Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:Υπονοω οτι δεν φταινε οι μεγαλες θερμοκρασιες, φταιει η υλοποιηση. Δεν πηρες μια πολυθρονο που ειναι για σαλονι και την παρατησες 7 χρονια στον ηλιο. Γι αυτοκινητα μιλαμε... αυτο

Οι μεγαλες θερμοκρασιες φταινε. Αν το εχεις υπερβολικα εκτεθιμενο στον ηλιο ή αντιθετα στο υπερβολικα κρυο και υγρο χειμωνα θα εχεις φθορες (στα 5 χρονια σκουριεσστα κρυα κλιματα). Για να μην εχεις φθορες θελει παντα γκαραζ και να κινεισαι μονο σε ηλιολουστες Κυριακες χαλαρες βολτες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#282501 Eπισης οι Γερμανοι αλλαζουν τα αμαξια κάθε 4 χρονια περιπου αρα δεν τους ενδιαφερει να κρατηθουν σαν καινουρια για παντα. Αν ηταν κατασκευαστικο πρόβλημα θα ειχε χαλασει χρονια πριν.
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 23 Ιούλ 2016, 02:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By skous
#282504 Fiesta (ασχετο με το thread), απο 1993-2016 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε ήλιο, κάθε καλοκαίρι σε νησί ´, σε γκαραζ πρέπει να μπήκε μόνο κάτι βράδια στο mall, με ηλιοροφή και από τον ήλιο δεν είχε πάθει ΤΙΠΟΤΑ εσωτερικά! Μιλάμε ούτε ρωγμή, ούτε τίποτα....

< >
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#282505 Το civic eg8 του '92 ποτέ σε γκαράζ μέσα στον ήλιο, σε βροχές (είχε βάλει και νερά σε μια πλημμύρα), χαλάζια (είχε ένα βουλιαγματάκι πάνω απ' την τάπα βενζίνης) και χιόνια, ούτε ταπετσαρία κρέμασε, ούτε ταμπλό έσπασε και η δερματίνη που είχε στη επένδυση ήταν σαν καινούργια... Μόνο ένα διακοσμητικό λάστιχο ξεράθηκε και διαλύθηκε που είχε κάτω απ' τα παράθυρα.

Να πω και για την w203 τώρα? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#282513 Το δικό μου είναι καλύτερο. :rtfm:

Που είναι οι κάρτες ΥΠΕΡΑΤΟΥ; :sleep: :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#282516 Το επιχειρημα οτι οι γερμανοι κρατανε 4-5 χρονια το αυτοκινητο τους ειναι ισοδυναμο με το να πας σε γκουρμεδιαρικο εστιατορια να πληρωσεις 50 ευρω μια κλανια και να σου πουν 'οι πλουσιοι τρωνε πολλες φορες κ λιγο' :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By dstou
#282519 Τους τάλαινες σε Σαουδική, Εμιράτα, Σουδάν κ.α. σκέφτομαι. Με τον ήλιο που έχουν εκεί δεν πρέπει να βγάζουν 3ετία τα αμάξια τους. :(
Άβαταρ μέλους
By g8777
#282520 Εσείς τώρα νομίζετε ότι βουλωνετε Κικιζα.
ΓΑΤΑΚΙΑ. Με ένα χέρι θα σας στείλει στα θυμαρακια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#282527 Εκτός από τις θερμοκρασίες τη μεγάλη ζημιά την κάνει η UV ακτινοβολία που αλλοιώνει τα υλικά, στα πλαστικά και στα ελαστικά μέρη στην 1η ύλη μπαίνει UV stabilizer, η ποιότητα γενικότερα αυτών των υλικών δεν είναι σταθερή γιατί οι τιμές διαφέρουν πολύ, έχω διαπιστώσει ότι τα καινούργια υλικά είναι χαμηλότερης ποιότητας από αυτά της προηγούμενης 10ετίας 20ετίας, τα υτοκίνητα σήμερα είναι καταναλωτικά προϊόντα και έχουν ημερομηνία λήξης, τα εργοστάσια γνωρίζουν πόσο αντέχουν τα διάφορα υλικά που βάζουν όπως και γνωρίζουν τον μέσο όρο που κρατάει κάποιος το αμάξι του και σε κάθε χώρα.

Επίσης όσον αφορά τους διάφορους μηχανισμούς, ο Στέφανος είπε για κακό σχεδιασμό, αυτό ισχύει 100% αφού οι μηχανισμοί προέρχονται από τους πολλούς υποκατασκευαστές που υπάρχουν στην αυτοκινητοβιομηχανία και πολλά συστήματα είναι δική τους σχεδίασης και κατασκευής και τα προτείνουν στα εργοστάσια τα οποία θέτουν μια προδιαγραφή και την οροφή του κόστους.

