Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε:Θα πετάξω άλλο ένα νούμερο.

Με το cupra ο αδερφός μου έκανε 1:12 και ο Γεωργιάδης 1:10.

Νομίζω ότι απλά τα νέα hot Hatch είναι πιο εξελιγμένα σε πλαίσιο και αναρτήσεις.

< >

...και με τον "Αμερικανο" μεσα, μαζι γραψαμε 1:09...Ο οποιος και τουλαχιστον μεχρι τοτε ηταν κατοχος EVOX sst με προγραμμα στα 400ps

...κατα τα αλλα, τι σας ελεγα? :lol:

dimviii έγραψε:

δεν ειναι απιθανο να ειναι πιο γρηγορο σε πιστα.Και το type-r θα ειναι ταχυτερο,και το megane rs cup λογικα θα ειναι ταχυτερο.Μιλαμε για αυτοκινητα που ειναι σημαντικα ταχυτερα σε ευθεια σε σχεση με τα στοκ εβο,και στο ασφαλες,γνωστο,στεγνο περιβαλλον μιας πιστας μπορουν να διαχειρηστουν την δυναμη τους.
Μην σας κανει εντυπωση,και μια 997 ς ειναι πιο γρηγορη στα Μεγαρα,αλλα εξω δεν εχουν επαφη.
Ειναι σιγουρα πιο γρηγορο σε ευθεια το φοκους μιας και εχει 50 αλογα παραπανω στα ιδια κιλα,ροπη παραπανω εχει,επισης καινουρια ασφαλτος εχει πεσει σε καποια Κ δεν ειναι τοσο περιεργο το αποτελεσμα οσο φαινεται αρχικα.

...το γυρισαμε τωρα στις ευθειες, αλλα πλεον και στις Κ με νεα ασφαλτο... :metalo:

Ταχυτητες εισοδου-εξοδου, ειναι για τα EvoX vs STI απο 4τροχους (τευχος 455 Αυγουστος 2008) και για Focus RS, απο το ιδιο περιοδικο (Ιουλιος 2016)

...οσο για τον Γρηγορη, αυτος παρουσιαζει ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, εστω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, οπως ανεφερα και πριν, σε σχεση με τα λεγομενα καποιων, τυπου "εκανα πατημα, τον εσκισα, ηταν ο μπαμπης ο σουγιας, το ειδε και αυτος, αλλα και ο Τακης ο χερας, και ο μητσος ο 'μπουκαδορος' με την 997S τον οποιο ειχα επισης σκισει, εξω στο δρομο, μονο με φιλτρο και προγραμμα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα ,μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα,
μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα..." :metalo:

Σου διευκρινιζει κιολας, γιατι καπου θολωσαμε με την προπαγανδα των "τριων διαφορικων" οτι το EVO εχει κεντρικο με πολυδισκο, αλλα ενταξει, ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Αφου του Evo ειναι ΜΑDE IN JAPAN, αρα ακομα και ετσι πιανεται για διαφορικο...Του ιμιτασιον ομως , ΜAΙΜΟΥΔΙΑΡΙΚΟΥ Focus με τα "δισκακια" ΔΕΝ ειναι διαφορικο, ειναι απο αλλο...πλανητη...Αυτον της ΜΑΙΜΟΥΣ :protest:

dimviii έγραψε:
αμα του πεις φερε ενα φοκους να παμε μια με ενα εβο 400 ιππων(και αυτο 50 αλογα πανω εχει απο το φοκους οπως το στοκ φοκους απο ενα στοκ Χαρι ) θα σου πει οχι γιατι εισαι πολυ πιο δυνατος.

...τωρα καταλαβες εσυ ο οποιοσδηποτε χρηστης που διαβαζει, γιατι δεν εχει νοημα η συζητηση με τον DimVIII?

Γιατι εχουμε μαθει να κοντραρουμε, με "κολωνες" , με φπε και με "σκαλισματα", οπου δεν μπορεις να βγαλεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ακρη ουτε σε 50 ζωες... :lol:

Εγω παντως εβαλα στοκ EVOX manual και SST, WRX STI και FOcus RS στην ιδια πιστα, ξαναλεω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.
Ουτε ειπα οτι το Focus RS το σκιζει το περναει απο πανω το EVO, αλλα και αυτη η προπαγανδα και πλυση εγκεφαλου με τις φτερουγες τραβηξε πολυ...

Εξαιρετικα τα Ιαπωνικα συνολα, δεν διαφωνησα ποτε σε αυτο, πανω απο ολα ομως τα 4κινητα παραγωγης, σε αποτελεσματικοτητα δεν ειναι και ηδη τα στοιχεια που παρεθεσα το δειχνουν αυτο.

Μπορει να μην ειναι βρεγμενο, χιονισμενο, λασπωμενο, ειναι ομως σε μια σφιχτη σε χαραξη πιστα με ποιοτητα οδοστρωματος που δεν ξεπερναει το μετριο σε καμμια περιπτωση.

Οσο για αυτο:
dimviii έγραψε:
Για την 4κινηση εχουμε κανα λινκ Γρηγορη πως θα την κανουμε να δουλευει πανω απο 5 γυρους σε πιστα?
Για τα λαδια που πανε 150 βαθμους εβγαλε καμια ανακοινωση η φορντ?

διαβασε τα δυο αρθρα (ολοκληρα, αν θες τις απαντησεις σου...) που εβαλα με Link...

Μην τα θες και ολα στο πιατο λοιπον, και κανε και λιγη επιχειρηματολογια, περα απο τα "σου ειπα , μου ειπες, εγω εκανα, εγω ειδα, εγω ξερω"... :iconcool:

και μην τρως και κολημμα, λες και ειναι αλεξισφαιρα τα EVO, ειδαμε και στα στοκ sst τι λαμπακια αναβουν μετα απο λιγα γυρολογια...Και παντα να θυμασαι οτι για θεματα αξιοπιστιας και αντοχης σε πιστα, συγκρινουμε ΟΜΟΙΑ πραγματα, επι του προκειμενου ΣΤΟΚ αυτοκινητα και επουδενι πειραγμενα ακομα και εαν προκειται για ενα after market φιλτρο αερα...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#291532 Αυτο που ειπε ο dimviii ειναι το το στοιχειο του EVO δεν ειναι οι πιστες αλλα οι διαδρομες σε δημοσιους δρομους και προφανως αναφερει στροφοδιαδιαδρομες ανηφορικες και κατηφορικες σε γλυστερο ή οχι οδοστρωμα,ανοιχτες-κλειστες,με αναποδη ή οχι κλιση.
Αλλα εσυ Γρηγορη παρεθεσες το κομματι που σε συμφερει απο το συγκεκριμενο ποστ.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#291536 Και μια και ειδα τις φωτογραφιες απο το συγκεκριμενο οχημα ,να πω κατι.

Τελικα δεν ξερω εαν εγω ειμαι παραξενος ή παρωχημενος αλλα πρεπει να μαζευτει ολος ο κοσμος στην ευρωπη και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ απο τους ευρωπαιους κατασκευαστες να φτιαξουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ομορφα οχηματα δλδ ΕΛΕΟΣ αυτος ο κουβας με ροδες και 1000 αλογα να βγαζει εγω δεν προκειται να τον αγορασω ποτε και ας κανει οτι χρονο θελει στην πιστα,χεστηκα πραγματικα.
Εχει εξαφανισθει πια καθε εννοια με την ομορφια της αυτοκινησης,γουρουνομουρικα αυτοκινητα ,στρογγυλεμενα σαν αβγα,καλυτερα να παρω μια ντελτονα του 92 και ας την πληρωσω πιο ακριβα.
Ε αι στοδιαολο πια ,με τα γελοιοαμαξα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
italakias έγραψε:Αυτο που ειπε ο dimviii ειναι το το στοιχειο του EVO δεν ειναι οι πιστες αλλα οι διαδρομες σε δημοσιους δρομους και προφανως αναφερει στροφοδιαδιαδρομες ανηφορικες και κατηφορικες σε γλυστερο ή οχι οδοστρωμα,ανοιχτες-κλειστες,με αναποδη ή οχι κλιση.
Αλλα εσυ Γρηγορη παρεθεσες το κομματι που σε συμφερει απο το συγκεκριμενο ποστ.

Παρεθεσε καποιες μετρησεις απο αλλο περιοδικο, απο μια κλειστη διαδρομη, απο καπου τελος παντων και εγω ΔΕΝ την δεχτηκα? ΟΧΙ!

Μπηκε ΕΝΑ αρθρο, ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αρθρο, με τρομερους οδηγους, οι οποιοι και δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, να προτεινουν after market βελτιωσεις σε διαφορα σημεια των αυτοκινητων που με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ τροπο και απιστευτη εμπειρια (απο το 1988! :rtfm: αλλα και NASA Time Trial competition license!) δοκιμασαν σε πιστα, φυσικα -και μονο- με LFB! :rtfm:

Δεν εφτανε αυτο, αλλα και οι ιδιοι διορθωσαν τις πιεσεις του κατασκευαστη, αφου προφανως ξερουν καλυτερα, ωστε τελικα να υπολογιζουν -10psi σε σχεση με τις χαμηλοτερες προτεινομενες πιεσεις, ως ιδανικα κιολας για χρηση σε πιστα! :metalo:

Φυσικα, για αυτους το ESP ΠΟΤΕ δεν εβγαινε εντελως εκτος, ολοι οι υπολοιποι δοκιμαστες στον κοσμο, που το εβγαλαν, κατι νομιζαν λαθος...Μαλλον δεν τους ειχαν παει βολτα οι κλωνοι του VATANEN! :yahoo:

Oταν λοιπον βλεπεις να ακολουθουν καμμια δεκαρια ατομα, να υποστηριζουν με ρυθμους...προβατινων, ενα τετοιο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και με ΑΡΤΙΑ επιχειρηματολογια αρθρο, οτι αλλο και να παραθεσεις δεν εχει νοημα...

Τελος, σε οτι παραθετω το οποιο και κανει αμεση και υπο τις κοντινοτερες δυνατες συνθηκες, συγκριση, διακρινω ερωτηματικα και αμφισβητηση επιπεδου ειδικου δικαστηριου, αλλα ως αντιλογο, διαβαζω απλως προσωπικες αποψεις, τυπου "γιατι ετσι" αντι εστω καποια παραθεση στοιχειων απο αλλες πηγες, που να καταρριπτουν τις δικες μου παραθεσεις.

Αρα το τι συμφερει και ποιον, αφορα αλλους , οχι εμενα...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 23 Αύγ 2016, 01:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Zorz
IKE έγραψε:Επειδή σκέφτομαι να δώσω την Brera (είναι σε άριστη κατάσταση, 2.2 FWD, όποιος ενδιαφέρεται πμ)

Την ανταλλάζεις με συλλεκτικό, 1ο τεύχος των 4Τ; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By italakias
Zorz έγραψε:
IKE έγραψε:Επειδή σκέφτομαι να δώσω την Brera (είναι σε άριστη κατάσταση, 2.2 FWD, όποιος ενδιαφέρεται πμ)

Την ανταλλάζεις με συλλεκτικό, 1ο τεύχος των 4Τ; :shifty:

Νομιζω το 1ο τευχος το ειχε και το ανταλλαξε με μεζονετα στην Εκαλη. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#291544 Λεξικό για να διιευκολύνω το forum :)

Συγκρίνουμε όμοια -> 8 χρόνια διάφορα
Ενδεικτικά τα λέω -> βάσει αυτού ακυρώνω πολλαπλές γνώμες
Διαφορικό - > "διαφορικό" , δισκάκια
Γρήγορης - > ο γνωστός στριφτης όχι ο μικρό γεύματα
50 χλμ αποκτηθεντα σε έξοδο στροφής -> βόλτα στο πάρκο
Ποστάρω άρθρα που δίνουν απαντήσεις -> ...

Καλή διασκέδαση :ninja:
Άβαταρ μέλους
By krom
Κίκιζας . έγραψε:Διαφορικο δηλαδη ειναι ΜΟΝΟ με γραναζωμα-πλανητες-δορυφορους-γαλαξιες-μετεωριτες.
Τα "δισκακια" ειναι κατι σαν...υπερατου για τα παιδακια...Δεν πιανονται για διαφορικα.

Btw Το κεντρικο διαφορικο στα Evo, ειναι ενας ηλεκτρονικα ελεγχομενος πολυδισκος συμπλεκτης.
Αυτο ομως μετραει για "διαφορικο", καθοτι ειναι MADE IN JAPAN

Δεν παίζει να είσαι τόσο άσχετος βρε . :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
...το γυρισαμε τωρα στις ευθειες, αλλα πλεον και στις Κ με νεα ασφαλτο... :metalo:

μας βαζεις επιταχυνσεις απο σταση και ρεπριζ απο φοκους ρς και Χ για να δουμε εαν παιζουν ρολο?
Τι μας λες ρε Γρηγορη,οτι εαν σε μια ρεπριζ 70 μεχρι 160 το φοκους παιρνει απο ενα εβο Χ 1 δευτερο δεν παιζει ρολο στο γυρολογιο? :lol: :lol: :lol:
Ε αφου εχουν βαλει νεα ασφαλτο τι να κανουμε να το αγνοησουμε και αυτο? Ουτε και αυτο παιζει ρολο,οπως η παραπανω δυναμη? :lol:

Κίκιζας . έγραψε:Ταχυτητες εισοδου-εξοδου, ειναι για τα EvoX vs STI απο 4τροχους (τευχος 455 Αυγουστος 2008) και για Focus RS, απο το ιδιο περιοδικο (Ιουλιος 2016)
...οσο για τον Γρηγορη, αυτος παρουσιαζει ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, εστω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, οπως ανεφερα και πριν,

τα στοιχεια που παρουσιαζεις εχουν σοβαρα λαθη, και εκτος αυτου ή δεν ξερεις να συγκρινεις,ή κανεις τον τρελο.
Το να θεωρεις την 4κινηση του φοκους το ιδιο αποτελεσματικη με μια με 3 διαφορικα ιδια οπως αυτη των εβο/στι ειναι ηλιθιο οταν τα στοιχεια σου βασιζονται σε πολυ δυνατοτερο αυτοκινητο στην ευθεια.

Κίκιζας . έγραψε:σε σχεση με τα λεγομενα καποιων, τυπου "εκανα πατημα, τον εσκισα, ηταν ο μπαμπης ο σουγιας, το ειδε και αυτος, αλλα και ο Τακης ο χερας, και ο μητσος ο 'μπουκαδορος' με την 997S τον οποιο ειχα επισης σκισει, εξω στο δρομο, μονο με φιλτρο και προγραμμα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα ,μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα,
μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα..." :metalo:

οχι μπλα μπλα,οπως σου ειχα πει και τοτε με τις 911 μπορω να στα δειξω και λαιβ.Μολις βρεις ενα 911 εδω ειμαι.
οτι εχω γραψει ισχυει για οποτε και να μπορεσεις,και μετα απο 5 χρονια.

Κίκιζας . έγραψε:Σου διευκρινιζει κιολας, γιατι καπου θολωσαμε με την προπαγανδα των "τριων διαφορικων" οτι το EVO εχει κεντρικο με πολυδισκο, αλλα ενταξει, ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Αφου του Evo ειναι ΜΑDE IN JAPAN, αρα ακομα και ετσι πιανεται για διαφορικο...Του ιμιτασιον ομως , ΜAΙΜΟΥΔΙΑΡΙΚΟΥ Focus με τα "δισκακια" ΔΕΝ ειναι διαφορικο, ειναι απο αλλο...πλανητη...Αυτον της ΜΑΙΜΟΥΣ :protest:

σου ξανααπαντησα σε προηγουμενο ποστ μου για αυτο που εγραψες,αλλα επειδη εισαι παντελως ασχετος δεν το επιασες.
Θα σε αφησω να ψαξεις στον αγαπημενο σου γκουγκλη γιατι αυτο που λες ειναι κοτσανα,και δειχνει ασχετοσυνη.

Κίκιζας . έγραψε:...τωρα καταλαβες εσυ ο οποιοσδηποτε χρηστης που διαβαζει, γιατι δεν εχει νοημα η συζητηση με τον DimVIII?

Γιατι εχουμε μαθει να κοντραρουμε, με "κολωνες" , με φπε και με "σκαλισματα", οπου δεν μπορεις να βγαλεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ακρη ουτε σε 50 ζωες... :lol:

Εγω παντως εβαλα στοκ EVOX manual και SST, WRX STI και FOcus RS στην ιδια πιστα, ξαναλεω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.
Ουτε ειπα οτι το Focus RS το σκιζει το περναει απο πανω το EVO, αλλα και αυτη η προπαγανδα και πλυση εγκεφαλου με τις φτερουγες τραβηξε πολυ...

αυτο που καταλαβε ο μεσος χρηστης Γρηγορη ειναι οτι προσπαθησες με ενα ακυρο παραδειγμα χρησιμοποιωντας ενα ταχυτερο αυτοκινητο να μας πεισεις οτι η 4κινηση με 2 πολυδισκους ειναι καλυτερη απο μια με 3 διαφορικα,ενω εχουν μετρηθει σε πιστα.Επισης οπως ειπες η παραπανω δυναμη και η αλλαγμενη ασφαλτος δεν παιζει κανενα ρολο,οπως και ειναι και πολυ φυσιολογικα τα 33 χλμ παραπανω εξοδο του ενος αυτοκινητου λες και συγκρινουμε βευρον με ραλλυ(στην κ9 θα εχουν μικροτερη διαφορα αυτα τα 2)
ολα αυτα τα εκανες ,για να υποστηριξεις μια αλλη κοτσανα που ειχες πεταξει προ μηνων,οτι η φορντ μπορει με την πρωτη προσπαθεια να φτιαξει 4κινηση ανωτερη.Εγω σου ειχα πει οτι δεν ειναι ευκολο περιμενε να δουμε.
μεχρι τωρα βλεπουμε ενα 4κινητο που γινεται προσθιοκνητο μεσα σε πιστα
βλεπουμε ενα 4κινητο που ταλαιπωρει τα εμπρος ελαστικα του παραπανω και απο ιαπωνεζικο προσθιοκινητο 300+ ιππων
και ενα μοτερ που φτανει τα λαδια του στους 150 βαθμους μεσα σε λιγους γυρους,ενω χρησιμοποιει μεγαλυτερο μοτερ απο τα υπολοιπα της κατηγοριας.
Μια χαρα.Δικιο ειχες ρε μπαγασα!

Κίκιζας . έγραψε:.Εξαιρετικα τα Ιαπωνικα συνολα, δεν διαφωνησα ποτε σε αυτο, πανω απο ολα ομως τα 4κινητα παραγωγης, σε αποτελεσματικοτητα δεν ειναι και ηδη τα στοιχεια που παρεθεσα το δειχνουν αυτο.

Μπορει να μην ειναι βρεγμενο, χιονισμενο, λασπωμενο, ειναι ομως σε μια σφιχτη σε χαραξη πιστα με ποιοτητα οδοστρωματος που δεν ξεπερναει το μετριο σε καμμια περιπτωση.

ελα ρε το οδοστρωμα των Μεγαρων δεν περναει το μετριο σε σχεση με τους εξω δρομους? :lol:

Κίκιζας . έγραψε:διαβασε τα δυο αρθρα (ολοκληρα, αν θες τις απαντησεις σου...) που εβαλα με Link...

Μην τα θες και ολα στο πιατο λοιπον, και κανε και λιγη επιχειρηματολογια, περα απο τα "σου ειπα , μου ειπες, εγω εκανα, εγω ειδα, εγω ξερω"... :iconcool:

τι να διαβασω,διαβασα και λενε οτι γινονται προσθιοκινητα γιατι ζεσταθηκαν οι συμπλεκτες.
Και η φορντ λεει ΝΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ,ουτε φρενα με το αριστερο λεει η φορντ να μην κανεις,ουτε τιποτα απο τις δικαιολογιες που αραδιαζεις.

Κίκιζας . έγραψε:και μην τρως και κολημμα, λες και ειναι αλεξισφαιρα τα EVO, ειδαμε και στα στοκ sst τι λαμπακια αναβουν μετα απο λιγα γυρολογια..

Τα οποια λυθηκαν με ριφλας απο το εργοστασιο = οχι λαθος στη σχεδιαση,αλλα στο software.

Κίκιζας . έγραψε:.Και παντα να θυμασαι οτι για θεματα αξιοπιστιας και αντοχης σε πιστα, συγκρινουμε ΟΜΟΙΑ πραγματα, επι του προκειμενου ΣΤΟΚ αυτοκινητα και επουδενι πειραγμενα ακομα και εαν προκειται για ενα after market φιλτρο αερα...

ναι θα το θυμαμαι και θα πανηγυριζω και εγω, οταν βρω κανα εβο με 50 αλογα λιγοτερο, οτι το περασα γιατι εστριβα γληγοροτερα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
krom έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Διαφορικο δηλαδη ειναι ΜΟΝΟ με γραναζωμα-πλανητες-δορυφορους-γαλαξιες-μετεωριτες.
Τα "δισκακια" ειναι κατι σαν...υπερατου για τα παιδακια...Δεν πιανονται για διαφορικα.

Btw Το κεντρικο διαφορικο στα Evo, ειναι ενας ηλεκτρονικα ελεγχομενος πολυδισκος συμπλεκτης.
Αυτο ομως μετραει για "διαφορικο", καθοτι ειναι MADE IN JAPAN

Δεν παίζει να είσαι τόσο άσχετος βρε . :dizzy:

και ομως αυτος ο ανθρωπος που δεν ξερει τι ειναι ενα κεντρικο και τι ενα διαφορικο,ειναι εδω για σου κανει μαθηματα υποδειξεις και να πουλαει και πνευμα νομιζωντας οτι απεδειξε τα λεγομενα του.
Απελπισια.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#291550 Έπος

< >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:

μας βαζεις επιταχυνσεις απο σταση και ρεπριζ απο φοκους ρς και Χ για να δουμε εαν παιζουν ρολο?
Τι μας λες ρε Γρηγορη,οτι εαν σε μια ρεπριζ 70 μεχρι 160 το φοκους παιρνει απο ενα εβο Χ 1 δευτερο δεν παιζει ρολο στο γυρολογιο? :lol: :lol: :lol:
Ε αφου εχουν βαλει νεα ασφαλτο τι να κανουμε να το αγνοησουμε και αυτο? Ουτε και αυτο παιζει ρολο,οπως η παραπανω δυναμη? :lol:

Καλα, δεν περιμενα κατι καλυτερο...Πριν λιγο δεν λεγατε συντονισμενα, οτι ειναι μαπα 4κινηση και οτι γινεται προσθιοκινητο (επειδη το ειπε ο ΘΕΟΣ της vorshlag που κανει LFB! :metalo: ) και οτι κοντολογις κοροιδευουν τον κοσμακη?
Πηρες ενδεικτικους χρονους, με το RS να ριχνει 3sec σε πιστα με ΜΙΑ κουτσουρεμενη ευθεια, των σκαρτων 200km/h , σε μια σφιχτη κατα τα αλλα πιστα...
Που ειναι τωρα η μαπα 4κινηση?

