Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895978 Ασταδιαλα με πεισατε, εκλεισα τεστ ντράιβ. Εχει ενα τεστ ντράιβ σελφ σερβις εδω γυρω, η μλκια ειναι οτι πρεπει να κατεβασω το τεζλα αππ, και με ενοχλει οταν σε αναγκαζουν να κατεβασεις το αππ τους για να κανεις τα πιο απλα πραγματα, αλλα τελοσπαντων..
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895982 Και νταξει αυτοι, αμάξι σου εμπιστευονται. Κάτι άλλοι που θέλουν να κατεβασεις αππ για να κλείσεις κούρεμα/παραγγείλεις σε μπυραρία/ανέβεις σε τρενάκι στο λουνα παρκ κλπ δεν υποφέρονται.

Τέλος πάντων, τι να διαλέξω? Αυτά μου προτείνει:

RWD, LR, Performance
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#895985 H δική μου γνώμη είναι το RWD ή το Performance, αλλά αν δεν έχεις οδηγήσει ξανά κάποιο ηλεκτρικό, καλύτερα το RWD και αν σου αρέσει πας μετά στο Performance. Γιατί το σοκ θα είναι τεράστιο νομίζω. Το Long Range το θεωρώ τη λογική επιλογή μεν, αλλά δεν είμαι βέβαιος πως το παραπάνω κόστος από το RWD δικαιολογείται. Αναλόγως τη χώρα υποθέτω.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895986 Δεν προκειται να αγορασω τεσλα, ηλεκτρικο, ή αμαξι γενικοτερα, στο αμεσο μελλον. Για το τεστ ντραιβ ρωταω τι να διαλεξω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Chris έγραψε:Ασταδιαλα με πεισατε, εκλεισα τεστ ντράιβ. Εχει ενα τεστ ντράιβ σελφ σερβις εδω γυρω, η μλκια ειναι οτι πρεπει να κατεβασω το τεζλα αππ, και με ενοχλει οταν σε αναγκαζουν να κατεβασεις το αππ τους για να κανεις τα πιο απλα πραγματα, αλλα τελοσπαντων..

Όλα είναι μέρος του experience και το απ είναι ένα από αυτό.

Το θέμα με το τεσλα είναι ότι τα κάνει όλα τόσο καλά που σε αυτό το price point δεν έχει αντίπαλο.

Ειναι απίστευτα ικανό και ταυτόχρονα οικονομικό. Πρώτη φορά με ηλεκτρικό που δε με ενδιέφερε αν θα πάω με 135 ή 150. Πήγαινα όπως ήθελα και έκαψε 30% λιγότερο από το id4. Οι superchargers δεν απογοητεύουν ποτέ και πάντα δουλεύουν ούτε να έχεις το επιπλέον θέμα άνοιξε εφαρμογή βρες qr και 5g.

Χώροι αρκετοί, οθόνη πίσω για τα παιδιά, πανοραμική γκάζι παντού, στρίβει όσο το πας.

Το περφορμανς τικαρει όλα τα υπόλοιπα κουτάκια.

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#895993 Performance να διαλέξεις εννοείται!

Ειναι σαν να πας στην Porsche και να σου λεει , σου δινω για μια ωρα την 911 την απλή ή την 911 GTS

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Isambard έγραψε:Πριν μπω για τη βόλτα, ήμουν σίγουρος πως στο τέλος θα έλεγα "καλό, αλλά προτιμώ τα κλασικά και αγαπημένα". Τώρα δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Η επιτάχυνση από 0 χιλιόμετρα ακόμη και από το συγκεκριμένο που είναι το πιο αδύναμο της σειράς τη λες έως και συγκλονιστική. Προσωπικά βρέθηκα να προσέχω πώς θα πατήσω το γκάζι...
Αυτά όμως ισχύουν για όλα τα ηλεκτρικά με 200+άλογα, απλά νομίζω έτυχε να δοκιμάσεις Tesla που είναι πιο συνηθισμένο. Νομίζω ότι οι εντυπώσεις σου θα ήταν παρόμοιες και με άλλο αντίστοιχα ισχυρό ηλεκτρικό (πχ Volvo, Polestar, Ionic, BYD....). Και σε κάνουν να μην τολμάς να κοιτάξεις πίσω σε θερμικό ξανά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895997 Δεν χρειάζεται να είναι καν ισχυρό, με 204 ονομαστικά άλογα το δικό μου και οι ρεπριζ-διαθεσιμοτητα ροπής παντού και πάντα δεν συγκρίνεται.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#895998 Μου φαινεται απιστευτο που εχει βγει εντελως απο τη συναρτηση ο ηχος των αυτοκινητων. Προσωπικα μεγαλωσα αυνανιζομενος με ηχους απο ΜΕΚ (κυβικα, κυλινδρους, αλογα, σκασιματα, κοφτες κτλ κτλ κτλ) και πλεον βλεπω οτι η αυτοκινηση ειναι το "ποσο οικονομικα κινειται" (αν βρεις καπου να το ταισεις ρευμα) και το "ποσο φτηνο ειναι" (με τοσα ταμπλετς, καμερες και τεχνολογια που προσφερει) :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By dimik
George_Prix έγραψε:Μου φαινεται απιστευτο που εχει βγει εντελως απο τη συναρτηση ο ηχος των αυτοκινητων. Προσωπικα μεγαλωσα αυνανιζομενος με ηχους απο ΜΕΚ (κυβικα, κυλινδρους, αλογα, σκασιματα, κοφτες κτλ κτλ κτλ) και πλεον βλεπω οτι η αυτοκινηση ειναι το "ποσο οικονομικα κινειται" (αν βρεις καπου να το ταισεις ρευμα) και το "ποσο φτηνο ειναι" (με τοσα ταμπλετς, καμερες και τεχνολογια που προσφερει) :thumbsdown:

