- 04 Ιαν 2016, 16:59
EDDIE_147 έγραψε:Audi 80
Σκύλα σε παρακαλώ... (bitch please)
Όταν πήρα την 147 δεν είχα ιδιαίτερες παραστάσεις από άλλα αυτοκίνητα.
Σταδιακά και κυρίως λόγω κατοχής εταιρικών (Ford, Toyota και κυρίως Opel) συνειδητοποίησα το διαφορετικό που προσφέρει η μάρκα που δεν είναι κάτι υποκειμενικό/επικοινωνιακό.
Απολάμβανα πραγματικά σε καθημερινό επίπεδο την ποιότητα κύλισης του Opel, το οποίο αν είχε και λίγο πιο δυνατό κινητήρα θα ήταν εξαιρετικό.
Όμως αν είχα αγοράσει αυτό αντί της 147 και έμπαινα μετά στην τελευταία θα ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο...
ελπίζω να μην το λες σοβαρά αυτό

ποιότητα κύλισης το Οπελ? Για ποιας χρονολογίας ακριβώς αναφέρεσαι? Γιατί στο τελευταίο Astra δεν έχω μπει και δεν ξέρω, το προηγούμενο 1.6Τ-180ps όμως το είχα οδηγήσει όταν έψαχνα αυτοκίνητο.
Το αουντι μπορεί να ήταν τάφος αλλά για την εποχή του (91) ήταν πολύ αυτοκίνητο, στα χέρια μου δε δεν έκανε κιχ κι ας έκανα Αλεξ/πολη-Κοζάνη σε 4 ώρες με 160χλμ/ω μόνιμα στην Εγνατία και στην Καβάλα ακόμα με τον παλιό δρόμο.
Η 156 πέρα από το ότι αποδείχθηκε τριμπούρδελο (για αυτό και άλλαξε κινητήρα από 1.6l σε 1.8l) όντως ήταν αεράτη και σε προκαλούσε να φρενάρεις αργά ως πάρα πολύ αργά στην στροφή αλλά τα καλά της άρχιζαν και τελείωναν εκεί, α είχε και ωραίο ήχο.
Anyway, θεωρώ τα Fiat μακράν πιο τίμια αυτοκίνητα που δεν το παίζουν κάτι που δεν είναι.
REALZEUS έγραψε:dimik έγραψε:Deleted User 1 έγραψε: Δεν μπορούν όλοι να αντιληφθούν τι μπορεί να προσφέρει μία Alfa ακόμα κι αν αυτή βασίζεται σε Fiat, Zastava ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Ε τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ντε;
Τουλάχιστον παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους, γιατί ούτε τις καλύτερες επιδόσεις έχουν, ούτε την καλύτερη αξιοπιστία, ούτε την καλύτερη τιμή και η σχεδίαση είναι τελείως υποκειμενική. Γιατί αν είχε όλα ή έστω κάτι από τα προηγούμενα δεν θα έφτανε εκεί που έφτασε τόσες φορές στην ιστορία της.
Τεσπα η ουσία είναι ότι δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο για να ξεχωρίσουν από την μάζα πέρα από ιστορία και ιταλικό design, το οποίο δεν αρέσει σε όλους. Η λογική "είναι αυτοκίνητα για ψαγμένους" που πολλές φορές προσπαθεί να περάσει πιάνει μόνο σε fanboys κλπ.
H Giulietta είναι απλά το καλύτερο οδηγικά μικρομεσαίο. Αυτό θα έπρεπε να μετράει μέσα εδώ που λεγόμαστε petrohleads.
To καλύτερο οδηγικά πως ορίζεται? Έχει καλύτερα περιφερειακά από τον ανταγωνισμό (φρένα, αναρτήσεις, κιβώτιο)? Δεν γλιστράει εύκολα και μπαίνει με τα όσα στις στροφές? Είναι ταχύτερη στην πίστα? Απορροφάει τέλεια τους κραδασμούς? Δίνει άψογη πληροφόρηση για το οδόστρωμα?
Το καλύτερο "οδηγικά" είναι και αυτό σχετικά υποκειμενικό γιατί ο καθένας οδηγάει διαφορετικά.