Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#566447 Σόρι ..

Στέφανε, εσύ θα πάρεις τα 300 σου. Ο άλλος που θέλει 308 και τον νοιάζει η οικονομία, ας πάρει Golf ή Leon να καίει 1/3,5.
Κι αν θέλει ακόμα παραπάνω χώρους, offers Octavia station.

Αν πάλι ΔΕΝ τον νοιάζει η οικονομία, ας πάρει ό,τι θέλει.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
Νίκος Παππάς έγραψε:https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/SEAT-Leon-1,4-TGI-To-fthhnotero-mikromesaio-CNG_171262.asp

Εδω μεσα λεει οτι οι δεξαμενες φυσικου αεριου χωρουν 14 κιλα και επαρκουν για 400 χλμ ενω το ρεζερβουαρ βενζινης χωρα 50 λιτρα τα οποια επαρκουν για αλλα 900

Συνολικα δηλαδη 1300 χλμ

το κακο ειναι οτι μειωνουν τον χωρο αποσκευων κατα 105 λιτρα και πλεον εχει 275 λιτρα κατι που σιγουρα δεν βολευει οικογενειαρχες

Συμφωνα με τα παραπανω θες καθε 250 χλμ να βαζεις αεριο ( γιατι αν υπολογιστηκε η καταναλωση του στις συνθηκες που το ρεζερβουαρ βενζινης φτανει για 900 χλμ, λογικο να καιει παραπανω στο μποτιλιαρισμα ) , αρα πρεπει να ειναι πολυ κοντα σου το πρατηριο.

Επισης κανεις δεν λεει ποσο το κοστος ελεγχου των δεξαμενων, τι συντηρηση θελουν, καθε ποτε αλλαζονται , αν σκουριαζουν η αν κανουν "μπουμ"

Κατι μου λεει οτι μπορει να μην κανεις και τοση οικονομια τελικα :hmmm:
Μιας και mirag-ω γνώση για το φυσικό αέριο απόψε, η κατάσταση με τις δεξαμενές έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1) τα πρώτα μοντέλα ΦΑ είχαν το κανονικό ντεπόζιτο βενζίνης κι όσες δεξαμενές χωρούσαν. Αυτό βόλευε σε χώρες με ποταπό δίκτυο πρατηρίων (όπως εμείς) αλλά όχι σε χώρες με ανεπτυγμένο. Εκεί θα χαλάλιζαν τη μεγάλη χωρητικότητα σε βενζίνη για αυξημένη αυτονομία με ΦΑ, να αραιώσουν οι επισκέψεις στα πρατήρια. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν χώρες με περισσότερα από 1.000 πρατήρια (Ιταλία, Γερμανία).

2) Ξεκίνησαν λοιπόν να μειώνουν το ντεπόζιτο βενζίνης και να βάζουν πιο πολλές δεξαμενές. Μάλιστα υπάρχει μια νόρμα ότι τα οχήματα που έχουν ντεπόζιτο κάτω από 15 λίτρα, θα απαλλάσσονται από κάποιο φίλτρο που μέχρι πρότινος έμπαινε μόνο στα πετρέλαια και πλέον θα το βρίσκουμε και στα μοντέλα βενζίνης. Για αυτό θα έρχονται τώρα όλα με πολύ μικρό ντεπόζιτο. 14 λίτρα η Octavia, 9 έχει η τριάδα Ibiza, Polo κι Arona!

3) Αυτό βέβαια μπορεί να είναι χοντρό πρόβλημα για κάποιον που δεν το θέλει για δεύτερο και καθαρά αστική χρήση. Κι ο οποίος έχει κι εξοχικό στην Κοζάνη, όπως λέγαμε πριν. Αυτός ίσως αξίζει να πάρει ένα εκθεσιακό μοντέλο ή ένα test drive με τα παλιά μεγάλα ντεπόζιτα παρά το ολοκαίνουριο μοντέλο.

4) Κάποιες δεξαμενές, κυρίως Vag, έκαναν μπουμ. Μιλάμε πάντα για το εξωτερικό. Δεν υπήρξε θύμα γιατί όλα τα βεγγαλικά έγιναν κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, στον οποίο υπάρχει σαφής οδηγία ότι τα άτομα απομακρύνονται μέσα από το CNG όχημα. Ευτυχώς, όξω τηρούν τους κανόνες, σε καλό τους βγήκε.
Οι δεξαμενές αντιστάθηκαν δωρεάν, σε κάποια μοντέλα όμως (κυρίως Touran) έχουν ξαναεμφανιστεί σκουριές.
Στο δια ταύτα: αν κάποιος αγοράσει ένα καινούριο όχημα του 2019 και το κυκλοφορεί στην Ελλάδα, θεωρώ ότι δε θα έχει πρόβλημα. Τα εργοστάσια έχουν κάνει τις διορθωτικές κινήσεις τους (ήδη η Opel έβαζε κάρμπον δεξαμενές στο Zafira Tourer από το 2012), το ελληνικό κλίμα δεν έχει ούτε φοβερές βροχές ούτε χιόνια με αλάτια.
Αν όμως πάει να αγοράσει το φθηνότερο εισαγωγής Punto CNG του 2004 από το καρ, είναι ρίσκο.

Οι δεξαμενές θέλουν αντικατάσταση κάθε 15-20 χρόνια, κάθε κατασκευαστής λέει τα δικά του. Σε καινούριο, απλά δεν ασχολείσαι. Σε μεταχειρισμένο, θέλει το ψάξιμό του.

Γενικώς, είναι με διαφορά το φθηνότερο καύσιμο. Οι αναφορές των κατόχων είναι σοκαριστικές. 2,6 ευρώ μες στο μποτιλιάρισμα. Ο άλλος (Leon) λέει ότι πάει Χαλκίδα και πίσω με 5 ευρώ. Είναι εντυπωσιακά νούμερα για όποιον ενδιαφέρεται για το κόστος κίνησης.

., κάνε ένα νέο θέμα για το φυσικό αέριο, αν δεν προσβάλλει το πιούρνες του φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
funkyreverend έγραψε:Θα ήθελα να μάθω το ποσοστό των ανθρώπων που πάνε σε ψηλό όχημα και επιστρέφουν σε χαμηλό. Κάτι μου λέει ότι δεν είναι πολύ μεγάλο.

Μπορείς να μετρήσεις εμένα από εδώ! :s_tongue
Με λίγη τύχη στο μέλλον θα πάω σε ακόμα πιο χαμηλό. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#566482 Η ερώτηση εδώ είναι αν το "ψηλό" ήταν δική σου επιλογή ή βρέθηκες με αυτό από γονείς κλπ. Γιατί και ο Στέφαν147 είχε q5 αλλά αμφιβάλλω αν ήταν βάσει δικών του αναγκών. Και εγώ θα ξαναγύριζα σε χαμηλό, αλλά είμαι και λίγο ό,τι να 'ναι αυτοκινητιστικά, σαν τον cosneo.

Αντίστοιχο φαινόμενο νομίζω είναι με τα αυτόματα κιβώτια. Επίσης θα ξαναγύριζα σε χειροκίνητο αλλά μόνο αν άξιζε τον κόπο οδηγικά ή ήταν δραματικά φθηνότερο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
funkyreverend έγραψε:Η ερώτηση εδώ είναι αν το "ψηλό" ήταν δική σου επιλογή ή βρέθηκες με αυτό από γονείς κλπ. Γιατί και ο Στέφαν147 είχε q5 αλλά αμφιβάλλω αν ήταν βάσει δικών του αναγκών. Και εγώ θα ξαναγύριζα σε χαμηλό, αλλά είμαι και λίγο ό,τι να 'ναι αυτοκινητιστικά, σαν τον cosneo.

Αντίστοιχο φαινόμενο νομίζω είναι με τα αυτόματα κιβώτια. Επίσης θα ξαναγύριζα σε χειροκίνητο αλλά μόνο αν άξιζε τον κόπο οδηγικά ή ήταν δραματικά φθηνότερο.

Το κάθε όχημα έχει την θέση του στο γκαράζ μας.

Όταν χιονίζει, ή είμαι στα βουνά, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το ψηλό.

Όταν πάω όμως Σέρρες (ή σε οποιονδήποτε γρήγορο-στριφτερό μέρος), το χαμηλό δεν παίζεται.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#566487 Είναι που δεν είστε ψηλοί ή έχετε ακόμα πολύ ευλύγιστα κορμιά ή δεν έχετε πιτσιρίκια να βαζοβγάζετε.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dimsabas έγραψε:Είναι που δεν είστε ψηλοί ή έχετε ακόμα πολύ ευλύγιστα κορμιά ή δεν έχετε πιτσιρίκια να βαζοβγάζετε.
Σωστός. Αλλιώς είναι να δένεις δύο παιδιά σε ένα ψηλό αμάξι (όρθιος), αλλιώς να σκύβεις σε ένα χαμηλό. Δεν είναι μόνο θέμα χώρου.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#566490 Μου αρέσουν οι δικαιολογίες σας για να αγοράσετε δικίνητα περίπτερα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimsabas έγραψε:., κάνε ένα νέο θέμα για το φυσικό αέριο, αν δεν προσβάλλει το πιούρνες του φόρουμ.

Το φόρουμ δεν έχει κανένα πρόβλημα και το θέμα μπορείς να το ανοίξεις μόνος σου, δεν απαιτούνται ιδιαίτερα δικαιώματα για το άνοιγμα νέου θέματος.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
elteo έγραψε:Μου αρέσουν οι δικαιολογίες σας για να αγοράσετε δικίνητα περίπτερα.
Δεν είναι δικαιολογίες. Στις καθημερινές μετακινήσεις σε ενδιαφέρει η πρακτικότητα και η ευκολία που παρέχουν αυτού του είδους τα οχήματα.

Προσωπικά, θα προτιμούσα ένα hatchback έναντι ενός suv. Επειδή έτυχε όμως να οδηγώ ένα suv (grand vitara) βλέπω πόσο πιο πρακτικό είναι σε τέτοιες καταστάσεις έναντι του άλλου οχήματος της οικογένειας (107) ή οποιουδήποτε άλλου χαμηλού αυτοκινήτου έχει τύχει να χρησιμοποιήσω (πχ volvo s40). Η πρακτικότητα δεν έχει να κάνει μόνο με τους χώρους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
NickTG έγραψε:
funkyreverend έγραψε:Θα ήθελα να μάθω το ποσοστό των ανθρώπων που πάνε σε ψηλό όχημα και επιστρέφουν σε χαμηλό. Κάτι μου λέει ότι δεν είναι πολύ μεγάλο.

Μπορείς να μετρήσεις εμένα από εδώ! :s_tongue
Με λίγη τύχη στο μέλλον θα πάω σε ακόμα πιο χαμηλό. :s_cool

+1 εδώ. Από C4 Picasso σε BMW Ε90 και τα δύο συνειδητή επιλογή. Όταν πήρα τη Νίτσα υπήρχαν συγκεκριμένες ανάγκες, οι οποίες πλέον δεν υφίστανται. Αν μπορούσα να έχω 2 αυτοκίνητα σίγουρα θα είχα κάποιο πολυμορφικό / SUVοειδές (ασφαλές, άνετο ευρύχωρο) για τις οικογενειακές μετακινήσεις συν κάτι μικρό και χαμηλό για μένα.

Και από προσωπική εμπειρία - σύγκριση, δεν υφίσταται καμία σύγκριση σε επίπεδο πρακτικότητας - ευκολίας χρήσης που να κερδίζει το χαμηλό σεντάν ένα ψηλωμένο MPV / SUV. Ούτε καν με τηλεσκόπιο δεν το βλέπει. Αντίστοιχα βέβαια, τις οδηγικές χάρες του τωρινού μου αυτοκινήτου, η Νίτσα (και οποιοδήποτε ψηλωμένο) ούτε κατά διάνοια τις φτάνει. Όπως παντού, κάπου κάνεις συμβιβασμό, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#566496 @Dimsabas, ευχαριστω.

Συμφωνα με αυτα που λες λοιπον ειναι καυσιμο για ειδικη χρηση αφου απαιτει αποβιβαση των επιβατων για ανεφοδιασμο ( οχι και το πιο πρακτικο πραγμα σε μεγαλα πρατηρια με πολλες αντλιες διαφορετικων καυσιμων και αρα κινηση )

Επισης τα νεα ρεζερβουαρ των 9 λιτρων στα μικρα και 14 λιτρων στα μεγαλα το κανουν ακομα πιο ειδικο αφου αν ταξιδευεις στην χωρα θα πρεπει να επισκεπτεσαι πρατηριο καθε 150-200 χιλιομετρα για να φουλαρεις χωρις μαλιστα να εχεις την δυνατοτητα επιλογης, οποιο βρεθει.
Δεν αφορα μονο αυτον που παει Κοζανη αλλα κι αυτον που παει Πυλο η Αγραφα.

Για συντηρηση καταλαβαινω οτι δεν υπαρχει γνωση αφου ειναι καινουριο ακομα στην χωρα, αλλα α)
θεωρω απιθανο να μην εχει συντηρηση - ελεγχους σε στομια, βαλβιδες ασφαλειας κλπ και β) σκεψου με τις χρεωσεις των επισημων συνεργειων και την διαφορα κοστους των δεξαμενων με αυτες του υγραεριου ποσο μπορει να φτασει.

Αυτος λοιπον που το επιλεγει γιατι κανει 50-60 χιλιομετρα την μερα στην Αθηνα με το up! πολυ καλα κανει αν τον βολευουν τα 4 πρατηρια. Για ολους τους αλλους ομως και ειδικα αυτους που θελουν ενα αμαξι για δουλεια και αναψυχη, οχι ακομα. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Andreasdik έγραψε:Όχι άλλο φυσικό αέριο, ήμαρτον :s_whiteflag

Γιατί να μην γράφετε και η άλλη όψη του νομίσματος? :dizzy: