Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By alexandr
#95806 Τι κάνετε ρε ταλαίπωρα παιδιά;

Pitt, δεν χάλασε η φωτογραφική μου, το αυτοκίνητο χάλασε :whistlink:

Έχω βαρεθεί τα συνεχή προβλήματα. Κατά τη διάρκεια των χριστουγέννων μου χάλασε κάποιο κύκλωμα στον ανεμιστήρα ψυγείου, μηνύματα στην οθόνη, λαμπάκια, μπιπ, μπιπ, άγχος μια που δεν ήξερα τι είναι, και ήμουνα στην επαρχία. Τελικά πάει το 90άρι.

Την ώρα που το δοκίμαζαν στο συνεργείο αν είναι εντάξει, ξανά πρόβλημα στο turbo (το δικό μου έχει περάσει σε άλλο επίπεδο πλέον, βγάζει την επόμενη βλάβη πριν προλάβει να επιδιορθωθεί η προηγούμενη :lol: ). Το πήγα στο συνεργείο που μου το είχαν φτιάξει, κάτι δεν είχαν βιδώσει καλά, μου είπαν, και ξαναστράβωσαν τα πτερύγια. Ευτυχώς δεν πλήρωσα ξανά (ακόμη αυτό έλειπε).

Πρόσφατα, την ώρα που οδηγούσα, λαμπάκια πάλι, μπιπ-μπουπ-μπαπ, μηνύματα "ESP faulty", "Handbrake faulty", κτλ. Μετά από σβήσιμο της μηχανής και ξανα-άναμμα, τα μηνύματα δεν ξανα-εμφανίστηκαν. Ποιος ξέρει τι είναι πάλι αυτό, να δω αν θα μου το ξανακάνει (δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος).
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#95976 Γειά χαρά στα χαμένα τα παλικάρια!

Βασίλη, μια από τα ίδια βλέπω κι εσύ. Και στο δικό μου συνέβη ακριβώς στο τέλος της εγγύησης.
Μακάρι να σταματήσουν εδώ οι βλάβες.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν συστηματικές βλάβες σε υποσυγκροτήματα χαμηλής τεχνολογίας που υφίσταται εδώ και έναν σχεδόν αιώνα όπως αντλία νερού, σερβό φρένων κλπ.

Η PSA μάλλον θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε συστήματα ελέγχου των επιμέρους υλικών και αξιολόγησης των προμηθευτών της. Σίγουρα βγάζει κέρδος από την αντικατάσταση χαλασμένων ανταλλακτικών, αλλά η απώλεια από χαμένες πωλήσεις αυτοκινήτων ίσως είναι μεγαλύτερες. Άντε να πεισθεί υποψήφιος αγοραστής που διαβάζει τέτοια πράγματα να αγοράσει PSA...

Alexandr, αν κατάλαβα καλά, το πηγαίνεις σε διαφορετικά συνεργεία κάθε φορά; Ήσουν στο συνεργείο, έβγαλε βλάβη και το πήγες στο συνεργείο; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By alexandr
Pitt έγραψε:Γειά χαρά στα χαμένα τα παλικάρια!

Βασίλη, μια από τα ίδια βλέπω κι εσύ. Και στο δικό μου συνέβη ακριβώς στο τέλος της εγγύησης.
Μακάρι να σταματήσουν εδώ οι βλάβες.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν συστηματικές βλάβες σε υποσυγκροτήματα χαμηλής τεχνολογίας που υφίσταται εδώ και έναν σχεδόν αιώνα όπως αντλία νερού, σερβό φρένων κλπ.

Η PSA μάλλον θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε συστήματα ελέγχου των επιμέρους υλικών και αξιολόγησης των προμηθευτών της. Σίγουρα βγάζει κέρδος από την αντικατάσταση χαλασμένων ανταλλακτικών, αλλά η απώλεια από χαμένες πωλήσεις αυτοκινήτων ίσως είναι μεγαλύτερες. Άντε να πεισθεί υποψήφιος αγοραστής που διαβάζει τέτοια πράγματα να αγοράσει PSA...

Alexandr, αν κατάλαβα καλά, το πηγαίνεις σε διαφορετικά συνεργεία κάθε φορά; Ήσουν στο συνεργείο, έβγαλε βλάβη και το πήγες στο συνεργείο; :dizzy:

Μόνο για το turbo, το είχα φτιάξει σε άλλο συνεργείο από εκείνο που το πάω.
Άβαταρ μέλους
By iomy
#97358 Καλησπέρα σε όλους. Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες που είχα να επισκεφτώ συνεργείο αλλά το πιστό μου αμαξάκι φρόντισε να μη ξεχαστώ! Οδηγώντας ξαφνικά μου άναψαν τα λαμπάκια (κυριολεκτικά):ESP faulty,ABS,ESR,parking brake .Αμέσως υποψιάστηκα τη μπαταρία γιατί έχει κοντά στα 4,5 χρόνια ζωής .Την άλλαξα με μια 60Αh σε ηλεκτρολόγο.Μετά την αλλαγή το αμάξι συνέχισε να βγάζει τα ίδια αλάρμ.Με τη συμβουλή και την πολύτιμη βοήθεια του φίλου Pitt έκανα reset την BSI και από τότε έκανα περίπου 300 χμ χωρίς πρόβλημα.Ελπίζω ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Ευχαριστώ Pitt! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#97363 Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα. :s_thumbsup

Καλό Πάσχα!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#101294 Χρόνια Πολλά και Καλά!

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια χρειάσθηκε να συμπληρώσω λάδι. Έκαψε περίπου 800mL σε 6.000km.

Εντάξει, δεν είναι τραγικό, άλλα είναι άραγε συμπτωματικό το ότι η κατανάλωση εμφανίσθηκε μετά από την αντικατάσταση του λαδιού από INEO ECS 05W-30 σε 9000 ENERGY 0W-30; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#101649 Αν σε παρηγορεί, εμένα καταναλώνει αντίστοιχα το 5/30 λαδάκι (βλέπεις που αποφεύγω να γράψω "καίει"!). Όλα δηλαδή τα ΤΗΡ εδώ που τα λέμε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#102503 Νίκο έχεις δίκιο, όλα τα THP καταναλώνουν λάδι, αλλά αναφέρθηκα στο timing.
Για 5 χρόνια δεν χρειάσθηκε να συμπληρώσω ποτέ λάδι και μέσα σε μερικούς μήνες μετά από την χρήση του 0W-30 κατανάλωσε σχεδόν το 25%!
Smells fishy... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#102793 ειναι το "πρωτο" 0-30 που εβαλες?
αν ναι, εχεις μειγμα απο 5-30 και 0-30 μεσα στον κινητηρα σου
(δεν αδειαζει ολο το λαδι σε μια αλλαγη)
(και) αυτο αυξανει την καταναλωση

επισης παιζει να ηταν μαιμου το λαδι που πηρες?
(λιγες οι πιθανοτητες, αλλά υπαρκτές)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#102825 Καλημέρα,

Ναι είναι η πρώτη φορά που έβαλα 0W-30. Τα αγόρασα από αξιόπιστο κατάστημα της Γερμανίας σε σφραγισμένα δοχεία 5L και δεν υπήρξε το παραμικρό που θα με έκανε να υποψιαστώ ότι είναι μαϊμού.

Σχετικά με την μικρή ποσότητα του 5W-30 που παρέμεινε μετά την αντικατάσταση του λαδιού, ήταν αναπόφευκτο. Δεν φαντάσθηκα όμως ότι θα μπορούσε η κατανάλωση να οφείλεται σ’ αυτό!

Ούτως ή άλλως είχα σκοπό προς το τέλος του μηνός και πρίν αρχίσουν οι ζέστες να αλλάξω λάδια & φίλτρο λαδιού. Αυτό θα το κάνω και γιατί τα λάδια μου φάνηκαν αρκετά μαυρισμένα, σαν να τα είχα για πολλά περισσότερα χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#102856 Καλημερα

Pitt έγραψε:Σχετικά με την μικρή ποσότητα του 5W-30 που παρέμεινε μετά την αντικατάσταση του λαδιού, ήταν αναπόφευκτο. Δεν φαντάσθηκα όμως ότι θα μπορούσε η κατανάλωση να οφείλεται σ’ αυτό!