Σε 9-10 στροφες και μια μικρη ευθεια, που δεν προλαβαινει κανενα απο την συγκεκριμενη κατηγορια να ξεπερασει τα 200km/h στο συνολο των 2,1km ΔΙΝΕΙ 3sec. Tα υπολοιπα ειναι πιπουλες.
Που εβαλαν νεα ασφαλτο απο τοτε?

dimviii έγραψε: τα στοιχεια που παρουσιαζεις εχουν σοβαρα λαθη, και εκτος αυτου ή δεν ξερεις να συγκρινεις,ή κανεις τον τρελο.
Το να θεωρεις την 4κινηση του φοκους το ιδιο αποτελεσματικη με μια με 3 διαφορικα ιδια οπως αυτη των εβο/στι ειναι ηλιθιο οταν τα στοιχεια σου βασιζονται σε πολυ δυνατοτερο αυτοκινητο στην ευθεια.

Δεν ειναι δικα μου καταρχας, δεν εκανα εγω τις μετρησεις. Κατα δευτερον, που εχουν λαθος, και γιατι?
Με επιχειρηματα, οχι "γιατι ετσι"...

Εγω ποτε δεν θεωρησα την 4κινηση του Focus ανωτερη. Καποιοι ΑΛΛΟΙ, μας ζαλισανε με το ΠΟΣΟ για τον ΠΕΟΚΛΗ ειναι και οτι κοροιδευουν τον κοσμο. Ε λοιπον, συμφωνα με αυτο το γυρολογιο στα ΜΕγαρα, το αυτοκινητο αποδεικνυεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ισαξιο με τις φτερουγες, ειτε σου αρεσει ειτε οχι.
Επισης ΓΥΡΙΖΕΙ με το γκαζι, οχι με τον τροπο-στυλ και στις πιο εντονες γωνιες που προφανως μπορουν οι φτερουγες με τρια διαφορικα, αλλα ΓΥΡΙΖΕΙ με γκαζι και αυτο ΕΠΙΣΗΣ εχει καταγραφει απο πολλους δοκιμαστες αλλα και οδηγους αγωνων, επισης ειτε σου αρεσει ειτε οχι.

Οποτε τα περι τριων, δεκατριων διαφορικων συζητηστε τα μεταξυ σας οι κατοχοι με φτερουγες για να νιωθετε καλυτερα στο τεχνικο κομματι...Σε αποτελεσματικοτητα, δεν υπολειπεται η υλοποιηση του RS. Σε αισθηση προφανως και δεν μπορει να υπαρχει ο απολυτος βαθμος ρυθμισιμοτητας σε υπερστροφη ισχυος, κατι στο οποιο οι φτερουγες ΠΑΝΤΑ θα υπερτερουν. Σε τετοιο βαθμο ομως που σε ασφαλτο τουλαχιστον και εφοσον δεν εισαι σε Mode...Gymkhana, ή σε ΧΩΜΑ, λασπι, χιονι, δεν εχει και ιδιατερο νοημα να θελεις να στριβεις με γκαζι ΕΝΤΕΛΩΣ καθετα...

dimviii έγραψε: οχι μπλα μπλα,οπως σου ειχα πει και τοτε με τις 911 μπορω να στα δειξω και λαιβ.Μολις βρεις ενα 911 εδω ειμαι.
οτι εχω γραψει ισχυει για οποτε και να μπορεσεις,και μετα απο 5 χρονια.

...και εγω στην γιαγια μου εβαζα πατινια και εκανε κοντρες με τα τρολευ...
Τετοιου επιπεδου ειναι αυτα που λες και με παρομοιο στυλ σου απαντω...

dimviii έγραψε: σου ξανααπαντησα σε προηγουμενο ποστ μου για αυτο που εγραψες,αλλα επειδη εισαι παντελως ασχετος δεν το επιασες.
Θα σε αφησω να ψαξεις στον αγαπημενο σου γκουγκλη γιατι αυτο που λες ειναι κοτσανα,και δειχνει ασχετοσυνη.

Ουτε εσυ χρειαζεται να ξανα-απαντησεις ουτε κανενας αλλος...Πεταχτηκε το μαργαριταρι, περι ΑΠΟΥΣΙΑΣ πισω διαφορικου στο RS, καθοτι δεν ειναι με πλανητες, αλλα με δυο πολυδισκους συμπλεκτες.
Αλλα το ηλεκτρονικα ελεγχομενο πολυδισκο κεντρικο του Mitsu ειναι "διαφορικο"... :lol:

