Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#399317 μια χαρα τα ταληρακια, 5000-6000 ζημιες και σερβις, για αξια αυτοκινητου 7500-8000.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:μια χαρα τα ταληρακια, 5000-6000 ζημιες και σερβις, για αξια αυτοκινητου 7500-8000.

Κάτι δεν διαβάζεις σωστά, 4000€ γράφει για συνολικά έξοδα εκτός βενζίνης σε διάστημα 7ετίαςκαι αγορά 15.000€.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#399327 Νομίζω αν δεν μπουν οι τιμές σε NPV, δεν βγάζουμε άκρη! :lol:
Τον καημένο τον Στέφανο λυπάμαι, που παλεύει να βγάλει άκρη κι εμείς το βιολί μας!
:lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#399328 Παίξτε τη μπαλίτσα σας. Εγώ τα λέω όταν είναι και ησυχάζω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Νομίζω αν δεν μπουν οι τιμές σε NPV, δεν βγάζουμε άκρη! :lol:
Τον καημένο τον Στέφανο λυπάμαι, που παλεύει να βγάλει άκρη κι εμείς το βιολί μας!
:lol:

Αφού στο τέλος στην Καρέντα θα πάει να του την βάλουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
dimviii έγραψε:μια χαρα τα ταληρακια, 5000-6000 ζημιες και σερβις, για αξια αυτοκινητου 7500-8000.

Κάτι δεν διαβάζεις σωστά, 4000€ γράφει για συνολικά έξοδα εκτός βενζίνης σε διάστημα 7ετίαςκαι αγορά 15.000€.

4000 + 2500 to dsg που δεν το κανουν δωρο μας κανει 6500.
το ότι εσυ κατάφερες να περασεις εγγυηση το dsg δεν θα το παρουμε σαν κανονα,γιατι η συντριπτικη πλειοψηφια το πληρωνει εκτος εγγυησης.
Επισης μην υπολογιζεις την αξια του αυτοκινητου το 2010,γιατι όταν θα βγαλει τη ζημια θα πρεπει να υπολογισεις την τωρινη αξια του αυτοκινητου για το εάν συμφαιρει να φτιαχτει ή όχι,και όχι ποσο εκανε το 2010 το 2005 η οποτε αγοραστηκε.
Όπως όταν τρακαρεις και βγει η ζημια 10.000 ευρω,δεν θα υπολογισεις ότι καινουριο το πηρες 30.000 πριν 10 χρονια,οποτε μια χαρα συμφαιρει,αλλα ότι τωρα κανει 9000 ευρω οποτε η ζημια είναι ασυμφορη.
Οποτε Δημητρη όπως βλέπεις το πριμιουμ γκολφ με τις |λογοκρισία| ταπετσαριες και τα ζουληχτα ταμπλο,εχει στοιχησει οση σχεδόν η τωρινη αξια του σε σερβις/ζημιες.

Το κοστος των σερβις,ανταλλακτικών και εργασιας που εχεις πληρωσει,είναι σε εξουσιοδοτημένα συνεργεια της vw?
Άβαταρ μέλους
By edmond
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:

το ότι εσυ κατάφερες να περασεις εγγυηση το dsg δεν θα το παρουμε σαν κανονα,γιατι η συντριπτικη πλειοψηφια το πληρωνει εκτος εγγυησης.
Επισης μην υπολογιζεις την αξια του αυτοκινητου το 2010,γιατι όταν θα βγαλει τη ζημια θα πρεπει να υπολογισεις την τωρινη αξια του αυτοκινητου για το εάν συμφαιρει να φτιαχτει ή όχι,και όχι ποσο εκανε το 2010 το 2005 η οποτε αγοραστηκε.
Όπως όταν τρακαρεις και βγει η ζημια 10.000 ευρω,δεν θα υπολογισεις ότι καινουριο το πηρες 30.000 πριν 10 χρονια,οποτε μια χαρα συμφαιρει,αλλα ότι τωρα κανει 9000 ευρω οποτε η ζημια είναι ασυμφορη.
Οποτε Δημητρη όπως βλέπεις το πριμιουμ γκολφ με τις |λογοκρισία| ταπετσαριες και τα ζουληχτα ταμπλο,εχει στοιχησει οση σχεδόν η τωρινη αξια του σε σερβις/ζημιες.

