markvag έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Δεν υπάρχει κανένα άλλο, εκτός αν μιλάμε για τα αστεία βιντεάκια που μοίρασε η BMW σε ελεγχόμενο χώρο.
Για τα ψεύτικα (όπως αποδείχθηκε μετά από παραδοχή της ίδιας της Τέσλα σε δικαστήριο) βίντεο που είχε η Τέσλα με το FSD να "δουλεύει" κανένα σχόλιο; Τουλάχιστον της BMW δεν ήταν ψεύτικα...
Εγώ ξέρω πως η Mercedes έχει level 3 πιστοποιημένο και σε λειτουργία σε δημόσιο δρόμο ΣΗΜΕΡΑ και έχει αναλάβει ΚΑΙ τη νομική ευθύνη και η Τέσλα ΟΧΙ*. Και μάλιστα ο υπεύθυνος της Τέσλα για το σύστημα έχει δηλώσει σε δικαστήριο πως το FSD ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να γίνει level 3. Τώρα τι λέει ο κάθε ειδικός και "ειδικός" δεν με απασχολεί να σου πω. Αν είναι καλύτερο το FSD, είναι πολύ απλό να αποδειχθεί στην πράξη και να σκάσουν όλοι (περιλαμβανομένης και της απολύτως ασήμαντης αφεντιάς μου).
* Και μάλιστα όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την νομική ευθύνη για τη λειτουργία του FSD, αλλά μαθαίνουμε πως έχει ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που η δουλειά τους είναι να ρίχνουν τις ευθύνες για σοβαρά κατασκευαστικά ελαττώματα στους πελάτες της εταιρείας, αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν τεράστια ποσά για σοβαρές βλάβες (πχ κατάρρευση ανάρτησης) που έπρεπε να καλύψει η εταιρεία. Και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα κάλυπτε, no questions asked εάν συνέβαινε στο προϊόν της με 115μίλια στο κοντέρ... Οπότε δεν είναι "μία κακή στιγμή", είναι οργανωμένη πολιτική της εταιρείας και κομμάτι της κουλτούρας της.
To level 3 της Mercedes λειτουργεί σε ελάχιστους πιστοποιημένους δρόμους. Φέξε μου και γλίστρησα. Το ότι δεν βρίσκεις στο Youtube βιντεάκια από την Mercedes και την BMW από χρήστες, είναι γιατί δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να κάνει ότι κάνει το FSD. Είναι προφανές αυτό.
Όσο για τις βλάβες που λες, είναι αστείο να το συζητάμε, όταν τόσοι και τόσοι άνθρωποι έχουμε καεί με την κακή αξιοπιστία των BMW και την τραγική συμπεριφορά τους στους κατόχους τους. Σε εμένα ζητάνε να πληρώσω 500€ για ένα γαμωμπέκ τι συζητάμε τώρα;
Η Tesla αδιαφορεί να πάρει πιστοποιήσεις αυτή την στιγμή, δουλεύει μόνη της εξελίσσοντας το software και σε κάποια χρόνια, μπορεί ν'ασχοληθεί. Μέχρι τότε, θα είναι η μόνη που θα μπορεί να προσφέρει κάτι που πλησιάζει σε αυτόνομη οδήγηση, οι υπόλοιποι θα παίζουν μόνον σε αυτοκινητόδρομους και θα περιμένουν να πληρώσουν οι κυβερνήσεις για ITS υποδομές μπας και.