Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By italakias
Deleted User 1 έγραψε:
dimik έγραψε:
To καλύτερο οδηγικά πως ορίζεται? Έχει καλύτερα περιφερειακά από τον ανταγωνισμό (φρένα, αναρτήσεις, κιβώτιο)? Δεν γλιστράει εύκολα και μπαίνει με τα όσα στις στροφές? Είναι ταχύτερη στην πίστα? Απορροφάει τέλεια τους κραδασμούς? Δίνει άψογη πληροφόρηση για το οδόστρωμα?
Το καλύτερο "οδηγικά" είναι και αυτό σχετικά υποκειμενικό γιατί ο καθένας οδηγάει διαφορετικά.

Χρόνους καλύτερους δεν ξέρω αν γράφουν στην πίστα. Δεν ξέρω ακόμα κι αν κάποια νούμερα μπορούν δείξουν την ανωτερότητα σε κάποιους τομείς πχ μετρα ακινητοποίησης. Γι' αυτό λέω κι επιμένω ότι πρέπει να περάσεις χρόνο μαζί με μια Alfa και να τη ζήσεις σε διάφορες συνθήκες. Αργά ή γρήγορα είμαι σίγουρος ότι θα δεις κάτι που θα σου κάνει εντύπωση. Που θα πεις ότι "κοιτά να δεις ρε πστ, εδώ το Σιρόκο (Σιρόκο δεν έχεις?) θα είχε αντιδράσει χειρότερα". Όπου Σιρόκο βάλε όποιο νορμάλ αμάξι θες μέχρι μια νορμάλ αξία. Ακόμα και οι BMW, που τις έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πιθανότητα μια τέτοια θα έπαιρνα αν έπαιρνα τώρα αμάξι και με την Alfa να έχει 1,5 μοντέλο γκάμα, δεν έχουν αυτό το κάτι παραπάνω παρόλη την πίσω κίνηση.

Οτιδηποτε εχει πισω κινηση και ιπποδυναμη,εχει το κατι παραπανω απο οποιοδηποτε προσθιοκινητο .
Εκτος και αν μιλαμε για προσθιοκινητο που προσπαθεις να το τιθασευσεις ας πουμε και απαιτει γνωσεις κτλ.
Η 147 ομως δεν ειχε αυτα τα χαρακτηριστικα,ηταν απλα ενα φιατ bravo της εποχη με κααααπως καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Κίκιζας . έγραψε:
italakias έγραψε: οι αλφιστες ειναι κοτουλες ,μονο στα φορουμ μπλα μπλα μπλα. :shifty:

Δεν ξερω σε ποιους αναφερεσαι, αλλα για τον GB μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι αυτο ΔΕΝ ισχυει... :iconcool:

Ε ναι,τωρα ειδικα που φοραει και τα καινουρια παπουτσια με τις ασορτι καλτσες,ποιος τον πιανει. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Το αουντι μπορεί να ήταν τάφος αλλά για την εποχή του (91) ήταν πολύ αυτοκίνητο, στα χέρια μου δε δεν έκανε κιχ κι ας έκανα Αλεξ/πολη-Κοζάνη σε 4 ώρες με 160χλμ/ω μόνιμα στην Εγνατία και στην Καβάλα ακόμα με τον παλιό δρόμο.

Τι καλό είχε ρε συ ο ματρακάς με τα 75 μουλάρια; Που έπρεπε να κάνεις τάμα για να προσπεράσεις ή το τιμόνι που εξέλιχθηκε από ναυπηγούς ποταμόπλοιων; :lol:

Ότι καλό έχει κι ένα γερμανικό άρμα, δεν καταλάβαινε τίποτα, ούτε ο οδηγός βέβαια :lol: Το τιμόνι ήταν για άντρες κι εγώ μια χαρά προσπερνούσα με 2α καμιά φορά και 1η :rtfm: Έπαιρνε λίγο κλίσεις στις στροφές αλλά είχα τα γόνατα να κρατάνε κόντρα :innocent:

REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:To καλύτερο οδηγικά πως ορίζεται?