Το κοστος των σερβις,ανταλλακτικών και εργασιας που εχεις πληρωσει,είναι σε εξουσιοδοτημένα συνεργεια της vw?

+άπειρο.
Το τσάμπα DSG πείτε μου και μένα πως έγινε και παίρνω αύριο εκείνο το εταιρικό octavia με δαύτο που μου "πλασάρουν" στην εταιρία μου!!!
Φυσικά και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν την έχει βγάλει τσάμπα εξ όσων γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#399373 Υπό συνθήκες και για πολύ κόσμο ήταν και είναι τσάμπα το DSG ή τουλάχιστον με γενναίες εκτπώσεις. Όχι ότι αυτό μετριάζει το απείρων διαστάσεων fail, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
edmond έγραψε:
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:

+άπειρο.
Το τσάμπα DSG πείτε μου και μένα πως έγινε και παίρνω αύριο εκείνο το εταιρικό octavia με δαύτο που μου "πλασάρουν" στην εταιρία μου!!!

Και εμένα όταν χάλασε το mechatronic εκτός εγγύησης, 100€ εργατικά με χρέωσαν, το ανταλλακτικό όχι. Μου είχαν δώσει και αυτοκίνητο αντικατάστασης για τις 2 εβδομάδες που περίμεναν το ανταλλακτικό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:

Στα 4000 έχει μέσα και 500 εργατικά DSG και πάνω απο 1000 αέρα συν οτι δεν υπολογίζω τα 5 χρόνια δωρεάν service.
Οπότε άντε να σου βάλω 5000€ σε έξοδα πλην βενζίνης στα 7 χρόνια, το καλύπτουμε το DSG ή θα μου πεις τώρα 5+2500; :lol:

Την ζημιά στο DSG την έβγαλε το 2012, ήταν 3 χρονών και κάτι μηνών, στην αγορά τότε αυτοκίνητο του 2009 με 70000χλμ είχε πάνω από 10.000€. Επίσης τα φόρα είναι γεμάτα περιπτώσεις εγγύησης good will για τα DSG.

Και σε 10 χρόνια θα έχει στοιχίσει καμια 10 φορές η τότε του αξία, τι λες τώρα; :dizzy: Ξεχνάς βολικά ότι στα 4-5 χιλιάρικα κόστος χρήσης περιλαμβάνονται τα πάντα εκτός βενζίνης με όλα τα service στην αντιπροσωπεία, οι βλάβες φυσικά δεν φτιάχτηκαν όλες στην αντιπροσωπεία, όπως επίσης και είχα χτυπήσει έναν από πίσω (Μitsubishi Mirage τυχαίο; :lol: ) το οποίο πιθανότατα ευθύνεται για κάποιες ζημιές.

Άσχετο μιας και το θυμήθηκα, χρυσό προφυλακτήρα έχει το Mirage? Στην ασφάλεια μου είπαν ότι τους κόστισε 2000€ :dizzy:

edmond έγραψε:Το τσάμπα DSG πείτε μου και μένα πως έγινε και παίρνω αύριο εκείνο το εταιρικό octavia με δαύτο που μου "πλασάρουν" στην εταιρία μου!!!

Το ότι δεν ξέρεις κανέναν δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται, εγώ ξέρω 5-6 που τους το κάλυψαν κανονικά εκτός εγγύησης (το ανταλλακτικό) γιατί έχει πέσει η ανάλογη γραμμή από το εργοστάσιο.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνεις τα service ευλαβικά στην αντιπροσωπεία, αν εμφανιστείς ξαφνικά 5-6 χρόνια μετά την αγορά και τους πεις καλύψτε το φυσικά και δεν θα το κάνουν.

