Προφανώς δε μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.
< >
IKE έγραψε:Επειδή σκέφτομαι να δώσω την Brera (είναι σε άριστη κατάσταση, 2.2 FWD, όποιος ενδιαφέρεται πμ) και το Focus RS είναι στα μοντέλα που έχω υπ'όψιν μου, μήπως έχουμε τιμές ακαμψίας?
Έχω καλομάθει με Brera και δεν θα ανεχτώ με τίποτα στρεβλώσεις του chassis.
£/bhp
Hot hatchbacks
5. Suzuki Swift 1.6 Sport 3dr - £105/bhp
4. Mini Cooper S - £100/bhp
3. Honda Civic Type R - £96/bhp
2. BMW M140i 5dr - £96/bhp
Winner: Ford Focus RS - £90/bhp
2. BMW M3 - £133/bhp
Mazda MX-5 2.0i SE-L - £133/bhp
Subaru BRZ 2.0i SE - £114/bhp
Subaru Impreza WRX STI - £98/bhp
belgarion έγραψε:Dimsabas έγραψε:belgarion έγραψε:Dimsabas έγραψε:Ο δείκτης της πίεσης λαδιού στα Μκ1 ήταν διακοσμητικός, όχι ο θερμοκρασίας.
Συγγνώμη για το off topic αλλά στο mk2 τι συμβαίνει?Στο δικό μου 1.6 δείχνει λίγο πάνω από τη μέση,έχει καμία σημασία ή είναι και εδώ διακοσμητικό?
.
Έχει μια μικρή αναισθησία, δηλαδή πρέπει να ανέβει αρκετά η θερμοκρασία για να κινηθεί Ο δείκτης. Μεσημέρι καλοκαιριού σε μποτιλιάρισμα, μετά από κάνα τέταρτο σταματημένο, το αρκούδι σταμάτησε να βγάζει κρύο. Η μηχανή πρέπει να έβραζε, αλλά ο δείκτης ακίνητος. Είχαν κάνει μετρήσεις σε κλαμπ κι είχαν διαπιστώσει ότι θέλει πολλή ζέστη εκεί κάτω για να κουνηθεί ο δείκτης.
Αυτό βέβαια ΔΕΝ είναι κατασκευαστική ατέλεια, αλλά επιλογή του κατασκευαστή που ήξερε τι περιθώριο έχει ο κινητήρας. Και μιλάμε για τρελό περιθώριο, αφού στα τουρμπίσματα, έπρεπε να ξεπεράσεις τα διπλάσια των μαμά αλόγων για να διανοηθείς να ανοίξεις μοτέρ.
Κάτσε ρε εσυ μπερδεύτηκα.Για την πίεση λαδιού δεν έγραψες οτι είναι διακοσμητικός?Για αυτή ρώτησα,θερμοκρασία δεν δειχνει να έχει ανεβάσει αν και δεν το πιεσα ποτέ ιδιαιτέρως
< >
nass έγραψε:
...Βλέπουμε ότι δεν έχει σύστημα πλανητών-δορυφόρων δηλ. διαφορικό, μόνο μια τελική σχέση. Το διαφορικό έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα συμπλεκτών, που ανάλογα με το ποσοστό εμπλοκής τους, κατανέμουν τη ροπή αριστερά-δεξιά. Μόνο που το διαφορικό κάνει μια δουλειά στα αυτοκίνητα, δηλ. επιτρέπεται τη διαφοροποίηση της ταχύτητας περιστροφής ώστε ο εσωτερικός τροχός να περιστρέφεται αργότερα από τον εξωτερικό. Πως υλοποιείται αυτή η λειτουργικότητα στο συγκεκριμένο σύστημα ? Πατινάροντας (και υπερθερμαίνοντας) τους συμπλέκτες προφανώς... έλεος ρε παιδιά, οικονομία είναι αυτό ? άρα ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ μπορεί να συμβεί η υπερθέρμανση... απλά δυσκολότερα...
Επίσης δεν έχει και "κεντρικό" συμπλέκτη για πίσω (όπως το Haldex), η εν λόγω λειτουργικότητα έχει αντικατασταθεί από τους 2 συμπλέκτες αριστερά-δεξιά πίσω.
Εμένα αυτά μου κάνουν για φτηνοδουλειές, οι σοβαρές τέτοιες υλοποιήσεις πχ. Evo έχουν 3 διαφορικά, τα δύο με ενεργούς συμπλέκτες και το ένα μηχανικό μπλοκέ, και η Ford, τα fanboyz της και οι απανταχού ημιμαθείς δημοσιογράφοι πάνε να μας πείσουν ότι είναι κορόιδα στη Mitsubishi και στη Ford πετυχαίνουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα (+drift mode![]()
) με 2 διαφορικά και 2 ενεργούς συμπλέκτες. Ε λοιπόν there is no free lunch.

Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]