Οι ανακλήσεις προέρχονται από τις αστοχίες υλικών και σχδίασης αφού κανένα εργοστάσιο δεν διαθέτει τον χρόνο και τα κονδύλια να δοκιμάσει επισταμένα όλους τους μηχανισμούς του αυτοκινήτου και ειδικά της καρότσας, θα θυμάστε τα πίσω παράθυρα στα Golf που έσπαγε ένα μικρό πλαστικό εξάρτημα αλλά και πολλές άλλες σχεδόν καθημερινές ανακλήσεις με πιο πρόσφατες αυτές των αερόσακων της Sakata που αφορούν εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Υποθέτω ότι στο κόστος των ανακλήσεων συμμετέχουν και οι υποκατασκευαστές που κατασκευάζουν τα ελατωματικά εξαρτήματα αλλά αυτό το θέμα δεν αφορά τον πελάτη, πάντως σε αυτοκίνητα σαν του Στέφανου θα έπρεπε να είχαν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο σημείο αυτό, φαντάζομαι ότι αν το χρησιμοποιούσε συχνά θα είχε καταρρεύσει πολύ γρηγορότερα, ίσως στα πρώτα 2-3 χρόνια του αυτοκινήτου να υπήρχε ανάκληση για την οροφή και να διέφυγε του Στέφανου.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Κίκιζας . έγραψε:2ον παρε εσυ το πιο ποιοτικο αυτοκινητο που υπαρχει στην αγορα, αστο εκτεθιμενο στον Ελληνικο ηλιο καμμια δεκαρια καλοκαιρια σχεδον σε καθημερινη βαση και αμα δεν σου χαλασει-φθαρει-διαλυθει κατι στο εσωτερικο να μου τρυπησεις την μυτη...

Σε αυτό είσαι λάθος, 10ο καλοκαίρι φέτος, το αυτοκίνητο* μου (που είχε γελοιοποιηθεί κατά κόρον στο 4τφ για τη πλαστικούρα του) παρκαρισμένο** σε αυλή χωρίς προστατευτικό, εκτεθιμένο σε ήλιο-βροχή-κρύο, αυτή τη στιγμή το εσωτερικό του ΔΕΝ έχει το παραμικρό (τρίξιμο, σπάσιμο, φθορά). Και αν εξαιρέσεις τα 2 χρόνια ακινησίας, που έλειπα στην Αγγλία, το αμάξι χρησιμοποιείται κάθε μέρα, χωρίς να το λυπάμαι.

* Dodge Caliber
** στην Ελευσινα είμαι, αττικός ήλιος
Άβαταρ μέλους
By elteo
#282534 Πόσο γαμάτο και πρακτικό.... :inlove: (από 2017 Audi A4)

Its 12.3-inch LCD screen displays customized gauges, vehicle diagnostics, trip information, and navigation assistance.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dstou
#282535 Ρε σεις σοβαρολογείτε? Μιλάτε για 10 χρονάκια και το έχετε για άθλο? Τι να πούνε τότε κάτι αμαξίδια 30ετίας που κυκλοφοράνε ακόμη και δεν κάνουν κιχ? Τα Σάνυ/Τσέρι του Βόλου να δείτε μόνο, αρκεί. Μην πάω και πιο παλιά.
Γιατί έχω δύο παραδείγματα 40ετίας στο σόι μου, ένα γερμανικό και ένα σαμουράικο που είναι πλήρη πλαστικών σήμερα, παρά τη σχεδόν καθημερινή χρήση.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#282536 Fun fun και το Audi 100 που "αποσυρθηκε" το 2005, μετά από 20 χρόνια ατελείωτων χιλιομέτρων, το εσωτερικό του ήτο άψογο :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#282543 Kαι το Quadra μου που το έχω για καθημερινό μου του 1992 εκτός από ένα σκίσιμο στο δέρμα της πλάτης του οδηγού από τη χρήση ( 1992 / 330.000 χλμ ) είναι παρκαρισμένο έξω στην αυλή σε όλες τις καιρικές συνθήκες και είναι μια χαρά που είναι και Renault, που να δείτε σαλόνι Corola ή Starlet ίδιας εποχής, τα πλαστικά του ταμπλώ είναι τόσο φρέσκα και ευλύγιστα λες και είναι χτεσινά.

Άλλο παράδειγμα, στα δικά μου Renault της ίδιας εποχής ότι πλαστικό κλίπ πας να το ξεκουμπώσεις κατά 70% θα γίνει 2 κομμάτια, σε Starlet ίδιας εποχής ξηλώσαμε ταμπλό από πολύ τρακαρισμένο που είχε σχεδόν τσακίσει το ταμπλό στη μέση και μόλις το βγάλαμε επανήλθε στη θέση του λες και ήταν λαστιχένιο, τα δε πλαστικά κλίπ προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε με πένσα και τα κουπανούσαμε και δεν καταλάβαιναν τίποτα, αν δεν πρόκειται για ποιότητα των Α! υλών δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Τα σημερινά πλαστικά είναι τα περισσότερα ανακυκλωμένα, ειδικά της καμπίνας είναι όλα από ανακύκλωση, καλά κάνουν αλλά η ποιότητα είναι αρκετά χαμηλότερη από τα πρωτογεννή πλαστικά.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#282549 Ναι και εγώ έχω δυο Audi της ίδιας γενιάς με του Στεφανου και δεν έχουν βγάλει καμία από όλες αυτές τις βλάβες του Q5 του.
Υπόψην το all road φοράει dsg και στα 80000 km δουλεύει άψογα.
Δε ξέρω ίσως φταίει ότι ήταν από τις πρώτες παρτίδες γενικά.
Κατά τα λοιπά συμφωνω με quadra.
< >