Να μέχρι να γράψεις το ποστ εμφανίστηκαν κάποιοι που δεν πλήρωσαν DSG, οπότε πάρτο άφοβα το Octavia :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
Στα 4000 έχει μέσα και 500 εργατικά DSG και πάνω απο 1000 αέρα συν οτι δεν υπολογίζω τα 5 χρόνια δωρεάν service.
Οπότε άντε να σου βάλω 5000€ σε έξοδα πλην βενζίνης στα 7 χρόνια, το καλύπτουμε το DSG ή θα μου πεις τώρα 5+2500; :lol: .

Την ζημιά στο DSG την έβγαλε το 2012, ήταν 3 χρονών και κάτι μηνών, στην αγορά τότε αυτοκίνητο του 2009 με 70000χλμ είχε πάνω από 10.000€. Επίσης τα φόρα είναι γεμάτα περιπτώσεις εγγύησης good will για τα DSG.

Και σε 10 χρόνια θα έχει στοιχίσει καμια 10 φορές η τότε του αξία, τι λες τώρα; :dizzy: Ξεχνάς βολικά ότι στα 4-5 χιλιάρικα κόστος χρήσης περιλαμβάνονται τα πάντα εκτός βενζίνης με όλα τα service στην αντιπροσωπεία, οι βλάβες φυσικά δεν φτιάχτηκαν όλες στην αντιπροσωπεία, όπως επίσης και είχα χτυπήσει έναν από πίσω (Μitsubishi Mirage τυχαίο; :lol: ) το οποίο πιθανότατα ευθύνεται για κάποιες ζημιές.

Άσχετο μιας και το θυμήθηκα, χρυσό προφυλακτήρα έχει το Mirage? Στην ασφάλεια μου είπαν ότι τους κόστισε 2000€ :dizzy:

edmond έγραψε:Το τσάμπα DSG πείτε μου και μένα πως έγινε και παίρνω αύριο εκείνο το εταιρικό octavia με δαύτο που μου "πλασάρουν" στην εταιρία μου!!!

Το ότι δεν ξέρεις κανέναν δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται, εγώ ξέρω 5-6 που τους το κάλυψαν κανονικά εκτός εγγύησης (το ανταλλακτικό) γιατί έχει πέσει η ανάλογη γραμμή από το εργοστάσιο.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνεις τα service ευλαβικά στην αντιπροσωπεία, αν εμφανιστείς ξαφνικά 5-6 χρόνια μετά την αγορά και τους πεις καλύψτε το φυσικά και δεν θα το κάνουν.

Να μέχρι να γράψεις το ποστ εμφανίστηκαν κάποιοι που δεν πλήρωσαν DSG, οπότε πάρτο άφοβα το Octavia :rtfm:

Δημητρη όπως ξερεις εσυ ιδιοκτητες που δεν πληρωσαν,ξερω και εγω πολλες περιπτώσεις που πληρωσαν χιλιαδες ευρω.Οπως ξερω και πολλους που δεν ελυσαν ποτε προβλήματα και πουλησαν τα αυτοκίνητα τους μεσω ανταλλαγης σε μαντραδες για να γλυτωσουν την αιμοδοσια.
Τα ποσα είναι μεγαλα,και είναι δυσαναλογα μεγαλα σε σχεση με ανταγωνιστικα μοντελα, που σε αυτά τα χλμ δεν εχουν πληρωσει τιποτα σε ζημιες,ή σχεδόν τιποτα αν θελεις.
Ο καθενας με τα χρηματα του κανει ότι νομιζει καλυτερο,αλλα μην λεμε ότι δεν κοστιζουν πολύ περισσοτερα.

εντιτ
εγω στο Μητσο σε ζημιες δεν εχω δωσει φραγκο στα 11 χρονια με χρηση κανιβαλικη.
Στο panda 1,2 της γυναικας,το πηραμε μεταχειρω,εχει περιπου 70κ χλμ, και εχει χαλασει ενας διακοπτης φωτων που επισκευασθηκε ο ιδιος.Σερβις δεν του κανω ποτε.Aλλαζει λαδια/φιλτρα,μια φορα μπουζι,και ελεγχος στα τακακια στον λαδά που αλλαζω τα λαδια.

