Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:...και με τα -150κιλα κατα μεσο ορο του Evo ε Δημητρη? :metalo: Οπου απο ενα σημειο βαρους ενος sportscar και επειτα, ακομα και η ενδεχομενη παρομοια αναλογια κιλων/ιππο δεν αποτυπωνει το δυσκολοτερο εργο που εχει το βαρυτερο αυτοκινητο...

Porsche 911T 997 480 ίπποι 1610/1735 Kg 3.35/3.61 Kg/ίππο
Mitsubishi Evo 9 280 ίπποι 1485/1563 Kg 5.30/5.58 Kg/ίππο

:help:

Αλλά το βαρύτερο "έχει δυσκολότερο έργο να επιτελέσει" :rtfm: :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Eιναι δυνατον να αγνοεις ΠΑΝΤΕΛΩΣ μια διαφορα βαρους της ταξης των 140-150κιλων στο πρωτο συγκριτικο (EU μετρησεις)

http://www.zeperfs.com/en/fiche312-pors ... -turbo.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche261-mits ... vo-vii.htm

...και μεχρι και 170κιλων στο δευτερο συγκριτικο...

http://www.zeperfs.com/en/fiche1528-por ... -turbo.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche1401-mit ... evo-ix.htm

τα λινκ που εβαλες λενε οτι παρα τα 150 κιλα διαφορα, το 997 ειναι παντου πιο γρηγορο στην ευθεια.
80-180 με 5η 15,3 vs 9,5 δευτερα σε μια ρεπριζ μονο. Σε ολες τις μετρησεις ειναι σημαντικα ταχυτερη η 997.
Δλδ παλι λαθος εισαι.Παλι πανυγηριζεις οπως στο κιτρινοπουλι για το ΤΙΠΟΤΑ.

Κίκιζας . έγραψε:...και με τα -150κιλα κατα μεσο ορο του Evo ε Δημητρη? :metalo: Οπου απο ενα σημειο βαρους ενος sportscar και επειτα, ακομα και η ενδεχομενη παρομοια αναλογια κιλων/ιππο δεν αποτυπωνει το δυσκολοτερο εργο που εχει το βαρυτερο αυτοκινητο...

α ωστε ειχε και μειονεκτημα το 997 στο συγκεκριμενο συγκριτικο? :lol: :lol: :lol:

Κίκιζας . έγραψε:Tι λες, τωρα με πηγε τσιρλιπιπι... :lol:
Βρηκες τοπικο Ισπανικο αγωνα, για να θεσεις σημειο αναφορας, στην αντιπαραθεση δυο αυτοκινητων? :s_rofl

Aρα στο δικο μας Κενταυρος, που κερδισε ο Αναπολιωτακης με προσθιοκινητο Ibiza kit car 20ετιας το EvoX του
του Καρπανου, μηπως επρεπε ΗΔΗ να τον εχεις παρει τηλεφωνο? :s_sarcastic

http://www.omae-epa.gr/images/races/201 ... esults.pdf

Ρε συ Δημητρη οι συγκρισεις που κανεις, δεν καταλαβαινεις οτι ειναι εντελως ακυρες? :lol: ..

οχι οι δικες μου συγκρισεις μονο ακυρες δεν ειναι.Οι δικες σου ειναι ακυρες,γιατι συγκρινεις εναν κακο οδηγο με εναν καλο οδηγο σε ενα τυχαιο παραδειγμα που δεν επαναληφθηκε με αλλους οδηγους.
Εγω μιλω για το Ισπανικο πρωταθλημα με μαχες μεταξυ πρωταθλητων,με πολλες 997 με πολλα ρ5 με πολλα εβοΧ ,με τους περσυνους κανονισμους(χωρις στομιο 997 με στομιο εβο),με τους φετινους οπου επιτελους εβαλαν περιοριστη στα 450 ιππων 997 ,τα πηγαν στα 380-400 αλογα ,και ως δια μαγειας δεν ξανανικησαν.Οι ιδιοι οδηγοι που περσυ εκαναν νικες.
Παλι πιο δυνατα απο εβο Χ ηταν, στα ιδια σχεδον κιλα,νικες γιοκ.
Να σημειωθει οτι το εβοχ δεν μπορει να φορεσει φαρδυτερο απο 235 ελαστικο(μαμα φοραει 245),ενω η 997 ανετα 295-305.
Παλι επιβεβαιωνομαι οτι σε παρομοιες αναλογιες κιλων/ιππων τα πορσε με το μοτερ κρεμασμενο ειναι για κλωτσες.
Τα ιδια εγιναν και Βελγιο με 997 και χωρις περιοριστη,αλλα εκει γλυστραει,οποτε το κρεμασμενο μοτερ στη πισω πινακιδα τα σκατωσε οπως επρεπε.

