Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By kubiak
skous έγραψε:
markvag έγραψε:
BARHonda έγραψε:Δεν καταλαβαίνω γιατί το όραμα του Musk είναι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Ποια η ουσία της οδήγησης τότε αν είναι να μπαίνεις στο αμάξι σου και να σε οδηγεί αυτό? Να πληρώσω μεταξύ 50-100Κ για να έχω 500-1000 HP για να με οδηγεί το computer :help:

Κοίτα, αυτό το καταλαβαίνω, γιατί αφενός ΑΝ (πολύ μεγάλο αν) γίνει σωστά, θα αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας στον δρόμο και αφετέρου για τον περισσότερο κόσμο, η οδήγηση είναι απλά η μετακίνηση από το Α στο Β και χρειάζονται το αμάξι απλά για την αυτονομία που παρέχει, σε σχέση με τα ΜΜΜ. Οπότε πολλοί (μεταξύ των οποίων κι εγώ για τις καθημερινές μετακινήσεις) θα καλόβλεπαν μία τέτοια εξέλιξη (ξαναλέω ΑΝ γίνει σωστά). Με την προϋπόθεση φυσικά να έχεις τη δυνατότητα να οδηγείς εσύ κάτι πιο ενδιαφέρον όταν οι πλανήτες ευθυγραμμιστούν.

Οχι απλα πολλοι. Σχεδον όλοι θα ηθελαν να μπορουν να πανε απο το Α σημειο στο Β και να μπορουν να διαβαζουν, δουλευουν, βλεπουν τηλεοραση, να κοιμούνται κλπ… δηλαδη να μην ασχολιουνται με την οδηγηση και να «κερδιζουν» τον χρονο της μετακινησης για να κανουν κατι άλλο πιο ουσιαστκό για αυτους.

< >
Η αυτοκίνηση δεν είναι μόνο μετακίνηση...
Τι νόημα θα είχε ο όρος petrolhead αν ίσχυε αυτό...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#875216 Τι petrolhead αν εισαι καθε πρωι - μεσημερι - βραδυ πηγμενος στην Πατησιων, Κηφισιας, Βουλιαγμενης; Πας και γυρνας αυτονομα στην δουλεια κι αν θες να παιξεις, απενεργοποιεις τα βοηθηματα, πας Πεντελη ρινγκ και ξεδινεις
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
skous έγραψε:Οχι απλα πολλοι. Σχεδον όλοι θα ηθελαν να μπορουν να πανε απο το Α σημειο στο Β και να μπορουν να διαβαζουν, δουλευουν, βλεπουν τηλεοραση, να κοιμούνται κλπ… δηλαδη να μην ασχολιουνται με την οδηγηση και να «κερδιζουν» τον χρονο της μετακινησης για να κανουν κατι άλλο πιο ουσιαστκό για αυτους.

PaNick67 έγραψε:Τι petrolhead αν εισαι καθε πρωι - μεσημερι - βραδυ πηγμενος στην Πατησιων, Κηφισιας, Βουλιαγμενης; Πας και γυρνας αυτονομα στην δουλεια κι αν θες να παιξεις, απενεργοποιεις τα βοηθηματα

Ακριβώς έτσι.
Άβαταρ μέλους
By skous
#875486 Ποιο το ποσοστό petrolheads σε μια κοινωνια; 1%; 5%;
Πραγματικού πετρολχεντ όμως. Όχι αυτων που γουστάρουν μόνο 0-100

< >
Άβαταρ μέλους
By kubiak
skous έγραψε:Ποιο το ποσοστό petrolheads σε μια κοινωνια; 1%; 5%;
Πραγματικού πετρολχεντ όμως. Όχι αυτων που γουστάρουν μόνο 0-100
Ανάλογα την ηλικία, το φύλο, τι εννοεί κάνεις πετρολχεντ και τι άλλο που δε μου έρχεται...

Η εικόνα υπονοεί διάφορα...

Αν βάλουμε και την ταινία στο κάδρο τότε το πάμε λίγο πιο μακριά και εκτός θέματος..
Άβαταρ μέλους
By Serf
#876703 Αν ισχύει, πολύ σημαντική εξέλιξη μιας και η κατανάλωση μπαταρίας στα σταθμευμένα Tesla δεν είναι αμελητέα με το Sentry Mode ενεργό.

Exclusive: What Tesla is Changing to Improve Sentry Mode Efficiency

Tesla recently rolled out power efficiency improvements to its Sentry Mode feature for the Cybertruck with software update 2024.38.4. These updates drastically improve the vehicle’s power consumption when Sentry Mode is active.

We’ve now uncovered more details on how Tesla achieved such drastic improvements in the vehicle’s power consumption, which Tesla estimated to be a 40% reduction.

Tesla made architectural changes to how it processes and analyzes video — optimizing which components handle which tasks. While the Cybertruck is the first to benefit from these advancements, Tesla plans to extend these upgrades to other vehicles in the future.

...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#877096 Τι διαφορές έχουν τα model 3 Long range κ performance ?
Στα μοντέλα 2019-2022

Άνεση , εξοπλισμό ;
Θετικά/αρνητικά για τον καθένα ;

Αχ με βάλατε στην πρίζα . ( Κ εδώ ταιριάζει ακριβώς )
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Serf έγραψε:Δεν το έχεις απόλυτα συνειδητοποιήσει... αλλά καλώς ήρθες στον κόσμο της Tesla :)

.

Παλεύω με τον εαυτό μου για την απόφαση !

Είναι το βάζο με το γλυκό μπροστά μου !

Αν πάω σε Tesla η λογική επιλογή θα ήταν long range . Με τρώει όμως κ για performance .
Λογική επιλογή θα ήταν κ το Y , αν το θεωρήσουμε το οικογενειακό μας αυτοκίνητο .
Άβαταρ μέλους
By glf
#877101 Και γω για Tesla σε βλέπω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#877103 Το P είναι πιο γρήγορο, αν και το LR είναι ήδη πολύ γρήγορο. Το LR έχει καλύτερη αυτονομία, αλλά και το P δεν έχει άσχημη. Το LR είναι πιο άνετο στις λακκούβες, αλλά και το P δεν είναι κακό.
Εγώ επέλεξα LR αντί για P, κυρίως επειδή δεν μπορούσα να πάρω επιδότηση για το P. Δεν με χάλασε όμως η δυνατότητα rotation ελαστικών στο LR, που δεν μπορείς να κάνεις στο P (διαφορετικές διαστάσεις μπρος-πίσω... με μια επιφύλαξη γιατί κάποια P έχουν ίδιες διαστάσεις). Επίσης οι ζάντες του P είναι αρκετά ευπαθείς και το ground clearance του P είναι ακόμη πιο χαμηλό από του LR (πιο σημαντικό στο 3, λόγω ήδη σχετικά χαμηλού ground clearance).
Άβαταρ μέλους
By glf
#877104 Τώρα κουβέντα θα ανοίξω αλλά... τι το θέλει κάποιος το performance;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:Τώρα κουβέντα θα ανοίξω αλλά... τι το θέλει κάποιος το performance;

Καλύτερες επιδόσεις, καλύτερα φρένα, σπορ λουκ. Από την άλλη, χειρότερη αυτονομία, χειρότερη άνεση, μεγαλύτερο άγχος για ζάντες και απόσταση από το έδαφος (για το 3). Άλλα σε μεγαλύτερο, άλλα σε μικρότερο βαθμό. Τουλάχιστον κάπως έτσι τα είχα γενικά στο μυαλό μου, όταν έψαχνα ποιο να διαλέξω.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#877110 Νομίζω κάπως καλύτερο ηχοσύστημα το Performance. Δυνατότητα ρύθμισης ποσοστού εμπλοκής μπρος-πίσω άξονα κίνησης. Αν θυμηθώ κάτι άλλο, θα το γράψω. Δεν πρόλαβα να δω όλο το video: