Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
popolaros έγραψε:1.4 tsi 160 ps

φοβομαστε;
εχουμε να προσεξουμε κατι;

Το τικ τακ πριν το μπαμ.....

Ένας με 160 από το 2009 με 60000χλμ και ένας με 140 του 08 με 100.000χλμ που έχω δεν έχουν σκάσει ακόμα πάντως. Λαδακια 5-30 ανά 7500χλμ και τα υπόλοιπα Service ευλαβικα σε αντιπροσωπία όμως.
Αν συνοδεύεται από DSG να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αλλαγές λαδιών και αναβαθμίσεις λογισμικού που έχει κάνει.

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#203582 Αυτο ελειπε, να χαλουσαν και με 100κ χλμ τα πατρακια... Οχι οτι δεν εχει περιπτωσεις φυσικα.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#203585 Τα εχουμε πληρωσει τα κωλομοτερ, μπορω τωρα να μιλαω;

Άβαταρ μέλους
By dimik
rocsta έγραψε:Τα εχουμε πληρωσει τα κωλομοτερ, μπορω τωρα να μιλαω;

Γιατί σου απαγόρευσε κανένας να μιλάς? :hmmm:

btw σοβαρά το είπα ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις :)
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#203588 Χμ οκ νομιζα ηταν ειρωνικο, και απαντησα ετσι αρπαγμενα για την οικονομια στην κουβεντα. My bad

Άβαταρ μέλους
By popolaros
#203830 τι προβληματα υπαρχουν;

πως τα παρουσιαζουν; σε ποσα χιλιομετρα; τι κοστος; μενει το αυτοκινητο ή αναβει λαμπακι;
Άβαταρ μέλους
By dimik
popolaros έγραψε:τι προβληματα υπαρχουν;

πως τα παρουσιαζουν; σε ποσα χιλιομετρα; τι κοστος; μενει το αυτοκινητο ή αναβει λαμπακι;

Για τι αυτοκίνητο μιλάς, ποιας χρονολογίας, μτχ ή καινούριο, service book υπάρχει;
Φαντάζομαι Golf VI ή Scirocco ή Jetta με CAVD κινητήρα. Σύνηθες είναι επικαθίσεις στις βαλβίδες εισαγωγής, μετά κλασικά μπουζί πολλαπλασιαστές μέχρι έμβολα, πιστόνια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#203859 56.000km γράφει το κοντέρ του Tiguan αυτή τη στιγμή.
Κανένα πρόβλημα ως τώρα.
Μοντέλο του 11/2009.
1.4TSi 150ps turbo-compressor 4Motion.
Κινητήρας CAVA.
Μόνο τα ετήσια σέρβις του και λάδια Castrol Edge 5-30.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
popolaros έγραψε:golf vi 2009

Κοίτα να δεις. Πριν αγοραστεί, είχα ακούσει και διαβάσει σημεία και τέρατα. Είχα φόβο. Ακόμη διαβάζω και ακούω. Να είμαι τυχερός;
Ούτε βαλβίδα Ν75 έχω αλλάξει. Το μόνο που έχω κάνει ήταν ένα update (downgrade) στην ECU που μας είχαν φωνάξει στις αντιπροσωπείες πριν χρόνια.
Αυτή η αναβάθμιση εγκεφάλου, όπως την ονόμαζαν, ήταν για πιο ομαλή και γραμμική ροπή στις μεσαίες. Σε απόλυτα νούμερα δεν έχασε ούτε την ισχύ και τη ροπή. Όπως μου είπαν άλλοι κάτοχοι που τα είχαν 1-2 χρόνια πριν από εμένα, ο κινητήρας πριν αυτό το update ήταν πιο νευρικός στο πάτα άσε.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#203868 Τα μεγαλα θεματα στους twincharger, υπηρξαν κυριως στα Golf V και scirocco, απο την πρωτοεμφανιση του κινητηρα στο GT αρχες του 2006, μεχρι και αρχες του 2009.
Kυριοτερα εξ αυτων ηταν ελλειψη πιεσης στο κυκλωμα που συνδεει κομπρεσσορα με Turbo (διασημη πλεον Ν75 βαλβιδα να ευθυνεται για αυτο) μεχρι επισημη αναβαθμιση λογισμικου, με ελαφρως χαμηλοτερη πιεση στον κομπρεσσορα αν θυμαμαι καλα.

Αυτα μπορουν ολα να φανουν σε οποιοδηποτε επισημο συνεργειο της vag, με χρηση vag-com, ως προς τυχον αλλαγες σε N75, αναβαθμισεις λογισμικου κ.α...

Tα Golf Vi Τwincharger παντως, δεν ταλαιπωρησαν τοσο τους κατοχους τους -στην χωρα μας- οσο στα V/Scirocco, λογω των μετεπειτα ενημερωσεων/αναβαθμισεων, αλλα και της...καθυστερημενης πληροφορησης-εφαρμογης απαραιτητων διαδικασιων απο τους αντιπ/σωπους για αντιμετωπιση των σχετικων προβληματων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
popolaros έγραψε:golf vi 2009

Οι κινητήρες που φτιάχτηκαν το πρώτο 6μηνο του 09 είχαν κάποιο θέμα που λύθηκε υποτίθεται με ένα update της ECU (24S4) και ο δικός μου στο Σιρόκο τότε είναι φτιαγμένος αλλά δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Το πιο συνηθισμένο είναι missfires που συνοδεύεται με check engine λαμπάκι, οφείλονται σε πολλαπλασιαστή τις περισσότερες φορές ή και ραγισμένα μπουζί.

Αν είχε πρόγραμμα κλπ εννοείται δεν πλησιάζεις. :lol: