- 03 Νοέμ 2017, 16:38
Εντυπωσεις απο το test drive του XC60
Οδηγησα το D4 momentum, αυτο στη φωτο :

Στην εκθεση εχει πολλα αλλα την ωρα που μπορουσα να παω εγω δεν ειχε το Τ8 που κουβεντιαζαμε.
Επεστρεψε ομως οταν ειχα τελειωσει το TD και μπηκα και το επαιξα, σε επιπεδο Inscription , καναμε και ενα γυρο στην αλανα με τον πωλητη να μου διξει μερικα ιδιαιτερα σημεια.
Μπηκα και σε ενα R και δε μου αρεσε καθολου, πολυ μαυριλα (ολα μαυρα μεσα) και τα καθισματα δεν ηταν της αρεσκειας μου, ειδικα πισω ειναι αλλιως η διαμορφωση και το μεσαιο πεμτπο καθισμα χανεται
Στα θετικα
-φοβερα τα drive assist βοηθηματα.. lane assist, adaptive CC.. κανουνε μεγαλη διαφορα και για μενα μετρανε πολυ
-καλη ορατοτητα
-αρκετα ευρυχωρο, οι εμπρος εχουνε απλετο χωρο αλλα και πισω οσο καθησα ειχε αρκετη ανεση
-ομορφο εσωτερικο. Ειδικα το inscription ειναι φοβερο. Ειχε αρκετα ετοιμοπαραδοτα απο παραγγελιες πελατων και μας ανοιξε μερικα
Καταπληκτικο το μπορντω χρωμα στα δερματα μεσα με ενα πρασινακι σκουρο εξω , χρωμα 2018 .. φοβερος συνδιασμος
-η πανοραμικη ειναι φα-ντα-στι-κη , Must have
-οι καμερες 360 ωραιο gadget αλλα δεν ξερω αν χρειαζεται.. με την πισω μονο ειμαι οκ
-απο χωρο αποσκευων μετριο, αλλα εχει ευκολη φορτωση χωρις σκαλοπατια και ειναι πλατυς, αμα ριξεις καθισματα γινεται μεγαλο
-ωραια και χρηστικη η οθονη ταμπλετ, εχεις γρηγορη προσβαση σε ολες τις λειτουεργιες
-το heads up πολυ cool δεν το περιμενα τοσο ωραιο
Απο γκαζι το D4 ειναι η πιο αδυναμη εκδοση.. ενταξει δεν το λες και γρηγορο αλλα για το μεσο οδηγο (εγω ειμαι αυτος) ειναι μια χαρα.. εμενα μου φτανει . Πχ απο 120 σε 150 ανεβαζει μια χαρα για μια προσπεραση πχ . Ειχα ενδιασμους μηπως τα D5/T6 ειναι μονοδρομος σε σχεση με τα D4/T5 αλλα πλεον σιγουρευτικα πως οχι δεν ειναι.
Το αυτοματο κιβωτιο μου φανηκε λιγο τεμπελικο, αργουσε να καταλαβει τι ηθελα να κανω .. αλλα σε γενικες γραμμες δεν με προβληματισε
Σε μερικες στροφες κλειστες που το δοκιμασα σχετικα γρηγορα μου φανηκε οτι η συμπεριφορα του ηταν μια χαρα, ουτε το φοβηθηκα , ουτε εγερνε ιδιαιτερα

Τι δε μου αρεσε
-η ηχομονωση .
Μαλλον εχω μεγαλες προσδοκιες... σε χαμηλες ταχυτητες ακουγοταν ο κινητηρας αισθητα.. σε μεγαλυτερες δεν τον ακουγες παντως, στα 140 δεν τον καταλαβαινα καθολου
Στα 90 ειχε αρκετο θορυβο, η εστω περισσοτερο απο οτι θελω.. κυριως απο ελαστικα.. μετα τα 120 ειναι καθαρα αεροδυναμικος θορυβος
-η ανεση της αναρτησης
Εδω με εχει καταστρεψει η υδρο του C5… ενω δεν το λες σκληρο και γενικα εχει καλη απορροφηση, καταλαβαινεις τα παντα στο δρομο
Μετα μπηκα στο C5 να γυρισω πισω και η διαφορα ειναι εντονη .. αμα λεμε το C5 σιδερωνει , δυσκολα το καταλαβαινεις αμα δεν το ζησεις λιγο. Αλλα γενικα μου φανηκε πισωγυρισμα και με χαλασε.
Γενικα μετριες εντυπωσεις.. μαρεσει εξωτερικα και σα μεγεθος, και προσθετωντας σιγουρα καποια gadgets (κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει με τιποτα το momentum) πανω στο inscription εχεις ενα πακετο που εσωτερικα και για τον οδηγο κανει διαφορα , πολλα καλουδια.
Αλλα η εμπειρια ταξιδιου δε νομιζω οτι θα εχει καμια διαφορα σημαντικη με το τωρινο αμαξι.... πιο ανετο δεν ειναι, πιο ησυχο δεν ειναι .. οποτε;....
Στην εκθεση συστεγαζωνται Alfa & Jaguar… Stelvio ωραιο εσωτερικο.... F-pace φοβερη παρουσια...
Σορρυ αλλα το XC60 εμπρος στο F-pace ...

.