Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
silversurfer έγραψε:Αυγουστος 2014 service με αλλαγή λαδιών στην αντιπροσωπεία 75400 χλμ/
Δεκέμβριος 2014 συμπλήρωμα 1 λίτρο σε βενζινά total quartz 82100 χλμ
Μάρτιος 2015 συμπλήρωμα 1 λίτρο σε βενζινά 85100 χλμ
Μάιος 2015 μόλις έβαλα ένα 1 λίτρο total quartz 10-40 87000 χλμ

Δεν ξέρω τι μου έβαλαν στην αντιπροσωπεία.
Δεν ξέρω αν Μάρτιο ή Δεκέμβριο έβαλα 0-30 και μήπως για αυτό ξαφνικά άναψε λαμπάκι σε ένα μόλις μήνα .

Διόρθωση τα 10-40 εννοούσα 5-30.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
alexandros.K έγραψε:υγ: χλωμο το κοβω να σου εβαλαν 0-30
ουτε οι αντιπροσωπειες peugeot , ουτε τα βενζιναδικα εχουν (εκτος απειροελαχιστων εξαιρέσεων)

Είχε το βενζινάδικο που πήγα.
Τα είχε κιόλας στο πλυτν΄τηριο δίπλα και πήγε και μου τα έφερε, αλλά μέχρι τότε μίλησα με τον "ειδικό :s_howdy και μου είπε ότι είναι πολύ αραιά.
Τελικά η αντιπροσωπεία βάζει 5-30;
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
silversurfer έγραψε:Είχε το βενζινάδικο που πήγα.
βενζιναδικο BP που ειχε τα castrol?

silversurfer έγραψε:Τελικά η αντιπροσωπεία βάζει 5-30;
στους thp, συνηθως ναι (κατα 95%)

παντως τα λαδια σου θελουν αλλαγη
Άβαταρ μέλους
By tonicentrino
mosaicm έγραψε:Οταν λες falken all season ...εγω βρηκα μονο αυτα http://falken-europe.com/tyre/details/99, σωστα ?
Καλη τιμη , χειροτερα βεβαια ονομαστικα χαρακτηριστικα απο τα μανισια Michelin
Τουλαχιστον ειναι M+S.

:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#114077 Καλή τιμή τα πήρες. Με το καλό να σου βγάλουν πολλά χιλιόμετρα.
Ποιά χώρα κατασκευής αναφέρεται στο λάστιχο;

Το κακό με το DRC είναι ότι αλλάζουν όλο το σύστημα, μαζί με τον κατανεμητή πίεσης, ακόμη και αν αυτός δουλεύει μια χαρά.

Δυστυχώς λόγω μονοπωλίου (δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής και η ΚΥΒ φαίνεται ότι το έχει κλειδωμένο για την Peugeot) η τιμή είναι στα ύψη. Θυμάμαι όμως ότι πρίν από ένα περίπου χρόνο, κάποιος φίλος είχε αναφέρει ότι του ζήτησαν γύρω στα 700€.
Νομίζω ότι ήταν ο iomy, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#114130 Και εμενα παντως γυρω στο 1000αρικο μου ειπαν ...να δουμε τον αλλο μηνα που περναω ΚΤΕΟ αν θα εχω θεμα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#114139 Μπαίνεις στον 7ο χρόνο βρε θηρίο; Βρε πως περνάει ο καιρός...

Θυμάμαι σαν χθές την πρώτη σου παρουσίαση για το 3008. Ήταν ένας από τους λόγους που με επηρέασαν στην επιλογή του αυτοκινήτου. :roll:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#114149 Είστε σίγουροι πως τα αμορτισέρ δακρύζουν εκ των έσω και δεν πρόκειται για wd40;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#114165 Χα, χα, χα! Δηλαδή υποψιάζεσαι "σαμποτάζ" από το συνεργείο;
Αν ήταν WD40 μετά από λίγες μέρες απο την επίσκεψη στο συνεργείο, με το πλύσιμο και την βροχή θα είχε φύγει.

ΥΓ: Χρόνια σου πολλά!

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By tonicentrino
#114173 Pitt (Καλή τιμή τα πήρες. Με το καλό να σου βγάλουν πολλά χιλιόμετρα.
Ποιά χώρα κατασκευής αναφέρεται στο λάστιχο; )
made in japan :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
mosaicm έγραψε:Και το ..κλαιομενο αμορτισερ...
Εικόνα
Εικόνα
Δε βλεπω να την παλευει για πολυ ακομα
Μετα θα κλαιω εγω

Αυτη η υγρασια ηταν και 3-4 μηνες αφοτου πηγα συνεργιο και φανηκε με του βγηκε το λαστιχο για αλλαγη..
Δυστυχως ειναι πραγματικη
Άβαταρ μέλους
By apav
#114439 Γιατί δεν τα αγοράζετε όπως τα λάδια από το εξωτερικό;

http://www.micksgarage.com/search.aspx? ... fffBHP=150

Η πινακίδα από το πιο φτηνό 3008 που βρήκα στις αγγελίες είναι η BK10HRM. Εάν δεν δουλεύει το πιο πάνω link, βάλτε την πινακίδα στην αρχική σελίδα και θα δουλεψει. Είναι δίλιτρο πετρέλαιο, αλλά πολύ πιθανόν όλα τα 3008 να έχουν τα ίδια, ή τουλάχιστον να βάζουν τα ίδια σε παρόμοιες ιπποδυνάμεις. Το πετρέλαιο έχει 150hp.

Στην περιγραφή μεταξύ άλλων έχει KYB Shock Absorber, Rear Axle, Twin-Tube, Gas Pressure, for vehicles without leveling control, item code: 3217844.

Κοστίζουν 114.73 ντόπια βολιβιάνος και η τιμή περιλαμβάνει φόρους και μεταφορικά. Μέχρι τα 1Κ €€€€€€€€€€ της αντιπροσωπείας, είναι τεράστια η διαφορά. Ακόμη και 200€ να στοιχίσουν μέχρι να φτάσουν Ελλάδα, ακόμη και 100€ να ζητήσει ο μαστορόπουλος για να τοποθετήσει, ακόμη και 50€ να στοιχίσει η ευθυγράμμιση, η τιμή θα είναι τουλάχιστον το 1/3 της αντιπροσωπείας.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
apav έγραψε:Γιατί δεν τα αγοράζετε όπως τα λάδια από το εξωτερικό;
.....
Στην περιγραφή μεταξύ άλλων έχει KYB Shock Absorber, Rear Axle, Twin-Tube, Gas Pressure, for vehicles without leveling control, item code: 3217844.
.....
Κοστίζουν 114.73

Ευχαριστούμε για την βοήθεια, αλλά δεν είναι αυτά για τα οποία συζητάμε.
Τα δικά μας έχουν DRC (Dynamic Rolling Control) και τα υγρά τους συνδέονται με σωληνώσεις με ειδικό κατανεμητή πίεσης.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By apav
#114846 Κατάλαβα, μου θυμίζει την περίπτωση των Astra H με τα παρόμοια αμορτισέρ τα οποία τα άλλαζαν με απλά. Όσοι δεν έχουν τα extra αμορτισέρ, έχουν τα ίδια προβλήματα με διαρροές;
Άβαταρ μέλους
By alexandr
#114896 Σας χαιρετώ μετά από καιρό.

Οι αισθητήρες πίεσης ελαστικών με γλύτωσαν για 2η φορά (να λέμε και τα καλά), καθώς το λάστιχο είχε χάσει πίεση από σφηνωμένη πρόκα. Αν δεν με ειδοποιούσε ούτε που θα το έπαιρνα είδηση, και κάποια μέρα θα το έβρισκα "πλάκα" μέσα στο πάρκινγκ.

Και τις 2 φορές που μου τρύπησε λάστιχο πάντως, το καρφί/πρόκα έμεινε σφηνωμένο, με αποτέλεσμα το ξεφούσκωμα να είναι αργό, και να με ειδοποιήσει ο αισθητήρας. Αυτό θα μπορούσε, υποθέτω, να οφείλεται στα Michelin Latitude, τα οποία καθώς είναι πολύ "σκληρά" για να αντέξουν κοτρωνο-καταστάσεις στους χωματόδρομους, τα καρφιά σφηνώνουν μέσα τους, και οι τρύπες που δημιουργούν δεν "ξεχειλώνουν". Πολύ απλοϊκό αυτό που λέω, αλλά ίσως ισχύει.

Κατά τα άλλα, πόσο δίκαιο έχετε για το ραβδί μέτρησης στάθμης του λαδιού. 2-3 φορές που προσπάθησα να το ελέγξω, δεν κατάφερα τίποτα. Στην αρχή έλεγα "δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα κάνω", μέχρι που ρώτησα στο συνεργείο, και κατάλαβα ότι το λάθος δεν ήταν δικό μου.