Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν υπάρχει κανένα άλλο, εκτός αν μιλάμε για τα αστεία βιντεάκια που μοίρασε η BMW σε ελεγχόμενο χώρο.

Για τα ψεύτικα (όπως αποδείχθηκε μετά από παραδοχή της ίδιας της Τέσλα σε δικαστήριο) βίντεο που είχε η Τέσλα με το FSD να "δουλεύει" κανένα σχόλιο; Τουλάχιστον της BMW δεν ήταν ψεύτικα...

Εγώ ξέρω πως η Mercedes έχει level 3 πιστοποιημένο και σε λειτουργία σε δημόσιο δρόμο ΣΗΜΕΡΑ και έχει αναλάβει ΚΑΙ τη νομική ευθύνη και η Τέσλα ΟΧΙ*. Και μάλιστα ο υπεύθυνος της Τέσλα για το σύστημα έχει δηλώσει σε δικαστήριο πως το FSD ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να γίνει level 3. Τώρα τι λέει ο κάθε ειδικός και "ειδικός" δεν με απασχολεί να σου πω. Αν είναι καλύτερο το FSD, είναι πολύ απλό να αποδειχθεί στην πράξη και να σκάσουν όλοι (περιλαμβανομένης και της απολύτως ασήμαντης αφεντιάς μου).

* Και μάλιστα όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την νομική ευθύνη για τη λειτουργία του FSD, αλλά μαθαίνουμε πως έχει ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που η δουλειά τους είναι να ρίχνουν τις ευθύνες για σοβαρά κατασκευαστικά ελαττώματα στους πελάτες της εταιρείας, αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν τεράστια ποσά για σοβαρές βλάβες (πχ κατάρρευση ανάρτησης) που έπρεπε να καλύψει η εταιρεία. Και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα κάλυπτε, no questions asked εάν συνέβαινε στο προϊόν της με 115μίλια στο κοντέρ... Οπότε δεν είναι "μία κακή στιγμή", είναι οργανωμένη πολιτική της εταιρείας και κομμάτι της κουλτούρας της.

To level 3 της Mercedes λειτουργεί σε ελάχιστους πιστοποιημένους δρόμους. Φέξε μου και γλίστρησα. Το ότι δεν βρίσκεις στο Youtube βιντεάκια από την Mercedes και την BMW από χρήστες, είναι γιατί δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να κάνει ότι κάνει το FSD. Είναι προφανές αυτό.
Όσο για τις βλάβες που λες, είναι αστείο να το συζητάμε, όταν τόσοι και τόσοι άνθρωποι έχουμε καεί με την κακή αξιοπιστία των BMW και την τραγική συμπεριφορά τους στους κατόχους τους. Σε εμένα ζητάνε να πληρώσω 500€ για ένα γαμωμπέκ τι συζητάμε τώρα;
:s_sarcastic

Η Tesla αδιαφορεί να πάρει πιστοποιήσεις αυτή την στιγμή, δουλεύει μόνη της εξελίσσοντας το software και σε κάποια χρόνια, μπορεί ν'ασχοληθεί. Μέχρι τότε, θα είναι η μόνη που θα μπορεί να προσφέρει κάτι που πλησιάζει σε αυτόνομη οδήγηση, οι υπόλοιποι θα παίζουν μόνον σε αυτοκινητόδρομους και θα περιμένουν να πληρώσουν οι κυβερνήσεις για ITS υποδομές μπας και.
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Scotch έγραψε:Νέα μείωση; :s_wacko

Λογικά ξεστοκάρισμα πριν έρθει το καινούργιο μοντέλο στα μέσα του 2024.

Πέρα από το κομμάτι του autopilot, θα ήθελα και εγώ να δω ένα συγκριτικό σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας.

Το αντίστοιχο autopilot της BMW πάντως, το θεωρώ απλά επικίνδυνο, ασχέτως αν έχει πάρει ή όχι πιστοποιήσεις! :lipsealed:

Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:Σε παραπέμπω στα άπειρα προβλήματα που έβγαλαν το citroen & το bmw και χρυσοπλήρωσες no questions asked.

Citroen τί ακριβώς χρυσοπλήρωσα "no questions asked" μάλιστα;;; :lol: :lol: :lol:

Επίσης, πότε είπα ότι δεν ήταν σημαντικό;;; :lol: :lol: :lol: Ή να γράφω ύμνους για τη Citroen και την αντιπροσωπεία και να λέω πόσο γ@μ@τοι είναι;;; :lol: :lol: :lol:

BMW πότε πλήρωσα no questions asked πρόβλημα σε εγγύηση;;; :lol: :lol: :lol: Επίσης πότε κατάρρευσε η ανάρτηση της BMW ή έστριβε μόνη της όπου ήθελε;;; :lol: :lol: :lol: Και πότε παίνευα την BMW σαν αξιόπιστο αμάξι ή "το καλύτερο που υπάρχει" και ως "μονόδρομο";;; :lol: :lol: :lol:

Τέλος, πότε ΔΕΝ κράξαμε ομαδικά τις εταιρείες που αναφέρεις για τα προβλήματα που αρνούνται να επιλύσουν;

@hifi: Αυτή τη στιγμή η Τέσλα έχει λόγια, άλλοι έχουν πράξη και έχουν τα @@ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Τέσλα δεν αναλαμβάνει ούτε τις εγγυήσεις. Όταν λοιπόν αναλάβει τις ευθύνες της, πιστοποιήσει (ως οφείλει) το σύστημά της ως level 3 και αναλάβει και τις νομικές ευθύνες, θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε, μόνο λόγια έχει, τίποτε άλλο. Μπορεί να είναι το καλύτερο level 2, αλλά ΔΕΝ είναι level 3.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:@hifi: Αυτή τη στιγμή η Τέσλα έχει λόγια, άλλοι έχουν πράξη και έχουν τα @@ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Τέσλα δεν αναλαμβάνει ούτε τις εγγυήσεις. Όταν λοιπόν αναλάβει τις ευθύνες της, πιστοποιήσει (ως οφείλει) το σύστημά της ως level 3 και αναλάβει και τις νομικές ευθύνες, θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε, μόνο λόγια έχει, τίποτε άλλο. Μπορεί να είναι το καλύτερο level 2, αλλά ΔΕΝ είναι level 3.

Σου επαναλαμβάνω, πως πέρα από τις πιστοποιήσεις, υπάρχουν και τα βίντεο που δείχνουν πως το πιστοποιημένο μόνον για level 2 σύστημα της Tesla σε πάει από το Berkeley στο San Francisco μόνο του, όταν άλλα λειτουργούν μόνον σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.
:s_gamer
Οι πιστοποιήσεις θα έρθουν (αν έρθουν) μόνον όταν η Tesla έχει άπειρα Terrabytes δεδομένων και δει πως το FSD τα καταφέρνει μόνο του και δεν κάνουν οι οδηγοί ποτέ takeover. Αυτό, μπορεί να κάνει χρόνια να γίνει και δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει, αν πρόκειται να μπλέξει. Μέχρι τότε, το πιθανότερο είναι πως εκατομμύρια κάτοχοι Tesla θα χρησιμοποιούν το FSD για να πάνε στην δουλειά τους (την καθημερινή, βαρετή διαδρομή που κανείς δεν θέλει να οδηγεί) χωρίς να ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση.
:s_blush
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Τι εννοεις "σε παει;" :shifty:

Έχω απαντήσει με τα κατάλληλα βιντεάκια, μάλλον δεν θα το είδες.
viewtopic.php?p=852622#p852622
Anonymous Founder έγραψε:
markvag έγραψε:Βγάζει επικίνδυνο ΜΗ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ προϊόν στην αγορά; => Δεν γίνεται αλλιώς μόνο η Τέσλα το κάνει σωστά (άσχετο που άλλοι έχουν καλύτερα προϊόντα που δουλεύουν και ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ).

Γελάω. :s_sarcastic
Δεν υπάρχει κανένα άλλο, εκτός αν μιλάμε για τα αστεία βιντεάκια που μοίρασε η BMW σε ελεγχόμενο χώρο. Για τα υπόλοιπα δεν θα μπω στον κόπο, και θα δεχόμουν και την κριτική πως είναι ακόμη μη έτοιμο, αλλά το ότι υπάρχουν άλλα καλύτερα, είναι το λιγότερο αστείο.
:s_wacko

ΥΓ: Δεν είναι μόνον η δική μου γνώμη αυτή, ψάξε και βρες ανεξάρτητες γνώμες ειδικών στο computer vision και στο ΑΙ να δεις τι θα πουν. :s_howdy

Βάζω κάποια βιντεάκια, και περιμένω απάντηση με κάτι καλύτερο:

δες ειδικά ετούτο:

αλλά και το πιο εντυπωσιακό, μέσα στην νύχτα:

Δεν υπάρχει κανείς που να πλησιάζει έστω, πόσο μάλλον να έχει κάτι καλύτερο. :s_dance
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852849 Ναι. Τα βιντεακια.

Δεν με λες, τοσοι νοματαιοι ειναι εδω μεσα κατοχοι του Γκρααλ.

Δεν τους λες να βαλουν την οικογενεια μεσα για να τους παει :lol: μεχρι την Κατερινη πχ και να δουμε και εμεις οι ασχετοι κανα βιντεακι;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852850 Κανένας νοματαίος εδώ μέσα δεν έχει FSD απ' όσο γνωρίζω. Επίσης, ακόμη και να είχε, είναι τόσα λίγα τα Tesla εδώ που δεν το εμπιστεύεσαι απόλυτα, πάντως στην Κατερίνη θα σε πήγαινε θεωρώ χωρίς πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852852 https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 68DC5.html
https://www.tesla.com/support/full-self ... scriptions
To FSD είναι option στο βασικό Tesla Autopilot. Απ' όσο ξέρω, κανείς από τους συμφορουμίτες δεν έχει αγοράσει το FSD option.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852853 With Full Self-Driving (FSD) capability, you will get access to a suite of more advanced driver assistance features, designed to provide more active guidance and assisted driving under your active supervision.

Mαλλον τα αγγλικα μου σκουριασαν, Full Self Driving διαβαζω, άλλα καταλαβαινω. :hmmm:

Τεσπα, ελπιζω να μας διαφωτισεις για τον τροπο που το Full Self Driving θα σε παει καπου. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852855 Κι εγώ δε νομίζω να το έχει βάλει κάποιος. Αν δεν κάνω λάθος, σε σχέση με το AP δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά στον αυτοκινητόδρομο (ειδικά στην Ελλάδα).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Scotch έγραψε:Κι εγώ δε νομίζω να το έχει βάλει κάποιος. Αν δεν κάνω λάθος, σε σχέση με το AP δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά στον αυτοκινητόδρομο (ειδικά στην Ελλάδα).

https://www.tesla.com/el_gr/support/autopilot
Autopilot
Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση: Προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματός σας με εκείνη της γύρω κυκλοφορίας
Autosteer: Παρέχει υποβοήθηση του τιμονιού σε μια λωρίδα με σαφή σήμανση και χρησιμοποιεί το Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση
Ενισχυμένο Autopilot
Αυτ. αλλαγή λωρίδας: Βοηθά στη μετάβαση σε μια παρακείμενη λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας
Πλοήγηση σε Autopilot (Beta): Αυξάνει ενεργά την αυτόματη αλλαγή λωρίδας παρέχοντας καθοδήγηση στον οδηγό για τη μετάβαση σε εισόδους και εξόδους αυτοκινητοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων αλλαγών λωρίδας και της πλοήγησης στις διασταυρώσεις
Autopark: Βοηθά στην παράλληλή ή την κάθετη στάθμευση του οχήματός σας, με ένα μόνο άγγιγμα
Summon: Μετακινεί το όχημά σας μέσα και έξω από έναν στενό χώρο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για το κινητό
Smart Summon: Το όχημά σας θα περιηγείται σε πιο περίπλοκα περιβάλλοντα και χώρους στάθμευσης, κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς γύρω από αντικείμενα ώστε να βρει χώρο στάθμευσης κοντά σας.
Δυνατότητα Full Self-Driving
Όλη η λειτουργικότητα του Βασικού Autopilot και του Ενισχυμένου Autopilot
Λειτουργία ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων στοπ (Beta): Αναγνωρίζει τις πινακίδες στοπ και τους φωτεινούς σηματοδότες και επιβραδύνει αυτόματα το όχημά σας μέχρι να σταματήσει σε αυτά, με την ενεργή εποπτεία σας.
Προσεχώς:
Autosteer στους δρόμους των πόλεων

Οι τρέχουσες ενεργοποιημένες λειτουργίες Autopilot, Ενισχυμένο Autopilot και Full Self-Driving απαιτούν ενεργή εποπτεία του οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο. Η πλήρης αυτονομία αυτών των λειτουργιών θα εξαρτηθεί από την επίτευξη αξιοπιστίας η οποία θα αποδεικνύεται από την εμπειρία δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, καθώς και από σχετική θεσμική έγκριση η οποία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο σε ορισμένες περιοχές δικαιοδοσίας. Καθώς οι δυνατότητες του Autopilot, του Βελτιωμένου Autopilot και οι δυνατότητες Tesla Full Self-Driving εξελίσσονται, το όχημά σας θα αναβαθμίζεται συνεχώς μέσω ενημερώσεων του λογισμικού over-the-air.

Εγώ νομίζω πως ακόμη και το Extended έχει διαφορές με το απλό ΑΡ. Εννοείται το FSD ακομη περισσότερες. Αλλά από την στιγμή που δεν έχεις αρκετά οχήματα σε κίνηση αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, οι διαφορές αυτές στην πραγματικότητα θα είναι μικρές. Όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα των Tesla στην χώρα, τόσο και θα γίνονται καλύτερα τα extra features.