dimviii έγραψε:αυτο που καταλαβε ο μεσος χρηστης Γρηγορη ειναι οτι προσπαθησες με ενα ακυρο παραδειγμα χρησιμοποιωντας ενα ταχυτερο αυτοκινητο να μας πεισεις οτι η 4κινηση με 2 πολυδισκους ειναι καλυτερη απο μια με 3 διαφορικα,ενω εχουν μετρηθει σε πιστα.Επισης οπως ειπες η παραπανω δυναμη και η αλλαγμενη ασφαλτος δεν παιζει κανενα ρολο,οπως και ειναι και πολυ φυσιολογικα τα 33 χλμ παραπανω εξοδο του ενος αυτοκινητου λες και συγκρινουμε βευρον με ραλλυ(στην κ9 θα εχουν μικροτερη διαφορα αυτα τα 2)
ολα αυτα τα εκανες ,για να υποστηριξεις μια αλλη κοτσανα που ειχες πεταξει προ μηνων,οτι η φορντ μπορει με την πρωτη προσπαθεια να φτιαξει 4κινηση ανωτερη.Εγω σου ειχα πει οτι δεν ειναι ευκολο περιμενε να δουμε.
μεχρι τωρα βλεπουμε ενα 4κινητο που γινεται προσθιοκνητο μεσα σε πιστα
βλεπουμε ενα 4κινητο που ταλαιπωρει τα εμπρος ελαστικα του παραπανω και απο ιαπωνεζικο προσθιοκινητο 300+ ιππων
και ενα μοτερ που φτανει τα λαδια του στους 150 βαθμους μεσα σε λιγους γυρους,ενω χρησιμοποιει μεγαλυτερο μοτερ απο τα υπολοιπα της κατηγοριας.
Μια χαρα.Δικιο ειχες ρε μπαγασα!

Μην λες πραγματα που ΠΟΤΕ δεν ειπα. Εγω εβαλα ενα παραδειγμα, για να δειξω οτι σε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ το focus RS, οχι ολα τα υπολοιπα που λες!
Οσο για την Ford δεν ειναι η πρωτη φορα με 4κινητο, προφανως εννοεις πρωτη φορα μετα απο 25 χρονια...
Η οποια Ford, λες και ειναι κανενα...παιδακι, και στους αγωνες δεν εχει καμμια εμπειρια.
Εσυ πρεπει να ανατρεξεις στον γουγλη να δεις τι εχει κανει η Ford πριν τις εποχες με τις φτερουγες, αλλα και σε αγωνες με πρωτοτυπα, απ' οτι φαινεται...
Τα περι 4κινητου που γινεται προσθιοκινητο, ειναι απο το ΕΞΑΙΣΙΟ αρθρο με τους ΘΕΟΥΣ της αγωνιστικης οδηγησης.
Εκτος εαν μπηκες στο μπακετ του Focus και σε πηγε κανενας Κατσιμης βολτα και μας τα λες αλλιωτικα απο τον Σταματη... :whistlink:

dimviii έγραψε:ελα ρε το οδοστρωμα των Μεγαρων δεν περναει το μετριο σε σχεση με τους εξω δρομους? :lol:

Αυτο να μου πεις, που να το καταλαβεις, με τα ημισλικ 888 που φορας στο δικο σου ολη την ωρα... :lol:

dimviii έγραψε: τι να διαβασω,διαβασα και λενε οτι γινονται προσθιοκινητα γιατι ζεσταθηκαν οι συμπλεκτες.
Και η φορντ λεει ΝΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ,ουτε φρενα με το αριστερο λεει η φορντ να μην κανεις,ουτε τιποτα απο τις δικαιολογιες που αραδιαζεις.

Αλιμονο, οτι βγαζει σκαρτο το Focus RS και οτιδηποτε απο καποιο αυτοκινητο που δεν σου αρεσει, το διαβαζεις και το υποστηριζεις τυφλα.
Οτιδηποτε αλλο, το αποφευγεις, σαν το διαολο το λιβανι ενα πραγμα... :lol:

dimviii έγραψε:ναι θα το θυμαμαι και θα πανηγυριζω και εγω, οταν βρω κανα εβο με 50 αλογα λιγοτερο, οτι το περασα γιατι εστριβα γληγοροτερα. :lol:

...να το θυμασαι για ολα αυτα που λες οτι τα περναγες με χαρακτηριστικη ανεση οταν ειναι σε στοκ μορφη...
(του στυλ 996 Turbo πχ που ζυγιζει 150-200κιλα λιγοτερο απο το δικο σου, και εσυ με αλλη αναρτηση, ημισλικ και μολις 20 αλογα λιγοτερα... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Govus έγραψε:
Nikos! έγραψε:Στο ποστ του ..
Πως μέσα στη Κ9 που δεν έχει πέσει νεα άσφαλτος, που έχουν ίδια χλμ εισόδου το rs βγαίνει με 33χλμ παραπάνω?
< >

Όχι μόνο το RS, αλλά και τ' άλλα τρία, βγαίνουν με 118 έως ...128 km/h, οπότε κάτι δεν πάει καλά :shifty:

Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι τα 4κίνητα (RS3, A45 & RS) έχουν την υπεροχή έναντι του προσθιοκίνητου TypeR σε όλα τα κάπα (Κ1-2, 4 ,5, 6, 9) και ενώ μπαίνουν με περίπου τα ίδια, βγαίνουν με περισσότερα χιλιόμετρα.

Είναι αυτό που έγραψα πιο πριν.

Πλαίσιο/αναρτήσεις/4κίνηση/μοτέρ σαφώς εξελιγμένα και βελτιωμένα ώστε να αποδίδουν σαν σύνολο. Μεγάλη δουλειά έχει γίνει στα hot hatch τα τελευταία 8 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το EVO Χ.

Εδώ να πούμε στο φιλοθεάμον κοινό πάντως πως το EVO δε το έβαλε στη συζήτηση ο ., αλλά έχει ήδη μπει στη σύγκριση από πριν & από άλλους (ιδιοκτήτες βασικά :shifty: ).
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:...κατα τα αλλα, στα εντος του Forum σχολια, διαβασαμε οτι ουσιαστικα το αμαξι ΔΕΝ εχει διαφορικο...

nass έγραψε:
...Βλέπουμε ότι δεν έχει σύστημα πλανητών-δορυφόρων δηλ. διαφορικό, μόνο μια τελική σχέση. Το διαφορικό έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα συμπλεκτών, που ανάλογα με το ποσοστό εμπλοκής τους, κατανέμουν τη ροπή αριστερά-δεξιά. Μόνο που το διαφορικό κάνει μια δουλειά στα αυτοκίνητα, δηλ. επιτρέπεται τη διαφοροποίηση της ταχύτητας περιστροφής ώστε ο εσωτερικός τροχός να περιστρέφεται αργότερα από τον εξωτερικό. Πως υλοποιείται αυτή η λειτουργικότητα στο συγκεκριμένο σύστημα ? Πατινάροντας (και υπερθερμαίνοντας) τους συμπλέκτες προφανώς... έλεος ρε παιδιά, οικονομία είναι αυτό ? άρα ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ μπορεί να συμβεί η υπερθέρμανση... απλά δυσκολότερα...

Επίσης δεν έχει και "κεντρικό" συμπλέκτη για πίσω (όπως το Haldex), η εν λόγω λειτουργικότητα έχει αντικατασταθεί από τους 2 συμπλέκτες αριστερά-δεξιά πίσω.

Εμένα αυτά μου κάνουν για φτηνοδουλειές, οι σοβαρές τέτοιες υλοποιήσεις πχ. Evo έχουν 3 διαφορικά, τα δύο με ενεργούς συμπλέκτες και το ένα μηχανικό μπλοκέ, και η Ford, τα fanboyz της και οι απανταχού ημιμαθείς δημοσιογράφοι πάνε να μας πείσουν ότι είναι κορόιδα στη Mitsubishi και στη Ford πετυχαίνουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα (+drift mode :superman: :svivhaha: ) με 2 διαφορικά και 2 ενεργούς συμπλέκτες. Ε λοιπόν there is no free lunch.

Διαφορικο δηλαδη ειναι ΜΟΝΟ με γραναζωμα-πλανητες-δορυφορους-γαλαξιες-μετεωριτες.

Το να ειρωνεύεσαι απλούς μηχανολογικούς όρους δείχνει πόσο σοβαρή είναι η απάντησή σου. :tomato:
Διαφορικό λοιπόν είναι οποιοδήποτε σύστημα επιτρέπει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των αξόνων εισόδου-εξόδου.
Το σύνηθες σύστημα, που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια, είναι με πλανήτες-δορυφόρους. Απλό, φτηνό, ελαφρύ, αξιόπιστο.
Αν τώρα εσένα σε καλύπτει, που αντί να βάλουν αυτό το σύστημα ΚΑΙ τους συμπλέκτες, έβαλαν μόνο τους συμπλέκτες, που σημαίνει ότι τους πατινάρουν (λίγο ή πολύ) σε ΚΑΘΕ ΣΤΡΟΦΗ :omg: για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου, απλά δείχνει, για άλλη μια φορά, πόση επαφή έχεις με οτιδήποτε μηχανολογικό.

Κίκιζας . έγραψε:Btw Το κεντρικο διαφορικο στα Evo, ειναι ενας ηλεκτρονικα ελεγχομενος πολυδισκος συμπλεκτης.
Αυτο ομως μετραει για "διαφορικο", καθοτι ειναι MADE IN JAPAN! :rtfm:

Λάθος. Το κεντρικό διαφορικό στο Evo είναι ένα διαφορικό (με πλανήτες και δορυφόρους, κομπλέ) ΣΥΝ έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υδραυλικά ενεργοποιούμενο πολύδισκο συμπλέκτη. Οπότε άλλη δουλειά κάνει το ένα εξάρτημα και άλλη το άλλο.

Εικόνα

Τα υπόλοιπα ανάξια σχολιασμού :s_bye (Βασικά ομολογώ ότι έπαιξε scrollwheel :oops: )