Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#566341 Να αρχίσετε το περπάτημα να λυθούν πολλά από τα προβλήματά σας
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566342 Εγώ καταλαβαίνω πάντως γιατί μπορεί να υπάρχει κόσμος που θέλει να δοκιμάσει και suv και που όντως μπορεί να τον βολέψει. Θέλετε η μόδα, θέλετε η ουσία (ύψος κτλ), τα δέχομαι όλα αυτά. Αυτό που δε βλέπω να αναφέρεται πουθενά όμως είναι η άμεση σύγκριση κυρίως σε κόστη, σε σχέση με τα αντίστοιχα χαμηλά. Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να κάνει σοβαρά την άσκηση και μετά λούζεται την επιλογή. Διαβάζω συζητήσεις επί συζητήσεων για 0.3λτ καυσίμου και διάφορα ανέκδοτα με αέρια, φυσικά και μη, και κανείς δεν αναφέρει τα αυτονόητα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Νίκος Παππάς έγραψε:
Focusman91 έγραψε:Ο πατέρας μου ένας λόγος που ήθελε κατηγορία τζιποειδους, ήταν ότι προτιμούσε να σκαρφαλώσει παρά να χρειάζεται να σκύψει για να μπει στο χαμηλό κάθισμα ενός μικρομεσαίου, μεσαίου κλπ. Γιατί μετά θα τονε ποναγε η πλάτη του.

< Note >

Με αφορμη αυτο το ποστ, ειναι παρα πολλοι αυτοι που καθονται στο γραφειο λαθος με αποτελεσμα να εχουν θεματα σε αυχενα, μεση , καρπους.
Τα "χαμηλα" αυτοκινητα επιβαρυνουν το προβλημα οταν μετα απο ωρες καθιστης δουλειας πρπει να χαμηλωσεις κι αλλο για να κατσεις, ειδικα αν εχεις παρκαρει σε ψηλο πεζοδρομιο διπλα.

Η γυναικα μου οποτε της δειχνω ενα αμαξι που μου αρεσει, BMW Mpack :shifty: πχ, μου λεει χαμηλο ειναι :shifty: ενω η ιδια ολο suv δειχνει.

Ευτυχως που ο μικρος γουσταρει καμπριο και μας βαζει και τους δυο στην θεση μας
Αν ποτέ αποφασίσεις να χωρίσεις και να κρατήσεις την επιμέλεια του παιδιού, αγόρασε Μιατα , με ένα σμπαρο 2 τρυγόνια (πλάκα κάνω, μην παρεξηγηθω)

< Note >
Άβαταρ μέλους
By sargus
Deleted User 1 έγραψε:Έτσι όπως τα περιγράφετε όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα με την πλάτη του πάντως! :lol:

Mόνο εγώ είμαι τζόβενο και δεν έχω τέτοια θέματα?

Κάνε παιδιά και τα λέμε :lol:.

Το ιδανικό για εμένα όπως το βλέπω είναι ένα άνετο Suv για τη γυναίκα, και ένα πιο ευχάριστο χαμηλό στην οδήγηση για εμένα που όμως να χωράει στην ανάγκη και τα παιδιά. (Αν υπάρχουν λεφτά, τότε το ιδανικό συμπληρώνεται και με ένα Sunday car!)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#566351 Έχουνε και πιο μαλακές αναρτήσεις, συνήθως, και σε καθημερινή χρήση είναι προσόν
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566353 Οι μαλακές αναρτήσεις από μόνες τους δε λένε κάτι. Καλύτερη ποιότητα κύλισης έχει ένα Leon (με νορμάλ ζάντες, όχι 19αρες σαν τη |λογοκρισία| τη δικιά μου) απ' ότι το Ateca πχ. Το ίδιο ισχύει και για το αντίστοιχο Golf με το Tiguan. Πάντα μιλάω για ευθεία αντιπαράθεση ίδιων specs έτσι. Μην πιάσουμε περιπτώσεις που το ένα θα έχει αερανάρτηση πχ ενώ το άλλο απλή και ημιάκαμπτο γιατί παίζουν διάφορες επιλογές.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#566355 H καλύτερη ποιότητα κύλισης δεν προκύπτει όπως πολύ σωστά λες από την επιλογή των ελατηρίων ή των αντιστρεπτικών, αλλά από την πλατφόρμα. Είναι απολύτως λογικό ένα Leon να είναι καλύτερο στο δρόμο από ένα Arona. Έχει τεράστια διαφορά ένα πάτωμα ανώτερης κατηγορίας από ένα μικρότερης (υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι αυτός).
Συνήθως τα SUV έχουν πιο μαλακές ρυθμίσεις, αλλά πρέπει πάντα να θυμόμαστε σε ποια πλατφόρμα βασίζονται.
Ό,τι και να κάνεις σε ένα Ibiza, δεν θα γίνει Leon, και το αυτό ισχύει και για τα αντίστοιχα SUV.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566362 Ούτε αποκλειστικά από την πλατφόρμα προκύπτει. Προκύπτει από το συνδυασμό όλων αυτών των μηχανικών μερών. Παράδειγμα: Touareg - Bentayga. Γενικώς υπάρχει μία σύγχυση. Έχει επικρατήσει ας πούμε ότι τα suv έχουν πιο μαλακές αναρτήσεις πράγμα που φυσικά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Μάλλον το αντίθετο μιας και οι κατασκευαστές παλεύουν να καταπολεμήσουν τη φυσική με χαζορυθμίσεις στην ανάρτηση. Τουλάχιστον σε ταπεινές κατασκευές που δεν έχουμε δυνατότητα ρυθμιζόμενων αναρτήσεων, ανεξάρτητων σχεδίων κτλ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#566366 Όχι, δεν είναι απόλυτο πως κάποιο SUV θα είναι πιο άνετο. Αλλά άνεση δεν είναι μόνον πόσο μαλακά ή όχι είναι τα αμορτισέρ. Είναι και αυτό, είναι και οι κλίσεις στις στροφές, κλπ. Αλλά είναι και ο θόρυβος κύλισης, ο θόρυβος από το μοτέρ, η ηχομόνωση εν γένει, που οι μεγαλύτερες πλατφόρμες συνήθως προσφέρουν, ενώ οι μικρότερες όχι.
Φυσικά, ούτε αυτό είναι απόλυτο, απλώς πολλές φορές οι υποψήφιοι αγοραστές δεν τα προσέχουν καν αυτά και κοιτάζουν αν είναι ψηλό και αν δείχνει "τζιπ".
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:Η γυναικα μου οποτε της δειχνω ενα αμαξι που μου αρεσει, BMW Mpack :shifty:

Πας γυρεύοντας τώρα... :shifty: :shifty: :svivhaha: :svivhaha:

red_monster έγραψε:
Το θέμα της πρακτικότητας είχε καλυφθεί προ πολλού με τα mpv. :hmmm:

SUV = Πιο μοδάτο MPV στις μέρες μας. :s_wink Όποιος νομίζει πως SUV είναι αυτό που πάει στις λάσπες και κάνει Camel Trophy έχει μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις της αγοράς.

Anonymous Founder έγραψε: πολλές φορές οι υποψήφιοι αγοραστές δεν τα προσέχουν καν αυτά και κοιτάζουν αν είναι ψηλό και αν δείχνει "τζιπ".

Η ουσία της σημερινής κατηγορίας SUV. :s_yes

Γι' αυτό υπάρχουν πχ 3008 ή Kona που συχνά δεν γίνεται καν να πάρουν 4κίνηση. Δεν ενδιαφέρεται η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς για τέτοια, απλά να δείχνει περιπετειώδες και επιβλητικό (και φυσικά να έχει καλούς χώρους). Εξαιρετικά αυτοκίνητα, μην παρεξηγηθώ, απλά δεν πάνε εκτός δρόμου (γιατί δεν φτιάχτηκαν να πάνε εκτός δρόμου και ούτε οι αγοραστές τους θα τα πάνε ποτέ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Η γυναικα μου οποτε της δειχνω ενα αμαξι που μου αρεσει, BMW Mpack :shifty:

Πας γυρεύοντας τώρα... :shifty: :shifty: :svivhaha: :svivhaha:

:help: :help:
Ας αφήσουμε κάνα θέμα καθαρό. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
red_monster έγραψε:Το θέμα της πρακτικότητας είχε καλυφθεί προ πολλού με τα mpv. :hmmm:

Δεν έχεις άδικο, για μένα τα MPV ήταν μια χαρά και θα έπαιρνα πολύ εύκολα το Scenic αντί για το Kadjar αν είχε το διπλοσύμπλεκτο όταν έψαχνα γιατί σαν εμφάνιση ήταν μούρλια. :eat: Δεν άρεσαν όμως στον κόσμο γιατί θυμίζουν λεωφορειάκια (=αποφάσεις που δεν υπακούν απαραιτήτως στη λογική). Βέβαια, με το SUV έχεις μια άνεση παραπάνω να περάσεις έναν κακοφορμισμένο δρόμο, αυτούς με την ορίτζιναλ άσφαλτο και τα νεροφαγώματα-αντίκες ή έναν λάιτ χωματόδρομο χωρίς να τρέμεις ότι θα βρεις κάτω, ότι θα αφήσεις την εξάτμιση στη λακούβα μέσα κλπ. Δεν είναι το δίλημμα μόνο ΑΟ ή off-roading Cutty Shark.

Το έξτρα κόστος χρήσης ανάμεσα στα SUV και στα B-C-D segment, δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι που λέει ο Deleted User 1. Ίσως λίγο υψηλότερη κατανάλωση, λίγο ακριβότερα λάστιχα; Επίσης, αέριο έχω δει σε πολλά αυτοκίνητα που δεν θα έπρεπε να το συζητάμε καν, όπως mx5, Cayenne κλπ.

Θα ήθελα να μάθω το ποσοστό των ανθρώπων που πάνε σε ψηλό όχημα και επιστρέφουν σε χαμηλό. Κάτι μου λέει ότι δεν είναι πολύ μεγάλο.

Σ.Σ. Αναρρώνω από επέμβαση στην μέση και τοποθετώ 12 κιλά :inlove: στο πίσω κάθισμα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι νιώθω το βάρος της επιλογής και το ύψος των περιστάσεων. :lol: Οποιαδήποτε σύγκριση με το Leon (20VT 2003) με πονάει :lol: , όσο ωραίο και αν είναι στην οδήγηση.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566400 Χθες στο Χαλανδρι είδα ένα τέτοιο: https://www.renault.fr/vehicules/vehicules-particuliers/espace.html

Ήταν με κόκκινες πινακίδες και στο σήμα μπροστά έγραφε Initiale. Πρέπει να ήταν τοπ έκδοση. Νταξ μιλάμε πρέπει να κατουράει σε πρακτικότητα οποιοδήποτε suv κάτω από τα 4.6-4.8μ. Με άλλα λόγια πρέπει να πας σε full sized suv για να κοντράρεις που σημαίνει 2-2.5 φορές τα χρηματά του, ανάλογα πόσο premium μπαλα θα παίξεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Deleted User 1 έγραψε:Χθες στο Χαλανδρι είδα ένα τέτοιο: https://www.renault.fr/vehicules/vehicules-particuliers/espace.html

Ήταν με κόκκινες πινακίδες και στο σήμα μπροστά έγραφε Initiale. Πρέπει να ήταν τοπ έκδοση. Νταξ μιλάμε πρέπει να κατουράει σε πρακτικότητα οποιοδήποτε suv κάτω από τα 4.6-4.8μ. Με άλλα λόγια πρέπει να πας σε full sized suv για να κοντράρεις που σημαίνει 2-2.5 φορές τα χρηματά του, ανάλογα πόσο premium μπαλα θα παίξεις.

Το initiale paris κοστιζει απο 49.700€ με TCe 225 EDC FAP και 52.700€ με Blue dCi 200 EDC, οποτε δεν ξερω αν πρεπει να πας τοσο ψηλα :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566405 Για το αντίστοιχων διαστάσεων και εξοπλισμού suv (Χ5, GLE, Q7 κτλ), θες πάνω από από 100Κ και λέω και λίγα.