- 11 Ιαν 2024, 11:08
Anonymous Founder έγραψε:Φυσικά μπορεί να βγάζει και δύο βάρδιες, αν φορτίζει σε supercharger. Δεν χρειάζεται να κινείται και 24/7. Τελειώνει η μία βάρδια και μετά φορτίζεις και βγάζεις και δεύτερη. Η φόρτιση θα πάρει βαριά μια ώρα αν είναι άδειο. Ή σταματάς στην μέση της βάρδιας για 30 λεπτά φόρτισης.
Το πρόβλημα είναι πως στην Αθήνα υπάρχει ένας μόνον supercharger. Αν είχες περισσότερους, μια χαρά το έκανες και έτσι. Η οικονομία και πάλι είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εναλλακτικές.
citastak έγραψε:Παίζει να φορτίζει σε σούκο;
Όταν είχα πάρει για τεστ το Υ και το εβαλα σπίτι, ήθελα 16 ώρες για να φορτίσω (ή κάτι τέτοιο) από σούκο.
Αυτό μάλλον αξίζει με οικιακή φόρτιση σε wallbox.
Σούκο, φόρτιση με 16Α μονοφασική, δηλαδή με μέγιστη ισχύ τα 3.6kW. Αν έχεις τριφασικό φορτιστή στα 11kW, είσαι 3+ φορές πιο γρήγορος, θα ήθελες δηλαδή 5 ώρες.
Τη ταχύτητα σε σούκο φόρτιση τη περιορίζει ο σούκο φορτιστής που έρχεται μαζί με το αυτοκίνητο και νομίζω το ίδιο συμβαίνει και στα τέσλα. Ακόμα κι αν βγάζει δηλαδή 3,6kw η πρίζα (220v x 16A) η μέγιστη ταχύτητα που δίνει το καλώδιο/φορτιστής είναι 2,2kw. Στο id4 δε πάει πάνω από 2,2 (το γράφει το καλώδιο) και νομίζω το ίδιο συμβαίνει και στο τέσλα.
Ένας που θα πάρει ηλεκτρικό ως επαγγελματικό όχημα (στο εξωτερικό πλέον κυκλοφορούν πάρα πολλά) χρειάζεται απλά μια στάση σε ταχυφορτιστή (όχι τέσλα αναγκαία) και σε 30-35 λεπτά ξεκούρασης το πολύ έχει φύγει. Το πλεονέκτημα με τέσλα είναι η τρομερή διαχείριση ενέργειας. Μέσα στη πόλη το id4 δε βγάζει πάνω από 370-390κμ, αλλά το τέσλα βγάζει άνετα 500. Οπότε μονόδρομος για κάποιον επαγγελματία.
Όπως είπε ο red η ΔΕΗπλου θα διπλασιάσει το δίκτυό της τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 300άριδες σε 3 σημεία. Φλοίσβο (δεν είναι ΔΕΗ απλά τον αναφέρω), Ν. Χαλκηδόνα στο Σκλαβενίτη και Top Parks στη Πειραιώς. Αν προσθέσεις και τους superchargers στο Γκόλντεν νομίζω έχουν καλυφθεί αρκετά σημεία του νομού.
< >