Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#448657 Q5 αμαξάρα. Τα κατουράει όλα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#448665 Ναι αλλα ανιωθω, αποκομμενο κτλ κτλ :whistlink:
Κατα τα αλλα, που εστιαζουν ολοι στις δοκιμες? Στην τεχνολογια, γιατι Vorsprung durch technik λεμε :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#448689 edit mod. Η ανούσια αντιπαράθεση κάπου πρέπει να λάβει τέλος. Από την στιγμή που διαφωνείτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συντηρείτε ένα κακό κλίμα . Επίσης, οι χαρακτηρισμοί ένθεν κακείθεν να σταματήσουν.[Mod]
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zeus έγραψε:Κι αν θεωρησουμε οτι το συγκεκριμενο τεστ ειναι αμφιβολου ποιοτητας, βλεποντας κι αλλα αντικειμενικα μετρησιμα μεγεθη της οδικης συμπεριφορας, το αποτελεσμα ειναι και παλι το ιδιο..Για παραδειγμα το αμερικανικο Motor Trend αναφερει σε καθε δοκιμη την μεση πλευρικη επιταγχυνση..

Alfa Stelvio 0.82g
Audi Q5 0.88g
Jaguar F-Pace 0.86g
Mercedes GLC 0.83g
Volvo XC60 0.83g

Μεχρι και η Macan S βγαζει 0.83g και μονο η Turbo με 0.9g ξεχωριζει

Edit: Για να μην στεναχωρηθει και κανεις που δεν υπαρχει η X3, το απερχομενο μοντελο εβγαλε κι αυτο 0.82g

edit mod. Είναι το απολύτως τελευταίο edit πριν το warn. Τα υπονοούμενα και οι μπηχτές προς τον άλλον να σταματήσουν. Όπως και η αναφορά στα λάστιχα, το διαβάσαμε 10άδες φορές ήδη, η επανάληψη και το flooding κουράζει.[Mod]

Συμφωνα με αυτα, η GLC 250 κανει καλυτερη επιδοση στο F-8 απο το (ισχυροτερο) XC60 T6, δηλαδη 26,[email protected] εναντι 27,1sec@0,64g

Επισης η stelvio ειναι πιο γρηγορη απο το ισχυροτερο XC60 T6 sto 1/4mile με 14sec@97mph εναντι 15sec@89mph, επισημανση που θα εχει ενδιαφερον να διαβασει και ο nass...

Τα ιδια ισχυουν και για το βαρυτερο συγκριτικα Q5 272, σε σχεση με το Τ6 των 320ps.

To oτι τα ισχυροτερα βεβαια F-pace 340/380ps κανουν τις κορυφαιες επιδοσεις σε F-8 ειναι επισης "περιεργο", εαν λαβουμε υποψιν τα αποτελεσματα των "77"... :lol:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#448723 Που οδηγεί αυτή η συζήτηση ;;;

Κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται να αγοράσουν αυτοκίνητο , αρκετών χρημάτων και λογικό είναι να θέλουν να κάνουν test drive , να μεταφέρουν τη γνώμη τους κλπ .
Από αυτά που αποκόμισαν λοιπόν ανέφεραν το αν είναι σπορ σαν αίσθηση κλπ κλπ και ότι δεν είναι μεγάλες οι διαφορές.

Εμείς καλό είναι που λέμε τη γνώμη μας, αλλά δεν έχουμε ιδία άποψη πολλές φορές, και απλά παραθέτουμε γνώμη περιοδικών , δημοσιογράφων κλπ ή έχουμε άλλα κριτήρια.

Το αν είναι τελικά πιο γρήγορα σε κάποια στροφή , ή σε κάποια επιτάχυνση μικρή σημασία έχει , αν αυτό δεν το δείχνει στον ενδιαφερόμενο οδηγό.
το αν θέλει 14,5 ή 15,5 δευτερόλεπτα δεν κάνει και καμία διαφορά στην καθημερινότητα.

Αν καταλαβαίνω καλά το XC60 , πετυχαίνει καλό συνδυασμό άνεσης, πολυτέλειας με αρκούντος καλά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Ειρήνη ημίν ... λοιπόν .

Δε χρειάζεται για το κάθε τι να επιμένουμε τόσο πολύ, αλλά και να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν γράψαμε λάθος.

Ούτε ο ενδιαφερόμενος τα παίρνει από την κάθε Volvo, ούτε οι άλλοι από περιοδικά και άλλες μάρκες.

Ξαναγράφω ότι μαγκιά της Volvo είναι που κατάφερε να αποτελεί , επιλογή ανάμεσα σε παραδοσιακά πολυτελείς μάρκες όπως η Merc, η BMW, η Jag κλπ , και μάλλον το διαχειρίζονται και καλά ... έχοντας test drive για ΣΚ ... ενώ οι άλλοι όχι .

Τα παιδιά θα δώσουν τα χρήματα, αυτοί θα τα πονέσουν , ε ας τους σεβαστούμε και ας μην προσπαθούμε να επιβάλουμε απόψεις.

Άλλωστε γούστα είναι αυτά... Αν είχαμε τα ίδια θα κυκλοφορούσαμε όλοι με το ίδιο μοντέλο .
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
MEGAS έγραψε:δεν ξερω που τα βρηκες αυτα τα νουμερα αλλα στο video αυτο(το εχω και αλλου)το Τ6 με racelogic μετρηθηκε στα 0-400μ 14,5 και 156χλμ

https://www.youtube.com/watch?v=XuxrR88 ... e=youtu.be

Η μετρηση 1/4mile ή αλλιως Quarter mile ισουται με 402.336μετρα, δηλαδη 2 μετρα και κατι ψιλα, παραπανω απο την επιδοση 0-400μετρων.
Τα 89.9mph του ΧC60 T6 (συμφωνα με τις μετρησεις το MT) αντιστοιχουν σε 144Km/h

@Vagmag
Ειναι αντιλογος και "ενσταση" σε οτι αφορα τα δημοσιευμενα δεδομενα, με τις συγκριτικες (μεσες) τιμες πλευρικης προσφυσης, τα οποια Imo απο μονα τους, δεν αποτελουν τα πλεον αντικειμενικα μετρησιμα μεγεθη της οδικης συμπεριφορας.

Για αυτο και εστιασα στα ακομα πιο αντικειμενικα (εξηγησα πριν το γιατι) δεδομενα του Motortrend, αυτα των επιδοσεων, σε ευθεια , (1/4Mile) αλλα και στο σλαλομ τυπου"figure eight", τα οποια δειχνουν σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο τις δυνατοτητες τους, στοιχεια που αφορουν και ενδιαφερουν, απ' οσο εχω καταλαβει τουλαχιστον τον υποψηφιο προς αγορα nass, ηδη και απο το τοπικο των "premium suv II" που ο ιδιος ανοιξε...

Κατα τα αλλα συμφωνω, με αυτα που λες...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#450340 Εντυπωσεις απο το test drive του XC60

Οδηγησα το D4 momentum, αυτο στη φωτο :
Εικόνα
Στην εκθεση εχει πολλα αλλα την ωρα που μπορουσα να παω εγω δεν ειχε το Τ8 που κουβεντιαζαμε.
Επεστρεψε ομως οταν ειχα τελειωσει το TD και μπηκα και το επαιξα, σε επιπεδο Inscription , καναμε και ενα γυρο στην αλανα με τον πωλητη να μου διξει μερικα ιδιαιτερα σημεια.
Μπηκα και σε ενα R και δε μου αρεσε καθολου, πολυ μαυριλα (ολα μαυρα μεσα) και τα καθισματα δεν ηταν της αρεσκειας μου, ειδικα πισω ειναι αλλιως η διαμορφωση και το μεσαιο πεμτπο καθισμα χανεται

Στα θετικα
-φοβερα τα drive assist βοηθηματα.. lane assist, adaptive CC.. κανουνε μεγαλη διαφορα και για μενα μετρανε πολυ
-καλη ορατοτητα
-αρκετα ευρυχωρο, οι εμπρος εχουνε απλετο χωρο αλλα και πισω οσο καθησα ειχε αρκετη ανεση
-ομορφο εσωτερικο. Ειδικα το inscription ειναι φοβερο. Ειχε αρκετα ετοιμοπαραδοτα απο παραγγελιες πελατων και μας ανοιξε μερικα
Καταπληκτικο το μπορντω χρωμα στα δερματα μεσα με ενα πρασινακι σκουρο εξω , χρωμα 2018 .. φοβερος συνδιασμος
-η πανοραμικη ειναι φα-ντα-στι-κη , Must have
-οι καμερες 360 ωραιο gadget αλλα δεν ξερω αν χρειαζεται.. με την πισω μονο ειμαι οκ
-απο χωρο αποσκευων μετριο, αλλα εχει ευκολη φορτωση χωρις σκαλοπατια και ειναι πλατυς, αμα ριξεις καθισματα γινεται μεγαλο
-ωραια και χρηστικη η οθονη ταμπλετ, εχεις γρηγορη προσβαση σε ολες τις λειτουεργιες
-το heads up πολυ cool δεν το περιμενα τοσο ωραιο