Άσε το οικονομικά, η λέξη είναι μια ΑΝΕΣΗ, ησυχία, ευκολία στην μετακίνηση, ευκολία στο παρκάρισμα, ευκολία στα στενά και επιπλέον επιδόσεις εάν και όταν τις χρειαστείς.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
George_Prix έγραψε:Μου φαινεται απιστευτο που εχει βγει εντελως απο τη συναρτηση ο ηχος των αυτοκινητων. Προσωπικα μεγαλωσα αυνανιζομενος με ηχους απο ΜΕΚ (κυβικα, κυλινδρους, αλογα, σκασιματα, κοφτες κτλ κτλ κτλ) και πλεον βλεπω οτι η αυτοκινηση ειναι το "ποσο οικονομικα κινειται" (αν βρεις καπου να το ταισεις ρευμα) και το "ποσο φτηνο ειναι" (με τοσα ταμπλετς, καμερες και τεχνολογια που προσφερει) :thumbsdown:

Άσε το οικονομικά, η λέξη είναι μια ΑΝΕΣΗ, ησυχία, ευκολία στην μετακίνηση, ευκολία στο παρκάρισμα, ευκολία στα στενά και επιπλέον επιδόσεις εάν και όταν τις χρειαστείς.

< >

Το οποίο στα Tesla κι όσα αντίστοιχου μεγέθους, η κίνηση σε στενά, παρκάρισμα, είσοδος σε εμπορικά κέντρα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τεράστια, χαμηλά, βρίσκουν εύκολα σε ράμπες και παρκάρεις με άγχος αν χωράς, αν ανοίγουν αρκετά οι πόρτες, αν ο διπλανός θα στο κοπανησει βγαίνοντας κλπ.

Επίσης καλές οι επιδόσεις αλλά για 0-100 στα φανάρια, γιατί γενικά τα ηλεκτρικά πάνε κυρίες στο δρόμο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Years after a Tesla driver using Autopilot plowed into a young Florida couple in 2019, crucial electronic data detailing how the fatal wreck unfolded was missing. The information was key for a wrongful death case the survivor and the victim’s family were building against Tesla, but the company said it didn’t have the data.
Then a self-described hacker, enlisted by the plaintiffs to decode the contents of a chip they recovered from the vehicle, found it while sipping a Venti-size hot chocolate at a South Florida Starbucks. Tesla later said in court that it had the data on its own servers all along.

The hacker’s discovery would become a key piece of evidence presented during a trial that began last month in Miami federal court, which dissected the final moments before the collision and ended in a historic $243 million verdict against the company.

https://www.washingtonpost.com/technolo ... ful-death/

Αλλη μια πλευρα της εμπυριας Τεσλα. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By dimik
PaNick67 έγραψε:
dimik έγραψε:

< >

Το οποίο στα Tesla κι όσα αντίστοιχου μεγέθους, η κίνηση σε στενά, παρκάρισμα, είσοδος σε εμπορικά κέντρα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τεράστια, χαμηλά, βρίσκουν εύκολα σε ράμπες και παρκάρεις με άγχος αν χωράς, αν ανοίγουν αρκετά οι πόρτες, αν ο διπλανός θα στο κοπανησει βγαίνοντας κλπ.

Επίσης καλές οι επιδόσεις αλλά για 0-100 στα φανάρια, γιατί γενικά τα ηλεκτρικά πάνε κυρίες στο δρόμο.

Για Tesla δεν ξέρω δεν εχω παρκάρει ο ίδιος, αλλά σε συναδέλφου που ήμουν συνοδηγός μια χαρά κατέβηκε σε απότομη ράμπα 2 υπόγεια κάτω και πάρκαρε ανάμεσα σε 100δες αυτοκίνητα. Με τόσες κάμερες κλπ πρέπει να είσαι τελείως μηδενικής αντίληψης για να βρείς.

Κατά τα άλλα σεντάν αυτοκίνητο προσωπικά δεν σκοπεύω να ξαναπάρω.

Οι επιδόσεις χρειάζονται σε προσπέραση, σε ανηφόρες κλπ, το 0-100 μικρή σημασία έχει.
Ο λόγος που κι εγώ προσωπικά οδηγώ πολύ πιο ήρεμα με το ηλεκτρικό είναι ότι σου βγάζει μια ηρεμία και χαλάρωση που δεν σε νοιάζει να κινηθείς γρήγορα, άλλωστε αν χρειαστεί να επιταχύνεις απλά θα κουνήσεις λίγο περισσότερο το πόδι προς τα εμπρός και θα εκτοξευτείς.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:...ησυχία...

Ησυχια θελω για να κοιμηθω. Το αμαξι το θελω να κανει σαματα :s_yes

Τα πρωτα 9" του βιντεο ειναι η πιπα για την προθερμανση και τα επομενα 9" ειναι η εκσπερματωση :lipsealed: