Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#265256 RZ, δεν νομίζω ότι απορρίφθηκε απλά μη σκέφτεσαι μόνο κινητήρες... υπάρχουν άπειρα εξαρτήματα που χρειάζονται ψύξη (μη σου πω όλα) και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αερόψυκτα.

Επίσης,
nass έγραψε:Θα μπορούσες να κάνεις την ίδια ερώτηση και για τους δίχρονους κινητήρες.

νομίζω ότι θα τσακωθούμε εμείς οι δύο! :lol:
Οι πιο εξελιγμένοι στον κόσμο κινητήρες (βαθμοί απόδοσης θες, καυσαέρια θες, συγκέντρωση ισχύος_για εμβολοφόρους πάντα_ θες; ) είναι δίχρονοι και δεν σηκώνω κουβέντα για αυτό.
Ο πιο φτηνός έχει 5-6 εκατομμύρια και ζυγίζει καμιά 60ριά τόνους βέβαια :lol:

Τώρα, όμως, που ο άμεσος ψεκασμός στη βενζίνη είναι παιχνιδάκι δεν θα μου έκανε εντύπωση η επανεμφάνισή τους και στα αυτοκίνητα, με κάποια διαφορετική προσέγγιση ως προς τη σάρωση...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
D-Jet έγραψε:
., σχετικά με τα άρθρα, ανεξάρτητα από το επιστημονικοφανές της ιστορίας, το 20% παραπάνω ροπής αδρανείας σου λέει τίποτα;
Γιατί νομίζεις ότι τα αμάξια που χτίζονται αποκλειστικά για αγώνες είναι συνήθως κεντρομήχανα και όχι FR; Θεωρητικά μπορούν να έχουν όλα την ίδια κατανομή βάρους μπρος/πίσω (σαχλαμάρα προσέγγιση αυτό, ΙΜΗΟ, αλλά τέσπα).

Δηλαδη καταρχας υπονοεις οτι δεν υπαρχουν δυστροπα στην οριακη οδηγηση κεντρομηχανα?

Επισης τα μονοθεσια πχ μπορουν να αναδειξουν ΠΛΗΡΩΣ τις δυνατοτητες τους, σε περιβαλλον εκτος πιστας?
Μιλαμε για παρομοιου επιπεδου δυναμικα χαρακτηριστικα? Οταν μιλαμε για sportscar σε δρομο-πιστα, vs μονοθεσια-πρωτοιτυπα...σε πιστα?

Ακομα και ενας καταξιωμενος οδηγος αγωνων, σε δημοσιο δρομο, ή εστω σε μια πιστα, θα αισθανθει οτι παει χειροτερα, με μια συγχρονη 911 απο ενα αλλο αντιστοιχης δυναμης, μπροστομηχανο, ή ακομα και κεντρομηχανο? Θα δυσκολευτει περισσοτερο? Θα ευχαριστηθει λιγοτερο?

Εγω απλως αναφερω καποια πραγματα, και παραθετω καποιες κατανομες βαρους, ειδικα την τελευταια προσπαθεια με την 991 οπου πλεον οι διαφορες στην κατανομη, μπορουν να αντιμετωπιστουν επιτυχως με επιπλεον επεμβασεις, ειτε στην αναρτηση, ειτε πχ με προσθηκη βαρους στον εμπροσθιο αξονα. Πχ η 4κινητη
991 με επιπλεον 45-50 κιλα του εμπρος διαφορικου, επιτυγχανει σχεδον ιδανικη κατανομη.

Επειδη πλεον ηδη με τις πρωτες 4κινητες 911, αυτη η γενικευση και η παραφουσκωμενη τσιχλοφουσκα με το "κρεμασμενο κινητηρα", ειναι λιγο ξεπερασμενη... :whistlink:

P.S Το τελευταιο link που παρεθεσα, του συγκριτικου του Αμερικανικου Car&Driver με πολυ συγκεκριμενες μετρησεις, σε κεντρο βαρους, πλευρικες επιταχυνσεις κτλ, προφανως δεν το ειδε κανενας... :whistlink:
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 08 Ιουν 2016, 23:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
D-Jet έγραψε:RZ, δεν νομίζω ότι απορρίφθηκε απλά μη σκέφτεσαι μόνο κινητήρες...

Για κινητήρες δεν μιλούσαμε; Δεν ξέρω πάντως κάτι άλλο αερόψυκτο, πλην όπλων. Και εκεί απλά περιμένεις να κρυώσει... :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#265260 @D-Jet
Προφανώς εννοώ βενζίνης για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, όχι για αλυσοπρίονα :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
REALZEUS έγραψε:

Για κινητήρες δεν μιλούσαμε; Δεν ξέρω πάντως κάτι άλλο αερόψυκτο, πλην όπλων. Και εκεί απλά περιμένεις να κρυώσει... :lol:

Οτιδήποτε σε αεριοστρόβιλο είναι αερόψυκτο.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#265266 ., αυτά που γράφεις είναι δικές σου απόψεις, εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο.
Εκεί που το ζητούμενο είναι η μεγάλη ευελιξία τα αυτοκίνητα είναι κεντρομήχανα γιατί ναι μεν μπορεί να "φορτίζουν" με την ίδια κατανομή βάρους τους άξονες (ΙΜΗΟ μπούρδα, το ξαναλέω) αλλά έχουν πολύ μικρότερη ροπή αδρανείας.

Για το δρόμο, μπορεί να θέλεις ακριβώς το αντίθετο (πχ bmw), τα ζώα μου αργά δλδ αλλά μπορώ να το ελέγχω καλύτερα. :)

Το διάβασα πρώτο αυτό το άρθρο (με τα άλλα βαρέθηκα να σου πω :vava: ) και πραγματικά αν ήμουν project manager της GT3 θα ήθελα να σφάξω τον project manager της Cayman. Αν ήμουν και των δύο μάλλον θα έκανα σέπουκου με γιαπωνέζικο εγχειρίδιο! :lol:

@RZ, ψυγείο για τους κεφτέδες και τα μπυρόνια σου δεν έχεις σπίτι σου, παιδί μου; :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Οτιδήποτε σε αεριοστρόβιλο είναι αερόψυκτο.

< Note 2 >

Ενδιαφέρον. Η μόνη μου επαφή με τέτοιον κινητήρα ήταν με τα Μ1 στην αξιολόγηση Λιτοχώρου. Thanks for the info mate. :)

@D-Jet: Έχω αδελφέ! Και κερνάω μπύρες όταν με το καλό ανέβεις! :s_rofl
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 08 Ιουν 2016, 23:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
dimviii έγραψε:

...για αυτο λεω πως τα τελευταια 911 ειναι κακα αυτοκινητα.
Εαν τα συγκρινεις σε πραγματικες συνθηκες,ειναι πολυ πιο ορατη η λαθος επιλογη/εμμονη στο τερμα πισω μοτερ.
Κατι τετοιο ομως δεν μπορει να το κανει το καθε περιοδικο,και να δημοσιοποιει χρονους. Μπορουν ομως να το κανουν ιδιωτες back to back με αλλα αυτοκινητα.

:s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic

Mitsubishi Lancer Evo VII (2002) vs Porsche 996 Turbo (2001)

http://fastestlaps.com/comparisons/7l9127emoo3h

Mitsubishi Lancer Evo IX (2005) vs Porsche 997 Turbo (2006)

http://fastestlaps.com/comparisons/ilm4tfnt2s0n

...εντωμεταξυ "εντελως τυχαια" σε επιπεδο χρονομετρησης σε πιστες, το nurburgring θεωρειται ως η πιστα με τις πλεον ρεαλιστικες συνθηκες, σε σχεση με τις περισσοτερες υπολοιπες ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ πιστες.

θελω να μου βαλεις και ενα συγκριτικο μεταξυ ενος μιατα και μιας καυμαν. Γιατι τοση διαφορα εχουν στην ιπποδυναμη αυτα που εβαλες.
Ειναι δυνατον να λες οτι εχεις ασχοληθει τοσο πολυ με αυτοκινητα και να βαζεις συγκριτικα σε πιστα μεταξυ αυτοκινητων με διαφορα ιπποδυναμης απο 120 εως και 200 ιππους και 20 κιλα ροπης?

παρε εδω και το σκληροπυρινικο gt3 rs cup να δεις ποσο καλα τα παει σε πραγματικες συνθηκες απεναντι στο κλιματιστικο με ιδια ιπποδυναμη - κιλα στην σαγρε ΣΤΕΓΝΗ Ισπανικη ασφαλτο. Σε γλυστερη με ανωμαλιες,ή βρεγμενη οπως καταλαβαινεις δεν εχει νοημα.
Ωραιο να παιζεις μπαλα με 200 αλογα+ ε Γρηγορη? :thumbsup: Ετσι οι κωλοι σφιγγουν οταν δεν εχεις την υπεροπλια της ευθειας.Οπως και με το gt-r στο ρινγκ.
Παρε τηλεφωνο τωρα 2-3 πρωταθλητες Ισπανιας τηλεφωνο και ρωτα τους πως εφαγαν 1,5 λεπτο αφου στο ριιιινγκ δεν ειναι ετσι.
Καπισια ετσι? 997 gt3 rs cup.Το απαυγασμα των 40 ετων εξελιξης στην πιο σκληροπυρηνικη του μορφη με πρωταθλητες στο τιμονι.
http://www.atodomotor.com/online/2016/s ... siral.html
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#265284 Ωραία όλα αυτά αλλά βαρετά...
Παω να κάνω το γύρο και να παω για ύπνο σε 1' 32" και 24 εκατοστα!

Φιλάκια!
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By dstou
#265295 Θα ήθελα να δω έναν αερόψυκτο κινητήρα σε ένα σημερινό αυτοκίνητο. Από περιέργεια και μόνο. Να έχει συμπίεση 12:1 (γιατί παλιά είχαν συνήθως 7-10:1), να έχει καλό σύστημα θέρμανσης για το χειμώνα, να έχει δυνατό ερκοντίσιο, να είναι γιούρο6, να έχει λογική κατανάλωση, να βγάζει καμμιά 500αριά αράβικα, να έχει και συμαζεμένο όγκο και μετωπική επιφάνεια και ο ανεμιστήρας του να απομακρύνει την θερμότητα που βγαίνει από παντού στο αμάξι (κιβώτιο, ερκοντίσιο, υδραυλικά τιμόνια, καταλύτη, τούρμπα) αλλά να μην ακούγεται σα Σιτροέν Ντεσεβώ/Νταιάν.

Ή έστω να έβγαινε ΤΩΡΑ ένα αμάξι σε δύο βερσιόν, μια αερόψυκτη και Χ άλογα, και πολύ θόρυβο, και μια υδρόψυκτη με Χ+30% αλόγατα, μειωμένο θόρυβο, και όλα τα προηγούμενα ατού. Τι θα διαλέγατε?
ΤΩΡΑ, όχι το 1930 με τις αντλίες νερού σε πρωτόγονο επίπεδο εξέλιξης και τις φλάντζες να χάνουν νερό από παντού και να τις βουλώνετε με λουκούμι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
D-Jet έγραψε:Ωραία όλα αυτά αλλά βαρετά...
Παω να κάνω το γύρο και να παω για ύπνο σε 1' 32" και 24 εκατοστα!

Φιλάκια!
:s_roses

ετσι μετριουνται τα παντα Αλεξ.
Απο μηχανες καραβιων,απο ηλεκτρονικους υπολογιστες,απο ποδηλατα,απο αλυσοπριονα κλπ.
πως αλλιως θα ξεχωρισεις το αριστο/ καλο/μετριο/κακο?

Καληνυχτα!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:
θελω να μου βαλεις και ενα συγκριτικο μεταξυ ενος μιατα και μιας καυμαν. Γιατι τοση διαφορα εχουν στην ιπποδυναμη αυτα που εβαλες.
Ειναι δυνατον να λες οτι εχεις ασχοληθει τοσο πολυ με αυτοκινητα και να βαζεις συγκριτικα σε πιστα μεταξυ αυτοκινητων με διαφορα ιπποδυναμης απο 120 εως και 200 ιππους και 20 κιλα ροπης?

Eιναι δυνατον να αγνοεις ΠΑΝΤΕΛΩΣ μια διαφορα βαρους της ταξης των 140-150κιλων στο πρωτο συγκριτικο (EU μετρησεις)

http://www.zeperfs.com/en/fiche312-pors ... -turbo.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche261-mits ... vo-vii.htm

...και μεχρι και 170κιλων στο δευτερο συγκριτικο...

http://www.zeperfs.com/en/fiche1528-por ... -turbo.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche1401-mit ... evo-ix.htm

dimviii έγραψε:Ωραιο να παιζεις μπαλα με 200 αλογα+ ε Γρηγορη? :thumbsup: Ετσι οι κωλοι σφιγγουν οταν δεν εχεις την υπεροπλια της ευθειας.Οπως και με το gt-r στο ρινγκ.

...και με τα -150κιλα κατα μεσο ορο του Evo ε Δημητρη? :metalo: Οπου απο ενα σημειο βαρους ενος sportscar και επειτα, ακομα και η ενδεχομενη παρομοια αναλογια κιλων/ιππο δεν αποτυπωνει το δυσκολοτερο εργο που εχει το βαρυτερο αυτοκινητο...

dimviii έγραψε: Παρε τηλεφωνο τωρα 2-3 πρωταθλητες Ισπανιας τηλεφωνο και ρωτα τους πως εφαγαν 1,5 λεπτο αφου στο ριιιινγκ δεν ειναι ετσι.
Καπισια ετσι? 997 gt3 rs cup.Το απαυγασμα των 40 ετων εξελιξης στην πιο σκληροπυρηνικη του μορφη με πρωταθλητες στο τιμονι.
http://www.atodomotor.com/online/2016/s ... siral.html

Tι λες, τωρα με πηγε τσιρλιπιπι... :lol:
Βρηκες τοπικο Ισπανικο αγωνα, για να θεσεις σημειο αναφορας, στην αντιπαραθεση δυο αυτοκινητων? :s_rofl

Aρα στο δικο μας Κενταυρος, που κερδισε ο Αναπολιωτακης με προσθιοκινητο Ibiza kit car 20ετιας το EvoX του
του Καρπανου, μηπως επρεπε ΗΔΗ να τον εχεις παρει τηλεφωνο? :s_sarcastic

http://www.omae-epa.gr/images/races/201 ... esults.pdf

Ρε συ Δημητρη οι συγκρισεις που κανεις, δεν καταλαβαινεις οτι ειναι εντελως ακυρες? :lol:

Για αυτο ακριβως δεν μπορεις να καταλαβεις και το νοημα χρονομετρησης στο ring, απεναντι σε πιστες με επιφανεια...μπιλιαρδου, ή αγωνες ταχυτητας με πολλους παραπανω ασταθμητους παραγοντες...(στρατηγικη βαθμολογιας κατασκευαστων, αλλα προπαντων αυτοκινητα ΜΗ εργοστασιακα, μεμηχανολογικη κατασταση εξαρτωμενη απο το budget των αγωνιζομενων και παει λεγοντας...)
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 09 Ιουν 2016, 01:48, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#265318 Αναπάντεχο off topic

Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#265322 ΝΑΤΟ και το τελευταιο απαυγασμα οδηγικης ηδονης απο την Porsche...

http://www.evo.co.uk/porsche/911-r