Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#893709 Μήπως ποτέ δεν τα βρήκαν με τον φορτιστή; Μπορείς μέσω φορτιστή να δεις μπορείς να το φορτίσεις;
Υπάρχουν συμβουλές για κάτι τέτοιο στα επίσημα εγχειρίδια της Tesla (όπως στα κοινά έλεγε τι να κάνεις αν πχ κοπεί το συρματόσχοινο της ηλιοροφής κλπ);
Άβαταρ μέλους
By Serf
#893714 Καλημέρα.

Ο τρόπος για να εκκινήσει το αυτοκίνητο όταν η βοηθητική (12V) μπαταρία έχει "πεθάνει" περιγράφεται στο https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 8FFC6.html . Η διαδικασία προϋποθέτει να ανοίξεις το καπό: https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... B5664.html .

Επιβεβαίωσε καλού-κακού ότι οι οδηγίες αφορούν και το δικό σου μοντέλο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#893727 Μίλησα με τεσλα … καταφέραμε να ανοίξουμε καπό κ μετά να βάλουμε κ μπροστά .. ή όπως λέγεται. Ξεκλείδωσε , άναψε κ οθόνη αλλά δε φεύγει … μου είπαν κ από το τηλ ότι είναι η 12 v μπαταρία . Έκλεισα ραντεβού αλλά δεν ξέρουν για πότε .. κ πρέπει λέει μάλλον να πάει στη Θεσσαλονίκη στο βροχιδη χατζη για να πάει εκεί το κινητό συνεργείο .

Βγάζει μηνύματα
Μειωμένες λειτουργίες φρένου στάθμευσης
Αδυναμία υποστήριξης όλων των λειτουργιών από ηλεκτρικό σύστημα
Ανιχνεύτηκε θέμα με ελεγκτή οχήματος
Μη διαθέσιμη εφεδρική ισχύς ηλεκτρικού συστήματος
Κλπ
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#893728 Απευθύνθηκα κ στη hybrid care μήπως αλλάξουν μπαταρία αλλά δε μπορώ να τους πω το όχημα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vagmag έγραψε:Μίλησα με τεσλα … καταφέραμε να ανοίξουμε καπό κ μετά να βάλουμε κ μπροστά .. ή όπως λέγεται. Ξεκλείδωσε , άναψε κ οθόνη αλλά δε φεύγει … μου είπαν κ από το τηλ ότι είναι η 12 v μπαταρία . Έκλεισα ραντεβού αλλά δεν ξέρουν για πότε .. κ πρέπει λέει μάλλον να πάει στη Θεσσαλονίκη στο βροχιδη χατζη για να πάει εκεί το κινητό συνεργείο .

Βγάζει μηνύματα
Μειωμένες λειτουργίες φρένου στάθμευσης
Αδυναμία υποστήριξης όλων των λειτουργιών από ηλεκτρικό σύστημα
Ανιχνεύτηκε θέμα με ελεγκτή οχήματος
Μη διαθέσιμη εφεδρική ισχύς ηλεκτρικού συστήματος
Κλπ

Είναι σίγουρα η 12V.

Αν έχεις συντηρητή βαλ'το πάνω για λίγες ώρες να πάρει τα πάνω του. Ακριβώς το ίδιο μου έχει τύχει με plug-in.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#893733 Η αλλαγή της μπαταρίας χαμηλής τάσης εμπίπτει στις DIY εργασίες: https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... AFAAF.html

Οδηγίες στο https://service.tesla.com/docs/Public/d ... 18DBE.html (έχει disclaimer ότι αφορά Β. Αμερική παρόλο που έχω δηλώσει Ελλάδα για να φτάσω εκεί).

Δεν έχω εμπειρία από τη διαδικασία, νομίζω στην ομάδα των ιδιοκτητών στο facebook θα βρεθεί κάποιος που να το έχει κάνει.

Για προδιαγραφές της μπαταρίας επίσης δεν έχω άποψη. Υποθέτω κάποιος έμπειρος έμπορος μπαταριών θα μπορεί να προτείνει μπαταρία ίδιων προδιαγραφών.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#893755 Τελικά έφτασε το όχημα στη hybrid care … κ θα την αλλάξουν αύριο λογικά τη μπαταρία . Στο ενδιάμεσο έβγαλε κ άλλα μηνύματα , ότι δε λειτουργούν τα φλας , κ στο τέλος αν κ δούλευε η ανάκτηση ενέργειας κ φρέναρε όταν άφηνα το γκάζι … το πεντάλ του φρένου έγινε πολύ σκληρό κ σχεδόν δεν ανταποκρινόταν . Θα δούμε αύριο . Καλή εμπειρία το τεσλα αλλά στη Θεσσαλονίκη είμαστε χωριό … συνεργείο κινητό θα ανέβει λέει σε 10 μέρες μάλλον …. Σωθήκαμε
Άβαταρ μέλους
By glf
#893799 Και γω λέω είναι σίγουρα η 12V μπαταρία. Και στο Zoe άμα πέσει, αρχίζει και βγάζει ότι θες από σφάλματα γιατί πέφτει η ενέργεια στα διάφορα συστήματα στο CANbus και γίνεται της πόπης.
Εγώ την άλλαξα μόνος μου αφού όπως είναι όντως στα όρια του DIY κάτι τέτοιο αρκεί να σου κόβει σε 5 πράματα.
Ταλαιπωρία για το τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#893819 Πέρα από ταλαιπωρία ήταν κ το κόστος αρκετό ….
Αλλά τέλος πάντων

Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε μιας κ φεύγοντας από το συνεργείο είχε βίδα στο λάστιχο κ απευθείας πήγαμε για επισκευή.
Καμία γνώμη για ελαστικά γενικά ; Τι προτιμάτε ;

Δεν έχει ξεκινήσει καλά η συμβίωση …

Πήγα το άφησα κ σε ένα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης κ όπως έφυγα - θα το έβαζαν στο ασανσέρ - κλείδωσε ενώ ήταν η κάρτα μέσα κ με έψαχναν . Ευτυχώς μου ήρθε ειδοποίηση εντός λεπτού στο κινητό κ το ξεκλείδωσα . Επέστρεψα κ πίσω να τους εξηγήσω κ να δούμε ότι όλα καλά . Αφησα κ τον αριθμό τηλεφώνου μου καλού κακού χαχαχα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
vagmag έγραψε:αλλά στη Θεσσαλονίκη είμαστε χωριό

Διαφωνώ φίλε. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Ε.Ε. (όχι η Πεσαβάρ δηλαδή...) με περίπου 1,5 εκατομμύριο πληθυσμό στην μητροπολιτική περιοχή. Το ότι δεν έχει η Tesla υποδομές σε μια τόσο μεγάλη πόλη, που παγκόσμια θεωρείται μεσαίου μεγέθους (περίπου όπως το Milwaukee του Giannis), είναι δικό της πρόβλημα και κακώς την επιβραβεύουμε αγοράζοντας τα αυτοκίνητά της.

Και άντε να έχεις Ferrari, Lamborghini, McLaren (αν και για αυτά έχουμε καλό συνεργείο εδώ πάνω, το ξέρεις) και να χρειάζεσαι ειδική φροντίδα. Για το καθημερινό σου αυτοκίνητο δεν θα έπρεπε να μπαίνεις σε τέτοια ταλαιπωρία.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#893991 Φυσικά κ δε θα έπρεπε να μπαίνω σε τέτοια ταλαιπωρία αλλά όπως κ να το κάνουμε είμαστε μικρότερο κοινό κ λογικό να μην έχουν γίνει επενδύσεις .
Δική μου επιλογή ήταν να δοκιμάσω Tesla , κ σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά δε θα ξανά έπαιρνα κάτι που δεν έχει αντιπροσωπεία στην πόλη μας . ( Έχω πάρει εντωμεταξύ κ το Alpine χαχαχα αλλά αυτό δεν πειράζει κ να κάθεται ) .

Ούτε από τις νέες κινεζικές εταιρίες έχουν κάνει ολες επενδύσεις σαν εκθέσεις , πόσο μάλλον σαν συνεργεία , ούτε καν για καιρό δεν είχαμε - δεν ξέρω καν αν έχουμε κ τώρα - εξουσιοδοτημένα κ αντιπροσωπείες Jaguar / Land Rover . Εδώ Renault πήγα να επισκευθω ανατολικά κ έχει κλείσει κ αυτή . Εντάξει δέχομαι ότι κάποιες αντιπροσωπίες είχαν τα δικά τους θέματα με εκπροσώπηση στην Ελλάδα , όπως η Renault, αλλά δεν παύει να αισθάνομαι ότι είμαστε χωριό κάποιες φορές .

Περνάς στην Αθήνα κ βλέπεις εκθέσεις μεγάλες , πολλά μοντέλα μέσα , πολυτέλεια κλπ . Δε λέω ότι εκεί είναι ρόδινα αλλά είναι πιο όμορφη η παρουσίαση , με καλύτερη ευχέρεια για test drive , κ σου δημιουργείται ιδέα ότι υπάρχει κάποιος να υποστηρίξει το όχημα που θα επιλέξεις .
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894002 Η Αθήνα είναι τριπλάσια σε μέγεθος από εμάς. Όμως καλά λες ότι πρέπει να παίρνουμε αυτοκίνητα που έχουν υποστήριξη στο μέρος μας. Για τα Land Rover υπάρχουν τα πάντα (εκτός από συμπιεστή A/C για Disco 1995, θα τον φέρω από Αγγλία) :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 19 Ιούλ 2025, 13:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#894009 Δεν είναι μόνο θέμα πληθυσμού αλλά και αυτοκινήτων που αγοράζονται. Σε καινούργια αυτοκίνητα είμαστε μικροί σαν αγορά και υποθέτω αυτό αντικατοπτρίζεται στον αριθμό μαγαζιών. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, θα έπρεπε να έχουν επίσημα συνεργεία.
Άβαταρ μέλους
By skous
#894083 Γιατι να εχουν επισημα συνεργεία δεν υπαρχει αντιπροσωπεία στην Χ - Υ πόλη;

Οταν αγοραζεις κάτι, εφόσον δεν υποστηρίζεται όπως θέλεις, κάνεις την επιλογή σου.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
vagmag έγραψε:αλλά στη Θεσσαλονίκη είμαστε χωριό

Διαφωνώ φίλε.

Διαφωνώ με τη διαφωνία. :lol: :lol:

Είμαστε χωριό (όλη η Β. Ελλάδα βασικά), όχι όμως επειδή δεν έχει η Τέσλα αντιπροσωπεία (αυτό είναι ασήμαντο), απλά... έτσι είναι...