- 12 Απρ 2024, 13:25
Scotch έγραψε:@Serf: Γράψε όποτε έχεις χρόνο 2-3 κουβέντες για το X plaid. Τι σου άρεσε, τι δεν σου άρεσε, αξίζει τα λεφτά του (σε σχέση με το YP, για παράδειγμα), κλπ. 
Μιας κι έχω λίγο χρόνο (βλ., screenshot), πάμε...
Παραλαβή του Model X κι απευθείας το πρώτο "σοκ". Σα να είμαι σε tank, "κουμπωνω" όπισθεν για να ξεπαρκάρω και συνειδητοποιώ ότι από τον καθρέφτη δε βλέπω το πίσω αυτοκίνητο... είναι κάτω από το οπτικό μου πεδίο. Ευτυχώς η κάμερα οπισθοπορείας δίνει λύση. Πρώτα μέτρα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και είμαι σφιγμένος... προσπαθώ να συνηθίσω την αίσθηση "θωρηκτού". Ευτυχώς, μετά τα πρώτα λεπτά συνηθίζω όγκο/ ύψος.
Για την επιτάχυνση τι να πει κανείς. Έκανα 2-3 φορές launch... κολλάς στον κάθισμα και νομίζεις ότι το starship enterprise πιάνει warp speed! Και σε κανονική οδήγηση η επιταχυνση είναι αλλού χωρίς καν να το επιδιώξεις. Στο δρόμο για Ιωάννινα κάποια στιγμή πάτησα ελαφρά γκάζι και τσουπ 200χαώ... σα να ήταν 1,5 τόνοι κι όχι 2,5 τόνοι αμάξι.
Η αεραναρτηση ανετοτατη, πόσο μάλλον τώρα που οδηγώ το YP και μπορώ να συγκρίνω. Την είχα στο αυτόματο τις πρώτες δύο μέρες, αλλά και στην πιο σπορ ρύθμιση την τελευταία μερα δεν ένοιωσα να "κοπανάει".
Κάτι που μου προκάλεσε αναστατωση ήταν ο χώρος αποσκευών. Το παρέλαβα με τετραθέσια διάταξη (πεσμένη η τρίτη σειρά καθισμάτων). Πάω να φορτώσω αποσκευές για Ιωάννινα και συνειδητοποιώ ότι η βαλίτσα και τα λοιπά συμπράγκαλα είναι στον αέρα και σε απότομο φρενάρισμα θα με επισκεφτούν μπροστά. Οκ σκέφτομαι, θα σηκώσω την 3η σειρά και θα τοποθετήσω τουλάχιστον τη βαλίτσα πίσω. Αμ δε, με ενεργή την 3η σειρά η 5η πόρτα έβρισκε στη βαλίτσα. Οπότε χρειάστηκε να αφαιρέσω ένα κάλυμμα που δίνει πρόσβαση σε έξτρα χώρο στο πορτ-μπαγκαζ για να χωρέσει η βαλίτσα...

.