Κίκιζας . έγραψε:Για αυτο ακριβως δεν μπορεις να καταλαβεις και το νοημα χρονομετρησης στο ring, απεναντι σε πιστες με επιφανεια...μπιλιαρδου, ή αγωνες ταχυτητας με πολλους παραπανω ασταθμητους παραγοντες...(στρατηγικη βαθμολογιας κατασκευαστων, αλλα προπαντων αυτοκινητα ΜΗ εργοστασιακα, μεμηχανολογικη κατασταση εξαρτωμενη απο το budget των αγωνιζομενων και παει λεγοντας...)

γενικοτητες μπας και δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.
ο δρομος ειναι αλλο κολπο,και αποτυπωνει σε πραγματικες συνθηκες τις δυνατοτητες του καθε αυτοκινητου.
Στο εχω πει,αλλα εσυ επιμενεις να συγκρινεις χρονους στο ριιινγκ με αυτοκινητα που δεν εχουν σχεση μεταξυ τους σε ισχυ και να βγαζεις τα λαθος συμπερασματα σου.

Συμπερασμα..
σε πιστες ερχονται σουστοφυλλα,γυφτοι με χειροτερες προδιαγραφες στα χαρτια και διασυρμος
στα ραλλυ μολις χασουμε τοπλεονεκτημα της παραπανω δυναμης η διαφορα μετριεται σε λεπτα.
Κια το μοτερ οπως ειπες μια χαρα ειναι εκει που το εχουν. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:

Porsche 911T 997 480 ίπποι 1610/1735 Kg 3.35/3.61 Kg/ίππο
Mitsubishi Evo 9 280 ίπποι 1485/1563 Kg 5.30/5.58 Kg/ίππο

:help:

Καταρχας η μετρηση EU (με 90% πληροτητα ρεζερβουαρ +75 κιλα για οδηγο) ειναι η πιο ρεαλιστικη και πολυ πιο κοντα στην πραγματικοτητα. Οχι η DIN...

...να σε βοηθησω λιγο ακομα, θυμιζοντας οτι το νουμερο "280" αποτελουσε το ανωτατο οριο, με NOMO στην Ιαπωνικη αγορα μεχρι και το 2004.
"In 1988, JDM cars were limited by voluntary self-restraints among manufacturers to 280 horsepower (PS) (276 hp) and a top speed of 180 km/h (111.8 mph), limits imposed by the Japan Automobile Manufacturers Association (JAMA) for safety. The horsepower limit was lifted in 2004 but the speed limit of 180 km/h (111.8 mph) remains in effect"

https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_domestic_market

Μετα και απο καμποσες δυναμομετρησεις σε απολυτως OEM κατασκευες, ο μεσος ορος ιπποδυναμης για τα 7αρια -και οχι μονο αυτη η γενια- ηταν 315-330ps... :whistlink:

nass έγραψε:Αλλά το βαρύτερο "έχει δυσκολότερο έργο να επιτελέσει" :rtfm: :s_rofl

Δηλαδη δεν ισχυουν οι νομοι της βαρυτητας? Στον Αρη εγιναν οι χρονομετρησεις? :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By nass
#265405 Και στον Αρη ισχύουν οι "νόμοι της βαρύτητας" :rtfm: :lol: αλλά στο δικό σου πλανήτη ακόμα και τα απλά μαθηματικά πρέπει να ορίζονται ξανά και να συζητάμε περί όνου σκιάς.
Αν θέλεις να "βοηθήσεις" κάνε τις πράξεις πάλι με τα "σωστά" κατ΄εσέ νούμερα και πες μας αν αλλάζει το συμπέρασμα, ότι δηλαδή η σύγκριση που έκανες είναι υπερ-άκυρη.

315-330 ps για τα 7άρια ? :omg: Εχεις φαντάζομαι πρόχειρη κάποια παραπομπή διότι οι δικές μου "πηγές" λένε κάπου 300 ps. Ασε που μάλλον με κορόιδεψαν με τα 296 ps του δικού μου :x :protest: Αλλά δεν με πειράζει, κάνε τη διαίρεση με όποιο νούμερο θέλεις και πες μας.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 09 Ιουν 2016, 11:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#265408 Υπερατου.
Αχ μου λείπουν οι συζητήσεις για σουστοφυλλα και vectra με ημιακαμπτους πολλαπλούς

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:

τα λινκ που εβαλες λενε οτι παρα τα 150 κιλα διαφορα, το 997 ειναι παντου πιο γρηγορο στην ευθεια.
80-180 με 5η 15,3 vs 9,5 δευτερα σε μια ρεπριζ μονο. Σε ολες τις μετρησεις ειναι σημαντικα ταχυτερη η 997.
Δλδ παλι λαθος εισαι.Παλι πανυγηριζεις οπως στο κιτρινοπουλι για το ΤΙΠΟΤΑ.

...κοιτα να δεις εδω κατι τρελες ευθειες... :whistlink:

Evo VII 911 Turbo (996)
Oschersleben 1:50.02 1:46.55
Hockenheim Short 1:18.20 1:14.60

ΕvoIX 911 Turbo (997)
Vairano Handling Course 1:21.81 1:19.96
Serres Racing Circuit 1:34.20 1:32.35
Oschersleben 1:49.02 1:42.74
Hockenheim Short 1:17.60 1:11.90
Tsukuba 1:05.53 1:04.12

Oλα αυτα για το ΤΙΠΟΤΑ... :yahoo:

dimviii έγραψε: α ωστε ειχε και μειονεκτημα το 997 στο συγκεκριμενο συγκριτικο? :lol: :lol: :lol:

Oxι ρε συ αλιμονο :lol: σιγα την διαφορα απο τα 1,500κιλα στα 1,650κιλα. Την ιδια ακριβως επιδραση εχουν με τους νομους της βαρυτητας...

dimviii έγραψε: οχι οι δικες μου συγκρισεις μονο ακυρες δεν ειναι.Οι δικες σου ειναι ακυρες,γιατι συγκρινεις εναν κακο οδηγο με εναν καλο οδηγο σε ενα τυχαιο παραδειγμα που δεν επαναληφθηκε με αλλους οδηγους.

Α, μαλιστα ο Καρπανος με το Evo που ειναι κυπελλουχος ασφαλτου, ειναι κακος οδηγος... :metalo:

Ενω στο Ισπανικο πρωταθλημα, τους ξερεις απ' εξω και ανακατωτα τους οδηγους του, τους επαιζες μικρους στα γονατα... :lol:

dimviii έγραψε: Εγω μιλω για το Ισπανικο πρωταθλημα με μαχες μεταξυ πρωταθλητων,με πολλες 997 με πολλα ρ5 με πολλα εβοΧ ,με τους περσυνους κανονισμους(χωρις στομιο 997 με στομιο εβο),με τους φετινους οπου επιτελους εβαλαν περιοριστη στα 450 ιππων 997 ,τα πηγαν στα 380-400 αλογα ,και ως δια μαγειας δεν ξανανικησαν.Οι ιδιοι οδηγοι που περσυ εκαναν νικες.
Παλι πιο δυνατα απο εβο Χ ηταν, στα ιδια σχεδον κιλα,νικες γιοκ.
Να σημειωθει οτι το εβοχ δεν μπορει να φορεσει φαρδυτερο απο 235 ελαστικο(μαμα φοραει 245),ενω η 997 ανετα 295-305.
Παλι επιβεβαιωνομαι οτι σε παρομοιες αναλογιες κιλων/ιππων τα πορσε με το μοτερ κρεμασμενο ειναι για κλωτσες.
Τα ιδια εγιναν και Βελγιο με 997 και χωρις περιοριστη,αλλα εκει γλυστραει,οποτε το κρεμασμενο μοτερ στη πισω πινακιδα τα σκατωσε οπως επρεπε.

Eσυ μιλας για πρωταθλημα Ραλλυ, συγκρινοντας 4ΚΙΝΗΤΟ με ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΟ, και αφου κανεις την εισαγωγη με τα λαστιχα και τα στομια, μετα επιβεβαιωνεσαι! :lol:

dimviii έγραψε: γενικοτητες μπας και δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.
ο δρομος ειναι αλλο κολπο,και αποτυπωνει σε πραγματικες συνθηκες τις δυνατοτητες του καθε αυτοκινητου.
Στο εχω πει,αλλα εσυ επιμενεις να συγκρινεις χρονους στο ριιινγκ με αυτοκινητα που δεν εχουν σχεση μεταξυ τους σε ισχυ και να βγαζεις τα λαθος συμπερασματα σου.

To ρινγκ τι νομιζεις οτι ειναι? Πιστα με επιφανεια μπιλιαρδου? :s_biggrin

dimviii έγραψε: Συμπερασμα..
σε πιστες ερχονται σουστοφυλλα,γυφτοι με χειροτερες προδιαγραφες στα χαρτια και διασυρμος
στα ραλλυ μολις χασουμε τοπλεονεκτημα της παραπανω δυναμης η διαφορα μετριεται σε λεπτα.
Κια το μοτερ οπως ειπες μια χαρα ειναι εκει που το εχουν. :lol:

Κατι μου θυμιζει αυτο... :whistlink:

dimviii έγραψε: γενικοτητες μπας και δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.

:lol:
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 09 Ιουν 2016, 11:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#265417 Ωραίο σεντονοquote αλλά γιατί;;;;;;;

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε: Και στον Αρη ισχύουν οι "νόμοι της βαρύτητας" :rtfm: :lol: αλλά στο δικό σου πλανήτη ακόμα και τα απλά μαθηματικά πρέπει να ορίζονται ξανά και να συζητάμε περί όνου σκιάς.
Αν θέλεις να "βοηθήσεις" κάνε τις πράξεις πάλι με τα "σωστά" κατ΄εσέ νούμερα και πες μας αν αλλάζει το συμπέρασμα, ότι δηλαδή η σύγκριση που έκανες είναι υπερ-άκυρη.

Τις εχω κανει απο πριν τις πραξεις, οχι σαν και εσενα, που "ξεχναει" το βαρος...

nass έγραψε:315-330 ps για τα 7άρια ? :omg: Εχεις φαντάζομαι πρόχειρη κάποια παραπομπή διότι οι δικές μου "πηγές" λένε κάπου 300 ps. Ασε που μάλλον με κορόιδεψαν με τα 296 ps του δικού μου :x :protest: Αλλά δεν με πειράζει, κάνε τη διαίρεση με όποιο νούμερο θέλεις και πες μας.

Μπα, σιγα μην πιαστεις εσυ κοροιδο... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By nass
#265424 Θα κάνεις τις πράξεις ή θα τη βγάλεις με σαχλαμαρίτσες ? :protest:

Διάβασα το τεστ του car & driver που παρέθεσες και έχω ένα μόνο σχόλιο: λάστιχα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:Θα κάνεις τις πράξεις ή θα τη βγάλεις με σαχλαμαρίτσες ? :protest:

Διάβασα το τεστ του car & driver που παρέθεσες και έχω ένα μόνο σχόλιο: λάστιχα :rtfm:

Aφου δεν αποδεχεσαι/αρνεισαι να κατανοησεις τις επιδρασεις που εχει το παραπανισιο βαρος σε ενα αυτοκινητο, τι αλλο να συζητησει κανεις μαζι σου? :s_no
Άβαταρ μέλους
By nass
#265435 Το αποδέχομαι, το αποδέχομαι, ήμαρτον :lol: :lol:

Θα απαντήσεις τώρα ή θα συνεχίσεις τις υπεκφυγές ?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#265438 @ nass
Οχι δεν θα απαντήσει. Η μάλλον έχει ηδη απαντήσει αλλά αρνείσαι να κατανοήσεις/αποδεχτείς τα όσα λέει!

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
dstou έγραψε:Θα ήθελα να δω έναν αερόψυκτο κινητήρα σε ένα σημερινό αυτοκίνητο. Από περιέργεια και μόνο. Να έχει συμπίεση 12:1 (γιατί παλιά είχαν συνήθως 7-10:1), να έχει καλό σύστημα θέρμανσης για το χειμώνα, να έχει δυνατό ερκοντίσιο, να είναι γιούρο6, να έχει λογική κατανάλωση, να βγάζει καμμιά 500αριά αράβικα, να έχει και συμαζεμένο όγκο και μετωπική επιφάνεια και ο ανεμιστήρας του να απομακρύνει την θερμότητα που βγαίνει από παντού στο αμάξι (κιβώτιο, ερκοντίσιο, υδραυλικά τιμόνια, καταλύτη, τούρμπα) αλλά να μην ακούγεται σα Σιτροέν Ντεσεβώ/Νταιάν.

Ή έστω να έβγαινε ΤΩΡΑ ένα αμάξι σε δύο βερσιόν, μια αερόψυκτη και Χ άλογα, και πολύ θόρυβο, και μια υδρόψυκτη με Χ+30% αλόγατα, μειωμένο θόρυβο, και όλα τα προηγούμενα ατού. Τι θα διαλέγατε?
ΤΩΡΑ, όχι το 1930 με τις αντλίες νερού σε πρωτόγονο επίπεδο εξέλιξης και τις φλάντζες να χάνουν νερό από παντού και να τις βουλώνετε με λουκούμι.

Να μη χαθεί η άποψη αυτή παρακαλώ , +1 :)

Απο την πρόσφατη εμπειρία μου με αερόψυκτη Bmw και αερόψυκτο Ducati , η απόδοση είναι καλή
αλλά απέχει πολύ απο κορυφαίες τιμές. Η κατάσταση ελέω Euro 4 στις μηχανές καθιστά την όλη
διαδικασία πρακτικά ασύμφορη , βλέπε ->
http://www.therideadvice.com/why-the-fu ... t-too-hot/

Επιπρόσθετα, ακόμα και στα τελευταία κείμενα , διαβάζω για μικροδιαρροές λαδιού, πόσο εύκολο
είναι να επισκευαστεί (!) ο κινητήρας της 911 SC και οτι ένα υδρόψυκτο εαν χαλάσει το σύστημα ψύξης θα είναι
πιο επιρρεπές σε βλάβη.
Επίσης , οτι τρέχουν αγωνιστικά αερόψυκτα με επιτυχία και έχουν μεγάλη απόδοση.

Διαπιστώνω οτι μάλλον αλλού πιάστηκες και βάλθηκες ΝτιΤζετ, να αποδείξεις (?) πράγματα περι αερόψυκτων boxer ενώ αυτό που αναφέρθηκε σε πρώτη φάση είναι διαχρονική αξιοπιστία ενός σπορ αυτοκινήτου μετά απο πολλά μίλια και κάθε είδους μεταχείριση , δίχως να προβληματίσει , αρκεί να είναι σωστά κατασκευασμένο απο την αρχή. Το υδρόψυκτο μπήκε
στη πορεία.

Οπότε σαφώς και επιμένουμε / επιμένω ως προς αυτό, ενώ παρά το ότι θαυμάζω τις κατασκευές που αναφέρεις και βλέπουμε με δέος να δουλεύονται απο ιδιοκτήτες με μεράκι και όρεξη , πάραυτα δεν πείθομαι προσωπικά για το
bulletproof της κατασκευής με τόσο απλούς όρους όσο και το NSX, το γιατί αναλύθηκε προηγουμένως.

ΥΓ στις μηχανές, υπάρχουν προφανώς και αεροελαιόψυκτες (ας μου επιτραπεί ο όρος) κατασκευές όπως π.χ GSX 1400.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#265464 Επίσης, δεν έχω δει αερόψυκτο μοτέρ χωρίς λαδάκια γύρω γύρω! Το δικό μου, επειδή το έτρεξα λίγο χθες, έχει "δακρύσει" λαδάκι. Και όχι, δεν είναι πρόβλημα, έτσι κάνουν τα αερόψυκτα, τι να κάνουμε!
:lol:
Σε μηχανές πάντως, υπάρχει ο λόγος της απλούστερης συντήρησης, και της εμφάνισης όταν δεν έχεις πλαστικά φέρινγκ. Αλλά στα αυτοκίνητα, δεν νομίζω πως υπάρχουν σοβαρά πλεονεκτήματα.