Απο γκαζι το D4 ειναι η πιο αδυναμη εκδοση.. ενταξει δεν το λες και γρηγορο αλλα για το μεσο οδηγο (εγω ειμαι αυτος) ειναι μια χαρα.. εμενα μου φτανει . Πχ απο 120 σε 150 ανεβαζει μια χαρα για μια προσπεραση πχ . Ειχα ενδιασμους μηπως τα D5/T6 ειναι μονοδρομος σε σχεση με τα D4/T5 αλλα πλεον σιγουρευτικα πως οχι δεν ειναι.
Το αυτοματο κιβωτιο μου φανηκε λιγο τεμπελικο, αργουσε να καταλαβει τι ηθελα να κανω .. αλλα σε γενικες γραμμες δεν με προβληματισε
Σε μερικες στροφες κλειστες που το δοκιμασα σχετικα γρηγορα μου φανηκε οτι η συμπεριφορα του ηταν μια χαρα, ουτε το φοβηθηκα , ουτε εγερνε ιδιαιτερα

Εικόνα

Τι δε μου αρεσε
-η ηχομονωση .
Μαλλον εχω μεγαλες προσδοκιες... σε χαμηλες ταχυτητες ακουγοταν ο κινητηρας αισθητα.. σε μεγαλυτερες δεν τον ακουγες παντως, στα 140 δεν τον καταλαβαινα καθολου
Στα 90 ειχε αρκετο θορυβο, η εστω περισσοτερο απο οτι θελω.. κυριως απο ελαστικα.. μετα τα 120 ειναι καθαρα αεροδυναμικος θορυβος
-η ανεση της αναρτησης
Εδω με εχει καταστρεψει η υδρο του C5… ενω δεν το λες σκληρο και γενικα εχει καλη απορροφηση, καταλαβαινεις τα παντα στο δρομο
Μετα μπηκα στο C5 να γυρισω πισω και η διαφορα ειναι εντονη .. αμα λεμε το C5 σιδερωνει , δυσκολα το καταλαβαινεις αμα δεν το ζησεις λιγο. Αλλα γενικα μου φανηκε πισωγυρισμα και με χαλασε.

Γενικα μετριες εντυπωσεις.. μαρεσει εξωτερικα και σα μεγεθος, και προσθετωντας σιγουρα καποια gadgets (κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει με τιποτα το momentum) πανω στο inscription εχεις ενα πακετο που εσωτερικα και για τον οδηγο κανει διαφορα , πολλα καλουδια.
Αλλα η εμπειρια ταξιδιου δε νομιζω οτι θα εχει καμια διαφορα σημαντικη με το τωρινο αμαξι.... πιο ανετο δεν ειναι, πιο ησυχο δεν ειναι .. οποτε;....

Στην εκθεση συστεγαζωνται Alfa & Jaguar… Stelvio ωραιο εσωτερικο.... F-pace φοβερη παρουσια...
Σορρυ αλλα το XC60 εμπρος στο F-pace ... :thumbsdown: .
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#450344 Νομιζω οτι δυσκολα θα βρεις κατι αντιστοιχο σε αισθηση με την υδροπνευματικη...ισως αεραναρτηση? :s_dunno

*Το κοκκινακι πισω απο το Volvo στην πρωτη φωτο το δινουν για test drive? :inlove:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#450346 Δε ξέρω για το συγκεκριμένο αλλά εχει τόσα πολλα jag εκεί πέρα, κάποια θα τα δίνουν σίγουρα . Το Fpace το είχε σίγουρα για δοκιμή .
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#450347 Επρεπε να κανονισεις back to back το F-Pace....
Απο αποψη τιμων, τι διαφορα εχουν εκει μεταξυ τους με παρομοιο εξοπλισμο?
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#450349 Χμ... επειδή πιάσαμε την κουβέντα αναλυτικά με τον πωλητή για τιμές κτλ , έμαθα κάποιες λεπτομέρειες που δεν ήξερα . Δυστυχώς μπορώ να αγοράσω διπλωματικό αμάξι μόνο συγκεκριμένες μάρκες : bmw, Volvo, MB, Range Rover, Audi , Vw . Όποτε τις άλλες δεν εχει νόημα να τις ψαξω πιο πολυ για τιμές κτλ
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#450351 Ποια αλλα μοντελα κοιτας? Γιατι αν μπορεις να αγορασεις Velar, η κουβεντα τελειωνει :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#450360 Άμα θες Φίατ ή Λέξους δεν μπορείς με διπλωματικές? Τι φάμπρικα είναι αυτή?