χρόνια.
Πρέπει να είχε ζεσταθεί πολύ ο συμπλέκτης

Μήπως το σύστημα βγάζει εκτός το cruse γιατί καταλαβαίνει ότι υπάρχει κάτι έκτακτο για να πατάς απότομα γκάζι;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#124738 Καθόλου υπερβολικοί και μακάρι να ήταν όπως τα λές. Άλλωστε δεν μίλησα για έλλειψη ανταπόκρισης στο γκάζι. Ίσα ίσα, το γκάζι ανταποκρινόταν μια χαρά και οι στροφές ανέβαιναν, αλλά το αυτοκίνητο δεν επιτάχυνε αντιστοίχως.

Με την ευκαιρία του φθαρμένου συμπλέκτη και τις δοκιμές που έκανα με το CC, διαπίστωσα ότι κάποιες φορές το CC ζορίζει τον συμπλέκτη περισσότερο απ’ ότι θα ζοριζόταν με το πόδι στο γκάζι. Για παράδειγμα, σε ελαφριά ανηφόρα το CC προσπαθεί να διατηρήσει την ταχύτητα δίνοντας περισσότερο καύσιμο στον κινητήρα. Αντίστοιχα με το πόδι, θα κάναμε το ίδιο, αλλά σε μικρότερη ένταση (λιγότερο γκάζι δηλαδή αφού θα καταλαβαίναμε το ζόρισμα) με αποτέλεσμα ελαφρά μείωση της ταχύτητας αλλά λιγότερο ζόρισμα του συστήματος μετάδοσης. Επίσης τις τελευταίες μέρες που κυκλοφορούσα με φθαρμένο συμπλέκτη και γνωρίζοντας το πρόβλημα, σχεδόν ποτέ δεν μου πατινάρισε, ενώ αντίθετα κάθε φορά που έβαζα CC, μετά από λίγο και στην πρώτη κλίση του δρόμου από το πατινάρισμα ανέβαιναν τρελά οι στροφές χωρίς να μεταδίδεται η κίνηση στους τροχούς.

Πήρα τηλ το συνεργείο και ζήτησα να προγραμματίσουμε αλλαγή δίσκου- πλατό. Μου ζήτησαν να το πάω για να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι. Το πήγα περισσότερο για να δούν αν έχει αρπάξει και ο σφόνδυλος. Το βγάζει βόλτα ο μηχανικός, κοιτάει και τα χιλιόμετρα (~62.500) και αποφαίνεται ότι το βολάν είναι εντάξει. Κλείνουμε ραντεβού για αλλαγή του δίσκου, πλατό και ρουλεμάν και μετά από 4 ώρες αναμονής στο συνεργείο, μου λέν ότι καλό θα ήταν να αλλαχθεί και το βολάν. Το βλέπω και αφενός μεν είχε όλα τα χρώματα της ίριδας επάνω, αφετέρου είχε αρκετά "μπόσικα" με το χέρι. Long story short, βολάν δεν υπήρχε στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να έρθει από Αθήνα, συνεπώς και 2η μέρα το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου έχει αλλάξει άρδην και το αισθάνεσαι ακόμη και στον τρόπο που λειτουργεί ο συμπλέκτης.
Φιλική τιμή κλπ το κουστούμι βγήκε 11 πράσινα.:vava:

BTW, την 2η μέρα είχε κάποιος ταλαίπωρος κάτοχος 3008 (156hp με ~90.000χλμ) και αυτός ραντεβού για αλλαγή συμπλέκτη. Περιττό να πώ ότι και το δικό του χρειάσθηκε αλλαγή βολάν...

Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα αν φορούσαμε απλά βολάν και όχι διπλής μάζας. Εντάξει, θα είχαμε περισσότερους κραδασμούς, θα έτρωγαν και λίγο ζόρι τα γρανάζια του κιβωτίου, αλλά ίσως να μη χρειαζόταν να αλλάζουμε τόσο συχνά βολάν.

Φέτος είχαμε την αλλαγή της αντλίας νερού του κινητήρα, της αντλίας νερού του turbo και όλα τα παραπάνω.

Άντε και στον τεντωτήρα της καδένας τώρα, εκτός αν μας προλάβει κανένα σωληνάκι του turbo... :s_bye
Άβαταρ μέλους
By apav
#124941 Περαστικά Pitt!

To dual mass flywheel έχει γίνει κανόνας πλέον. Εκεί που βλέπεις την τεράστια διαφορά είναι ο τρόπος που αλλάζει ταχύτητες ένα μοντέρνο πετρέλαιο με τρελές ροπές και απίστευτη αίσθηση στο κιβώτιο. Οι περισσότερες φθορές γίνονται με την αύξηση της θερμοκρασίας, είτε από κακή χρήση, είτε από αύξησης της ισχύος και την ανάλογη χρήση μετά την βελτίωση.

http://www.honestjohn.co.uk/faq/dual-mass-flywheels/

http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_dual ... heel.shtml

Αυτό με το cruise control μοιάζει ενδιαφέρον. Εάν το χρησιμοποιείς με λίγες στροφές, έχω παρατηρήσει τόσο σε ατμοσφαιρικά όσο και σε turbo, ότι το αυτοκίνητο έχει μια περίεργη συμπεριφορά, σαν να «σπρώχνει» συνεχώς και να δουλεύει στεγνό. Σε αυτόματο ατμοσφαιρικό το έχω παρατηρήσει και σε κανονικές ταχύτητες cruising αυτοκινητοδρόμου. Με τι στροφές ανέβαζε στροφές με το cruise control που δεν το έκανε χωρίς αυτό; Είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο δούλευε στις ίδιες στροφές;

Επειδή σε βλέπω ότι έχεις κρατήσει ιστορικό του αυτοκινήτου, μπορείς να πάρεις ένα υπογλώσσιο και να βγάλεις το κομπιουτεράτσι να υπολογίσεις μερικά νούμερα; Τι ποσοστό επί της αξίας που πλήρωσες το αυτοκίνητο καινούργιο σου έχει στοιχίσει μέχρι τώρα η κανονική συντήρηση και τι ποσοστό σου έχουν φτάσει οι ζημιές; Με το όρο συντήρηση μπορείς να βάλεις οτιδήποτε έξοδα είχες που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, από τις μοκέτες μέχρι τα εργαλεία. Πχ

Αξιά αυτοκινήτου τόσο ΧΧΧ
Καύσιμα τόσο τις εκατό επί του ΧΧΧ
Νομικά εξοδα (ασφάλεια, τέλη, εφορίες, οδική, και ότι άλλο πληρώνεις χώρις να το «χρησιμοποιείς») τόσο τις εκατό επί του ΧΧΧ
Συντήρηση (όλα τα υπόλοιπα έξοδα του αυτοκινήτου) τόσο τις εκατό επί του ΧΧΧ
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#124999 Με βάλατε σε σκέψεις.
Γεγονός είναι ότι δεν παρατηρώ λεπτομέριες.
Σήμερα μου μπήκαν ψίλοι στα αυτιά και μετράω κάθε περίεργο που νιώθω.Με μπερδεύει η καθυστέρηση , η μη γραμμική ροή του τούρμπο .

Πάντως όσο αφορά το cruse σε κάποιες περιπ΄τωσεις έιναι λογικό. Φορτωμένος με όλη την οικογένεια και μπαγκάζια και aricondition , με 5η ταχύτητα και χαμηλές στροφές πέφτεις σε ανηφόρα ή σε κόβει ο μπρoστά . Κανονικά θα άλλαζες σε 4η. Αλλά λόγω cruse συνεχίζεις. Οπότε σε πετάει.

Όσο αφορά τα έξοδα , από 4/4/2014 (αλλαγή λάστιχα)που έχω βάλει μια εφαρμογή στο τηλέφωνο και τα γράφω έχω:
fuel:6,58 / day sum:2744,27
expenses 1,47 /day sum 611,00
services 2,55/day sum 1061,50

total ;10,59 /day sum 4416,77

τα expences είναι αναλυτικά
insurance 0,82/day sum 340
tax 0,64/day sum 265

Μέσα στα services βάζω πλύσιμο, λάστιχα,λάδια.