ναι, οφείλεται και σε αυτο
αν θυμασαι, σου ειχα πει τα πρωτα 0-30 να τα αλλαξεις πιο νωρις :s_wink

Pitt έγραψε:Ούτως ή άλλως είχα σκοπό προς το τέλος του μηνός και πρίν αρχίσουν οι ζέστες να αλλάξω λάδια & φίλτρο λαδιού.
:s_thumbsup

Pitt έγραψε:Αυτό θα το κάνω και γιατί τα λάδια μου φάνηκαν αρκετά μαυρισμένα, σαν να τα είχα για πολλά περισσότερα χιλιόμετρα.
αυτο γινεται γιατι το συγκεκριμενο λιπαντικο εχει πολυ καλες καθαριστηκες ιδιοτητες
αν κοιταξεις μεσα απο την ταπα λαδιου, θα δεις οτι οσο το χρησιμοποιεις σιγα σιγα θα σου καθαριζει τον κινητηρα
πραγμα που το 5-30 δεν το εκανε
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:Νίκο έχεις δίκιο, όλα τα THP καταναλώνουν λάδι, αλλά αναφέρθηκα στο timing.
Για 5 χρόνια δεν χρειάσθηκε να συμπληρώσω ποτέ λάδι και μέσα σε μερικούς μήνες μετά από την χρήση του 0W-30 κατανάλωσε σχεδόν το 25%!

Δεν το καίει κατ΄ανάγκη, επειδή είναι λεπτόρευστο δημιουργείται μεγαλύτερη νέφωση στον στροφαλοθάλαμο και φεύγει προς την εισαγωγή για να καεί, αυτό σημαίνει ότι αν κάνεις μεγάλο ταξίδι πλακωμένος κάπου στην μέση του ταξιδιού κάνε έναν έλεγχο στην στάθμη μήπως και είναι πολύ χαμηλά.

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή στα νεράκια / λαδάκια καλοκαιριάτικα, αλλά ΟΚ, δικά σας τα αμάξια δική σας και η τσέπη.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#102895 αφου το εργοστασιο σου λεει μονο 0-30 ή 5-30 , τι να βαλεις? 10-40?
δεν ανεβαζει ποτε θερμοκρασια λαδιου , λογω καλης ψύξης, οπότε αυτα τα ιξωδη ειναι για ολες τις θερμοκρασιακες συνθηκες

οσο για τις αναθυμιασεις εχεις ενα δικιο, πολλη ποσοτητα φευγει απο εκει, αλλά το συγκεκριμενο 0-30 που μιλαμε διακρινεται και για τις λιγες σχετικα αναθυμιασεις που δημιουργει

οπότε για μενα (και για την peugeot κατα καποιο τροπο) το TOTAL Quartz Energy 9000 0W-30 ειναι μονοδρομος
Άβαταρ μέλους
By Pitt
21 quadra έγραψε:Δεν καταλαβαίνω την επιμονή στα νεράκια / λαδάκια καλοκαιριάτικα, αλλά ΟΚ, δικά σας τα αμάξια δική σας και η τσέπη.

Δεν τα άλλαξα καλοκαιριάτικα. Η συζήτηση έγινε τον Οκτώβριο και τα άλλαξα κάπου στις αρχές Νοεμβρίου. Ένα σωρό φίλοι με τον ίδιο κινητήρα αυτά τα "νεράκια" χρησιμοποιούν και με έπεισαν. Τι να κάνω ο έρμος... :s_dunno

Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε δροσερό καλοκαίρι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
21 quadra έγραψε:
Pitt έγραψε:Νίκο έχεις δίκιο, όλα τα THP καταναλώνουν λάδι, αλλά αναφέρθηκα στο timing.

Δεν το καίει κατ΄ανάγκη, επειδή είναι λεπτόρευστο δημιουργείται μεγαλύτερη νέφωση στον στροφαλοθάλαμο και φεύγει προς την εισαγωγή για να καεί, αυτό σημαίνει ότι αν κάνεις μεγάλο ταξίδι πλακωμένος κάπου στην μέση του ταξιδιού κάνε έναν έλεγχο στην στάθμη μήπως και είναι πολύ χαμηλά.

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή στα νεράκια / λαδάκια καλοκαιριάτικα, αλλά ΟΚ, δικά σας τα αμάξια δική σας και η τσέπη.

Μπορείς να με διαφωτίσεις λίγο;
ΤΙ σχέση έχει το καλοκαιριάτικα; Τι εννοείς με το νεράκια;
Υπάρχει συγκεκριμένη εποχή που βάζουμε - συμπληρώνουμε λάδια;
Υπάρχει συγκεκριμένη εποχή που αλλάζουμε λάδια;