Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandros.K έγραψε:
Pitt έγραψε:Το κρίμα στο λαιμό σας που με παρασύρατε...

δεν θα το μετανιωσεις :s_wink

Το ελπίζω και σ’ ευχαριστώ και για την βοήθεια στην επιλογή. :s_wink

περι μπαταριων , ειδα σημερα στο συνεργειο ενα 3008 156αλογα που φοραγε VARTA 720A 70Ah

Ακριβώς! Αυτό έγραψα κι' εγώ εδώ.
Το γιατί όμως το servicebox συνιστά μικρότερη μπαταρία από την εργοστασιακή, παραμένει ακόμη μυστήριο. :hmmm:

(εχω και φωτο αν θελετε)

Χα, χα! Κι' εμείς τις βγάλαμε φωτογραφίες πρίν τις αλλάξουμε, για... τεκμήριο.

Αυτή είναι του Mosaicm.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By iomy
driving instructor έγραψε:
iomy έγραψε:Καλημέρα,
Προχτές που πέρασα ΚΤΕΟ βρήκανε διαφορετικό αριθμό κινητήρα απο τον αναγραφόμενο στην άδεια του αυτοκινήτου.
Δηλαδή αντί του 5FV που αναγράφει στην άδεια, φοράει τον 5F02. Πρέπει λένε να πάω στην Peugeot να μου αλλάξουν την άδεια.Νομίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί είμαι άσχετος από αυτά!

Καλημέρα iomy
Το πιθανότερο είναι το λάθος να έγινε από την υπηρεσία που εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας.Αν είναι έτσι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και θα ξεμπερδέψεις εύκολα.Επειδή όταν αγόρασες το αυτοκίνητο πλήρωσες για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων (έχω βγάλει χιλιάδες άδειες κυκλοφορίας μιας και συνεργαζόμουν με εμπόρους) σου προτείνω να πας από εκεί που του αγόρασες να αφήσεις την άδεια σου για λίγες μέρες για να μην τρέχεις εσύ στην Δν/ση Συγκοινωνιών.Αν έχεις περισσότερα προβλήματα ενημέρωσε

Καλημέρα! Τελικά ο αριθμός κινητήρα είναι ο 5F02.Δεν μπόρεσα να βρω αυτό τον τύπο στο βιβλίο του αυτοκινήτου,και δεν μπορώ να καταλάβω τι προδιαγραφών είναι.Η (πρώην ) αντιπροσωπία ανάλαβε να αλλάξει την άδεια αλλά δεν μου απαντάνε τι μοτέρ είναι αυτό που φοράω.Εχει κανείς καμμιά ιδέα;
Ωραία αυτά με τα λάδια ένας μάστορας μου είπε οτι βάζει 5W/40 σε 207 και μειώνεται η κατανάλωση λαδιού αρκετά.
Υσχύει αυτό η είναι π@π@ριές;
Τέλος για τα αμορτισέρ που στάζουν θα τα αφήσω μέχρι το τέλος τους,βαρέθηκα να πληρώνω αστοχίες ενός κατά τα άλλα καταπληκτικού αυτοκινήτου. :rant:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27450 Καλημέρα Iomy,

Δεν άλλαξαν οι προδιαγραφές του κινητήρα σου, μην ανησυχείς. Είναι ο THP με τα 115KW.

Σχετικά με τα λάδια, είναι χαζά αυτά που γίνονται με την χρήση λαδιών εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή. Μιλάμε για έναν κινητήρα μηδενικών ανοχών με υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά το λιπαντικό. Αυτό που λέει ο μηχανικός ενδεχομένως ισχύει, αλλά ποιος εγγυάται για το αποτέλεσμα μετά από την μακροχρόνια χρήση του;
Άβαταρ μέλους
By zonas
#27459 Μπορεί κάποιος να μου πει μέχρι πότε μπορώ να έχω τέτοια αμορτισέρ; Η οδική συμπεριφορά είναι ακόμη άρτια. Πριν αρχίσω να δακρύζω και εγώ....
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27508 Θα σου έλεγα να μην ανησυχείς, τουλάχιστον όχι ακόμη. Η υγρασία που έχει εξωτερικά το αμορτισέρ δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έχασε τις δυνατότητες απόσβεσης και εν πολλοίς είναι φυσιολογική. Αν χάσει πολύ λάδι, τότε φυσικά η αντίσταση στις βαλβίδες εσωτερικά θα είναι μειωμένη και η απόσβεση δεν θα είναι η αναμενόμενη. Τα δικά σου όπως τα είδα το Σαββάτο δεν θα έλεγα ότι ήταν σε ανησυχητική κατάσταση ακόμη. Αν κρίνω και από την φωτογραφία, ίσως το ίδιο να ισχύει και για τα αμορτισέρ του Mosaicm.

Όπως λες, η συμπεριφορά στο δρόμο δεν έχει αλλάξει. Αν είχαν πρόβλημα, θα παρατηρούσες αναπηδήσεις, κτυπήματα και το αυτοκίνητο θα είχες την αίσθηση ότι πηγαίνει σαν βάρκα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το πάς σε έναν ΙΚΤΕΟ για να μετρήσουν την ικανότητα απόσβεσης του κάθε αμορτισέρ.

Μπορείς χοντρικά να κάνεις και δοκιμή μόνος σου, πιέζοντας με όλο σου το βάρος την γωνία του αμαξώματος που βρίσκεται το αμορτισέρ που θέλεις να ελέγξεις. Αφήνεις απότομα το αυτοκίνητο και παρακολουθείς την ταλάντωσή του. Κανονικά το αμάξωμα θα πρέπει να επιστρέψει στην αρχική του θέση, χωρίς να συνεχίζει να αναπηδάει. Αν αναπηδήσει πάνω από μια δύο φορές, έχεις μια ένδειξη ότι ίσως τα αμορτισέρ να μην δουλεύουν καλά.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
Pitt έγραψε:
vangelisd έγραψε:mosaicm, θα βγαλω και εγω τις photos με τα δακρυσμενα αμορτισερ, σε παρομοια κατασταση βρισκομαστε.

Προχθές είδαμε ότι και του Zonas βούρκωσαν από συγκίνηση.
Iomy, Mosaicm, Zonas, Vangelisd...Μήπως να οργανώνατε κανένα group buy για τα αμορτισέρ του DRC?

Φτού, φτού, τα δικά μου είναι (ακόμη) σαν καινούρια.

Το 2009 σαν σήμερα αγόρασα το 3008. Για να το γιορτάσουμε, πήγαμε για πλύσιμο και βγάλαμε καινούρια κάρτα καυσαερίων. :s_yes
Πως περνάν τα χρόνια βρε παιδιά...

Για group by πίσω αμορτισέρ είμαι μέσα , αν πετύχουμε καλή τιμή.
Πάντως εγώ το πίσω δεξια το έχω φάει τουλάχιστον 5 φορές σε πεζοδρόμια αλλά στο ΚΤΕΟ δεν το κατάλαβαν.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27532 Δεν ξέρω τι εννοείς με το φάγωμα στα πεζοδρόμια. Ως εκ της θέσεώς του, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να κτυπήσει το έμβολο του αμορτισέρ στο πεζοδρόμιο. Μήπως κτύπησε η βάση του αμορτισέρ; Έχει διαρροή λαδιού;

Σε κάθε περίπτωση, αφού στο ΚΤΕΟ δεν το κατάλαβαν, σημαίνει ότι οι μετρήσεις ήταν καλές και το αμορτισέρ δεν είχε πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By vangelisd
#27707 Εγω αυτο ακριβως εκανα μολις το καταλαβα και ετρεξα για ελεγχο σε ΙΚΤΕΟ που δουλευει ενας φιλος για να μετρησους τις αποσβεσεις.

Τωρα την επομενη εβδομαδα παω για κανονικο ελεγςο και θα συγκρινω τις μετρησεις πριν μερικους μηνες με τωρα.

Προληπτικα δεν κανεις τετοια αλλαγη εκτος εγγυησης λογω του αυξημενου κοστους οποτε ας το παρακολουθουμε να δειξει αν εχει καποιος προβλημα

Η περιγραφη που εδωσε ο Pitt οντως δεν πρεπει να μας ανησυχεις εξωτερικη υγρασια αλλα φυσικα με τον καιρο θα δειξει ποσο θα εχει προχωρησει
Άβαταρ μέλους
By drdino
#27711 Οι μετρήσεις στα κτεο δεν έχουν νόημα, εκτός αν έχετε μετρήσεις από όταν ήταν καινούριο το αμάξι για να συγκρίνετε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27873 Έτσι είναι και μάλιστα όχι μόνο παλαιότερες μετρήσεις, αλλά και οι μετρήσεις θα πρέπει να έχουν γίνει στο ίδιο μηχάνημα, κάτω από παρόμοιες συνθήκες (φορτίο αυτοκινήτου, θερμοκρασία περιβάλλοντος, παράμετροι διαγνωστικού κλπ)

Όμως αν και η κατάσταση με τα αμορτισερόμετρα είναι λίγο θολή, παρόλα αυτά οι μετρήσεις κάποιες φορές είναι χρήσιμες.

Για παράδειγμα, αν σε έναν έλεγχο πάρουμε μετρήσεις για τον ίδιο άξονα στο ένα αμορτισέρ 25% και στο άλλο 80% μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσουμε.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#27961 Εμ ετσι που το βλεπω παει για group buy
Και επειδη το κοστος ειναι suzy τσουζει..αποκταει αλλο νοημα !
Η Lion που το ειχε πρωτοδει στο service το καλοκαιρι μου ειχε πει οτι ακομα δεν ειναι ανησυχητικο , αλλα να το εχω στα υποψη μου οτι καποια στιγμη θα πρεπει να αλλαχτουν.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#27965 Σημερα ενημερωθηκα με email απο την Michelin οτι η εγγραφη μου επικυρωθηκε.
"Θα σας στείλουμε το κουπόνι των καυσίμων με courier, το μέγιστο σε 3 μήνες, στην διεύθυνση που συμπληρώθηκε στη φόρμα εγγραφής της προωθητικής ενέργειας."
Με γαιδουρι να το στελνανε πιο γρηγορα θα εφτανε !!!

ΥΓ το κουπονι αφορα προσφορα της Michelin μαζι με την αλλαγη ελαστικων που καναμε
Άβαταρ μέλους
By Pitt
mosaicm έγραψε:Εμ ετσι που το βλεπω παει για group buy
Και επειδη το κοστος ειναι suzy τσουζει..αποκταει αλλο νοημα !

Δεν έχω όρεξη να ψάχνω στο 4ΤF τέτοια ώρα αλλά αν θυμάμαι καλά οι τιμές είχαν αρχίσει από ψηλά (~1.200€) και κατέληξαν την Άνοιξη στα ~700€.

Καλό αυτό... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By vangelisd
#28087 Καλημερα

Το ξερω οι μετρησεις στα ΚΤΕΟ μπορει να μη δινουν την απολυτη εικονα και φυσικα δεν εχω παλαιοτερες αλλα ηταν το μονο που μπρουσα να κανω να δω τι γινετε στο αμαξι

Pitt, πανω απο 1000-1100 ειχα μια προταση απο συνεργειο εξωτερικο (οχι της Peugeot), γι'αυτο και το ανεβαλα.

700 ειναι σιγουρα καλυτερα! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#28761 Ρε σεις, μας ψάχνει ο Billis100. Μήπως έχει κανείς τηλέφωνό του;

Του έστειλα και mail αλλά ή διεύθυνση που έχω ίσως είναι παλιά.

Edit: ΟΚ, νομίζω ότι βρήκα άκρη. Ας περιμένουμε... :s_yes