Συγκεκριμένα για την Giulietta (π.χ την 170άρα): Το πιο κοφτερό τιμόνι, το καλύτερο turn in, συμπεριφορά ουδέτερη αλλά με ESP που αφήνει και ένα παιχνίδι με την ουρά αν ξέρεις τι κάνεις, μικρές κλίσεις και πολλή πρόσφυση με ηλεκτρομπλοκέ που κάνει δουλειά. Επιδόσεις στα επίπεδα του ανταγωνισμού με παρόμοια ιπποδύναμη, αλλά με πιο ορεξάτο κινητήρα ψηλά σε σύγκριση με τα περισσότερα τουρμπάκια που ξεφουσκώνουν μετά τις 5000. Ωραίος ήχος και ακριβές κιβώτιο με σχετικά κοντές σχέσεις. Κορυφαία τα έξτρα τετραπίστονα της Brembo. Μετά από αυτό αν μπεις σε ένα Astra ή ένα Golf σου έρχεται αυτοκτονικός ιδεασμός. :lol: Τα μόνα μειονεκτήματα είναι η μπροστινή κίνηση και η μη πλήρης απενεργοποίηση του ESP.

@Eddie: Τον ματρακά της φωτό τον μισώ. Το μόνο αυτοκίνητο που παράτησα στην μέση του test drive! Πρέπει να πουλήσει η Opel την συνταγή στις φαμακοβιομηχανίες για την παρασκευή υπνωτικών... :lol:

Κοίτα τώρα όμως που το Opel που κατακρίνεις μοσχοπούλησε και η Giulietta με τα τόσα πλεονεκτήματα όχι, άρα κάποιο λάκο έχει η φάβα και αυτός δεν είναι μόνο η φήμη της AR.

Deleted User 1 έγραψε:
dimik έγραψε:
To καλύτερο οδηγικά πως ορίζεται? Έχει καλύτερα περιφερειακά από τον ανταγωνισμό (φρένα, αναρτήσεις, κιβώτιο)? Δεν γλιστράει εύκολα και μπαίνει με τα όσα στις στροφές? Είναι ταχύτερη στην πίστα? Απορροφάει τέλεια τους κραδασμούς? Δίνει άψογη πληροφόρηση για το οδόστρωμα?
Το καλύτερο "οδηγικά" είναι και αυτό σχετικά υποκειμενικό γιατί ο καθένας οδηγάει διαφορετικά.

Χρόνους καλύτερους δεν ξέρω αν γράφουν στην πίστα. Δεν ξέρω ακόμα κι αν κάποια νούμερα μπορούν δείξουν την ανωτερότητα σε κάποιους τομείς πχ μετρα ακινητοποίησης. Γι' αυτό λέω κι επιμένω ότι πρέπει να περάσεις χρόνο μαζί με μια Alfa και να τη ζήσεις σε διάφορες συνθήκες. Αργά ή γρήγορα είμαι σίγουρος ότι θα δεις κάτι που θα σου κάνει εντύπωση. Που θα πεις ότι "κοιτά να δεις ρε πστ, εδώ το Σιρόκο (Σιρόκο δεν έχεις?) θα είχε αντιδράσει χειρότερα". Όπου Σιρόκο βάλε όποιο νορμάλ αμάξι θες μέχρι μια νορμάλ αξία. Ακόμα και οι BMW, που τις έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πιθανότητα μια τέτοια θα έπαιρνα αν έπαιρνα τώρα αμάξι και με την Alfa να έχει 1,5 μοντέλο γκάμα, δεν έχουν αυτό το κάτι παραπάνω παρόλη την πίσω κίνηση.

Δεν θα διαφωνήσω γιατί δεν ξέρω πως είναι να έχεις για καιρό στην κατοχή σου μια. :)
Αυτή την εποχή έχω ένα Golf κι ένα Mini S και θα ήθελα ένα μεγάλο sedan με τα χαρακτηριστικά του Mini :lol:
Να δούμε μπας και η Giulia τελικά αξίζει τον κόπο μιας και πρώτη φορά μου άρεσε AR μέσα-έξω.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
italakias έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
italakias έγραψε: οι αλφιστες ειναι κοτουλες ,μονο στα φορουμ μπλα μπλα μπλα. :shifty:

Δεν ξερω σε ποιους αναφερεσαι, αλλα για τον GB μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι αυτο ΔΕΝ ισχυει... :iconcool:

Ε ναι,τωρα ειδικα που φοραει και τα καινουρια παπουτσια με τις ασορτι καλτσες,ποιος τον πιανει. :s_sarcastic

Ενταξει εσυ μπορει να εισαι βετερανος κυπελουχος, δεν σε ξερω δεν σε εχω δει απο κοντα να οδηγεις...
Για τον Γιαννη παντως, μπορω να μιλησω, εχουμε κανει καμποσες βολτες, μια χαρα πανε τα χερια του, μια χαρα γρηγορα μπορει να την παει την 147 οποτε θελει, αλλα και μια χαρα την "στραμπουλαει" οποτε οι συνθηκες κινησης το επιτρεπουν...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Ότι καλό έχει κι ένα γερμανικό άρμα

Λίγα πράγματα δηλαδή. :lol:

dimik έγραψε:Το τιμόνι ήταν για άντρες κι εγώ μια χαρά προσπερνούσα με 2α καμιά φορά και 1η Έπαιρνε λίγο κλίσεις στις στροφές αλλά είχα τα γόνατα να κρατάνε κόντρα

Μετριότατο αυτοκίνητο ακόμα και για εκείνη την εποχή.

dimik έγραψε:Κοίτα τώρα όμως που το Opel που κατακρίνεις μοσχοπούλησε και η Giulietta με τα τόσα πλεονεκτήματα όχι, άρα κάποιο λάκο έχει η φάβα και αυτός δεν είναι μόνο η φήμη της AR.

Α το γνωστό επιχείρημα με τις μύγες και τα κόπρανα πάλι. Ε κάτι θα ξέρουν για να τα τρώνε δισεκατομμύρια μύγες... :lol:

Italakias... συμπυκνωμένη σοφία. :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:

dimik έγραψε:Το τιμόνι ήταν για άντρες κι εγώ μια χαρά προσπερνούσα με 2α καμιά φορά και 1η Έπαιρνε λίγο κλίσεις στις στροφές αλλά είχα τα γόνατα να κρατάνε κόντρα

Μετριότατο αυτοκίνητο ακόμα και για εκείνη την εποχή.

Ανάλογα με τι είχε συνηθίσει κάποιος πριν, σε σχέση με το Kadett 1200cc των 80s ήταν ο παράδεισος :lol:

REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Κοίτα τώρα όμως που το Opel που κατακρίνεις μοσχοπούλησε και η Giulietta με τα τόσα πλεονεκτήματα όχι, άρα κάποιο λάκο έχει η φάβα και αυτός δεν είναι μόνο η φήμη της AR.

Α το γνωστό επιχείρημα με τις μύγες και τα κόπρανα πάλι. Ε κάτι θα ξέρουν για να τα τρώνε δισεκατομμύρια μύγες... :lol:

Mα ούτε οι πρώην ιδιοκτήτες δεν αγοράζουν Alfa, οι μύγες φταίνε? :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#202990 Η τζουλιετα φαινεται συνολικα καλο αυτοκινητο ,εχει επιδοσεις,οδικη συμπεριφορα, καλους χωρους επιτελους και ειναι αποδεκτη απο εμφανιση .
Σε αντιθεση πχ με την 156 ενα αυτοκινητο ντουλαπα ,παρωχημενο σχεδιαστικα ,με ενα καπο τεραστιο και χωρους επιβατων επιπεδου φιατ παντα.
Η Μιτο σε τριθυρη μονο εκδοση και αμφιλεγομενη σχεδιαστικα,σε αλλους αρεσει πολυ σε αλλους καθολου,προσωπικα την βρισκω αστεια .
Εαν λοιπον καταφερε και δεν πουλησε καλα,τοτε ειναι δυσκολα τα πραματα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
italakias έγραψε:Σε αντιθεση πχ με την 156 ενα αυτοκινητο ντουλαπα ,παρωχημενο σχεδιαστικα ,με ενα καπο τεραστιο και χωρους επιβατων επιπεδου φιατ παντα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
italakias έγραψε:Η τζουλιετα φαινεται συνολικα καλο αυτοκινητο ,εχει επιδοσεις,οδικη συμπεριφορα, καλους χωρους επιτελους και ειναι αποδεκτη απο εμφανιση .
Σε αντιθεση πχ με την 156 ενα αυτοκινητο ντουλαπα ,παρωχημενο σχεδιαστικα ,με ενα καπο τεραστιο και χωρους επιβατων επιπεδου φιατ παντα.
Η Μιτο σε τριθυρη μονο εκδοση και αμφιλεγομενη σχεδιαστικα,σε αλλους αρεσει πολυ σε αλλους καθολου,προσωπικα την βρισκω αστεια .
Εαν λοιπον καταφερε και δεν πουλησε καλα,τοτε ειναι δυσκολα τα πραματα.

...εμενα παντως η 156 pre fl εμφανισιακα, για την εποχη της ως AR μεσα-εξω μου αρεσε, (ειδικα η 1.8 με την ξυλινη στεφανι τιμονιου-λεβιε, και τις ζαντες "πομπινες"... :eat: ) και στα δικα μου ματια τουλαχιστον ειχε αυτο feeling απο AR, σε σχεση με την G που απ' εξω μου φαινεται φλυαρη σχεδιατικα , ενω στο εσωτερικο, σε καποια σημεια σου φερνει και λιγο απο Fiat...
Για τα δικα μου γουστα, μαλλον η καλυτερη προσθιοκινητη σπορτιφ 4θυρη λιμουζινα, και σε νορμαλ μεγεθος, οχι σαν την 159 που την εκαναν τεραστια...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
italakias έγραψε:Σε αντιθεση πχ με την 156 ενα αυτοκινητο ντουλαπα ,παρωχημενο σχεδιαστικα ,με ενα καπο τεραστιο και χωρους επιβατων επιπεδου φιατ παντα.
.

:lol: :lol: τα τσουξαμε σημερα βλεπω :iconcool:

πω-πω εχει παρει φωτια το τοπικο.
Παιδες χωρις να θελω να πικαρω τους ρομεακηδες,εχει τυχει να οδηγησετε πεζω 306 του 1996? κανα κλιο γουιλιαμς? κανα πεζω 309 με σοβαρο μοτερ?
Εαν ειχες οπελ αστρα ειναι φυσιλογικο να παρεις 147 και να παθεις κοκομπλοκο με την μπσυχη του σταυροφιδου.
Εαν ειχες ομως 306 και καβαλησεις 147 δεν βλεπεις καμια μπσυχη οσο και να ψαχνεις.
Σουμαρισμα.Δεν ειναι κακη μια αλφα 147 οδηγικα(ισα-ισα πολυ καλη ειναι),αλλα δεν θελω να ακουω για αυτοκινητα που μιλανε στην μπσυχη,που θελουνε χλμ για να τα εκτιμησεις κλπ φιλοσοφιες.
Αμα καβαλησεις 306,κλιο κλπ δεν χρειαζεται να περιμενεις χιλιαδες χλμ για να καταλαβεις εαν εχουν μπσυχη.
Το καταλαβαινεις αμεσως, ακομα και με τον ημιακαμπτο εκει πισω.
Αυτα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
htanso21 έγραψε:Εχμ.. το 306 δεν πρεπει να ειχε ημιάκαμπτο.

ΟΧΙ!!!!!!!!!! :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest:

Ανεξάρτητη πίσω με υστερούντες βραχίονες! Και σήμα κατατεθέν την υπερστροφή στο άσε... :inlove:

Όχι ότι ο ημιάκαμπτος σημαίνει κάτι, αν είναι σωστά στημμένος...

Κίκιζας . έγραψε:
...εμενα παντως η 156 pre fl εμφανισιακα, για την εποχη της ως AR μεσα-εξω μου αρεσε, (ειδικα η 1.8 με την ξυλινη στεφανι τιμονιου-λεβιε, και τις ζαντες "πομπινες"... :eat: ) και στα δικα μου ματια τουλαχιστον ειχε αυτο feeling απο AR, σε σχεση με την G που απ' εξω μου φαινεται φλυαρη σχεδιατικα , ενω στο εσωτερικο, σε καποια σημεια σου φερνει και λιγο απο Fiat...
Για τα δικα μου γουστα, μαλλον η καλυτερη προσθιοκινητη σπορτιφ 4θυρη λιμουζινα, και σε νορμαλ μεγεθος, οχι σαν την 159 που την εκαναν τεραστια...

+ πολλά σε όλα! :inlove: :inlove: :inlove:

Εικόνα

Εικόνα

:inlove: :inlove:

Πολύ θα ήθελα να οδηγήσω μία, μιας και δεν έτυχε μέχρι στιγμής...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
dimviii έγραψε:Αμα καβαλησεις 306,κλιο κλπ δεν χρειαζεται να περιμενεις χιλιαδες χλμ για να καταλαβεις εαν εχουν μπσυχη.

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι έτσι, δεν έχω οδηγήσει ποτέ 306 άλλωστε.
Να συγκρίνουμε όμως και αυτοκίνητα ίδιας περιόδου, δηλαδή νομίζω πως συμφωνούμε ότι το 147 είναι πιο καλό από 307/xsara/megane σε δυναμικά χαρακτηριστικά, αν και ειδικά το 307 μ' αρέσει πολύ.
Τα clio ΙΙ και ΙΙΙ είναι πολύ συμπαθητικά, και τολμώ να πω all around ίσως και καλύτερα αυτοκίνητα σαν σύνολο από 147, αλλά από κάποια χαω και πάνω ο ημιάκαμπτος κάνει εμφανή την παρουσία του, όπως και το μικρό μεταξόνιο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
htanso21 έγραψε:Εχμ.. το 306 δεν πρεπει να ειχε ημιάκαμπτο.

ημιακαμπτο με υστερουντες βραχιονες για την ακριβεια.