Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#568289 Στους ελληνικούς δρόμους τέτοια αβαρία μπορεί να τύχει και με 19" αλλά και με 18" και 17" ή και ακόμη μικρότερες ζάντες, αν το προφίλ είναι μικρό.
Δεν έχει νόημα παρά να έχεις όσο γίνεται ανθεκτικά πλαϊνά και να προσέχεις.

Από εκεί και μετά, ούτε εγώ θα άλλαζα τις 19άρες, αλλά το ν' αλλάξω την συνολική διάμετρο λιγότερο από 3%, δεν θα είχα πρόβλημα και το έχω κάνει χωρίς πρόβλημα πολλές φορές. Ούτε οι κατασκευαστές γενικώς έχουν πρόβλημα με μικρές αλλαγές και συνήθως την διαφορά δεν την καταλαβαίνεις καν αν είναι μικρή.

Οπότε, σωστά τώρα αλλάζεις τα λάστιχα μόνον και βλέπεις στο μέλλον αν αυτό θα είναι αρκετό. Αν όχι, η αλλαγή προφίλ που προτάθηκε είναι επίσης μια λύση που μπορείς να σκεφτείς, θα κάνει καλό και στην τσέπη σου αλλά και στο αμάξι σε βάθος χρόνου (θα το προστατέψει από τους κρατήρες των ελληνικών δρόμων).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#568291 Έχω κόψει λάστιχο και στραβώσει ζάντα με τα 195/60/15 της 147, επομένως το προφίλ και οι μεγάλες ζάντες από μόνα τους δε λένε και πολλά.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:Στους ελληνικούς δρόμους τέτοια αβαρία μπορεί να τύχει και με 19" αλλά και με 18" και 17" ή και ακόμη μικρότερες ζάντες, αν το προφίλ είναι μικρό.
Δεν έχει νόημα παρά να έχεις όσο γίνεται ανθεκτικά πλαϊνά και να προσέχεις.

Από εκεί και μετά, ούτε εγώ θα άλλαζα τις 19άρες, αλλά το ν' αλλάξω την συνολική διάμετρο λιγότερο από 3%, δεν θα είχα πρόβλημα και το έχω κάνει χωρίς πρόβλημα πολλές φορές. Ούτε οι κατασκευαστές γενικώς έχουν πρόβλημα με μικρές αλλαγές και συνήθως την διαφορά δεν την καταλαβαίνεις καν αν είναι μικρή.

Οπότε, σωστά τώρα αλλάζεις τα λάστιχα μόνον και βλέπεις στο μέλλον αν αυτό θα είναι αρκετό. Αν όχι, η αλλαγή προφίλ που προτάθηκε είναι επίσης μια λύση που μπορείς να σκεφτείς, θα κάνει καλό και στην τσέπη σου αλλά και στο αμάξι σε βάθος χρόνου (θα το προστατέψει από τους κρατήρες των ελληνικών δρόμων).

Θεωρείς ότι είναι ισοπιθανα τα ενδεχόμενα; :hmmm: Δεν είπε κανείς ότι δεν γίνεται ακόμα και μ δεκαεξάρες ζάντες. Το θέμα είναι η συχνότητα στην οποία θα συμβαίνουν :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Deleted User 1 έγραψε:Έχω κόψει λάστιχο και στραβώσει ζάντα με τα 195/60/15 της 147, επομένως το προφίλ και οι μεγάλες ζάντες από μόνα τους δε λένε και πολλά.

Tα 195/60/15 σημαίνουν ύψος προφίλ ελαστικού 195x0,60=119,4 χιλιοστά
Τα 225/35/19 σημαίνουν ύψος προφίλ ελαστικού 225x0,60=78,75 χιλιοστά

Ένας ωραίος calculator:
https://tiresize.com/calculator/
:s_yes
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#568299 Αλλιώς το εννοούσα. Ότι είναι πιθανό να κόψεις λάστιχο και ζάντα ακόμα και με τα 119.4χλ ύψους προφίλ. Προφανώς όχι το ίδιο πιθανό αλλά μπορεί να συμβεί.

Όπως και να χει το να κόψω φάρδος είναι πέρα για πέρα αστείο σε 2κινήτο αυτής της ιπποδύναμης. Το αμάξι δε θα πατάει πουθενά. Ακόμα και τώρα σε κακό οδόστρωμα ανάβει λαμπάκι αντισπίν στα 130χαω και παλεύει το μπλοκέ να δώσει προσφυση.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 26 Φεβ 2019, 13:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
Deleted User 1 έγραψε:Έχω κόψει λάστιχο και στραβώσει ζάντα με τα 195/60/15 της 147, επομένως το προφίλ και οι μεγάλες ζάντες από μόνα τους δε λένε και πολλά.

+1 δυστυχώς σε 185/60/15
+top-mount
+3-4 επισκέψεις σε συνεργεία για το επόμενο 6μηνο προσπαθώντας να διορθώσουμε το πρόβλημα

+δεν θα πέσετε στην ανάγκη μου δημοτικοί άρχοντες... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Deleted User 1 έγραψε:Αλλιώς το εννοούσα. Ότι είναι πιθανό να κόψεις λάστιχο και ζάντα ακόμα και με τα 119.4χλ ύψους προφίλ. Προφανώς όχι το ίδιο πιθανό αλλά μπορεί να συμβεί.

Όπως και να χει το να κόψω φάρδος είναι πέρα για πέρα αστείο σε 2κινήτο αυτής της ιπποδύναμης. Το αμάξι δε θα πατάει πουθενά. Ακόμα και τώρα σε κακό οδόστρωμα ανάβει λαμπάκι αντισπίν στα 130χαω.

Τα παραπάνω τα έβαλα για να δείξω την διαφορά και να βοηθήσω την κουβέντα.

Δεν είπε κανείς να κόψεις φάρδος. Είπε να δώσεις ύψος στο πλαϊνό.
Αν αντί για 225/35/19 (ή έχεις 235/35/19, δεν ξέρω...) βάλεις 225/40/19 το φάρδος μένει ακριβώς το ίδιο και απλά γίνεται πιο ψηλό το λάστιχο, άρα πιο ανθεκτικό στις λακούβες. Το calculator το βγάζει 2.4% μεγαλύτερο στην διάμετρο, που είναι μέσα στα όρια που οι κατασκευαστές το επιτρέπουν.

Αλλά είπαμε, τέτοιες αλλαγές μπορείς να τις σκεφτείς αργότερα. Προφανώς είναι πολύ νωρίς για τέτοιες αλλαγές σε καινούριο αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter

Είναι κάποιου είδους σοβαρό επιχείρημα αυτό? Εγώ σου λεω ότι αν έπεφτες στην ίδια λακκούβα με το σεατ μπορεί να έβλεπες τον θολό να σε προσπερνάει.

Είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ πολύ πιο ανθεκτικά τα μεγαλύτερα προφίλ, όπως επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε θα πας να βάλεις 16 ή 17αρι ψιλοπροφιλο σε τετοιο αμαξι.
Σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσεις τρόπο οδήγησης σε καλούς δρόμους, γιατί από κει που ασυνείδητα πέρναγε αερας λογο ζουν το τώρα θέλει πολύ προσοχή.
Προσωπικά, ακόμα θυμάμαι ένα κατέβασμα Λευκάδα με ΗΦ και πεμβε, προ Ιόνιας, που μου το δώσε μετά το Αντίρριο και στα πρώτα 5 λεπτά μου λέει ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΖΑΝΤΕΣ :lol:
Ανωμαλιες που ούτε καν τις είχα προσέξει με το αβενσις ήταν επιφοβες.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#568304 235 φοράει τώρα, αλλά η λογική προφανώς είναι σωστή.

Εγώ προτιμώ να ισοφαρίσει το handicap των τροχών του με 100% απερίσπαστη προσοχή.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#568306 Ναι μόνο που το λάστιχό μου είναι 235/35/19 και όχι 225/35/19.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#568308 Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, το πράγμα θέλει μελέτη :hmmm: ...

Μπήκα ενδεικτικά σ' ένα αγγλικό φόρουμ (ελπίζω να μιλάνε για το αμάξι σου κι όχι για κανένα άλλο :lol: ) . Οι απόψεις πολλές :

Γενικά οι τύποι εκθειάζουν τα Michelin Pilot Sport 4S:
https://forums.seatcupra.net/index.php? ... es.442294/

Εδώ κάποιος αναφέρει, πως και τα P Zero (δεν κατάλαβα ποια...) έχουν επίσης ευαίσθητα πλαϊνά στις λακκούβες:
https://forums.seatcupra.net/index.php? ... 214/page-6

Ένας άλλος έβαλε 18άρες ΟΖ με λάστιχα 235/40/18 και μέτρησε μείωση ...20κιλών στο μη αναρτώμενο βάρος και σημαντική διαφορά στο δρόμο:
https://forums.seatcupra.net/index.php? ... tc.438404/
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#568313 Καλά δε βρίσκεις άκρη έτσι. Ο καθένα κρίνει με τα δικά του δεδομένα. Go figure πως και που οδηγάει ο αγγλάρας και τι σημαίνει ευαίσθητα πλαϊνα για τον καθένα. Γι' αυτό πάμε τωρα να κάνουμε δοκιμές και βλέπουμε. Αν βγουν μούφα τα Pirelli θα πάρουμε μετά κάτι άλλο κοκ.
Άβαταρ μέλους
By elteo

Α, είσαι γνωστή μαύρη γάτα δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#568322 Και εγώ θα ήθελα να μάθω πού έλαβε χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#568323 Ε shit happens. Και τι α κάινς? Α κάιτς α σκάης?

diplomat έγραψε:Και εγώ θα ήθελα να μάθω πού έλαβε χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό. :lol:

Εθνική αμέσως μετά τα διόδια Αφιδνών πηγαίνοντας προς Αθήνα. Είχε ένα μεταλλικό σωλήνα στη μέση του δρόμου και τον πάτησα. :lol: