Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#398938 Κάτσε να βρεθεί πρώτα forester και βλέπουμε και τα υπόλοιπα

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
xenos έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:To πιο εξοργιστικό είναι η ντεμέκ άγνοια ότι και καλά πρώτη φορά μας συμβαίνει αυτό και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Μου θυμίζει γνωστό που πήγε φλάντζα στη ρόβερ και του λένε 1η φορά συμβαίνει! Τους μλκες, θράσος.

Anonymous Founder έγραψε:...

Είσαι πολύ φάουλ, ειδικά στον τρόπο. :rtfm:

Δεν ξέρω πού είναι το φάουλ, ξέρω πολύ καλά πως έχω BMW κι εγώ, πως κι εγώ όταν την αγόρασα την πήρα και ήμουν άνετος, πως ακόμη δεν ζορίζομαι να την έχω, να την συντηρώ και μπορώ να πληρώνω ό,τι βγάλει, αλλά καμία όρεξη δεν έχω να πληρώνω κερατιάτικα όταν χαλάει.
Το στυλάκι "εγώ είμαι νοικοκύρης και έχω να πληρώνω" δεν το καταλαβαίνω και δεν πρόκειται να το καταλάβω. Αν δεν καταλαβαίνεις πως τέτοια συμπεριφορά είναι προσβλητική για τους υπόλοιπους, πάω πάσο.
Επί προσωπικού, η 1 έχει και μεικτή ασφάλεια, οι καταθέσεις μου κι εμένα αυξάνονται (αμ πώς, τι μας πέρασες ; ), αλλά φυσικά και νιώθω ανόητος όταν πρέπει να πληρώνω ξανά και ξανά ζημιές λόγω κακού engineering.
Αναρωτιέμαι, μόνον εγώ είμαι φάουλ εδώ μέσα, ή όχι;
Ή μήπως να το πάμε τελικά στην σύγκριση μισθών και καταθέσεων για να δούμε ποιος την έχει... μεγαλύτερη (την άνεση...);
Το "καλά να πάθουν και ας πρόσεχαν" είναι απαράδεκτο σαν άποψη (κατ' εμέ).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#398955 Μόνο που αγαπητέ HF δεν είπα εγώ πρώτος το οτιδήποτε επι προσωπικού, ούτε ειρωνεύτηκα κανέναν....

Anonymous Founder έγραψε:
Όλοι οι άλλοι ξανοίχτηκαν, μόνον λίγοι σωστοί και προετοιμασμένοι ξέρουν τι κάνουν, είναι γνώστες! :s_biggrin

Anonymous Founder έγραψε:
Δεν νομίζω πως έχεις αρκετά φράγκα για να είσαι άνετος... Κάτσε να σου έρθει μαζεμένο ένα 2χίλιαρο πχ για μπεκ πολλαπλασιαστές και μετά ξαναμιλάμε. Ή κάνα διαφορικό... (1500€ έχει καινούριο...), ή κάνα σασμάν (μερικά χιλιάρικα...), ή καμιά αντλία λαδιού (1 χιλιάρικο...).
Λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει νομίζω. Μετάχειρη BMW πήρες, δεν είσαι κάνας κροίσος να είσαι άνετος να πληρώνεις κάθε τρεις και λίγο συνεργείο.

Επίσης δεν είπα "καλά να πάθουν ας πρόσεχαν" αλλά...

dimik έγραψε:Αυτοί που αναφέρεις έπαιξαν κι έχασαν, απλώθηκαν εκεί που δεν τους παίρνει για λάθος λόγους και φυσικά είτε θα κάτσουν να ψάξουν είτε θα πληρώσουν. Γιατί το "καλό" έχει και αντιστοιχα έξοδα συντήρησης και η επίδειξη πληρώνεται επίσης.

dimik έγραψε:
Ναι μωρέ τα καημένα τα παιδιά δεν ήξεραν ότι τσούζουν τα ανταλλακτικά και τα εργατικά στα premium, απλά ήταν το όνειρο για μα καλύτερη ζωή που τα οδήγησε όχι η ανάγκη για επίδειξη στον καρμίρη γείτονα. Σε άλλη χώρα μένεις;
Αν είχαν αγοράσει M3 κι έβαζαν 10€ βενζίνη το ίδιο θα ήταν, τι άσχετο παράδειγμα είναι αυτό;

αν εσύ καταλαβαίνεις ένα γενικό "ας πρόσεχαν" από τα bold δεν έχω να πω κάτι άλλο, καλό το μανιπιουλάρισμα του λόγου αλλά μην λέμε κι ότι θέλουμε. :rtfm:

Επίσης όταν θέλεις κοφτερά τιμόνια και πίσω κινήσεις και αλόγατα και διζωνικούς κλιματισμούς και σπορ καθίσματα και δέρματα κοκ κάπου θα χάσεις και αυτό στην περίπτωση μας είναι το engineering, βουίζει ο τόπος, δεν λέει τώρα να βγάίνουμε να κάνουμε τις μωρές παρθένες και τους καημένους μεροκαματιάρηδες που την πάτησαν. Συνειδητές επιλογές μορφωμένων και άριστα πληροφορημένων ενηλίκων είναι όλα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#398956 πω ρε πστ μ

δεν ήταν καλύτερα να μιλάτε μονάχα για τα σαπάκια; αρκετή σαπίλα υπάρχει εκεί, τι την θέλετε κι άλλη;; :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#398957 Δεν υπήρχε ειρωνεία, επιμένω πως ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας μισθωτός της κλάσης μας, έχει να πληρώνει κερατιάτικα.
Και αυτό που είπες για το... άπλωμα, είναι πάνω κάτω το ίδιο με το "καλά να πάθουν", απλά τα λόγια είναι διαφορετικά, το νόημα είναι το ίδιο.
Επιμένεις βλέπω πάντως πως εσύ τα έχεις υπολογίσει όλα (σε αντίθεση με άλλους), εγώ πάλι όσο και να τα έχω υπολογίσει, θεωρώ πως δεν γίνεται να πληρώνουμε τα σπασμένα της κάθε BMW. Γνωρίζω αρκετό κόσμο με πολλά χρήματα που δεν γουστάρουν ούτε έξω απ' το συνεργείο να περνάνε, όχι να πληρώνουν αδικαιολόγητες ζημιές. Και τον Stephan_147 π.χ, δεν τον βλέπω να ζορίζεται να πληρώνει, αυτό δεν σημαίνει πως του αρέσει κιόλας ή το θεωρεί φυσιολογικό, ούτε είπε κάτι για τους άλλους που απλώθηκαν πολύ. Στην τελική, κάποιοι έχουμε "premium" περισσότερα χρόνια από εσένα, κάπως τα συντηρούμε σωστά;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#398965 Δηλαδη dimik αν ειχα αγορασει το 2008 μια 320 επρεπε να εχω μαθει ποσο κανουν οι πολλαπλασιαστες η τα μπεκ, η αντλια και οσα τελος παντων χαλανε; Οταν μαλιστα το προηγουμενο μοτερ με τα 150 δεν ειχε τετοια θεματα;
Η να το παω και στο τοπικο, οσοι αγορασαν dsg 7αρι επρεπε να ξερουν ποσο κανουν τα ανταλλακτικα που χαλανε, οταν το παλιοτερο 6αρι δεν ειχε βγαλει τοσα θεματα;

Αυτος που αγοραζει Premium εκτος απο το πρεστιζ αγοραζει και τεχνολογια, πραγματα που δεν θα βρεις σε ford, fiat, toyota. Περιμενεις να βρεις πολυτελεια στο εσωτερικο, ποιοτητα κατασκευης, ευκολιες και αυτοματισμους που τις πληρωνεις αναλογως μεν, αλλα και αξιοπιστια, αντοχη στον χρονο γιατι τα λεφτα που δινεις ειναι πολλα!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#398966 Δεχομαι το ότι δεν υπήρχε ειρωνεία εκ μέρους σου.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα όμως κανείς λάθος γιατί μένεις στο "απλωμα" και δεν εξετάζεις τους λόγους που παραθέτω.

Σε κανέναν, ούτε σε μένα, δεν αρέσει να πληρώνει έξτρα, σημαίνει ότι δεν πρέπει να το λαμβάνει υπόψη όταν πάει να αγοράσει κάτι γιαυτό οποίο υπάρχουν άφθονες πληροφορίες;
Πριν καταλήξω στην BMW δεν ρωτούσα εδώ μέσα για προβλήματα και μου είπατε; Το αγόρασα λοιπόν γνωρίζοντας ότι πρέπει να αλλάζω συχνά πυκνά πολλαπλασιαστες, αλλά ήθελα το συγκεκριμένο, γιατί ήθελα να δω πόσο καλή είναι αυτή η ρήμαδα η πίσω κίνηση.
Αν κάθομαι και βρίζω την BMW ολημερίς την επόμενη φορά που θα τους αλλάξω θα έχω δίκιο και θα είμαι γαματος που κατηγορώ τα premium; Γιατι δεν έπαιρνα τότε ένα γιαπωνέζικο;
Αν ήμουν κάπου με 700 ευρώ μισθό έκανα το σκατο μου παξιμάδι και το αγόραζα για να έχω το καλύτερο αυτοκίνητο στην γειτονιά θα ήμουν πιο γαματος;

Να κάνει κάποιος που ζει αποκλεισμένος από το περιβάλλον την μωρή παρθένα να το δικαιολογήσω, όχι όμως κι εμείς που αν μη τι άλλο συμμετέχουμε και σε φόρα σχετικά με τα μηχανοκίνητα.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:Δηλαδη dimik αν ειχα αγορασει το 2008 μια 320 επρεπε να εχω μαθει ποσο κανουν οι πολλαπλασιαστες η τα μπεκ, η αντλια και οσα τελος παντων χαλανε; Οταν μαλιστα το προηγουμενο μοτερ με τα 150 δεν ειχε τετοια θεματα;
Η να το παω και στο τοπικο, οσοι αγορασαν dsg 7αρι επρεπε να ξερουν ποσο κανουν τα ανταλλακτικα που χαλανε, οταν το παλιοτερο 6αρι δεν ειχε βγαλει τοσα θεματα;

Αυτος που αγοραζει Premium εκτος απο το πρεστιζ αγοραζει και τεχνολογια, πραγματα που δεν θα βρεις σε ford, fiat, toyota. Περιμενεις να βρεις πολυτελεια στο εσωτερικο, ποιοτητα κατασκευης, ευκολιες και αυτοματισμους που τις πληρωνεις αναλογως μεν, αλλα και αξιοπιστια, αντοχη στον χρονο γιατι τα λεφτα που δινεις ειναι πολλα!

Αν ήσουν άσχετος δεν θα φροντιζες να μάθεις τουλάχιστον αν υποφέρει κάπου, αν η εργατωρα του συνεργείου είναι ακριβή, όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς τέλος πάντων πριν ξοδέψεις τόσα πολλά χρήματα; Έστω δεν θα ρωτουσες τριγύρω κάποιον με αντίστοιχο αυτοκίνητο;

Κι αν δεν τα έκανες όλα αυτά κι έσκαγες τα ωραία σου λεφτουδακια θα έπρεπε να σου χτυπούν την πλάτη με κατανόηση;

Btw πήρα 7ρι DSG ενώ ήξερα τα πρόβληματα που βγάζει το 6ρι, τελικά όταν πήρα και 6ρι έβγαλε αυτό τα προβλήματα και όχι το 7ρι. Έπρεπε να χτυπιέμαι γυμνός έξω από την VW;

Η αξιοπιστία και η αντοχή στον χρόνο των premium ίσχυε πριν 30 χρόνια και αυτό με ερωτηματικά, από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην αυτοκινητοβιομηχανια, δεν το ανακαλύψαμε τώρα.

Για μένα 100% αξιόπιστο αυτοκίνητο δεν υπάρχει, υπάρχουν τα φτηνά σε αγορά συντήρηση και βλάβες και τα ακριβά. Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Όλα κάποια στιγμή κάτι θα βγάλουν το αν θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι ή όχι είναι άλλο θέμα όπως και το τι θα σου προσφέρει το αυτοκίνητο, κάτι που είναι τελείως υποκειμενικό.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#398974 οχι μωρε δεν φταινε αυτοι που τα βγαζουν μαπα...

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
bibendum έγραψε:οχι μωρε δεν φταινε αυτοι που τα βγαζουν μαπα...

< >

μάπα ξεμάπα κι εσένα με BMW σε βλέπω, τελείωσαν τα Auris στις αντιπροσωπείες; :lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#398981 γι αυτο θα εχω λογο να πω οτι ειναι μαπα αν συμβει κατι.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
bibendum έγραψε:γι αυτο θα εχω λογο να πω οτι ειναι μαπα αν συμβει κατι.

< >

Πες ότι θες, συμπόνοια μην περιμένεις όμως :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
diplomat έγραψε:
Το κόστος χρήσης/συντήρησης/σέρβις ενός πρήμιουμ αυτοκινήτου πάντως, ΔΕΝ είναι μυστικό ότι είναι ακριβό και όντως χρειάζεται κάποιον έξτρα προϋπολογισμό.

Δαν αναφέρθηκα, εγώ τουλάχιστον σε αυτό. :protest: Αυτό είναι γνωστό. Και τα προγραμματισμένα σέρβις θα είναι πιο ακριβά και τα ανταλλακτικά εν γένει θα είναι πιο ακριβά (στην αντιπροσωπεία τουλάχιστον). Γνωστό αυτό και αναμενόμενο. (βέβαια, ιδίως στο γκρουπ VW, όταν βλέπεις ΤΟ ΙΔΙΟ πράγμα στη Seat να κάνει το 1/3 της τιμής απ' ότι στην Audi, θα πρέπει τουλάχιστον να προβληματίζεσαι... :lol: )

Αναφέρθηκα στο ότι (έτσι όπως το κατάλαβα τουλάχιστον και απ' ότι βλέπω καλά κατάλαβα) θεωρήθηκε λογικό το συνεργείο να βάζει τον πελάτη να πληρώνει (πανάκριβες) εργασίες που δεν χρειάζονται και που (θα έπρεπε να ξέρει ότι) δεν έχουν αποτέλεσμα. Αν αυτό είναι λογικό επειδή έχεις πρήμιουμ ή επειδή ο πελάτης δεν είναι σχετικός με το αυτοκίνητο, ε... έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για το τι είναι σωστό και λογικό... :s_yes

Εγώ αυτή την συμπεριφορά τη χαρακτηρίζω ως απατεωνίστικη (όταν θέλω να παραμείνω κόσμιος :innocent: :lol: ).

Η δουλειά του συνεργείου, ιδίως του εξουσιοδοτημένου (που έχει υποτίθεται και ένα όνομα ενός εργοστασίου να στηρίξει), είναι να βοηθάει τον πελάτη (ιδίως τον άσχετο) και να υποστηρίζει το εργοστάσιο με σωστές υπηρεσίες μετά την πώληση και φυσικά όχι να τον εξαπατά με την παραμικρή ευκαιρία σαν τον μικρο-απατεώνα μαστρο-Μήτσο που έχει ανοίξει ένα κωλομάγαζο και περιμένει να γδύσει μερικά κορόιδα για να "τα πιάσει"... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
dimik έγραψε:
bibendum έγραψε:γι αυτο θα εχω λογο να πω οτι ειναι μαπα αν συμβει κατι.

< >

Πες ότι θες, συμπόνοια μην περιμένεις όμως :rtfm:

δεν νομιζω να ζητησα κατι τετοιο

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#398995 @markvag

Δες το αλλιώς....

έχω μικρομάγαζο και επισκευάζω λάπτοπς, μου φέρνεις το Mac σου με πρόβλημα στην motherboard, το ανοίγω και κάνω ότι μπορώ να επιδιορθώσω την ζημια, το καταφέρνω μετά από 2 ώρες και σε χρεώνω 50€ = ευτυχισμένος πελάτης

εναλλακτικά

πας το Mac στην αντιπροσωπεία, σου αλλάζουν motherboard χωρίς να το ψάξουν αν επιδιορθώνεται και σε χρεώνουν 150€+50€ εργατικά.
edit: και η ίδια motherboard κάνει 70€ στο εμπόριο

Απατεώνες; Ίσως, αλλά όταν η εταιρεία λέει αλλάζεις motherboard και δεν ασχολείσαι με επιδιορθώσεις και μερεμέτια έτσι θα κάνουν, ειδικά αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι αντιπρόσωποι.

2ο edit: επίσης στο μικρομάγαζο αν ξαναχαλάσει και μου το φέρεις θα σου πω δεν άντεξε η motherboard θέλω 100€ να σου βάλω άλλη, στην αντιπροσωπεία πιθανότατα θα στην καλύψουν με εγγύηση (άσχετα που δύσκολα θα χαλάσει νέα motherboard)

Το που θα πας τώρα από τι εξαρτάται; από την πληροφόρηση σου, το χρήμα που διαθέτεις, τον χρόνο κοκ
Γιατί πήρες Mac; γιατί ήθελες design, ΜAC OS κλπ
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 23 Μάιος 2017, 20:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά