Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
REALZEUS έγραψε:
MONMAN έγραψε:για Ελλάδα δε είναι απαραίτητα

Εξαρτάται που μένεις Τάσο. Εδώ που μένω εγώ τα χρειάζομαι σχεδόν καθημερινά τα χειμωνιάτικα πρωινά καθώς το αυτοκίνητο έχει πιάσει πάγο ολόκληρο. Το αυτό και αν θες να βγεις αργά το βράδυ. Φέτος που είχαμε ζεστό χειμώνα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά αυτή είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ακριβώς το ίδιο χρήσιμοι είναι και οι προβολείς ομίχλης στα μέρη μας.

Άσε τα ψόφια , προσπαθείς να δεις πόσο θα αντέξει η γιαπωνέζικη λαμαρίνα :inlove: στα αλάτια της Περαίας, βάλτο στο πάρκινγκ να μη σου παγώνει :s_yes

Σοβαρά τώρα στις ανοικτές περιοχές - επαρχία ,η πάχνη που πέφτει κάθε νύκτα σχεδόν ,παγώνει τις πρώτες πρωινές ώρες , το έχω παρατηρήσει και εγώ κυρίως όταν είμαι Αγιά , Ωρωπό.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#211671 Για μια αλλαγή λαδιών στο Focus πληρώνω περί τα 55 €. Τώρα που θέλει φίλτρο αέρα και καμπίνας, πόσα παραπάνω να δεχτώ να πληρώσω (από το τηλ. μου είπαν να υπολογίζω συνολικά ένα 100ρικο :roll: ...) ;
Να ρωτήσω και κάτι επί τη ευκαιρία : έχω κάνει επέκταση εγγύησης για τα μηχανικά κλπ., που τελειώνει σε δύο χρόνια. Να υποθέσω ότι μέχρι τότε είμαι "δεμένος" με τα εξουσιοδοτημένα ή μπορώ να πάω από τώρα σε κάποιο εξειδικευμένο Ford της προκοπής (στείλτε και καμμιά πρόταση για νότια προάστεια με π.μ. αν θέλετε :) ) ;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#211762 Αλλαγή ψυγείου.

Τέλος. Έχω vintage αμάξι. Μετά τη μη διαθεσιμότητα κολλάρων που ήρθαν από Αθήνα, ψυγείο για τον τιράντα, μόνο απο Εξωτερικό με αναμονή 7- 8 μέρες.

Τελικά επίσημο εναλλακτικό κορεάτικο ψυγείο αφτερμάρκετ θα τοποθετηθεί το σάββατο με κόστος κάτι κάτω από τα 200 ευρώ.

Το ψυγείο είχε θέμα δακρύσματος, τον απρίλη έριξα seal υγρό το οποίο δούλεψε για 8 μήνες, αλλά άρχισε να δακρύζει ξανά. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#211771 ευσυγκίνητος ο τιράντας!!!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#211793 ψυγειο δεν θα εβαζα αφτερμαρκετ.Καλυτερα μεταχειρω γνησιο.
Το καινουριο γνησιο ποσο κανει δλδ?
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#211808 40 πάνω.

Δεν είναι τόσο πολύ αυτό. Να ήταν κάτι πιο "ιδιαίτερο" π.χ. εγκέφαλος, ηλεκτρονικό εκεί ναι, θα διάλεγα το οριγκινάλ. Στο ψυγείο θα προτιμήσω την εναλλακτική φάση.

Τη συγκεκριμένη εταιρία την δουλεύει η ίδια η φορδ κ ως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί περιστατικό να βγει σκάρτο
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimviii έγραψε:ψυγειο δεν θα εβαζα αφτερμαρκετ.Καλυτερα μεταχειρω γνησιο.
Το καινουριο γνησιο ποσο κανει δλδ?

Αν δεις την κατάσταση των μεταχειρισμένων (χτυπημένες και στραβωμένες κυψέλες, σφηνωμένα πετραδάκια, καμία εγγύηση στεγανότητας ή μακροζωίας), το καινούριο ιμιτασιόν είναι μονόδρομος. Δεν είναι και καμία τρελή επιστήμη άλλωστε, μια μεταλλική κατασκευή που κυκλοφορεί μέσα της "νερό" είναι. Όσες φορές χρειάστηκα εγώ έβαλα καινούριο ιμιτασιόν και ας ήταν ακριβότερο από το γνήσιο μεταχειρισμένο.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
REALZEUS έγραψε:. Δεν είναι και καμία τρελή επιστήμη άλλωστε, μια μεταλλική κατασκευή που κυκλοφορεί μέσα της "νερό" είναι. .

How about no. Μια χαρά τρελή επιστήμη και κατασκευή είναι οι εναλλακτες γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το "ψυγείο" του αυτοκινήτου.

Ωραίο το τσιτατο σου πάντως.

< >
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
Govus έγραψε:Για μια αλλαγή λαδιών στο Focus πληρώνω περί τα 55 €. Τώρα που θέλει φίλτρο αέρα και καμπίνας, πόσα παραπάνω να δεχτώ να πληρώσω (από το τηλ. μου είπαν να υπολογίζω συνολικά ένα 100ρικο :roll: ...) ;
Να ρωτήσω και κάτι επί τη ευκαιρία : έχω κάνει επέκταση εγγύησης για τα μηχανικά κλπ., που τελειώνει σε δύο χρόνια. Να υποθέσω ότι μέχρι τότε είμαι "δεμένος" με τα εξουσιοδοτημένα ή μπορώ να πάω από τώρα σε κάποιο εξειδικευμένο Ford της προκοπής (στείλτε και καμμιά πρόταση για νότια προάστεια με π.μ. αν θέλετε :) ) ;

Υπολογισε περιπου οτι για φιλτρο καμπινας απο internet πχ μπορει να δωσεις 16-20€ και για φιλτρο αερα 11-14€.

Οι εγγυησεις ισχυουν ΑΝ ακολουθειται σωστα το προγραμμα συντηρησης του αυτοκινητου, με το σωστα να σημαινει τα service στην ωρα τους και με εγκεκριμενα/γνησια ανταλλακτικα/αναλωσιμα. Δεν εχει σημασια αν θα γινει σε αντιπροσωπεια πχ.
Αρκει πχ αν κανεις αλλαγη στα μπουζι να μη βαλεις καμια κινεζια, μετα αν κατι χαλασει σχετικο με τα μπουζι μπορουν να αρνηθουν την επιδιορθωση μεσα στην εγγυηση.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#211981 FYI, οι επεκτάσεις εγγύησης έχουν διαφορετικούς όρους από τις εργοστασιακές εγγυήσεις.
Άβαταρ μέλους
By Govus
Billopoulos έγραψε:
Govus έγραψε:Για μια αλλαγή λαδιών στο Focus πληρώνω περί τα 55 €. Τώρα που θέλει φίλτρο αέρα και καμπίνας, πόσα παραπάνω να δεχτώ να πληρώσω (από το τηλ. μου είπαν να υπολογίζω συνολικά ένα 100ρικο :roll: ...) ;

Υπολογισε περιπου οτι για φιλτρο καμπινας απο internet πχ μπορει να δωσεις 16-20€ και για φιλτρο αερα 11-14€.
Οι εγγυησεις ισχυουν ΑΝ ακολουθειται σωστα το προγραμμα συντηρησης του αυτοκινητου, με το σωστα να σημαινει τα service στην ωρα τους και με εγκεκριμενα/γνησια ανταλλακτικα/αναλωσιμα. Δεν εχει σημασια αν θα γινει σε αντιπροσωπεια πχ.
Αρκει πχ αν κανεις αλλαγη στα μπουζι να μη βαλεις καμια κινεζια, μετα αν κατι χαλασει σχετικο με τα μπουζι μπορουν να αρνηθουν την επιδιορθωση μεσα στην εγγυηση.

Ευχαριστώ για την απάντηση :) .
Ναι, οι τιμές ξεκινούν από τα 8 € για το φίλτρο καμπίνας και από 10 € για το αέρος (με ΦΠΑ και χωρίς τα έξοδα αποστολής), αλλά όταν είδα βίδεος για το πού έχουν βάλει οι φορντάκηδες το φίλτρο καμπίνας, ξαφνικά θεώρησα το 100ρικο του εξουσιοδοτημένου σχεδόν ...καταπραϋντικό για τα νεύρα μου :ninja: ...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#212927 Τελικά το ημιτασιών ανταλλακτικό δεν υπήρχε και αναγκαστικά παραγγέλνουμε ορίτζιναλ. Από βδομάδα θα τοποθετηθεί
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#217910 http://www.ford.gr/OwnerServices/Motorcraft
Τιμες σερβις, ανταλλακτικων κλπ. για Φορντ 3τιας και υστερα.
(Στην τιμη του ιμαντα και της αντλιας νερου για Φιεστα, εμεινα λιγο ετσι :s_shout :lipsealed: )
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης