Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#156510 εαν εχει περασει εστω και ενα μιατα 1,5 και υπαρχει η εγκριση τυπου γινεται.Ειναι λιγο χρονοβορο,και εχει κοστος ομως,οποτε δεν ξερω, εαν τελικα συμφερει οικονομικα σε συγκριση με ενα Ελληνικο 1,6 μιατα.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#156531 Δία σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα το ψάξω όσο γίνεται για ξένα νούμερα. Απλά οι μπατσαίοι λες και αφιονίζονται όταν βλέπουν κάτι άλλο πέρα από GR να κυκλοφορεί μέσα στην πόλη και δεν ψήνομαι με την καμία μία κάθε μήνα να έχουμε δείξε χαρτιά άδειας, δείξε χαρτιά εφορίας, χαρτιά χαρτιά χαρτιά

Διμβιιι αυτό ελπίζω μήπως και έχει περάσει κανείς άλλος, αλλά είναι πολύ καινούργιο μοντέλο... Αν έχει περάσει όμως θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχει κανένα άλλο έξοδο πέρα του εκτελωνισμού.

Διμσάββα σκοπός είναι να γλυτώσουμε τα 150 κιλά της nc γενιάς! Αν πήγαινα όντως σε μεταχειρισμένο na μέχρι nb,5 θα έβλεπα. Το τελευταίο δεν μου αρέσει :oops:
Άβαταρ μέλους
By apav
#178385 :inlove:

Φάγαμε απίστευτη ήττα το τελευταίο διάστημα και το Mazda μόλις έβγαλε τα λεφτά του. Ότι ζητήσει από εδώ και πέρα θα είναι τίποτα μπροστά σε ότι έγινε. Τρίτος μήνας στον δρόμο, οπότε πάμε κατευθείαν στον τέταρτο. Στα πάνω-κάτω για να βρούμε σπίτι, με ταλαιπώρησε το σύστημα κλιματισμού. Η απόδοση του είναι κάπως περίεργη. Είτε είναι ζεστό, είτε κρύο. Το αυτόματο πρόγραμμα μία βγάζει ζέστη και μία κρύο. Το σκέτο AC είναι καλύτερο. Έχει και ένα θέμα με τους αεραγωγούς. Εάν το γυρίσεις σε πόδια και πρόσωπο, έχεις παγώσει. Εάν το έχεις μόνο στα πόδια, δεν παγώνει. Τα καθίσματα του είναι πάρα πολύ ζεστά, άσχετα με το τι κάνει ο κλιματισμός. Έφευγα το πρωί με κάτω από 5C και εδώ κάτω είχε σχεδόν 30C. Άντε να βγάλεις άκρη και να το κάνεις να δουλέψει σωστά. Θα ψάξω να βρω το φίλτρο και όταν πάει για service θα τους πω να κοιτάξουν και το φρέον. Τώρα το έχω παρατήσει χωρίς να το χρησιμοποιώ.

ΕικόναPA044398_p by apavinpatras, on Flickr

Με την ζέστη βγάζει διάφορους τριγμούς από το μπροστινό σύστημα. Τώρα πως γίνεται να το κάνει μόνο με την ζέστη, δεν μπορώ να καταλάβω. Η εγγύηση έχει λήξει αλλά έτσι όπως τα έχουν κάνει, έχει μείνει να του φτιάξουν/αλλάξουν τις ζάντες και το μπροστινό/κρεμαργιέρα όπως γράφει ο ΚΤΕατζής. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, και επειδή έχω μπλέξει με τους αρουραίους εδώ κάτω, με βλέπω αυτό να το πηγαίνω για service στην αντιπροσωπεία -> πιπέρι. Στην μετακόμιση, του αφήσαμε και μερικά σημάδια μέσα έξω. Στην αρχή βρήκε η ποδιά στα σαμαράκια της αντιπροσωπείας που είχαμε πάει για το νοικιάρικο φορτηγό και έκοψε μία σάπια βίδα/βάση. Θα αλλαχτεί και αυτή στο service. Έγινε και ένα ξεπαρκάρισμα πάνω σε ένα Corsa στο ξενοδοχείο χωρίς να φαίνεται τίποτα. Μέσα πόνεσε λίγο μέχρι να φέρω τα πράγματα από την αποθήκη αλλά και όσο ουσιαστικά μέναμε μέσα στο αυτοκίνητο. Με ένα σπιτικό πλύσιμο έφυγαν τα πάντα, μαζί με τις ζελατίνες της μπροστά πινακίδας, και τώρα μένει να κάνω άλλο ένα τέτοιο αφού το προηγούμενο σαββατοκύριακο βρήκα επιτέλους σπίτι. Κάπως πρέπει να κάθομαι και στραβά, γιατί βλέπω το κάθισμα να έχει αρχίσει και να ασπρίζει στα δεξιά μαξιλαράκια τύπου bucket -> κάγκουρας. Το δερμάτινο τιμόνι τι απίστευτη εφεύρεση που είναι; Καταρχήν δεν είμαι σίγουρος εάν είναι δέρμα, αλλά αυτό το πράγμα είναι τέλειο για οδήγηση. Ο δερμάτινος λεβιές έχει ξεφτίσει βέβαια αλλά μπρος στα κάλη τι είναι ο πόνος; Εντύπωση μου κάνει και το ηχοσύστημα. Πιάνει το ραδιόφωνο σε κάτι σημεία που δεν έχει εφευρεθεί ο πολιτισμός και βγάζει μία τέλεια μελωδία όταν του δώσεις σημασία σε κάτι μελαγχολικά πατημένα κομμάτια με βροχή.

ΕικόναPA114446 by apavinpatras, on Flickr

Αλλάζοντας την καμένη λάμπα, είδα ότι έχουν σκουριάσει οι εσωτερικές βίδες των φτερών. Έχει βγάλει παρόμοιες σκουριές και στα αμορτισεράκια της πίσω πόρτας και σε διάφορες άλλες βίδες και για την ώρα το έχω με ένα 3 σε 1 σπρέυ χωρίς να ξέρω τι άλλο να του κάνω. Στα πήγαινελα στην αντιπροσωπεία, αν και δεν έφτιαχναν τίποτα, του έριχναν και ένα πλύσιμο με την πίεση για το μάτι. Τα φανάρια μπροστά/πίσω έχουν τρύπες για την υγρασία αλλά αυτά τα πίσω είναι πιο περίεργα από τα εμπρός και τώρα έχουν αρχίσει και πρασινίζουν. Πώς στο καλό τα καθαρίζεις αυτά; Με τις χαλασμένες ζάντες, έχω γίνει πλήρωμα F1 και ελέγχω τις πιέσεις τακτικότατα. Γίνεται να αλλάξω το σύστημα που βιδώνει πάνω στην βαλβίδα, με αυτό που πρέπει να το κρατάς για να δουλέψει; Δοκιμάζοντας διάφορες πιέσεις, όσο περισσότερο το δουλεύεις στο μέγιστο που είναι για το μπροστά, τόσο καλύτερο είναι στον δρόμο. Οι κανονικές πιέσεις είναι 32PSI για 4 άτομα και 38/44 για πλήρες φορτίο. Το 32 είναι πολύ λίγο για να το πιέσεις με τέτοιο βάρος που έχεις. Τώρα το έχω αφήσει στο 36. Πάντως ότι πιέσεις και να έχεις, το μόνο που σε αφήνει να κάνεις είναι να αλλάζεις τον τρόπο που σου δείχνει το βάρος του όταν μπεις με παραπάνω χιλιόμετρα. Τα πλαστικά που έτριζαν στην αρχή, τώρα δεν κάνουν το παραμικρό με τόσα χιλιόμετρα που γράφει. Το μόνο που ακούγεται είναι ένας συντονισμός από τον μεσαίο καθρέπτη που δεν δείχνει σωστά κολλημένος. Έχουν αλλάξει το παμπρίζ με άλλο μη Mazda και φαίνεται από έξω ότι η κόλλα δεν είναι σωστά απλωμένη. Μέσα τα πλαστικά του είχαν ανοίξει αλλά όσο και να τα πιέσεις, εάν τον πιάσει, δεν λέει να σταματήσει. Όταν μιλάμε για φασαρία, έκανα ένα πέρασμα σε τσιμενταρισμένο κεντρικό δρόμο με περίπου 85χλμ/ώρα. Δεν έχω ξανακούσει πιο τρομακτικό θόρυβο. Το τσιμέντο πρέπει να διέλυσε τα λάστιχα. Ένα λεωφορείο που με πέρασε σαν σταματήμενο, το πέτυχα πιο κάτω να πηγαίνει αργά με σκασμένο το ένα λάστιχο από τα διπλά πίσω. Σήμερα πέτυχα και άλλο τέτοιο και ακόμη χειρότερο τσιμενταρισμένο κομμάτι, όπως αυτό το πρώτο του χάρτη, αλλά γεμάτο ανωμαλίες. Άγνωσται οι βουλαί των κάφρων εδώ κάτω. Οι δικοί μας εκεί πάνω έστρωναν κόκκινο και πράσινο γρανίτη που ήταν σαν να οδηγείς σε άλλο πλανήτη, και ετούτοι εδώ ρίχνουν σκέτο τσιμέντο.

https://www.google.co.uk/maps/@52.94144 ... 312!8i6656

ΕικόναPA174500_p by apavinpatras, on Flickr

Πριν φύγουμε από πάνω, άρχισε να κάνει κάτι αναποδιές ο συναγερμός και να χτυπάει χωρίς λόγο. Δεν κάνει και πολύ φασαρία και ίσως να το έκανε από την αρχή και να μην το είχα προσέξει. Τι μπορεί να είναι αυτό; Στο ψάξιμο με τα φώτα, παρατήρησα ότι αυτά κάνουν «φασαρία/κλικ» όταν γυρίζεις τον διακόπτη. Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό; Η λάμπα όγκου/θέσης κάπου είναι καλά κρυμμένη για να την αλλάξω εγώ, οπότε στο service θα γίνουν όλα μαζί. Γι’ αυτά που γράφετε στο θέμα της κατανάλωσης, δεν το έχω ζορίσει ποτέ με σκοπό να καθαρίσει το DPF (έχει 140Κ χλμ) και στα ~11K χλμ που έχει κάνει, πλέον έχει σταματήσει να ξεμπουκώνει όπως στην αρχή, αλλά ακόμη και τώρα το νιώθεις ότι ακόμη καθαρίσει όταν του κάνεις συνεχόμενα χιλιόμετρα με σταθερή μέση ωριαία. Στην αρχή σταμάταγες και νόμιζες ότι θα πάρει φωτιά. Τώρα είναι πολύ πιο κρύο. Πλέον όταν επιμένεις στο γκάζι με πίεση, κάπου στις 2.3Κ rpm, έχει μία στιγμή VTEC kicks in που εάν το δοκιμάσεις με τετάρτη, δεν μπορείς να πιστέψεις τα χιλιόμετρα που φορτώνει και τον τρόπο που φορτώνει για 140PS σκάφος με τέτοιο βάρος. Με δευτέρα/τρίτη δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο γιατί μπαίνει αμέσως το DTC. Την πρώτη φορά που το πήγα με ανοικτά τα παράθυρα, είχα γλυκαθεί με την χροιά που έβγαζε. Τώρα είναι ακόμη πιο άγριο και απορώ με το τι θα είχε μαζέψει εκεί μέσα.

ΕικόναPA244586_p by apavinpatras, on Flickr

Όταν είναι κρύο, το κιβώτιο κάνει κάτι περίεργα σαν να μην θέλει να βγει η πρώτη στο ξεκίνημα. Μόλις ζεσταθεί δεν μοιάζει να έχει θέμα. Στην κίνηση που είσαι με πρώτη, το βλέπεις ότι έχει ένα δισταγμό στο να βάλει νεκρά από πρώτη χωρίς γκάζι. Είναι θέμα συμπλέκτη αυτό ή θα στρώσει με την αλλαγή των βαλβολίνων; Έβγαλε και κάτι τρελά το cruise control όταν σε πάτημα του συμπλέκτη σε επαρχιακό, βάρεσε κόκκινο. Την πάτησα δυο τρεις φορές και τώρα έχω την εντύπωση ότι ακόμη και εάν το κάνεις pause, αναλόγως το που θα το πετύχεις, δεν κατεβάζει τις στροφές αμέσως. Κάτι σαν να δίνει ακόμη γκάζι ή να κάνει spooling. Μου έκανε και κάτι απότομα σβησίματα με κραδασμούς όταν το σταματήσα και το έσβησα αμέσως. Πάντως ως εξάρτημα το cruise control είναι σωτήριο. Μπαίνει με οτιδήποτε σχέση και ταχύτητα θες και σε γλιτώνει. Πάνω στην Γκατζολία, το είχα δοκιμάσει και σε βουνό που το πέταξε έξω λόγω ζορίσματος. Γενικά ως αυτοκίνητο είναι λίγο πρωτόγονο και σε αφήνει να κάνεις πράγματα που ακόμη και το Xsara δεν σε άφηνε, πχ να ξεχάσεις τα κλειδιά στο τιμόνι.

ΕικόναPA244587_p by apavinpatras, on Flickr

Την φρίκη που έχω πάθει στο θέμα οδήγηση φεύγοντας από τον Παράδεισο, δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψω. Το πως είναι δυνατόν να έχει κίνηση 24Χ7, να έχουν χτίσει τα πάντα και να μην υπάρχει μία διαδρομή να κάνεις για να χαλαρώσεις, δεν μπορώ να το καταλάβω. Η κίνηση πρέπει να είναι κάτι το φυσιολογικό εδώ κάτω. Αμέσως έχασα 5% μέση ωριαία και ένα 10% σε μέση κατανάλωση. Ανακάλυψα ότι ποτέ μα ποτέ δεν σταματάς στα βαθύ πορτοκαλί φανάρια (πήγε να με φάει ζωντανό ένα Q7 με ΔΟΚ πινακίδες), μαθαίνεις πως να στρίβεις δεξιά με κόκκινο όταν ο απέναντι κάνει launch control εκκίνηση, και ποτέ μα ποτέ δεν κρατάς κανονική απόσταση από τον μπροστινό χωρίς ασφυξιογόνα μάσκα για τα προσεκτικά πειραγμένα που καίνε περισσότερο λάδι από βενζίνη, και όσα πετάνε άκαφτες. Καλά τα πειραγμένα πετρέλαια με τα ξηλωμένα DPF είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Εάν σε όλα αυτά προσθέσεις την απουσία της αστυνομίας, τις ότι να ‘ναι πινακίδες κυκλοφορίας και φανάρια, μαζί με την τυχαία κωδικοποίηση των δρόμων, έχεις μία απίστευτη ζούγκλα που το κάθε νεοφιλελέ ατομίδιο βγάζει τα βίτσια του. Το χειρότερο είναι ότι όσο περισσότερο τραβάς τα μαλλιά σου και οδηγείς ακόμη πιο αμυντικά, τόσο περισσότερο σου χώνονται. Τις μαμάδες με τα πολυμορφικά τις βάζω σε ειδική κάφρικη κατηγορία που κάνουν όλους τους από πάνω να μοιάζουν με γατάκια.

Στατιστικά, έπεσαν πολύ τα χιλιόμετρα όποτε δεν έχουμε πολλές αλλαγές:

Σκάφος 82.51%
Κάρβουνο 9.5%
Νομικά 6.85%
Συντήρηση 1.15%

Και στο σύνολο έχουμε πέσει στα 86p/m. Από εδώ και πέρα θα αρχίσει να κάνει χιλιόμετρα κανονικά, αλλά θα αρχίσει και το συμμάζεμα. Πλέον που έχω πάρει το όλο θέμα της μετοκόμισης με κρύα καρδιά, δεν θέλω καν να πάω να βλέπω σπίτια γιατί με βλέπω για τα 4 χρόνια του συμβολαίου να είμαι σκαστός εδώ κάτω και επιστρέφω ξανά πάνω. Τα χιλιόμετρα που υπολογίζα ότι θα τα έγραφα πάνελα στην δουλειά, δεν με βλέπω να τα κάνω για να μην το πάθω το εγκεφαλικό, και το σαββατοκύριακο κυριολεκτικά δεν θες να βγεις έξω σε αυτό το χάος.

:innocent:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#178396 Κλασσικα δεν καταλαβα τπτ.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#178402 Εγώ το μόνο που θέλω να μάθω είναι το ποιο είναι το πάνω και ποιο το κάτω :-?

.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#178411 @ apav αν καταλαβα καλα, εμενες μεσα στο αυτοκινητο για καποιο διαστημα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By apav
#178454 Belgarion: Glasgow - Manchester

alexandros.k: όχι αλλά έπρεπε να κάνω καθημερινά χιλιόμετρα για να κοιμηθούμε (Liverpool-Manchester, Haworth-Manchester) και το αυτοκίνητο ήταν συνεχώς φορτωμένο με τα είδη πρώτης ανάγκης.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#178509 Αν τα έσπαγες σε μικρότερα ποστς ανά κάποιες μέρες ίσως έβγαζαν περισσότερο νόημα. Και εγώ μετά από ένα σημείο χάθηκα, σα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. :ninja:
εδιτ: είχα χθες το interstellar, περισσότερο νόημα έβγαλα! :help:

(τα ποσοστά στο τέλος τι είναι :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#178533 Νομίζω ότι είναι το κόστος που του έχει προκύψει από την αγορά και μετά. Σκάφος = τιμή αγοράς, κάρβουνο = καύσιμο, νομικά = τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση και συντήρηση = συνεργεία.

@apav
Δεν κατάλαβα Χριστό. Και είμαι παπάς.
Άβαταρ μέλους
By markvag
funkyreverend έγραψε:Δεν κατάλαβα Χριστό. Και είμαι παπάς.

Έχεις χάσει τον δρόμο σου εσύ! :rtfm: :svivhaha: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#178602 Αν δεν ήταν ο apav η Μάζντα στο φόρουμ θα ήταν κάτι σαν nsu..λίγο σεβασμός και κατανόηση των ποστς δεν θα πείραζε!