GTS έγραψε:Ειδικα σε αλλες χωρες ειναι πολυ ευαισθητη η τιμη των αυτοκινητων στα χμ που κανεις. Επισης στο ληζινγκ εχεις οριο χμ που πολλες φορες αναγκαζεσαι να το ξεπερασεις. Εκει να δειτε ποσοι ψαχνονται για να κατεβασουν χιλιομετρα.
Και όχι μόνο στο λήζινγκ...
Οι ασφαλιστικές στην Γερμανία πάνε με τα χλμ οπότε δηλώνεις χλμ/συμβόλαιο. Εκεί να δείς όργιο
https://n26.com/r/thomasm9467
bibendum έγραψε:Χαχα τα γυρνανε οι Γερμανοι, τα παιρνουν οι μαντραδες εδω και τα ξαναγυρνανε... χαχαχα
Οι καλύτεροι σε αυτά είναι οι έλληνες και οι τούρκοι μαντράδες με όλους τους ανατολικοευρωπαίους
. Πάντως αμάξι από Γερμανία που γράφει μόνο για εξαγωγή να το έχετε από μακριά. Δεν περνάει ΚΤΕΟ εδώ και το διώχνουν.Πόσα τέτοια κατεβαίνουν κάτω...
https://n26.com/r/thomasm9467
xenos έγραψε:
Εγώ έχω ακούσει το άλλο τρελό. Κάποιος έκανε το σέρβις πχ ανά 2 χρόνια / 20κ χλμ, αλλά πριν το σέρβις άλλαζε τα χλμ. Δλδ άλλαζε μόνο λάδια στο ενδιάμεσο και λίγο πριν πχ το κάθε σέρβις (2 χρόνια) που είχε κάνει πχ 50κ χλμ, τα κατέβαζε στα 10-15κ και έκανε σέρβις στην αντιπροσωπεία. Μετά από 2 χρόνια πάλι το ίδιο. Οπότε στα 6 χρόνια μπορεί να είχε κάνει 150k χλμ, αλλά να φαίνονταν μόνο 30κ.![]()
Διεστραμμένοι!
σατανικο!
morpheus έγραψε:Η ανησυχία φθορών απο την αλμύρα είναι υπερβολή αν δεν μιλάμε για αυτοκίνητο 20-30 ετών... επίσης νησί δεν σημαίνει και οτι μένεις απαραίτητα μέσα στην άμμο...
Με την ίδια λογική είναι κακές περιπτώσεις μεταχερισμένου όλα τα αυτοκίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως Γλυφάδα, Φάληρο, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα κλπ...
Όσο για τα "κρύα" χλμ, θα προτιμούσα ένα αυτοκίνητο απο κάποιον που σέβεται το κρύο μοτέρ και μια στο τόσο του ρίχνει και ένα ξεκάπνισμα με τις σωστές θερμοκρασίες, απο ένα αυτοκίνητο σιδεροφάγου/άσχετου/σταρχιδιστή που είναι με το πόδι στο πάτωμα απο τη στιγμή που θα μπεί μέσα και ας έχει κάνει μερικά παρπάνω "ζεστά" χλμ...
Όντως, νησί είναι η Μήλος, νησί είναι και η Μαδαγασκάρη.
Πλατειάζοντας έτσι όμως, και παίζοντας τη κολοκυθιά δεν γίνεται κουβέντα.
markvag έγραψε:Ε, καλά προφανέστατο αυτό. ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει να παει κάποιος και να πάρει χωρίς έλεγχο ένα κελεπούρι στο car.gr. Απλά ένα καλό μάτι μπορεί να ξεχωρίσει αυτά που είναι πιο πιθανό να είναι όντως καλά και να μην πας να τσεκάρεις κάθε |λογοκρισία| που υπάρχει σε αγγελία!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως χωρίς καλό ξεψάχνισμα δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένο αμάξι!
Αγορά με κλειστά μάτια, απλά και μόνο επειδή φαίνεται καλό στην αγγελία = οικονομική αυτοκτονία!
rocsta έγραψε:Εκεί που δεν βγαίνει άκρη είναι σε αυτοκίνητα που κατεβάστηκαν χιλιόμετρα πριν την 1η φορά που περνάει ΚΤΕΟ. Εκεί χέσε μέσα Πολυχρόνη...![]()
(...)
Επίσης χωρίς να διαφωνώ τελείως, ο λόγος δεν είναι ότι κατά μέσο όρο ένας Έλληνας οδηγός θα χρειαστεί να κάνει λιγότερα χιλιόμετρα για τις μετακινήσεις του από τον Άγγλο ή τον Γερμανό;
Και κάτι γενικό από εμένα προς G και εσένα: Το ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο με λιγότερα χιλιόμετρα από τα 12-15κ το χρόνο, δεν σημαίνει ότι έχει κατεβασμένα. Όπως έγραψες η πιο απλή εξήγηση είναι ότι έχει κατεβασμένα (και η πιο συνηθισμένη), αλλά το να συζητάμε για συγκεκριμένα αυτοκίνητα και να κατηγορούμε χωρίς ίχνος απόδειξης είναι ελαφρώς ανέντιμο.
Ή σε όσα έρχουν έρθει στην Ελλάδα ως μεταχειρισμένα και πίνουν το νερό της νιότης πάνω στη νταλίκα. Εξ'ου και το σχόλιο μου για τα μεταχειρισμένα ντιζελάκια Γερμανίας των 5Κ χλμ/έτος. Και αντίστοιχα το ότι οι περισσότερες αγγελίες σε car.gr κλπ ΔΕΝ συνάδουν με τα στατιστικά της αγοράς. Εκτός κι αν πιστέψουμε ότι τα μόνα μεταχειρισμένα σε αγγελίες είναι όλα κελεπούρια από sunday drivers και ότι τα πολλά χιλιόμετρα γίνονται από ιδιοκτήτες που αγοράζουν καινούρια και τα οδηγούν μέχρι απόσυρσης, αλλοιώνοντας έτσι την εικόνα της αγοράς.
Για το τελευταίο που αναφέρεις, επαναλαμβάνω ότι όσα γράφω ΔΕΝ είναι δικογραφία για συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Αλλά ότι ως υποψήφιος αγοραστής, πρέπει να ετοιμαστείς ψυχολογικά (και από προγραμματισμό service, αλλαγές αναλώσιμων κλπ) ότι είναι πιθανότερο το BMW να έχει πχ 60Κ, κι από εκεί και πέρα κάνεις τα κουμάντα σου.
Nikos! έγραψε:sknipper έγραψε:Νομίζω ότι ο αριθμός κρύων εκκινήσεων πρέπει να υπάρχει κάπου σε κρυφά μενού ή διαγνωστικά γιατί μετράει στον αλγόριθμο υπολογισμού επόμενης αλλαγής λαδιών. Επίσης πρέπει να καταγράφεται η χρήση με πάνω από 4500στροφές και άλλα διάφορα, θερμοκρασίες κλπ. Ίσως αξίζει κάποιος υποψήφιος αγοραστής όταν πάει το αυτοκίνητο για έλεγχο να επιδιώξει να δει αυτές τις πληροφορίες.
Σε BMW? Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Δεν ξέρω αν αποθηκεύει αριθμό κρύων εκκινήσεων κλπ, αλλά καταγράφει αυτά τα στοιχεία:
http://www.snapontools.com.au/__data/as ... Manual.pdf
The SIA II is found on all 1986–96 models except the E36, which continued using it up through
1999. With this type, optimal maintenance intervals are calculated using actual operating
conditions (not limited to mileage accumulation only). Other inputs in determining the optimal oil
change and service interval may include coolant temperature, engine speed, vehicle speeds,
number of short and long trips, number of engine starts, etc.
(...)
The SIA III is used on the E38, E39, E53 from 1996 to the present, though it was not used on the
E36 until 1999. SIA III uses the same green, yellow and red LEDs as SIA II, along with the
corresponding Inspection message. The difference is that SIA III uses only fuel consumption using
the DME ti input (injection pulse) to calculate the service interval.
Zorz έγραψε:morpheus έγραψε:Η ανησυχία φθορών απο την αλμύρα είναι υπερβολή αν δεν μιλάμε για αυτοκίνητο 20-30 ετών... επίσης νησί δεν σημαίνει και οτι μένεις απαραίτητα μέσα στην άμμο...
Με την ίδια λογική είναι κακές περιπτώσεις μεταχερισμένου όλα τα αυτοκίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως Γλυφάδα, Φάληρο, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα κλπ...
Όσο για τα "κρύα" χλμ, θα προτιμούσα ένα αυτοκίνητο απο κάποιον που σέβεται το κρύο μοτέρ και μια στο τόσο του ρίχνει και ένα ξεκάπνισμα με τις σωστές θερμοκρασίες, απο ένα αυτοκίνητο σιδεροφάγου/άσχετου/σταρχιδιστή που είναι με το πόδι στο πάτωμα απο τη στιγμή που θα μπεί μέσα και ας έχει κάνει μερικά παρπάνω "ζεστά" χλμ...
Όντως, νησί είναι η Μήλος, νησί είναι και η Μαδαγασκάρη.
Πλατειάζοντας έτσι όμως, και παίζοντας τη κολοκυθιά δεν γίνεται κουβέντα.
Καμία κολοκυθιά και καμία Μαδαγασκάρη.
Η Γλυφάδα οριοθετείται στα 2 χλμ απο την θάλασσα και στα <40 μέτρα απο την επιφάνεια της (η Άνω Γλυφάδα όπου τυχαίνει και μένω φτάνει το πολύ 4,5 χλμ στα τελευταία σπίτια) ενώ στη Βάρκιζα το 90% των σπιτιών είναι σε απόσταση μικρότερη του ενός χλμ απο την ακτή.
Στη Σαντορίνη τώρα (που δεν είναι και κανένα μεγάλο νησί) το σπίτι μου είναι στα 2,5 χλμ απο τη θάλασσα και 120μ υψόμετρο... Απόσταση μεγαλύτερη απο οποιουδήποτε Γλυφαδιώτη ή Βαρκιζιώτη...
Φυσικά σε μεγαλύτερα νησιά υπάρχουν περιοχές που απέχουν 10 και 15 χλμ απο την θάλλασα...
Οπότε με την λογική σου αυτοκίνητα απο Γλυφάδα, Φάληρο, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Πειραιά κλπ = κακές περιπτώσεις μεταχειρισμένων.
Από την εμπειρία μου,νομίζω ότι το αμάξι πρέπει να είναι πολύ κοντά σε θάλασσα και να το χτυπάει ο θαλασσινός αέρας για να επηρεαστεί.Βασικό ρόλο για αλλοίωση του χρώματος παίζει και ο συνδυασμός του θαλασσινού αλατιού με έκθεση στον ήλιο.
Στην Ναξο ενας ξαδερφος μου ειχε clio και εμενε 3 χλμ απο το λιμανι στο βουνο.
Αν τα εβαζες διπλα τ αυτοκινητα το δικο μου φαινοταν να εχει τα μισα χρονια.
morpheus έγραψε:Οπότε με την λογική σου αυτοκίνητα απο Γλυφάδα, Φάληρο, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Πειραιά κλπ = κακές περιπτώσεις μεταχειρισμένων.

Ξέρεις, αυτό το appeal to extremes καταντάει βαρετό από ένα σημείο και μετά...
Κάτι αρχεία παπιά βέβαια τα βλέπεις μέσα στη σκουριά αλλά είναι και ψιλοπαρατημένα όπως τα κόβω.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως χωρίς καλό ξεψάχνισμα δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένο αμάξι!