Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By skous
#862107 Γενικά το θέμα της κατανάλωσης δεν με απασχολεί πλέον μιας και το 95% των διαδρομών είναι εντός πόλης και φορτίζω σπίτι. Οπότε η διαφορά στο κόστος είναι αστεία.

Αν είναι για ταξιδάκι, τότε θέλει 10 λεπτά να κάτσω να κάνω ένα προγραμματισμό και όλα μια χαρά.

Πχ για Καρπενήσι φτάνει άνετα με 25% ακόμα (ξεκινώντας με 100). Αλλά προτιμώ να πάω στην εθνική πιο γρήγορα και να αφιερώσω εναν 15λεπτο κατούρημα στα ΣΕΑ ώστε να φτάσω εκεί με 55% και να υπάρχει μεγάλη καβάτζα για την όποια στραβή.

Βέβαια αν ο προορισμός ΔΕΝ έχει φορτιστές, εκεί το θέμα είναι λίγο πιο σύνθετο.
Γενικά είναι πάντως καλό να κατουράς :)

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#862216 Εικόνα

Τώρα και σε Μ3! Απ' ότι καταλαβαίνω, τα wrapαρουν για το χρώμα σ' αυτό το συγκεκριμένο μεταλιζέ κίτρινο, όσα τέζλα έχω δει είναι ίδια ακριβώς.
Το βασικό πισωκίνητο είναι;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#862225 Dual Motor δεν φαινεται να γραφει πισω δεξια, οποτε μαλλον ναι.

Εβγαλε και τα καπακια ο ταριφ να μοστραρει ζαντα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#862234 Παίζει το dual motor να έφυγε με το wrap.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#862238 @Serf: Γράψε όποτε έχεις χρόνο 2-3 κουβέντες για το X plaid. Τι σου άρεσε, τι δεν σου άρεσε, αξίζει τα λεφτά του (σε σχέση με το YP, για παράδειγμα), κλπ. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By edmond
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μια Αθήνα με λιγότερα diesel να γυρνοβολανε στους δρόμους μόνο καλύτερη μπορεί να είναι.

Συν τρισεκατομυριοπεντακοσιοτριανταδώδεκα οκτασοεκατομμύρια.
Οτιδήποτε κυκλοφορεί λεκανοπέδιο επαγγελματικά οργώνοντας το καθημερινά(κούριερ, διανομείς, ταξί κτλ) πρέπει να ηλεκτροποιηθούν προχθές. Ήδη βλέπω αρκετά NV200, Transit, e-sprinter, ηλεκτρικά doblo και συναφή, ηλεκτρικά σκουτεράκια ντελίβερι και σκέφτομαι ότι κάτι γίνεται.
Βέβαια, κάτι πετρέλαια οκτάβια καινούργια, θα κάνουμε πολλά χρόνια να τα βγάλουμε από την πλάτη μας. Αντί να πάρουν κανά ένυακ(αφού θέλουν σκόντα :roll: )...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Βέβαια, κάτι πετρέλαια οκτάβια καινούργια, θα κάνουμε πολλά χρόνια να τα βγάλουμε από την πλάτη μας. Αντί να πάρουν κανά ένυακ(αφού θέλουν σκόντα :roll: )...

Προφανως, γιατι ο επαγγελματιας φοβαται αυτο που δεν ξερει. Για τα Οκταβια γνωριζει οτι με 2,5 χιλιαρικα βαζει νεο μοτερ κομπλε, κανει αλλαγη λαδιων με 70€, κλπ

Ωραια τα ηλεκτρικα οχηματα αλλα δεν κανουν ολα θορυβο ρε γαμωτ.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#862247 Ναι, νταξ, υπάρχει βέβαια και ο -έντονος- αντίλογος, που λέει ότι σε ένα λεχτρικό δεν θέλεις καν 70€ για σέρβις, υποπολαπλάσιο κόστος χρήσης κλπ.
Αν όμως δεν έχεις δικό σου μέρος να φορτίζεις, πάνε στο βρόντο όλα τα σενάρια.
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να έχεις το ταξί δικό σου όλη μέρα για να πεις ότι τη νύχτα που -υποτίθεται πως- πας για νάνι, πριζώνεις και γλιτώνεις χρόνο φόρτισης.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#862249 Για να καταλαβω τωρα.

(Και Dmitspan :inlove: κρατα μου την μπυρα σε αυτο το σημειο).

Τα νεα οφιτσια :adminpower: σε τουτο το φορουμ συνοδευονται απο πληρη ΠΟΥΣΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ; :dizzy: (Ακομα και αν κερδας λαχείο, δεν απαλλασεσαι :rtfm: ).

Αυτα που γελαγαμε μεχρι προσφατα, τωρα μας λουζουν με εικονες Αποκαλυψης; :s_sarcastic

Θα μαγαρισω την νηστεια αλλα χαλαλι σας . Μονος μου και ολοι σας.

Νικοπαππα εσενα θα σε αφησω για το τελος, ντιζέρτ. :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Νικοπαππα εσενα θα σε αφησω για το τελος, ντιζέρτ. :)

Πες μερος και ωρα :iconcool:

Θα το τραβηξω και βιντεο να το δει ολη η παλιοπαρεα στο Viber και μετα θα σε βαλω να πεις 100 φορες, "Δεν ξαναμπλεκω μ΄αυτονανε" :rtfm: :iconcool:

:s_empathy

ΥΓ. Εδω μιλαμε για τα Tesla. Εραστες των λαδιερωνε μπορειτε να διαβαζετε, να σχολιαζετε, αλλα κοσμια.
Δεν κρινουμε τις επιλογες των αλλων, δεν ειμαστε στην θεση τους :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Scotch έγραψε:@Serf: Γράψε όποτε έχεις χρόνο 2-3 κουβέντες για το X plaid. Τι σου άρεσε, τι δεν σου άρεσε, αξίζει τα λεφτά του (σε σχέση με το YP, για παράδειγμα), κλπ. :ninja:
Μιας κι έχω λίγο χρόνο (βλ., screenshot), πάμε...

Παραλαβή του Model X κι απευθείας το πρώτο "σοκ". Σα να είμαι σε tank, "κουμπωνω" όπισθεν για να ξεπαρκάρω και συνειδητοποιώ ότι από τον καθρέφτη δε βλέπω το πίσω αυτοκίνητο... είναι κάτω από το οπτικό μου πεδίο. Ευτυχώς η κάμερα οπισθοπορείας δίνει λύση. Πρώτα μέτρα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και είμαι σφιγμένος... προσπαθώ να συνηθίσω την αίσθηση "θωρηκτού". Ευτυχώς, μετά τα πρώτα λεπτά συνηθίζω όγκο/ ύψος.

Για την επιτάχυνση τι να πει κανείς. Έκανα 2-3 φορές launch... κολλάς στον κάθισμα και νομίζεις ότι το starship enterprise πιάνει warp speed! Και σε κανονική οδήγηση η επιταχυνση είναι αλλού χωρίς καν να το επιδιώξεις. Στο δρόμο για Ιωάννινα κάποια στιγμή πάτησα ελαφρά γκάζι και τσουπ 200χαώ... σα να ήταν 1,5 τόνοι κι όχι 2,5 τόνοι αμάξι.

Η αεραναρτηση ανετοτατη, πόσο μάλλον τώρα που οδηγώ το YP και μπορώ να συγκρίνω. Την είχα στο αυτόματο τις πρώτες δύο μέρες, αλλά και στην πιο σπορ ρύθμιση την τελευταία μερα δεν ένοιωσα να "κοπανάει".

Κάτι που μου προκάλεσε αναστατωση ήταν ο χώρος αποσκευών. Το παρέλαβα με τετραθέσια διάταξη (πεσμένη η τρίτη σειρά καθισμάτων). Πάω να φορτώσω αποσκευές για Ιωάννινα και συνειδητοποιώ ότι η βαλίτσα και τα λοιπά συμπράγκαλα είναι στον αέρα και σε απότομο φρενάρισμα θα με επισκεφτούν μπροστά. Οκ σκέφτομαι, θα σηκώσω την 3η σειρά και θα τοποθετήσω τουλάχιστον τη βαλίτσα πίσω. Αμ δε, με ενεργή την 3η σειρά η 5η πόρτα έβρισκε στη βαλίτσα. Οπότε χρειάστηκε να αφαιρέσω ένα κάλυμμα που δίνει πρόσβαση σε έξτρα χώρο στο πορτ-μπαγκαζ για να χωρέσει η βαλίτσα...

Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#862261 Ωχ, όλα καλά; (κι εγώ πριν λίγο έκανα tyre rotation, στο σπίτι όμως... + μπουλόνια ασφαλείας).

Ναι, ο χώρος αποσκευών μάλλον είναι ένα θέμα, όταν υπάρχουν περισσότεροι από 4 επιβάτες.

Το μέγεθος, σε σχέση με το Υ, φαίνεται στο δρόμο; Η αίσθηση του Υ, ως προς το μέγεθος, είναι πιο κοντά προς το Χ ή προς το 3;