Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
mirage έγραψε:Θα χασει σε φιλτραρισμα και δεν θα κερδισει σε αποδοση.

< >

Θα κερδίσει ευρώ στην τσέπη του όμως.

εσυ στη Giulia θα εβαζες?

Εννοείται. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By mirage
Giuseppe Busso έγραψε:
mirage έγραψε:Θα χασει σε φιλτραρισμα και δεν θα κερδισει σε αποδοση.

< >

Θα κερδίσει ευρώ στην τσέπη του όμως.

Μιλαμε για το χαρτινο φιλτρο μια φορα τον χρονο;

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#364966 μεγαλος καργιολης,το επιασε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#364976 Κάπου σε αμερικανικό μπεμπεφορουμ πήρε το μάτι μου σήμερα ότι έβαζαν εισαγωγή από 330 σε 325 και έκανε διαφορά, για κάνε καμιά ψακτικη μήπως παίζει εργοστασιακή μοντιφα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#364982 Συμβουλή προς Eddie:

Για να αποφύγεις κακοτοπιές, λάθος επιλογές και πέταμα χρημάτων, χάσιμο χρόνου, διατάραξη ψυχικής υγείας, θα πρέπει να σκεφτείς μέχρι που είσαι διατεθιμένος να χώσεις το χέρι στην τσέπη και τι θες να πετύχεις.

Όλες οι αλλαγές που συζητάμε (εισαγωγής-εξαγωγής), για να πάρεις το μέγιστο από αυτές και να γίνει "σωστή" δουλειά, θα πρέπει στο τέλος να κάνεις remap στην ECU. Αυτό ισχύει για όλες τις αλλαγές, πλην του φίλτρου πάνελ (σχεδόν), όπου μετά από 500 περίπου χιλιόμετρα, η ECU σου θα έχει διαβάσει τα νέα δεδομένα αέρα και θα κάνει ένα adaptation. Για να μην σου φανεί αυτό εξωπραγματικό, adaptation κάνει συνέχεια (όλο το χρόνο δηλαδή) ο εγκέφαλος των αυτοκινήτων επειδή άλλη η καλοκαιρινή θερμοκρασία και άρα η πυκνότητα αέρα και άλλη η χειμερινή. Όπως και άλλη η βενζίνη 95 οκτανίων και άλλη των 100. Οπότε υπάρχει μια ελαστική προσαρμοστικότητα στις ECU. Αυτό ως εκεί και τέλος. Αν αλλάξεις εισαγωγή και βάλει φιλτροχοάνη, βαρελάκι κλπ ή αν αλλάξεις εξαγωγή, θες remap αλλιώς 99.99% να πηγαίνεις χειρότερα. Ίσως νιώσεις μια απελευθέρωση σε πάτα-άσε-πάτα γκάζι αλλά θα είναι στιγμιαία και χαμηλά. Στις ψηλές rpm θα πηγαίνεις χειρότερα, θα χάσει σε τελική κλπ.
Για αυτό σκέψου πρώτα που θες να καταλήξεις και κάνε ένα πλάνο κόστους.

Το κακό με τα παραπάνω, είναι ότι όσο περνάει ο καιρός και σκέφτεσαι, "τρέχει" και η συντήρηση του αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#364985 Εδδιε άσε τις καγκουριές και κοίτα να χαρείς το αμάξι ως έχει. (Τώρα πήρα χαμπάρι ότι έχεις z4, να τη χαίρεσαι :thumbsup: κουκλί).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#365008 @dimik
Νομίζω ίδια εισαγωγή έχουν. Το soundgenerator έχει μόνο η 3λιτρη που μπορούν να κουμπωσουν και οι μικρότεροι κινητήρες.

@busso
Αν η eisenmann έπαιζε στο 500αρικο θα την είχα βάλει.
Πρόγραμμα επίσης δεν έχω υπόψη μου κάτι αξιόπιστο (που να έχω δείγμα από πολλούς κατόχους).

@kon5
Από τη στιγμή που δεν πήρες το ντουκι σκέφτηκα ότι πάει πολύ το 0/2 για το φόρουμ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#365035 "Αξιόπιστο" πρόγραμμα = πας σε σοβαρό δυναμόμετρο και φτιάχνεις._
Μην πειράξεις τίποτα καλά σου λένε :rtfm: σε δίκασε ένα ST και κάτι τρέχει στα γύφτικα...
Ο dimviii έχει δίκιο, θόρυβο κάνει η εξάτμιση που λες :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#365054 nass αν με απασχολούσε αυτό που λες θα είχα πάρει ΤΤ.
Ούτως ή άλλως δεν είμαι ΤΟΣΟ άσχετος που να περιμένω μισό άλογο από ένα τελικό.
Ο μόνος που προβληματισμός στο θέμα είναι ηχητικός.

Ο dimviii έχει δίκιο, θόρυβο κάνει η εξάτμιση που λες :thumbsdown:

:(
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#365080 Για εδώ τη βλέπω τη δουλειά.
Εικόνα

100% εργοστασιακή καγκουριά (οι 3λιτρες το έχουν στάνταρ).
Όταν θα σανιδώνω θα νιώθω placebo ένα +5% σε ιπποδύναμη και +7% σε ροπή.
:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#365117 Σκοπεύεις να ταξιδεύεις;

BTW, αφαίρεση foam σε sound generator κάνουν όλοι οι Άγγλοι. Στην Αγγλία βέβαια δεν πρέπει να κυκλοφορεί μη καγκουρεμένη Ζ4.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#365121 Όχι ιδιαίτερα.
Και ταξίδι που έκανα με 2-3.000 στροφές πήγαινα (να ναι καλά το 6αρι).
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Giuseppe Busso έγραψε: Αν αλλάξεις εισαγωγή και βάλει φιλτροχοάνη, βαρελάκι κλπ ή αν αλλάξεις εξαγωγή, θες remap αλλιώς 99.99% να πηγαίνεις χειρότερα. Ίσως νιώσεις μια απελευθέρωση σε πάτα-άσε-πάτα γκάζι αλλά θα είναι στιγμιαία και χαμηλά. Στις ψηλές rpm θα πηγαίνεις χειρότερα, θα χάσει σε τελική κλπ.

Δεν ειναι ακριβως ετσι
Με ελευθερη εξατμιση χανεις χαμηλες και κερδιζεις στις υψηλες
Ουτε ειναι παντα απαραιτητο το remap , για να κερδισεις δυναμη, με μια αλλαγη εισαγωγης/εξαγωγης
Άβαταρ μέλους
By mirage
KWSN-Men έγραψε:Σκοπεύεις να ταξιδεύεις;

BTW, αφαίρεση foam σε sound generator κάνουν όλοι οι Άγγλοι. Στην Αγγλία βέβαια δεν πρέπει να κυκλοφορεί μη καγκουρεμένη Ζ4.

Μπα. Κυκλοφορουν πολλες μαμά.

< >