Oυτε πριμιουμ,ουτε ζημιες,ουτε να μενω στο δρομο,ουτε να ξεροσταλιάζω στα συνεργεια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:
Οπότε άντε να σου βάλω 5000€ σε έξοδα πλην βενζίνης στα 7 χρόνια, το καλύπτουμε το DSG ή θα μου πεις τώρα 5+2500; :lol: .

Δημητρη όπως ξερεις εσυ ιδιοκτητες που δεν πληρωσαν,ξερω και εγω πολλες περιπτώσεις που πληρωσαν χιλιαδες ευρω.Οπως ξερω και πολλους που δεν ελυσαν ποτε προβλήματα και πουλησαν τα αυτοκίνητα τους μεσω ανταλλαγης σε μαντραδες για να γλυτωσουν την αιμοδοσια.
Τα ποσα είναι μεγαλα,και είναι δυσαναλογα μεγαλα σε σχεση με ανταγωνιστικα μοντελα, που σε αυτά τα χλμ δεν εχουν πληρωσει τιποτα σε ζημιες,ή σχεδόν τιποτα αν θελεις.
Ο καθενας με τα χρηματα του κανει ότι νομιζει καλυτερο,αλλα μην λεμε ότι δεν κοστιζουν πολύ περισσοτερα.

εντιτ
εγω στο Μητσο σε ζημιες δεν εχω δωσει φραγκο στα 11 χρονια με χρηση κανιβαλικη.
Στο panda 1,2 της γυναικας,το πηραμε μεταχειρω,εχει περιπου 70κ χλμ, και εχει χαλασει ενας διακοπτης φωτων που επισκευασθηκε ο ιδιος.Σερβις δεν του κανω ποτε.Aλλαζει λαδια/φιλτρα,μια φορα μπουζι,και ελεγχος στα τακακια στον λαδά που αλλαζω τα λαδια.

Oυτε πριμιουμ,ουτε ζημιες,ουτε να μενω στο δρομο,ουτε να ξεροσταλιάζω στα συνεργεια.

Δεκτά όλα αυτά που λες.

Και ερχόμαστε σε αυτά που λέω 2 μέρες τώρα....

αν σου αρέσει το συγκεκριμένο με τα DSG και μπορείς να του χώνεις οικονομικά τότε γιατί να μην το πάρεις;

Δεν μου άρεσε βρε αδερφέ ούτε το 308, ούτε το Megane, ούτε το Auris ούτε κάποιο άλλο εκείνη την εποχή, ήθελα DSG ή ανάλογο αυτόματο οπωσδήποτεκαι πάνω από 130 άλογα με κινητήρα μέχρι 1800cc και μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση.
Θα αγόραζα ευχαρίστως Honda αλλά δεν είχε αξιοπρεπές σε αυτή την τιμή με αυτές τις επιδόσεις, για το Civic π.χ που πήγα να δω καινούριο το 1.8 με τα 140 άλογα ζητούσαν 18000€ αν δεν κάνω λάθος και το αυτόματο ήταν κάπως, το Jazz που ήθελαν 14000€ δεν μου άρεσε και ήταν και τάφος. Δεν το πήρα λόγω κολλήματος με την VW το Golf αλλά γιατί απλά μετά από 2 μήνες ψαξίματος με πολύ ποδαρόδρομο και ταλαιπωρία, γιατί συγκοινωνίες εδώ δεν, ήταν η καλύτερη ευκαιρία που βρήκα και παράλληλα μου άρεσε.

Πες μου εσύ τι θα έπαιρνες μέχρι 15000€ το 2010, αυτόματο, με λίγο γκαζάκι και χωρίς λουλουδάτες ταπετσαρίες μέσα γιατί ναι έχω κόλλημα με το εσωτερικό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Θεωρώ πάντως απολύτως απαράδεκτο ένα μηχάνημα τόσο mainstream και με 130 χρόνια εξέλιξης όπως ένα αυτοκίνητο να μην μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα. Σιγά τα ωά...

Τι σχέση έχουν τα σημερινά αυτοκίνητα με αυτά προ 50 ετών; Πλέον είναι τρομερά πολύπλοκα. Όχι ότι δικαιολογούνται οι χαζομάρες όπως οι πολλαπλαστιαστές κλπ, αλλά δεν είναι επιχείρημα το ότι υπάρχουν αυτοκίνητα από το 1800τόσο, γιατί απλούστατα ελάχιστη σχέση έχουν με τα σημερινά. Ένα Μ38Α1 60 ετών είναι αθάνατο γιατί είναι εντελώς πρωτόγονο. Τι να πάθει ένας αργόστροφος κινητήρας με συμπίεση 6.9:1 και ένα γαϊδουρινό τριτάχυτο χειροκίνητο; Εκεί θα μείνουμε όμως;

Γενικά όμως κούρασε η ανούσια αντιπαράθεση.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#399416 Δημητρη δεν κρινω την επιλογή σου,για σενα και τα θελω σου,ισως το γκολφ να συμπληρωνει τα περισσοτερα κουτακια σε αυτά που ψάχνεις σε ένα αυτοκινητο,και ναμην σε ενοχλεί εάν δωσεις και καποιες χιλιαδες ευρω σε βλαβες.
Εδω ειχαμε μια συζητηση για το εάν είναι δικαιολογημενο, ένα πριμιουμ αυτοκινητο(όχι το γκολφ μονο) να βγαζει περισσοτερες ζημιες από ένα ταπεινοτερο, αντίστοιχης κατηγοριας αυτοκινητο,με αποτέλεσμα να χρειαζονται περισσοτερα χρηματα σε βλαβες,συν την ακριβοτερη συντηρηση στα εξουσιοδοτημένα.
Για μενα είναι αδικαιολογητο,δεν μπορω να δεχθω ότι μια εταιρια που χρεωνει ένα +10-20-30% πανω στην τιμη σε σχεση με καποιο άλλο,να μην εχει την ποιοτητα που πρεπει να εχει.
Και αντε να δεχθω ότι σε μια πρωτοποριακη τεχνολογια να υπαρξουν προβλήματα,αλλα εδώ δεν μιλαμε για προβλήματα σε καποιο dsg,αλλα σε αλλα εξαρτήματα που υπαρχουν δεκαετιες σε όλα τα αυτοκίνητα.
Το ιδιο σκεπτικο εχω σε οποιδηποτε αγαθο,ειτε αυτό είναι ρουχο,ηλεκτρονικη συσκευή,ποδηλατο.
Θελω τα χρηματα που δινω να πιανουν τοπο,και όχι να με πιανουν Κωτσο. Δεν εχω πρόβλημα να πληρωσω παραπανω,αλλα αυτό το παραπανω πρεπει να το αξιζει το προιον,και όχι να είναι αερας πριμιουμιλας στα χαρτια,και στην αξια της μετοχή τους. Δεν θελω να είμαι πελατης σε τετοιου είδους εταιριες.
Αυτοκινητοβιομηχανίες που επι σειρα πολλων ετων είναι σημαντικα κερδοφορες,ειναι κοροιδια για μενα να μην προσφερουν την ποιοτητα που πρεπει.Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια να μην μπορει να φτιαξει η vw σωστο γρυλλο σε παραθυρο,ή σωστο πολλαπλασιαστη η bmw για παράδειγμα.Το εχουν καταφερει σχεδόν ολοι σχεδόν οι κατασκευαστες, ακομα και σε προιοντα των 9000 ευρω,ειτε ειναι Κορεατικα ειτε Ιαπωνικα ειτε Ιταλικα κλπ
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 24 Μάιος 2017, 22:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By JBT
#399419 γκολφ = πρίμιουμ

εδώ υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά κι εσείς μιλάτε για κανέλες και τρούφες... :lipsealed:

πόσο άδικο είχε το inception...